Gå til sidens hovedinnhold

Vikinglotto onsdag 14. juli 2021

Selv om ingen klarte å karre til seg 1. premiepotten denne onsdagen heller, ble det likevel en Vikinglotto-trekning verdt å merke seg.

Onsdag kveld var det igjen duket for ny Vikinglotto-trekning. Ingen klarte å stikke av med førstepotten forrige uke - førstepremiepotten var derfor på ca. 250 millioner kroner.

Ingen stakk av med førstepotten - men andrepotten på ca. 25 millioner ble kapret av 3 heldige norske spillere, uten innblanding fra utlandet.

Her kan du levere din Vikinglotto-kupong.

De tre millionærene: Én holder det hemmelig for kona

Kvinne fra Trøndelag

Vinneren fra Trøndelag satt hjemme med mannen og så på Sommerskuta på NRK da Norsk Tipping tok kontakt. Hun hadde hverken sett på trekningen eller fått med seg at hun herved var Vikinglotto-millionær.

Har du noen i nærheten av deg nå? spør Norsk Tipping og hinter om at det er gode nyheter i vente.

– Jeg har helt hjertebank nå. Mannen min er her, og nå sitter jeg og holder han i hånda, svarer den spente trønderen, som pleier å levere to faste rekker i Vikinglotto.

Gratulerer! I kveld har du vunnet 8 273 235 kroner.

Det mener du ikke? Det er jo det vi drømmer om alle sammen. Jeg er helt svett i fingrene nå. Du store min, jubler og ler den overraskede kvinnen om hverandre.

– Nå er det én til som blir glad, sier hun og forklarer at hun pleier å levere kupong sammen med sønnen. De har begge bursdag om kort tid med en uke mellomrom. Premien ble dermed litt av en bursdagsgave for dem begge.

I bakgrunnen satt mannen og jublet mens kona gikk inn i appen og fikk enda en bekreftelse på at hun ikke drømte det hele.

– Hvordan skal jeg få sove i natt? Det blir ikke noe tidlig i seng for nå er det på plass med et lite glass. Nei, at jeg skulle oppleve dette. Jeg har så lyst til å gi deg en klem, men det får bli en åndelig klem, sier kvinnen til budbringeren fra Norsk Tipping.

På spørsmål om hva hun ønsker å bruke pengene på, svarer hun:

– Jeg er litt usikker ennå, men det blir i hvert fall en skikkelig sydentur til neste år, for jeg lengter sånn etter varmen.

I bakgrunnen hørtes mannen.

– Ny bil, sier gubben. Jaja, vi skal vel bli enige om det her. Det bruker vi å bli, humrer trøndelagskvinnen, som ønsker å være anonym.

Lyst til å prøve lykken?

Her kan du levere din Vikinglotto-kupong.

Vinnertallene

Slik så de magiske tallene ut:

3-9-14-16-20-45

Vikingtall: 1

Det var altså ingen som fikk klørne i førstepotten. Den blir da stående til neste uke. Likevel er det 3 heldige nordmenn der ute som nå kan se frem til den nette sum av ca. 8,3 millioner kroner tikke inn på bankkontoen etter kveldens trekning.

Maksimal 1. premiepott

Onsdag 21. juli er det klart for ny trekning i Vikinglotto. 1. premiepotten stanger fortsatt i premietaket på ca. 250 millioner kroner. Dette betyr at 2. premiepotten får sjans til å legge på seg, ettersom det overskytende beløpet fra 1. premiepotten overføres til 2. premiepotten, som nå er på ca. 24 millioner kroner tross at potten gikk 14. juli.

Her leverer du din kupong.

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker. Les mer om vinnersjanse i Vikinglotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4

Antall millionærer i 2020 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635