Zlatko Tripic ble spart fra start i mandagens bortekamp mot Strømsgodset. I kveld er garantert Viking-kapteinen med fra start i hjemmekampen mot Stabæk.
Zlatko Tripic ble spart fra start i mandagens bortekamp mot Strømsgodset. I kveld er garantert Viking-kapteinen med fra start i hjemmekampen mot Stabæk. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Viking skal begeistre igjen

Viking har sett strålende ut i sine hjemmekamper denne sesongen. I kveld er det bortesvake Stabæk som skal til pers.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Tippetips: Brann taper ikke to hjemmekamper på rad
Oddssingel Eliteserien: Vålerenga viser seg fram på fotballens festdag
Oddssingel Eliteserien: Molde får det tøft på Nordmøre
Oddssingel Eliteserien: Brann har en sterk statistikk på 16. mai
Oddssingel Eliteserien: Mer trøbbel for Rosenborg
Oddssingel Eliteserien:
Glimt vinner slaget om Nord-Norge
V64 Åby:
Stor jackpotomgang med over 1,1 mill ekstra
V65 Bergen:
Bankerfritt mellom de sju fjell

16. mai er norsk fotballs store dag og det som vanlig duket for full runde i både Eliteserien og OBOS-ligaen i kveld. Det er en rekke spennende oppgjør både i Eliteserien og OBOS-ligaen og normalt er det også veldig bra publikumsoppmøte dagen før dagen. I tillegg til den norske fotballen, er det også storoppgjør i Allsvenskan mellom IFK Gøteborg og Malmö og det spilles også fire kamper i Superettan. I England er det andre playoffkamp mellom Portsmouth og Sunderland og det er naturligvis også en del kamper fra ishockey-VM.

NB! Fredag er det ca 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Viking - Stabæk H 1,80 (spillestopp kl 17.55)
Bjarne Berntsen valgte å starte med både Tommy Høiland, Zlatco Tripic og Zymer Bytyqi på benken i mandagens bortekamp mot Strømsgodset og dermed var mye av Vikings offensive slagkraft borte. De er nok med fra start i kveld. Venstreback Rolf Daniel Vikstøl er friskmeldt, mens Runar Hove og Alex Andreasson som kjent er ute i lang tid. Det endte 0-0 i en meget kjedelig fotballkamp. Viking var klart nærmest seieren i forrige hjemmekamp mot Vålerenga og står med sju poeng på sine tre første kamper hjemme på SR-bank Arena i Stavanger.

Stabæk var nest best i stort sett alt hjemme mot Brann søndag kveld og det var svært lite å si på at Brann vant den kampen. Det var lagets første hjemmetap på fire kamper. Borte vant Stabæk kun en kamp i fjorårssesongen (1-5-9). Det har ikke sett bedre ut på bortebane sålangt denne sesongen. På tre bortekamper har Stabæk fortsatt tilgode å score mål og samtlige tre er tapt. Luc Kassi var tilbake etter skadefravær mot Brann og kom inn som innbytter da. Henning Berg har ellers ingen nye skader eller karantener.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Stavanger. Viking skal være klare favoritter og bortesvake Stabæk reiser trolig tomhendt hjem fra Stavanger. 1,80 på hjemmeseier spilles. Dog er det i underkant som singelspill, så vi kombinerer med en kamp fra OBOS-ligaen.

HamKam - Kongsvinger H 1,65 (spillestopp kl 17.55)

Det var stilt visse forventninger til HamKam før sesongstart, men de har foreløpig ikke innfridd. Tok dog en viktig borteseier mot Notodden søndag og kom seg opp i åtte poeng på de seks første seriekampene. Det er dog kort vei opp til 6. plassen. 1-1-1 på tre spilte hjemmekamper på Briskeby.

Kongsvinger har fått en bedre start, selv om de virkelig måtte slite for seieren hjemme mot Tromsdalen søndag. Seiersmålet til Simon Marklund kom på to minutter på overtid. Med kun ett tap på de sju første avanserte Kongsvinger til 5. plass etter søndagen trepoenger med sine 12 poeng. Borte er det blitt 1-1-1 hittil og kun ett scoret mål. Adem Güven fikk to kampers karantene etter utvisningen mot Tromsdalen og soner følgelig karantene i kveldens lokalderby. Ellers er Landry N'Guemo, Daniel Lysgård, Ridouan Essaeh, Ludvig Langrekken og Jonas Rønningen alle fortsatt ute med skader.

3-1 til HamKam forrige sesong på Hamar og med Güven ute for bortelaget skal det være bra sjanse for hjemmeseier også denne gang. 1,65 på hjemmeseier er muligens litt i snaueste laget, men bortelaget har tunge fravær. Vi spiller HamKam i kombinasjon med Viking og får dermed 2,97 i odds på denne dobbelen.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør