Stavanger 20140924. NM cupkamp 2015: Viking - Sarpsborg 08 Vikingtrener Kjell Jonevret før eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sarpsborg 08 på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Stavanger 20140924. NM cupkamp 2015: Viking - Sarpsborg 08 Vikingtrener Kjell Jonevret før eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sarpsborg 08 på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Viking på defensiven

Viking kom seg ikke til cupfinale etter tapet hjemme mot Sarpsborg torsdag. I kveld venter en steintøff bortekamp mot Rosenborg.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Siste sjanse for Sandefjord
Oddstips 2: Stabæk må omstille seg
Oddstips 3: Fredrik er med på leken
Oddstips 4: Oppturen fortsetter for Moyes
V75 Solvalla: Ekstra V75 med millionpott
Helgens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippemagasinet: Sjekk siste episode

Fire kamper fra Tippeligaen, to kamper fra OBOS-ligaen, en kamp fra dansk superliga, en kamp fra belgisk toppserie, to kamper fra La Liga, en kamp fra Ligue 1 og en kamp fra Serie A danner rammen rundt søndagens tippekupong. Det ble elleve rette på lørdagens kupong, borteseieren til Sheffield Wednesday var eneste kamp vi røk på. Bonuspotten er for øvrig på ca 640 000 kroner søndag og innleveringsfrist er som vanlig kl 17.55.

1. Stabæk - Molde
Tross en heroisk innsats så røk Stabæks cupfinaledrøm borte mot Rosenborg onsdag kveld. Trolig hadde bæringene fortjent cupfinalebilletten også. Nå gjelder det å ladde om, for i seriespillet er Stabæk truet av både Viking, Odd og Strømsgodset i kampen om medaljene. Solide 8-2-2 hjemme på Nadderud. Ingen spesielle fravær, men det er litt usikkert rundt El Ghanassy.

Molde vant sist helgs storkamp hjemme mot Rosenborg i Tippeligaen (som vi også lanserte som et oddstips). Men etter bortetapet mot Strømsgodset i hengekampen onsdag (som vi også lanserte som et oddstips), er medaljehåpet ute for Molde denne sesongen og laget kan legge alt fokus mot grupperspillet i Europa League. Moderate 5-3-4 på bortebane. Sander Svendsen er tilbake etter karantene for Molde, som ikke har noen nye fravær.

Hjemmelaget har motivasjonen, har kapasiteten og skal ha flott vinnersjanse mot et Molde-lag i Europa League-modus. H.

2. Rosenborg - Viking
Til tross for avansement til cupfinalen og til tross for klar serieledelse i Tippeligaen, så er neppe Rosenborg like gode som de var litt tidligere i sesongen, og det har kladdet litt spillemessig i det siste. Åtte poengs margin ned til Stabæk på andreplass før denne runden og seriemesterskapet er nesten i havn. Sterke 9-3-0 i seriespillet hjemme på Lerkendal denne sesongen. Ingen spesielle fravær for RBK.

Viking misset cupfinalen hjemme mot Sarpsborg torsdag kveld og gikk tøffe ekstraomganger der og fikk i tillegg en mental nedtur. Brukbare 7-0-5 på bortebane og er med i medaljekampen for fullt. Ligger på 3. plass før denne runden, men risikerer å havne utenfor medaljeplass med tap her. Karol Mets soner karantene for Viking.

6-3-0 på de ni siste tilsvarende på Lerkendal og mye tyder på hjemmeseier her. H.

3. Sandefjord - Haugesund
Seks serierunder før slutt er det sju poeng opp til Mjøndalen på kvalikplassen og åtte poeng opp til Start på sikker plass for Sandefjord. Det skulle bety minimum fire seire på de seks siste for Sandefjord, og med tanke på at laget har gjenstående bortekamper mot Aalesund, Odd og Sarpsborg ser ikke det veldig lett ut. Står med 3-2-7 hjemme og må uansett starte med å ta tre poeng i denne kampen. Kevin Larsen returnerer etter karantene, mens Dieng er tilbake etter landslagsoppdrag.

Haugesund er med 28 poeng ganske så sikre på fornyet kontrakt, all den tid det fortsatt er god klaring ned til bunnstriden. Men har et ganske spå tøft program på slutten og trenger nok noen flere poeng. Mistet to viktige poeng i hjemmemøtet mot Sarpsborg sist helg i sluttminuttene, og har ikke bedre enn 1-1-3 på de fem siste. Borte står laget med 4-2-6. Martin Bjørnbak må sone karantene, mens Søren Christensen returnerer etter karantene.

Sandefjord har en bra sjanse til en sjelden trepoenger her og får i det minste utgangstipset. HU.

4. Tromsø - Aalesund
All den tid Start kun fikk ett poeng borte mot Vålerenga fredag kveld, vil Tromsø passere Start på tabellen med seier her. Gutan har igjen tre tøffe bortekamper og hjemmekamper mot Viking og Bodø/Glimt etter denne og må trolig vinne tre av dem for å berge plassen. 0-3-5 på de åtte siste er labert og 3-5-4 hjemme på Alfheim langt under vanlig standard for normalt hjemmesterke Tromsø. Christian Landu-Landu må sone etter gule kort, men viktige Gjermund Åsen er trolig tilbake.

Aalesund stod med fire strake hjemmeseire før hjemmemøtet med Odd sist helg. Røk 1-3 der, men har foreløpig bra klaring ned til nedrykksstriden. Har imidlertid et tøft program igjen og kun to kamper igjen hjemme. Bortetallene viser svake 2-1-9. Bjørn Helge Riise returnerer etter karantene for Aalesund.

Tromsø må ha trepoengere nå og bortesvake Aalesund må da være overkommelig. H.

5. Hødd - Ranheim
Toppkamp i OBOS-ligaen der det er meget spennende om andreplassen som gir direkte opprykk. Seks serierunder før slutt holder Kristiansund denne på bedre målforskjell enn Brann, mens Hødd jager tre poeng bak. Tok en sterk, men muligens litt ufortjent 1-0 seier hjemme mot Sogndal sist helg og leverer bra hjemme i Ulsteinvik (7-2-3).

Ranheim leverte en bra hjemmekamp mot Brann mandag kveld, selv om det endte 0-0. Er på 7. plass før denne runden, men kun tre poeng opp til Jerv på playoff. Har dog ikke bedre enn 3-4-5 på bortebane.

Hjemmesterke Hødd får tipset, men ingen tvil om at Ranheim er kapable til å ta tre poeng her. HB.

6. Sandnes Ulf - Hønefoss
Etter fire strake tap ble det endelig tre poeng igjen for Sandnes Ulf borte mot bunnlaget Nest Sotra sist helg. Med 38 poeng har laget kun fem poeng opp til Kristiansund og Brann, og samtidig fem poeng ned til Ranheim utenfor playoffplassene. Har tapt sine to siste hjemmekamper, men står totalt med fine 7-2-3 hjemme i Sandnes.

Seks serierunder før slutt har Hønefoss sju poeng opp til sikker plass. Har et tøft skjema igjen på slutten med bortekamper mot både Hødd og Kristiansund og hjemmekamp mot Sogndal blant annet. Litt bedring har det vært, men borte er ikke tallene bedre enn 2-1-9.

Sandnes Ulf vant sist, men har vært svake før det. Hønefoss må gå for tre poeng, men er trolig ikke gode nok uansett. H.

7. Nordsjælland  - AGF
To borteseire på rad for Nordsjælland som ble første lag til å slå regjerende mester FC Midtjylland denne sesongen. Svært spesielle 1-0-3 hjemme og 3-1-1 borte hittil denne sesongen, men er tilsynelatende i form.  Nyervelvelsen Bruninho har vært en gedigen hit etter overgangen fra Køge og scoret sju av hjemmelagets ni seriemål, men søndag soner han karantene,

Form er det ikke på AGF som står med 0-3-3 på sine seks siste seriekamper etter å ha innledet med 2-2-0 på de fire første kampene. Borte er dog kun en kamp tapt (0-3-1).  Trener Wieghorst kan i det minste glede seg over tilnærmet skadefritt mannskap.

Ustabile lag dette, og Nordsjælland mangler sin store goalgetter. HUB.

8. Kortrijk - Genk
Belgisk toppserie. Kortrijk med 2-3-3 totalt og 1-3-0 hjemme (spesielle 2-1 i målforskjell). Faktisk har tre av de fire hjemmekampene hittil endt 0-0.

Genk med fire strake hjemmeseire, men kun 0-2-2 på bortebane.

Tre strake poengdelinger i de tre siste tilsvarende og uavgjort må være et naturlig utgangstips her, men vi tar med alle tegn. HUB.

9. Getafe - Levante
Den ene av to La Liga-kamper på søndagskupongen. Fire tap på de fem første seriekampene for lille Getafe, som dog tok sin første seier for sesongen i forrige hjemmekamp mot Malaga (1-0). Den andre hjemmekampen endte med 1-2 tap for Granada.

Levante har ikke åpnet veldig mye bedre og venter fortsatt på sesongens første seier (0-3-2). Kom tidlig under 0-2 hjemme mot Eibar onsdag, men kom tilbake til 2-2. Borte ble det 1-4 tap mot Barcelona sist søndag, mens sesongens første bortekamp endte 0-0 mot Las Palmas.

1-1-2 på de fire siste tilsvarende og dette ser vidåpent ut. HUB.

10. Real Sociedad - Athletic Bilbao
Det var litt kritisk for David Moyes og hans Real Sociedad etter svake 0-2-2 på de fire første seriekampene, men tirsdag kveld kom sesongens første trepoenger med overbevisende 3-0 borte mot Granada. Var i ledelsen i hjemmemøtet mot Espanyol sist lørdag, men pådro seg en utvisning like før pause og endte opp med 2-3 tap. Hadde solide 9-5-5 på eget gress i fjor.

Ingen kanonstart for Athletic Bilbao med kun en seier på de fem første seriekampene, men det skal tillegges at programmet har vært tøft i sesonginnledningen. Laget har allerede møtt både Barcelona og Real Madrid og i tillegg hatt bortekamp mot Villarreal.  Er normalt ikke noe stort bortelag (7-4-8 på bortebane sist sesong) og brente i tillegg mye energi hjemme mot Real Madrid i midtuken.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende og bra sjanse for hjemmelaget her. H.

11. Saint Etienne - Nice
To lag som begge har vunnet sine to seriekamper den siste uken. Hjemmelaget helt oppe på andreplass etter flotte 5-1-1 på de sju første seriekampene. Hjemme viser tallene 2-1-0.

Nice oppe på 8. plass etter 3-2-2 totalt. Sterk borteseier mot normalt hjemmesterke Bastia sist helg (3-1), ble fulgt opp av en meget overbevisende 6-1 seier mot Bordeaux onsdag (bortelaget med en mann mindre i over en omgang). Ubeseiret på bortebane hittil (1-2-0).

4-1-2 på de sju siste tilsvarende og ikke utenkelig at Nice forblir ubeseiret på bortebane også etter denne kampen. HU.

12. Inter - Fiorentina
Fire 1-0 seire og 2-1 seier borte mot Carpi gjør at Inter troner alene på toppen av Serie A etter de fem første serierundene. Har vel kanskje ikke imponert voldsomt spillemessig, men fem ettmålsseire er uansett imponerende.

Ikke veldig mye dårligere seriestart av Fiorentina som står med 4-0-1 på de fem første seriekampene. Tapet kom borte mot Torino i den andre serierunden. Har dog ikke møtt allverden til motstand.

3-0-1 på de fire siste tilsvarende på San Siro og det er verd å merke seg at Fiorentina vant tilsvarende oppgjør sist sesong. Tett og jevnt? HU.

96-rekker

1. Stabæk — Molde H

2. Rosenborg — Viking H

3. Sandefjord  — Haugesund HU

4. Tromsø — Aalesund H

5. Hødd — Ranheim HB

6. Sandnes Ulf — Hønefoss H

7. Nordsjælland — AGF HUB

8. Kortrijk — Genk HU

9. Getafe — Levante H

10. Real Sociedad — Athletic Bilbao H

11. Saint-Etienne — Nice HU

12. Inter — Fiorentina HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker
1. Stabæk — Molde H

2. Rosenborg — Viking H

3. Sandefjord — Haugesund HU

4. Tromsø — Aalesund H

5. Hødd — Ranheim HB

6. Sandnes Ulf — Hønefoss H

7. Nordsjælland — AGF HUB

8. Kortrijk — Genk HU

9. Getafe — Levante H

10. Real Sociedad — Athletic Bilbao H

11. Saint-Etienne — Nice HU

12. Inter — Fiorentina HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus