Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Viking treffer ikke mål

Ett mål har Viking scoret på sine fem siste seriekamper og søndag tror vi laget får trøbbel i Sogndal. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Godset på vei mot seriegull
Tippetips søndag: Lillestrøm og Brann i trøbbel
V75 Bjerke Oslo Grand Prix: Vi heier på Yarrah

Søndagens langoddsprogram er spekket med høyinteressante kamper. Siste serierunde spilles i Premier League der ligagullet og nedrykkskampen skal avgjøres. Oddsene på Manchester City og Manchester United er som ventet trykt i bånn, men spenningen lever naturligvis for fullt i England. Også i Spania skal siste serierunde avvikles, men der er det stort sett bunnstriden som interesser all de tid de tre øverste plassene allerede er avgjort. I Tippeligaen spilles det seks kamper og det er full runde i Adeccoligaen. I Frankrike spilles nest siste serierunde i Ligue 1, der det fortsatt er full spenning om seriemesterskapet. I tillegg er det kamper fra Sverige og Danmark og ishockey-VM fortsetter for fullt.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Ikke veldig mange spennende langskudd denne søndagen og da blir det heller litt mer sjanseartet.
Sandnes Ulf - Rosenborg
Vi konkluderte etter Sandnes Ulfs åpningskamp hjemme mot Viking (som endte 2-2) at det vil bli vanskelig å hente tre poeng i Sandnes. Etter fire kamper på eget gress har fortsatt ikke Asle Andersens gjeng tapt på hjemmebane (2-2-0) og påstanden holder dermed stikk foreløpig. Var klart best i hjemmemøtet med Hønefoss sist helg og burde vunnet klarere enn 1-0. Kommer således til denne kampen med tre strake serieseire.

Rosenborg sleit lenge med å få hull på byllen hjemme mot Stabæk sist fredag, men tre scoringer på ni minutter midtveis i andre omgang ga laget en fortjent og komfortabel 3-1 seier. Rosenborg er dermed oppe på andreplass, kun ett poeng bak nåværende serieleder Strømsgodset. Borte er tallene 1-2-0 til nå. RBK har et høyt maksnivå, men har også variert i prestasjonene. Oddsmessig er det kun en måte å angripe denne kampen på og det er å spille hjemmeseier. 4,35 på hjemmelaget må testes med noen småkroner søndag.

Montpellier - Lille
Lille Montpellier har kun det fjortende største budsjettet i Ligue 1, men er i førersetet om ligatittelen i FRankrike. To serierunder gjenstår og laget har tre poengs ledelse til PSG på andreplass og fem poeng ned til Lille på tredjeplass. Playmaker Belhanda og Estrada er suspendert i kveld og motstander Lille kommer til denen kampen med fem strake seire. Klarer hjemmelaget dette presset? Vi tviler og lar oss lokke av bortelaget i denne kampen som faktisk kan ta ligagull med full pott i de to siste. 2,75 for borteseieren er vårt klara valg i denne toppkampen.

Dagens avslag
Wigan - Wolverhampton
Etter en enestående sluttspurt sikret Wigan (mot ekspertenes spådommer) atter en gang eksistensen i Premier League med sin 1-0 seier borte mot Blackburn mandag kveld. Da kan skuldrene senkes og ikke godt å vite hvor motiverte Wigan er foran dette oppgjøret. Wolverhampton er forlengst klare for nedrykk, men har vist flott moral på slutten. Sensasjonell opphenting mot Swansea i siste bortekamp (lå tidlig under 0-3, men fikset 4-4). Bra hjemmekamp mot Everton sist helg (0-0). Vi foreslo Wigan som et sprekt langskudd hjemme mot Newcastle i forrige hjemmekamp (seier 4-0 til 2,80 i odds). Der var morsomt, søndag er all verdi borte og 1,50 på hjemmeseier er uten tvilet av søndagens aller dårligste tilbud.

Getafe - Real Zaragoza
Bortelaget var vårt oddstips hjemme mot Athletic Bilbao for to uker siden (til nydelige 2,70 i odds) og vårt oddstips hjemme mot Levante fire dager etterpå (til 2,20 i odds) og innfridde begge gangene. Som vi skrev for fjorten dager siden så kan Zaragoza berge plassen, og de har skjebnen i egne hender nå. Vinner de denne, er saken klar. Motivasjonsspill så det holder altså. Men til odds 1,50? Det er selvsagt helt uinteressant og et av dagens sikreste avslag.

West Bromwich - Arsenal
Hjemmelaget har gjennomført nok en fin sesong og ender på midten av tabellen. Viste strålende moral (til tross for at ikke har noe å spille for) ved å hente opp Boltons 2-0 ledelse sist helg og har som kjent matchvinneren fremme på banen. Arsenal har gått på en formsvikt og har ikke bedre enn 0-3-1 på de fire siste seriekampene og kan "miste alt" i siste serierunde dersom de ikke innfrir. Til 1,55 i odds er det tjenesteforsømmelse å foreslå spill på Arsenal søndag.

Det er Oslo Grand Prix og en fantastisk travdag på Bjerke søndag. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under

Dagens spill
Sogndal - Viking
Undertegnede var selv tilstede på Fosshaugane for fjorten dager siden og fikk se at Sogndal tok fullt fortjent 2-1 seier mot Molde. Sogndal imponerte i andreomgangen da og har funnet seg en strålende midtstopper i finske Hannu Patronen. Forrige onsdag ble det sjokktap borte mot Florø i cupen og søndag rpk laget på årets første serietap med 0-3 mot Strømsgodset i Drammen. Sogndal hang bra med i den kampen også og hadde store muligheter til å utligne på stillingen 0-1. Søndag er lagkaptein Henrik Furebotn tilbake etter karantene. Det er viktig. Ellers ingen nye skadeproblemer.

Viking har nedadgående kurve. Etter en positiv bortekamp mot Vålerenga for en måned siden, har prestasjonene og kvaliteten falt merkbart for Viking. En elendig hjemmekamp mot Haugesund (tap 0-2) ble etterfulgt av en svak kamp i Bergen mandag og torsdag måtte laget ha ekstraomganger for å kvitte seg med Jerv i cupen. King Osey Gyan ble skadet mot Jerv og er uaktuell søndag. Det er neppe et Viking-lag stinn av selvtillit som kommer til Sogndal søndag kveld. Og mangelen på målscorere er prekær og Viking står med utrolige en scoring på sine fem siste tippeligakamper

Vi tror Sogndal reiser seg i denne kampen og et tøft matchet Viking-lag skal få det svett innerst i Sognefjorden. Målrikt blir det neppe, men vi har veldig god tro på hjemmeseier. Oddsen for Sogndal-triumf er 2,30 og vi spiller singel på denne i vårt ene oddstips denne søndagen.

Oddstips 1 søndag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 47 Sogndal - Viking 2,30 2,95 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus