Foto: FP PHOTO / ANDREW YATES

Villa vinner hjemme

Etter to tap på rad tror vi Villa kommer seg tilbake på vinnersporet i dagens oppgjør mot Newcastle.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75 Lørdag: Voldsomme penger i sving
V4 Karlstad: Moroa starter tidlig
Oddstips: Jevnt på Goodison Park
Tippetips: Harde takter i Rogaland

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, Allsvenskan, Superettan og dansk Superliga.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
AFC Bournemouth - Blackpool
Nykommeren AFC Bournemouth har fått en godkjent start på sesongen med 3-0-2 og ligger som nummer seks etter fem runder. Slo Doncaster 1-0 sist og fikk dermed en søt hevn mot fjorårets League One vinner som passerte vertene i siste serierunde. Gått seirende ut oppgjørene mot Wigan og Charlton i sine to første på Seward Stadium i år, men tapte hele 6-1 og 5-1 i bortemøtene mot Watford og Huddersfield.

Blackpool har noe overraskende inntatt tabelltoppen i Championship med 4-1-0. Har tatt seks poeng i sine to siste mot Wigan og Watford. Var nære ved å få med seg alle tre i bortemøtet mot Middlesbrough også, men vertene utlignet på overtid. Gode Tom Ince har slitt med en lyskeskade over lengre tid, men er forventet å få sin første starte på over en måned. Bradly Orr, Nathan Tyson og Marvin Zeegelaar, som ble hentet på overgangsvinduets siste dag, er klar for spill og kan debutere.

Bournemouth er ubeseiret på hjemmebane, men resultatene tyder på at prestasjonsnivået kan svinge voldsomt med stortap i begge bortekampene. Blackpool har levert godt spill i samtlige av sine kamper og viser i tillegg evnen til å avgjøre jevne oppgjør. Vi tror lagene kommer til å følge hverandre tett, men med formen Blackpool innehar tror vi mest på borteseier. 2.75 i odds er greit betalt og blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Stoke City – Manchester City B 1.58
Stoke tok en sterk 1-0-seier borte over West Ham sist og befinner seg nå på 5. plass med seks poeng. Kampen ble avgjort med et nydelig frispark av Jermaine Pennant. Stoke forsvarte seg godt og tok dermed en relativt fortjent seier i en eller ganske kjedelig kamp. Slo Crystal Palace borte i forrige runde, mens seriepremieren endte med 0-1 tap for Liverpool. Manchester City vant 2-0 hjemme over Hull sist, men gjestene spilte seg frem til flere store sjanser og spesielt før pausen var Hull det førende laget. City viste imidlertid klasse ved å vinne på en dårlig dag. Innbytter Negredo scoret det første målet, før Yaya Toure doblet ledelsen like før slutt. Åpnet sesongen med en overbevisende 4-0-seier over Newcastle, men gikk på et overraskende 2-3 tap mot Cardiff helgen etter. Richards, Kompany, Demichelis er ute. City har det beste mannskapet, men 1.58 på borteseier synes likevel lavt. Vi tror vertene er kapable til å ta poeng og melder pass på objektet.

Norsk Tipping

Dagens spill
Aston Villa – Newcastle

Aston Villa fikk en flott start på sesongen med 3-1-seieren over Arsenal i seriepremieren, men Villa greide ikke å følge opp mot Liverpool og Chelsea, som begge endte med tap. Etter fjorårets femtendeplass var det mye snakk rundt fremtiden til manager Paul Lambert, men Lambert greide å ri av stormen, mye takket være sine fremtidsplaner om å satse ungt, og som bekreftes med sommerens syv signeringer som alle er 24 år eller yngre. Siste mann inn er spissen Libor Kozak fra Lazio. Tsjekkeren scoret for landslaget mot Italia i tirsdagens VM-kvalik, og det blir spennende å se hva han kan prestere sammen med målmaskinen Christian Benteke og kontringssterke Gabriel Agbonlahor. Charles NZogbia er fremdeles ute, men ellers er det få skadefravær i troppen.

Hatem Ben Arfas sene scoring mot Fulham gjorde slutt på Newcastles rekke på fire hjemmekamper uten mål og sørget også for sesongen første seier for the Magpies. Manager Alan Pardew innrømmet at den siste tiden har vært en hard prøvelse for klubben som kun greide å sikre seg Loic Remy på lån i sommer. Åpnet serien med å bli overkjørt av Manchester City, kampen endte 4-0, men sifrene kunne raskt å ha blitt enda verre. Leverte nok en skuffende forestilling hjemme mot West Ham runden etter, vertene holdt i det minste nullen, men faktumet at de ikke hadde et eneste skudd på mål forklarer det meste. Får tilbake Steven Taylor fra suspensjon.

Tross en laber sesongstart er det Newcastle som har plukket flest poeng av lagene innledningsvis. Men det skal være sagt at vertene har vært gjennom et betydelig hardere kampprogram, hvor de har møtt tre av tabellens fire øverste lag. Prestasjonsmessig har det variert en del for Villa, men med deres offensive slagkraft bør de ha gode muligheter til å bryte ned et tafatt Newcastle-lag. 2.07 på hjemmeseier er greit betalt og blir dagens spill.

Aston Villa - Newcastle 2.07 3.15 3.20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør