Hero World Challenge

Turneringen starter torsdag 2. desember, og Viktor Hovland slår ut på sin første runde kl 18.00 norsk tid.

Spilles på Albany Golf Course

Turneringen kan sees på golf.tv

Oddsen i turneringen kommer fortløpende og det spiller du på her

Viktor Hovland var i kanonform sist han svingte golfkøllene, og gikk helt til topps i World Wide Technology Championship i Mayakoba for andre år på rad.

Hovland hadde en god start på turneringen men lå tre slag bak lederen Matthew Wolff etter to runder. Det var i tredjerunden på lørdag han virkelig strammet skruen, og gikk på imponerende ni slag under par. Med det ledet han med to slag før søndagens avslutning.

Denne finaledagen hadde han stålkontroll hele veien, og mens de nærmeste motstanderne jaget og gjorde små feil, spilte Hovland som en maskin og vant til slutt fire slag foran Carlos Ortiz, og fem slag foran superstjernen Justin Thomas.

Etter noen velfortjente fridager fra turneringsspill står nå Hero World Challenge for tur, og det er en meget celeber liste med 20 spillere som er på start. De som deltar er de 11 beste tilgjengelige spillerne på verdensrankingen, vinner av The Players og vinnerne av de fire major-turneringene det siste året.

I tillegg regjerende mester og tre spillere som er invitert av mannen som står bak turneringen, selveste Tiger Woods.

Det er ca. 436 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Turneringen går på eksklusive Albany Bahamas

Første gangen turneringen ble arrangert var i 2000, og den gikk på vestkysten av USA frem til 2013. I 2014 gikk den på Isleworth i Florida før den ble flyttet til Bahamas og Albany i 2015, der den siden har vært arrangert.

Banen er designet av golflegenden Ernie Els og kombinerer det beste av links og ørkengolf, med sanddyner og flere naturskjønne og strategisk plasserte vannhindere. Banen har par 72 og er 6770 meter lang, og det er Rickie Fowler som har banerekorden fra da han gikk sisterunden på 61 slag og vant hele turneringen i 2017.

Ubeskjedent nok er det selvfølgelig verten Tiger Woods som har vunnet turneringen flest ganger med fem seiere. Han dominerte sporten enormt tidlig på 2000-tallet og tok alle seirene mellom 2001 og 2011. Graeme Mcdowell og Davis Love III har vunnet to ganger hver, og utover det er det kun spillere med en seier hver.

Viktor Hovland skal spille sin første runde med regjerende mester Henrik Stenson fra Sverige, og det skal bli meget spennende å se hvordan vår mann takler banen.

Av de som følger sporten aller nærmest er han rangert som nummer tre før turneringen starter, og med tanke på det stjernespekkede startfeltet sier det mye om hvilken standing Hovland har om dagen.

Alle på start kan vinne

I en normal PGA Tour-turnering kan omtrent alle som stiller på start vinne. På Bahamas er kun 20 av de aller beste spillerne i verden med, og da har i hvertfall alle sjansen til å ta med seg den største pokalen.

Det er tre spillere i feltet som er bedre enn Hovland hvis man ser på verdensrankingen. Collin Morikawa er kanskje den aller største favoritten. Han er nummer to i verden og lurer like bak Jon Rahm som er verdensener.

Rahm er ikke med, men det er Justin Thomas og Rory Mcilroy. Mcilroy har vist gamle takter i det siste og vant blant annet The CJ Cup i Las Vegas for en måned siden. Han er normalt veldig presis med driveren, og på denne banen med fem par fem hull må spillerne utnytte dette. Det gjør Mcilroy når han er i form.

Gode spill kan være å gå for topp fem på Morikawa, Thomas, Mcilroy eller Hovland. Det gir fra 2.05 til 2.35 i odds. Det kan også være interessant å spille på at det blir hole in one. Selv om det bare er 20 mann på start er sjansen absolutt til stede for at det skjer, og det gir 5.10 i odds.

Hovland så meget solid ut i Mexico når han gikk til topps, og tror du han vinner på Bahamas gir det 11.50 i odds.

Oddsen i turneringen kommer fortløpende og det spiller du på her