Foto: AP/Scanpix

Villa slår tilbake

Etter tre tap på rad skal Aston Villa tilbake på vinnersporet i dagens oppgjør mot bortesvake Crystal Palace.

Kommersielt

Sportspills meny 2. juledag:
Tippetips: Bonuspotten skal ut
Oddstips 1: Liverpool ned fra toppen

V75 Solvalla: Du kan vinne 32 millioner

Fortsatt god jul fra Sportspillredaksjonen i det vi retter blikket mot 2. juledag (torsdag 26. desember) og har en strålende juledag foran oss. Med full pakke fra Premier League og resten av ligasystemet i England, er det en pangdag både på Langoddsen og på fotballtippingen og på hestene er det også en kanondag med både V75 fra Solvalla og internasjonal V65 fra Bjerke.

Følg dagens Premier League-kamper live på Nettavisen

Dagens langskudd
Cardiff City—Southampton H 2.80

Premier League. Det går lenge mellom seierne til nykommeren Cardiff som tapte 1-3 borte mot Liverpool sist. Var på vei til å bli latterliggjort på Anfield og lå under 0-3 til pausen, men til walisernes kredit hevet de seg etter hvilen og leverte en grei 2.omgang. Er nummer femten med 17 poeng, og er nødt til å holde et øye med streken fire poeng ned. Manager Mackay leder laget fremdeles, tross gjentatte krangler med klubbeieren og trusler om at han er på vei ut. Slo West Brom 1-0 i forrige hjemmekamp, deres eneste seier på de syv siste (1-2-4) Står med variable 3-2-3 i Cardiff. Ser lyst ut på skadefronten til vertene, kun Craig Bellemy forventes å måtte stå over.

Southampton så ut til å være tilbake på rett spor etter to strake poengdelinger mot Newcastle (borte) og Manchester City (hjemme), men forrige runde bød på et skuffende 2-3-tap hjemme mot Tottenham. Har dermed kun tatt to poeng på de seks siste og falt ned til 9.plassen med 24 poeng. Ikke vunnet på bortebane siden 1-0-seier over Liverpool i september og har 2-3-3 på fremmed gress. Jose Fonte og Maya Yoshida kan være tilbake etter mindre skader, mens Artur Boruc og Victor Wanyama er ute.

3-2-3 hjemme er ikke mye å skryte av, men når spillet sitter er vertene vanskelig å bryne seg på hjemme i Wales. Southampton leverte en skuffende forestilling mot Tottenham sist, og hvis de fortsetter i samme spor mot Cardiff skal de få det vanskelig med å hente poeng. Vi fristes av 2.80 på Cardiff og sender avgårde et langskudd på vertene.

Norsk Tipping

Dagens spill
Aston Villa—Crystal Palace

Premier League. Etter å ha tatt poeng i fem strake (2-3-0) i november/desember har Villa tapt tre på rad, hjemme mot Manchester United, samt borte mot Fulham og nå sist Stoke. Har så langt hatt mer suksess borte (3-3-3) enn hjemme på Villa Park, hvor de står med svake 2-1-5. Kun tatt poeng mot Sunderland (0-0) og Cardiff (2-0) på eget gress siden september. Spissen Christian Benteke måtte stå over sist og blir heller ikke klar til dagens. Da kommer returen suspenderte Gabby Agbonlahor godt med. Ron Vlaar er usikker, Ashley Westwood soner karantene.

2-0-3 i formutvikling er status for Crystal Palace etter Tony Pulis tok over styringen for en måned siden. Debuterte med tap borte mot Norwich, men waliseren fikk full pott i de to neste hjemme mot West Ham og Cardiff. Fikk som forventet ikke med seg poeng i forrige bortekamp mot Chelsea, og laget gikk på sitt første hjemmetap under Pulis med 0-3 mot Newcastle sist. Befinner seg fremdeles på nedrykksplass – som de har gjort stort sett hele sesongen – men har nå kun ett poeng opp til sikker plass. Står med håpløse 1-0-7 borte. Kun slått Hull City. Spissen Marouane Chamakh soner karantene, mens midtbaneduoen Kagisho Dikgacoi og Stuart O'Keefe må stå over med skader.

Det meste tyder på at vi ser et defensivt innstilt Crystal Palace på Villa Park i dag, og gjestene vil si seg fornøyd med ett poeng. Villa er uten poeng på de tre siste, men mot vanskeligstilte Crystal Palace bør vertene være i førersetet.

Aston Villa—Crystal Palace 1.78 3.30 4.10

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus