Gå til sidens hovedinnhold

Viktor Hovland slår knallhardt tilbake

Ny uke og ny turnering for spillerne på PGA-Touren. Denne helgen er det The CJ Cup på vakre og spektakulære The Summit Club det skal avgjøres.

The CJ Cup

Turneringen starter torsdag 14.oktober og Viktor Hovland slår ut på sin første runde kl 21.06 norsk tid.

Spilles på The Summit Club i Las Vegas.

Turneringen kan sees på Eurosport og golf.tv

Vi tror Viktor Hovland kommer topp ti. Spill på det her til 2.90 i odds

Det ble en tung avslutning for Viktor Hovland i forrige helgs Shriners Childrens Open i Las Vegas. Etter to brukbare dager på torsdag og fredag der han gikk på 67 slag begge dagene, var det spesielt lørdagens 73 runde som ødela for en plassering blant de 15 beste.

Søndagens 68 runde gjorde at han fikk pyntet litt på plasseringen, men 44.plassen til slutt var en skuffelse for nordmannen.

Spillet til Hovland denne helgen var litt opp og ned. Som vanlig var han stødigheten selv fra utslag og på innspill til greenen. Det som var oppsiktsvekkende var det han presterte rundt og på greenen.

Her tapte han nesten ni slag til konkurrentene og var soleklart dårligst av de som klarte cuten. Carlos Ortiz var nest dårligst og han tapte fire slag. Det sier noe om hvor skoen trykket for Hovland sist helg.

Utslagene og innspillene til greenen satt som det pleier for Nordmannen, så får han justert nærspillet sitt vil han være helt oppe i toppen igjen. I forrige ukes turnering var nok Hovland litt rusten etter en liten ferie i etterkant av Ryder cup, og da er det gjerne nærspillet det går mest utover.

Det er ca. 316 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Spektakulære The Summit Club i Las Vegas

Denne helgens turnering går på The Summit Club i Las Vegas. Banen er designet av Tom Fazio og ligger mellom Red Rock ørkenen og Las Vegas stripen, og er ikke en typisk ørkenbane.

Den åpnet våren 2017 og ligner faktisk mer på en frodig parkbane med masse bunkere og i typisk Tom Fazio-stil, store ondulerte greener.

Feltet denne helgen er mye sterkere enn sist helg, da det er de 60 beste fra fjorårets FedEx-cup, samt 18 sponsorinvitasjoner som stiller på start. Alle de 78 spillerne får være med fra torsdag til søndag, så her er det ikke noe press om å klare cuten.

Det er femte gang i historien The CJ Cup arrangeres, og det er tunge navn som har stukket av med vinnersjekken tidligere. Både i 2017 og 2019 var det Justin Thomas som vant, mens i 2018 var det Brooks Koepka.

Fjoråret bød på en liten overraskelse da Jason Kokrak fra USA tok sin første seier på PGA Touren i akkurat denne turneringen. Han avsluttet med en kanonrunde på 64 slag siste dagen, og endte to slag foran andremann Xander Schauffele.

Hvem er favorittene i årets The CJ Cup?

Det er som vanlig ekstremt vanskelig å tippe på hvem som stikker av med seieren i årets turnering, men Justin Thomas må nevnes i og med at han har vunnet denne to av de fire gangene den har vært arrangert.

Collin Morikawa har tross sin unge alder allerede vunnet to major-turneringer, og er medlem på denne banen. Banen er et paradis for de som er god fra utslag til green, og der er Morikawa kanskje den aller beste for tiden. Når han i tillegg kjenner banen og de ondulerte greenene så godt er det en mann å holde et øye med.

Vi tror Morikawa kommer topp fem. Spill på det her til 3.85 i odds

Marc Leishman har startet sesongen med en tredje og en fjerdeplass. Han har en putter som er hetere enn sola i Las Vegas, og det vil være viktig også på denne banen.

Vi tror Leishman ender topp ti. Spill på det her til 4.00 i odds