Foto: Dave Thompson / Pa Photos

Vil Solskjær vinne?

Det er slett ikke sikkert at Ole Gunnar Solskjær og Cardiff kan ha topp prioritet på lørdagens FA-cup kamp.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips OL: Er det over for Bøkko?
Oddstips fotball: Børven på titteljakt

Oddstips fotball: Lyktes ikke i Liverpool?
V75 Leangen:
36 millioner i potten

Lørdagens tippekupong består av tre kamper fra FA-cupen i England, seks kamper fra Championship, mens de tre siste kampene alle er hentet fra League One. Bonuspotten er på ca 1,1 million kroner nå.

1. Manchester City – Chelsea
De tre første kampene er hentet fra 5. runde i FA-cupen.
Disse lagene møttes på samme bane for snaut to uker siden. Den gangen imponerte Chelsea med en fortjent 1-0-seier, og laget fulgte opp med en oppskriftsmessig 3-0-seier over Newcastle forrige helg. Spillerne var ikke like pigge i 1-1-kampen mot West Bromwich i midtuken, og det var ikke noe å si på at to viktige poeng gikk tapt.

Midtstopperne
Gary Cahill og John Terry er uaktuelle i dag.

City dominerte bortekampen mot Norwich forrige helg, men måtte nøye seg med 0-0. Har altså ikke scoret på de to siste kampene, og savnet av skadde Sergio Aguero er merkbart. Lagets midtukekamp ble utsatt, og mannskapet har dermed fått mer hvile i denne hektiske perioden enn hva som er tilfelle for Chelseas spillere.

Javi Garcia og Samir Nasri er klare etter skader, men Fernandinho og Aguero er ca en uke unna comeback.
Tricky kamp dette, der alle tegn er nødvendig. HUB.

2. Cardiff - Wigan
Ole Gunnar Solskjær har ikke fått Cardiff på riktig kjøl, og han kan takke en storspillende keeper David Marshall for at det er blitt fire poeng på de siste to hjemmekampene i serien.
NykommerneKenwyne Jones og Fabio er ikke berettiget for mer spill i FA-cupen, mens Craig Bellamy er suspendert. Jordon Mutch er skadet. Solskjær kommer trolig å gjøre en del endringer på laget, og det er ventet at spillere som Steven Caulker og Gary Medel hviles.

Wigan grep det som kunne ha vært den siste muligheten til å få kontakt med playofflagene forrige helg og banket formlaget Sheffield Wednesday 3-0 borte. Slo ut Crystal Palace i forrige cuprunde.


Nicky Maynard, som spilte strålende mot Wednesday, er ikke berettiget for spill. Shaun Maloney er skadet.
Solskjær mangler flere viktige spillere og FA-cupen er kanskje ikke det viktigste nå. Skrell? HB

3.Sheffield Wednesday – Charlton
Sheffield Wednesday var høyt oppe etter en lang rekke med gode resultater, men ble satt skikkelig på plass på hjemmebane av Wigan forrige helg. Har likevel en fin luke ned til nedrykkslagene og kan konsentrere seg fullt og helt om dagens match.

Charlton har møtt til dels svak motstand de siste kampene, men står likevel med fire strake tap i serien og har falt under nedrykksstreken. Slo ut Huddersfield på bortebane forrige cuprunde.
Det lukter hjemmeseier av denne. H.

 

4.Birmingham – Huddersfield
De neste seks kampene er hentet fra Championship.

Begge lagene er i nokså svak form. Birmingham kommer fra 0-1-tap for Watford i midtuken, men tok en viktig 2-0-seier over bunnlaget Charlton forrige helg og har en luke på ni poeng ned til nedrykksplassene.

Backen Mitch Hancox er tilbake etter skade. Det samme er Jonathan Spector, men han er trolig helt klar for spill. Tom Thorpe, David Murphy, Matt Green og Neal Eardley er uaktuelle.

Huddersfield vant også forrige helg (hjemme mot Wigan), men tapte hele 0-3 hjemme mot Nottingham Forest i midtuken. Ligger på 14. plass og har tatt fire poeng mer enn dagens motstander.
ToppscorerJames Vaughan (10 mål) er ute med skade. Kaptein Peter Clarke var tilbake på benken sist og kan bli å se fra start etter skade denne gangen.

