Vil motbevise ekspertene

Bob Bradley har blitt tippet nord og ned av hele fotball-Norge, men satser offensivt ut den første serierunden.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:

V5A Odense: Carsten i støtet
V64 Halmstad: Seiersmaskinen innfrir
V4 Hagmyren: 35 seire i Mars
Tippekupongen: Fortsetter der de slapp
Oddsen: Festen blir Merseyside
Oddsen:
Spennende kamp i Sarpsborg og hjemmetillit til Stabæk

Søndagens langoddsprogram er ikke noe dårligere enn i går, og det er full runde i blant annet Serie A og Tippeligaen.

Dagens spill
Stabæk - Sogndal, H 2,00

Felles for nesten alle tabelltipsene i år er at de blaa fra Bærum er tippet på nedrykk. For unge og uerfarne, mener kritikerne.

Bob Bradley fra det store Amerika er på plass som trener og bringer med seg lass med erfaring fra verden over. Er en av ligaens mest erfarne trenere, og jobber med en av ligaens mest uerfarne spillere. 1991-modellen Jørgen Hammer er blant de med lengst fartstid på dagens Stabæk. Han var også den eneste spilleren som ikke trente før kampen, og er usikker til spill.

Jon Inge Høiland er tilbake fra Rosenborg og kommer til å tilføre mye erfaring til de unge herrene. Stabæk kommer til å skyte ut av startblokkene i deres Tippeliga-retur, har absolutt ingenting og tape og jeg spår at de kommer til å bevise at mange av deres kritikere tar feil.

Jonas Olsson har fått mye kritikk for å ha innført en defensiv mentalitet i Sogndal. Nå har de også mistet Malick Mane, som skal bli vanskelig å erstatte.

Martin Trøen er eneste fravær for den svenske treneren som går mot sin siste sesong i laget fra saftbyen. Har blitt spådd til å så vidt klare seg også i årets utgave av den øverste divisjonen. Men en pangstart på Nadderud blir det nok ikke.

Stabæk har flust av ungdommelig mot og kommer til å gi alt for å sette kritikerne på plass. 2,00 i odds på en hjemmeseier er absolutt ikke å forakte, og blir dagens spill fra Tippeligaen.

Stabæk - Sogndal, 2,00 - 3,30 - 3,25. Spillstopp klokken 17.55.

Klikk her for å levere dette spillet.

Dagens langskudd
Sarpsborg 08 - Brann, U 3,30

Årets første serierunde er alltid vanskelig å spå, men vi lar oss ikke skremme av det. Vi starter i Sarpsborg.

Brian Deane og hans Sarpsborg måtte finne seg i å bli plassert langt nede på tabellen av de mange tipsekspertene nasjonen over. I Nettavisen tippet vi dem på en 12. plass.

Mye av oppmerksomheten før sesongen har nyervervingen Bojan Sajic fått. Den tidligere Vålerenga-yndlingen kommer utvilsomt til å styrke sarpingene i det som kommer til å bli en kamp for fornyet Tippeligaspill. Han har vært en nøkkelspiller i er Sarpsborg som vant seks og spilte en uavgjort i sesongoppkjøringen - uten at vi skal legge for mye i treningskampenes betydning. Virker å ha skjerpet forsvarsspillet, som var fjorårets dårligste i Tippeligaen.

Kommer til å savne Mohamed Elyounoussi som regelrett briljerte mot Vålerenga på fredag. Har likevel en spennende angriper i Aaron Samuel som kan ta steget. Kun Kjetil Berge er utilgjengelig for dagens hjemmelag.

Det er et sus av forventning i Bergen by om dagen. Rikard Norling har tatt med seg sin vinnerformel fra Malmö og innførte 4-4-2 også i Brann. I treningskampene de røde har stilt med toppet lag, har det fungert godt.

Den viktigste forandringen fra forrige sesong er uten tvil trenerbyttet. Rikard Norling er en vinner og passer perfekt for en klubb som Brann. I tillegg har de sikret seg tjenestene til den eminente stopperen Vadim Demidov, som kommer til å løftet midtforsvaret mange hakk.

Amin Askar og Markus Jonsson er tvilsomme til kampen. Spesielt for Askar skal Norling slite med å finne dekning.

Det blir en høyinteressant kamp som fort kan ende i stillingskrig, men Brann er veldig interessert i å vise at de kan være med i toppen av årets Tippeliga. Men kampen blir jevn, og vi vet at det blir mye uavgjort den første serierunden.

Sarpsborg 08 - Brann, 2,25 - 3,30 - 2,85. Spillstopp er 18.55.

Klikk her for å levere dette spillet.

Dagens langskudd
Lazio - Parma, B 3,30

Den lyseblå delen av Roma er ustabil for tiden. Lazio varierer mellom det horrible og det bedre, men tapte forrige kamp fortjent mot Genoa. Før det ble det uavgjort mot Milan i en søvndyssende affære.

Edoardo Reja fikk en god start som trener for Lazio, men utenomsportslig krise og sportslig skuffelse har snudd situasjonen på hodet. 3-1-3 på de siste syv kampene er akseptabelt. Likevel er de i en situasjon uten spesielt mye å spille for, det er langt opp og det er langt ned.

Hjemmelaget må klare seg uten suspenderte Ledesma, og skadete Ederson, Biglia og Pereirinha.

Parma har blitt en trofast venn for oddsspillere den siste perioden. Før forrige runde borte mot Juventus hadde de en helt utrolig rekke på 17 kamper uten tap. Trener Roberto Donadoni fremstod som rene kong Midas, og samtlige bytter og avgjørelser gikk hans vei. Tapet kom som forventet mot Juventus i Torino, men det måtte en formsterk Carlos Tevez til for å bryte Parmas rekke.

Nå møter det et Lazio i langt verre form, og burde faktisk bli regnet som favoritt på Stadio Olimpico.

Gargano, Pozzi, Vergara og Rossini er skadet og rekker ikke kampen. Samtidig er spissen Amauri suspendert.

Lazio er alltid et vanskelig lag å spille mot, spesielt på hjemmebane. Men Parma er gode borte og står med 5-1-1 på de siste syv bortekampene. Gjestene er utrolig vanskelig å bryte ned samtidig som de scorer mye mål. Slikt blir det tre poeng av. Oddsen på borteseier er fenomenal og utmerker seg som dagens beste spill.

Lazio - Parma, 1,98 - 3,05 - 3,30. Spillstopp 14.55.

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus