Gå til sidens hovedinnhold

Viking sender Lillestrøm ut av medaljekampen

Det klassiske oppgjøret Viking-Lillestrøm blir svært viktig i kampen om årets Eliteseriemedaljer.

Viking-Lillestrøm

Odds: 1.90 - 3.85 - 3.50

Kampstart lørdag 23.oktober kl 16.00

Spillestopp kl 15.59 Live odds etter kampstart

SR-Bank Arena

Kampen kan sees på Eurosport Norge, Eurosport Player og discovery+

Vi tror Viking vinner. Det spiller du på her til 1.90 i odds

Viking mot Lillestrøm innleder den 23 runden i årets Eliteserie, og er en ekstremt viktig kamp for begge lag. Kristiansund ligger for øyeblikket på tredjeplass med sine 39 poeng, men Viking og Lillestrøm lurer like bak med henholdsvis 38 og 35 poeng.

Viking har vært stabile over en lang periode, og på de ti siste kampene i Eliteserien er de Norges tredje beste lag. Kun Bodø/Glimt og Rosenborg har sanket flere poeng i dette tidsrommet.

Siden tapet hjemme for serieleder Bodø/Glimt for en måned siden har Viking spilt tre kamper. Først greide de sterke 2-2 borte mot Molde.

Mot Sandefjord hjemme fikk keeper Patrick Sigurdur Gunnarsson rødt kort etter 19 minutter, men på tross av det dominerte Viking kampen og klarte til slutt å vinne 2-1 etter to mål av toppscorer Veton Berisha. I tillegg hadde de flere store sjanser så det var en imponerende forestilling av hjemmelaget.

Borte mot Strømsgodset i forrige serierunde slet de seg til en knepen 1-0 seier der scoringen til Kristoffer Løkberg etter 29 minutter ble avgjørende. I tillegg hadde de to skudd i treverket og ble muligens snytt for en straffe.

Det er et Viking-lag med pondus og trykk når de kommer fremover og det er tydelig at de tror på det de driver med for tiden.

Vi tror Lillestrøm kommer til å merke dette lørdag ettermiddag.

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

Lillestrøm inne i en svak periode

Lillestrøm har hatt et meget bra comeback i Eliteserien. Svein Bakkes mannskap har fått oppleve å være underdog og slått nedenfra store deler av sesongen.

Det har ikke vært voldsomme forventninger som laget kanskje har båret preg av i tidligere perioder i Eliteserien. Alt har vært en bonus helt til det ble medaljesnakk før kampene mot Brann og Tromsø.

Det startet egentlig en dårlig periode for Lillestrøm. Først gikk de på en smell hjemme mot Brann der de tapte 2-3, før de slo tilbake på direkten borte mot Odd og vant med samme sifre.

I hjemmekampen mot Tromsø helgen etter havnet de under, men jaget etter utligningen førte til at Tromsø kontret inn 2-0 etter 62 minutter. Selv om Thomas Lehne Olsen satte inn straffen i det 90.minutt var det for sent og LSK gikk på et surt tap.

De har etter Tromsø-kampen også tapt 2-1 borte mot Sarpsborg før de spilte 0-0 hjemme mot Kristiansund i forrige runde.

Det er et litt frynsete LSK som reiser til Stavanger for å møte Viking som virkelig er på hugget om dagen.

Det positive for Lillestrøm er at Pål Andre Helland har meldt seg klar til kamp igjen, og ikke minst at Thomas Lehne Olsen fortsetter å pøse inn mål. Med sine 19 scoringer har han kun Ohi Omoijuanfo(22mål) fra Molde foran seg på toppscorerlisten.

Viking hekter av Lillestrøm i medaljekampen

Viking tapte 1-3 hjemme mot Bodø/Glimt 19.september. Før det hadde ikke tapt på SR-Bank Arena siden de røk 0-1 for Tromsø 16.mai. Nå er det ikke flere lag fra Nord-Norge igjen å møte så vi tror Viking tar seg av Lillestrøm og sikrer tre viktige poeng.

Seier til Viking spiller du på her til 1.90 i odds

Viking er solide og har scoret 24 mål på de 11 kampene de har spilt hjemme på SR-Bank Arena. Lillestrøm er Norges nest beste bortelag(bare Bodø/Glimt er bedre) og har scoret flest mål av samtlige lag på fremmed gress.

Vi tror som sagt Viking vinner men at begge lag scorer.

Det spiller du på her til 3.15 i odds