Hjemmelaget viser best form og vi tror de tar denne. H.

5.Ipswich – Blackpool
Ipswich har jobbet seg ut av en tøff periode og står med 2-2-0 på de fire. Kan imidlertid ikke være veldig fornøyd med at man rotet bort 2-0 hjemme mot svake Barnsley de siste ti minuttene forrige runde. De to tapte poengene gjør at man nå er tre poeng fra Reading på den siste playoffplassen.

Midtbanespiller Luke Hyam og Sylvan Ebanks-Blake er tilbake etter skade og testes før kamp. Spissen Paul Taylor (tannproblemer) er også usikker.

Blackpool hadde i likhet med Ipswich spillefri i midtuken. Er inne i en trøstesløs periode (14 på rad uten seier), men fikk en opptur med 1-1 mot topplaget Nottingham Forest forrige helg. Har falt ned til 16. plass, men ti poeng til gode på Charlton på den øverste nedrykksplassen.
Er styrket i angrepet av atRicardo Fuller er tilbake er tilgjengelig etter skade. Vikarmanager Barry Ferguson kommer ikke til å sette seg selv inn i startelleveren, og Tom Barkhuizen og Bobby Grant er uaktuelle.
Vi har spilt mot Blackpool en rekke ganger i det siste, men laget viste bedring sist helg. HU.

6.Millwall – Bolton
To lag helt ute av slag. Millwall spilte 1-1 borte mot bunnkollega Yeovil i midtuken og har bare tatt to poeng på de siste fire. Det skiller kun tre poeng ned til Charlton på nedrykk.

Shane Lowry soner den siste av fire kamper. Forsvareren Mark Beevers og midtbanespilleren Nicky Bailey blir trolig ikke klare.

Bolton har 0-2-4 på de siste seks kampene og er i ferd med å rote seg inn i bunnstriden.. Tapte 0-1 hjemme for Burnley i midtuken ogligger to poeng over dagens motstander.Den tidligere Palace-spissenAndre Moritz er trolig tilbake etter skade. Men toppscorer Jermaine Beckford (6 mål) blir trolig ikke klar.
Vrien kamp dette. HUB.

7.Doncaster – Barnsley
Viktig kamp i bunnstriden. Doncaster står med 29 poeng på 20. plass, mens Barnsley på nest siste har tatt 22 poeng. Selv om det ble tap for Brighton forrige lørdag, har Doncaster brukbare 2-2-2 på de siste seks kampene. Barnsley spilte uavgjort hjemme mot Ipswich samme dag og har 1-3-2 på de siste seks.


Doncaster fikk den innleide Southampton-spissen
Billy Sharp utvist mot Brighton, og han står over i dag. Richie Wellens soner også karantene. Harry Forrester og Gabriel Tamas ser ut til å bli klare.
Hos Barnsley er Jacob Mellis fortsatt ute med karantene, men innleide Emmanuel Frimpong (Arsenal) har sont ferdig. Jack Hunt kan rekke kampen, men Bobby Hassell blir nok ikke klar.


Heller ikke dette er opplagt og bortelaget kan skrelle. HB.


8.Watford – Middlesbrough
Watford slo Birmingham 1-0 i midtuken og har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene. Har én kamp til gode på de fleste lagene på tabellen. Skulle det bli seier i hengekampen, vil man ha en viss kontakt med Reading på den siste playoffplassen. Men det er nok bare de mest innbitte blant fansen som tror på opprykk.
Ikechi Anya og Samba Diakite ser ut til å bli klare etter leggskader. Essaid Belkalem og Mathias Ranegie er også tilbake i trening, men dagens trening kommer trolig for tidlig. Joel Ekstrand er tvilsom, mens Fitz Hall er uaktuell.

Middlesbrough har tatt ett poeng mer enn Watford (39) og har spilt uavgjort i de tre siste kampene. Har ikke scoret ett mål på de siste fire matchene. Hadde spillefri i midtuken, noe som kan være en fordel i dag.
Midtbanespilleren Mustapha Carayol kjemper en kamp mot klokken om å bli klar til dagens kamp, mens spissen Lee Tomlin soner karantene.


Hjemmelaget har fått opp dampen igjen og vinner igjen lørdag?. H.

9.Bournemouth – Burnley
Med 15. plass og 35 poeng er verken ned- eller opprykk spesielt sannsynlig for Bournemouth. Spilte uavgjort borte mot Bolton forrige helg og har 1-3-2 på de siste seks. Drar nytte av å ha hatt spillefri i midtuken. Forsvareren
Elliott Ward er ute etter et ublidt møte med et reklameskilt for to runder siden. Backen Charlie Daniels er også ute, men kantspilleren Mohamed Coulibaly kan bli klar.

Burnley slo Bolton 1-0 borte tirsdag og har fine 3-3-0 på de siste seks i serien. Ligger på andreplass, og det er tre poeng ned til QPR på den øverste playoffplassen.
 Sean Dyche er eneste mann på skadelisten, og manager Sean Dyche starter trolig med de samme 11 som han har gjort de siste fire kampene.

Ny vanskelig kamp dette, men Burnley er "svårslagen". UB.

10.Wolverhampton - Notts County
De tre siste kampene er hentet fra League One.

Wolverhampton var tippet som den største opprykksfavoritten før sesongen, men det er først nå i det helt siste at det virkelig har løsnet for den tidligere storklubben. Har full pott og vakre 10-1 i målforskjell på de siste fire og har ligger nå to poeng bak serieleder Brentford.


Notts County ligger i den andre enden av tabellen og har tatt ca halvparten så mange poeng som dagens motstander. Klatret over nedrykksstreken med 3-0 over Coventry forrige helg. Tapte tre på rad før seieren, men alle kampene var mot sterke motstandere.

Wolverhampton har hatt spillefri siden 1. februar og stiller uthvilt til dagens dyst.


Tross at Notts Countu viser fremgang. Denne tar Wolves. H.

11.Crewe – Brentford
Crewe ligger to poeng over nedrykksstreken, men med 2-1-1 på de siste fire er ikke situasjonen så aller verst.

Brentford har ikke merket noen endring siden Uwe Rösler forsvant til Wigan.

Vi har sansen for hjemmelaget og tar med alle tegn i denne. HUB.

12.Preston - Leyton Orient
Preston tok en viktig 2-1-seier borte mot Tranmere forrige helg og har fortsatt muligheter til å rykke direkte opp. Da bør det bli seier i dagens kamp, som er mot et lag som har tatt fem poeng mer.


Leyton står med tre strake tap og har også spilt én kamp mer enn sine tre verste opprykksrivaler. Har fortsatt bare ett poeng opp til Wolverhampton på den gjeve andreplassen.

Hjemmelaget griper sjansen og tar tre poeng? H.

96-rekker

1 Manchester City — Chelsea HUB

2 Cardiff City — Wigan Athletic HB

3 Sheffield Wednesday — Charlton Athletic H

4 Birmingham City — Huddersfield Town H

5 Ipswich Town — Blackpool HU

6 Millwall — Bolton Wanderers U

7 Doncaster Rovers — Barnsley HB

8 Watford — Middlesbrough H

9 Bournemouth — Burnley UB

10 Wolverhampton Wanderers — Notts County H

11 Crewe Alexandra — Brentford UB

12 Preston North End — Leyton Orient H

Klikk her for å levere 96-rekkeren


432-rekker
1 Manchester City — Chelsea HUB

2 Cardiff City — Wigan AthleticHB

3 Sheffield Wednesday — Charlton AthleticH

4 Birmingham City — Huddersfield TownH

5 Ipswich Town — BlackpoolHU

6 Millwall — Bolton WanderersHUB

7 Doncaster Rovers — BarnsleyHB

8 Watford — MiddlesbroughH

9 Bournemouth — BurnleyUB

10 Wolverhampton Wanderers — Notts CountyH

11 Crewe Alexandra — BrentfordHUB

12 Preston North End — Leyton OrientH


Klikk her for å levere 432-rekkeren


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus