Gå til sidens hovedinnhold

VM-finalen på tippekupongen!

En høydramatisk VM-finale og storoppgjør i Tippeligaen er bare noe av det du får på søndagskupongen.

Sportspills meny søndag:
Dagens langskudd:
Begge lag nekter å tape
Dagens VM-tips: Argentina blir verdensmestere
Dagens dobbel:
Häcken ubeseiret på hjemmebane
V64 Jarlsberg: En makaløs søndag
V5 Jarlsberg: Et innbringende vorspiel
V4/V5 Gøteborg: Niels Petersen må berge gevinstene

Søndagens langoddsprogram byr på selveste VM-finalen mellom Tyskland og Argentina, men inneholder også et par spennende oppgjør fra Tippeligaen. Blant annet godbiten Vålerenga - Rosenborg. Ellers er det siste runde før andredivisjonsklubbene tar en sommerpause.

I tillegg kan vi spille på dueller fra Tour de France, og en rekke oppgjør fra diverse europeiske ligaer.

1, Tyskland - Argentina
VM-finalen.
Tyskland gjorde en mesterlig forestilling mot vertslandet Brasil i semifinalen, og må få 7-1 seieren fort ut av systemet før kveldens finale. Har bortsett fra en fantastisk halvtime mot Brasil, ikke imponert nevneverdig i årets VM, men laget har vært bunnsolide, og har aldri vært spesielt truet - selv om de måtte ut i ekstraomganger mot lille Algerie i åttedelsfinalen.

Mats Hummels eneste spørsmålstegnet rundt startoppstillingen, og spørsmålet er om han blir klar. Har kanskje vært mesterskapets beste stopper, så han er en viktig brikke.

Argentina har heller ikke overbevist nevneverdig, og hadde blant annet flaksen på sin side både i åttedelsfinalen mot Sveits, og i semifinalen mot Nederland sist. Har kun sluppet inn tre mål hittil i mesterskapet, men offensivt har de til gode å imponere.

Hele Argentina håper at Angel di Maria skal bli klar til kamp, men Real Madrid-stjernen er høyst usikker.

Se full analyse av VM-finalen her.

Dette kan fort bli mer åpnet enn oddsen forteller, og vi utelukker ingenting. HUB

2, Vålerenga - Rosenborg
Interessant oppgjør mellom to storheter i norsk fotball avslutter denne Tippeliga-runden. Vålerenga har overrasket med positivt fortegn så langt denne sesongen, og holder en anstendig femteplass på tabellen. Det er bare tre poeng opp til trønderne på en fjerdeplass. Kan gå forbi Odd på tabellen med seier.

Tok ett fortjent poeng borte mot Odd sist, og kunne faktisk tatt med seg alle poengene hjem fra Skien, hadde skuddet fra Vidar Ørn Kjartansson gått stang inn, og ikke stang ut på overtid.

Har gjort Ullevaal til et fort denne sesongen, og er ubeseiret med 4-2-0. Sist hjemmekamp ble Aalesund slått 3-0, og målforskjellen er imponerende 15-4. Har kun ett tap på de ni siste kampene, den kom mot Sogndal på Fosshaugane Campus i siste kamp før VM-pausen.

Må klare seg uten Ivan Näsberg og André Muri, mens Diego Calvo trolig ikke blir klar etter sitt VM-opphold. For øvrig verdt å merke seg at storscorer Kjartansson ikke har gjort mål de to siste kampene, noe som er uvant kost fra den kanten.

Rosenborg virker å ha kommet tilbake fra sommerpausen i praktslag, og rapporter fra Lerkendal sier at spillerne har holdt et meget høyt nivå på treningene den siste tiden, noe som også gjenspeiler seg i det høye målsnittet trønderne har vartet opp med de siste kampene. Per Joar Hansen ser ut til å ha fått det beste ut av laget etter en turbulent tid.

Kom seg greit videre fra Europa League-kvalifiseringen mot latviske Jelgara med 6-0 sammenlagt, men spilte en høyst merkelig fotballkamp mot Haugesund sist helg. En kamp som tilslutt endte 5-3. Ledet 2-0 før Haugesund snudde kampen i andreomgang. Takket være god lagmoral klarte imidlertidig trønderne å snu kampen igjen på slutten. Den moralen kan bli gull verdt å ha resten av sesongen.

Er med 3-4-0 ubeseiret på bortebane denne sesongen, men har ikke slått lag fra øvre halvdel av tabellen. Kommer fra tre strake seire, og er ubeseiret på de fem siste.

Må klare seg uten Nicki Bille Nielsen, men Alexander Søderlund ser ut til å ha truffet med formen, så savnet trenger ikke ikke bli all verden. Mikael Dorsin og Cristian Gamboa er usikre.

Begge lag er nok fornøyd med å unngå tap. Åpen kamp. HUB

3, Brumunddal - Nybergsund IL-Trysil
Andredivisjon, avdeling 2.

Brumunddal åpnet sesongen glimrende og innledet med tre strake seire, men så ble det brått slutt for den nyopprykkede klubben. De ni resterende kampenen har gitt en seier og seks tap. 1-2-6. Må dermed regnes som et av de 3-4 svakeste lagene i avdelingen de siste månedene, og nedrykksstreken kommer stadig nærmere.

Tapte knepent 1-0 hjemme mot serieleder Elverum for to uker siden, etter en jevnspilt affære, men fulgte opp med å tape 3-1 mot Rødde sist. En prestasjon langt under pari.

Har triste 1-1-4 på eget gress, og har kun scoret ett mål i snitt på disse kampene. Rapportene sier at laget sliter med noe rusk i maskineriet før dagens kamp.

Nybergsund var regnet som en av forhåndsfavorittene til opprykk foran denne sesongen, men laget har trøblet litt så langt. Svinger for mye i prestasjonene, selv om hjemmeformen holder god standard.

Tapte 3-1 borte mot Nardo, før de igjen var tilbake på vinnersporet med seier over Gjøvik sist. Har bare to tap denne sesongen, og disse har kommet i de to siste bortekampene. Henholdsvis mot Levanger og Nardo.

Har 2-2-2 på bortebane, og 12-11 i målforskjell så langt, og bør ta en ny seier i ettermiddag skal opprykkshåpet leve når lagene går inn i sommerpausen.

Er ikke meldt om noen skader i troppen til dagens kamp, og motivasjon bør være høy for å gjøre et godr resultat i dag.

Skal Nybergsund ha noen mulighet til opprykk denne sesongen må slike kamper vinnes, og kvalitetsmessig skal gjestene være et par knepp over dagens motstander.

Vi tror gjestene har det som skal til for å sikre en viktig seier. B

4, FK Gjøvik-Lyn - Valdres
Gjøvik-Lyn tapte knepent mot Nybergsund sist. På klubbens egen hjemmeside skrives det at Nybergsund ranet poengene, og at laget hadde fortjent noe ut av kampen.

Har brukbare 4-4-4 så langt denne sesongen, og 2-2-2 på hjemmebane. Det holder ikke overraskende til en plassering midt på tabellen. Noe laget bør være godt fornøyd med. Sliter med å omsette sjanser til mål, men slipper også inne svært lite.

Valdres på tolvteplass, og er med det godt plantet i nedrykksstriden. I bunnen er det svært jevnt, og fra niende til fjortendeplass skiller det bare tre poeng.

Har tre strake tap, med en samlet målforskjell på 0-9. Laget sliter med økonomiske problemer, noe som naturligvis tar bort litt av det sportslige fokuset. Har dessuten trenern sin ute med sykemelding, og sliter med en tynn tropp. Har svake 0-2-4 på bortebane.

Ser på Gjøvik-Lyn som det klart sterkeste laget av disse. H

5, SK Herd - Rødde FK
Bunnoppgjør mellom to av avdelingens nyopprykkede lag.

Herd ligger helt sist, men kan med seier være over nedrykksstreken igjen. Har seks strake tap, men kan trøste seg over at bunnkollegaene heller ikke tar særllig med poeng. Gikk på et hederlig 1-0 tap borte mot serieleder Elverum sist, men nå må laget snart begynne å plukke poeng.

Har 1-1-4 på hjemmebane, og deres eneste seier kom mot Levanger.

Rødde FK tok en ekstremt etterlengtet seier mot Brumunddal sist, noe som fikk trønderne forbi Herd på tabellen, og opp fra sisteplassen. Det var lagets første seier på syv forsøk. Har 0-2-4 på bortebane denne sesongen.

Kan ha fått et lite bost etter sist helgs seier, men her må Herd ha poeng. HU

6, Nardo - Levanger
Interessant oppgjør mellom to trønderklubber som begge har gjort en god sesong så langt.

Nardo kjempet i bunnen forrige sesong, men har i år tatt steg, og er et vesentlig bedre lag denne sesongen. Ligger på en sjetteplass, men har 6-1-1 på de siste åtte i serien. Hadde ingen problemer borte mot Valdres sist, og tok en flott seier hjemme for Nybergsund før det.

Har 3-2-1 på hjemmebane, kun slått av Elverum. Vil med seier i denne klatre opp poenget bak dagens motstander, og potensielt være med å slåss om opprykk. Har på sin hjemmeside påpekt en del skader i troppen, uten at det antydes hvor mye dette svekker laget.

Levanger er et solid andredivisjonslag, og har i flere sesonger hevdet seg på den øvre halvdelen av tabellen. Ligger fint plassert på en tredjeplass, og har fire seire på de siste fem kampene. Tapte dog forrige bortekamp mot Byåsen, og har ikke bedre enn 3-0-2 og 7-7 i målforskjell på bortebane i år.

Tror litt på et sprudlende Nardo i denne, men her må det garderes. HU

7, Raufoss - Elverum
Toppkamp mellom andre - og førsteplassen i avdelingen. Skiller tre poeng i favør Elverum.

Raufoss kommer fra to knepne seire mot Rosenborg og Moldes rekruttlag, og vinner som oftest med en ettmålsmargin. Har 4-1-1 på hjemmebane, hvor laget også har scoret mye mål.

Har en Rocky Lekaj i troppen som har imponert såpass at han kan være på vei bort denne sommeren. Har for øvrig ingen skadeplager før dagens kamp.

Elverum topper avdelingen med 29 poeng. Har fem strake seire, selv om den siste kampen mot Herd var noe urovekkendemed tanke på dagens toppkamp. I tillegg er de tre siste, alle vunnet med minst mulig margin.

På bortebanen er hedmarkingene ubeseiret til nå. 4-2-0. Laget slipper også inn desidert minst mål i avdelingen.

Helt åpent. HUB

8, FK Fyllingsdalen - Vidar
Andredivisjon, tredje avdeling.
Fyllingsdalen åpnet sesongen forrykende, men etterhvert har laget dabbet mer og mer av. Har nærmest godt på en aldri så liten sprekk med fem tap på de seks siste kampene. Ironisk nok kom deres eneste seier i denne perioden mot avdelingsleder Florø på bortebane.

Tapte 3-2 sist mot rekruttlaget til Brann, en kamp trener Bjarnarson karakteriserte som et fryktelig unødvendig tap.

Ligger dermed på en sjetteplass, men ned til bunnen begynner det å nærme seg faretruende kort.

Vidar ligger på en fin andreplass, to poeng bak Florø. Har spilt fire uavgjort på de siste fem, men har kun to tap denne sesongen. Spilte 1-1 mot serieleder Florø sist, en kamp de var nærmest seieren.

2-2-2 på bortebane i år er akseptabelt, og motivasjonen for en ny seier bør være rimelig høy etter en rekke uavgjortkamper.

Vidar må få favorittstempelet på bakgrunn av prestasjon i det siste. B

9, Florø - Lyn
Florø topper avdelingen to poeng foran Vidar, men var heldige som klarte poendeling mot nevnte Vidar sist. De siste kampene har laget vist en klar nedadgående tendens. Vant knepent mot rekruttlagene til Brann og Stabæk, før formsvake Fyllingsdalen ble for sterk på hjemmebane.

Er gode på hjemmebane, og har 4-1-1 totalt. Alle seirene har kommet med to mål eller mer. Verdt å legge merke til at seirene ofte kommer mot lag fra nedre del av tabellen.

Lyn har fått en ny vår etter at det ny trenerteamet med Drillo i spissen ankom den stolte osloklubben. Tre strake seire har gitt optimismen tilbake til den vestkanten i Oslo.

Må likevel passe seg for ikke å bli altfor ovenpå. Alle seirene har nemlig kommet mot lag på den nedre halvdelen av tabellen. I dag venter den første store testen for Drillos.

Er så jevnt i denne avdelingen, at med en solid seiersrekke kan laget for alvor være med i opprykkskampen utover høsten. Har brukbare 2-1-3 på bortebane, og rapport fra hjemmesiden forteller at skadesituasjonen er lysere enn på lang tid.

Det lukter litt skrell av denne, men vi kan heller ikke avskrive ligalederne. HB

10, Førde - Fana
Kamp mellom to lag midt på tabellen. Fana poenget foran dagens verter.

Førde tapte stort borte mot Vard Haugesund sist, men slo sterke Egersund hjemme før der. Er et brukbart hjemmelag, men varierer veldig i prestasjonene, og slipper inn for mye mål. 3-1-2 på hjemmebane denne sesongen.

Fana inne i en litt svak periode, og tapte hjemme mot Åsana sist. Et rettmessig tap skal vi tro rapportene. Er som dagens hjemmelag fryktelig variable i prestasjonene, og er et av avdelingens svakeste bortelaget. 1-2-3.

Går for en forsiktig hjemmeseier, men vi stoler ikke på disse lagene. HU

11, Stord - Egersund
Nyopprykkede Stord på nest sisteplass, men opp til sjetteplass er det kun tre poeng som skiller. Har med andre ord gjort en absolutt brukbar første halvdel av sesongen. Åpnet svakt, men har i det siste begynt å plukke bra med poeng.

3-1-1 på de siste fem, men tapte 2-0 for Lyn forrige helg. Har gjennomsnittlige 2-2-2 på hjemmebane, men spilte uavgjort mot formlaget Vidar sist.

Egersund på femteplass, fem poeng foran dagens motstander. Har greid seg brukbart, men som nitti prosent av lagene i denne avdelingen, prestere de jevnt over ujevnt. Slo bunnlaget Ålgård 3-0 sist, og tar også de fleste poengene sine på hjemmebane.

På bortebane går det vesentlige tyngre, og har kun en seier å skryte av fra sine borteturer. Den kom for ordens skyld mot Lyn, men da var osloklubben på sitt absolutt dårligste.

Prøver en forsiktig hjemmeseier. H

12, Åsane - Grorud
Åsane holder tredjeplassen, og tok en fin bortseier mot Fana sist. Den var viktig etter det skuffende, dog helt fortjente hjemmetapet mot Vard Haugesund uken før.

Er et beryktet bortelag, men på hjemmebane stemmer det kun delvis. Har blant annet gått på stygge smeller mot Brann 2 og Fyllingsdalen. 3-0-3 hjemme så langt.

Vil med seier her inneha andre - eller tredjeplassen før sommerferien, noe som bør være en grei motivasjonsfaktor.

Grorud varierer voldsomt i prestasjonene, og går fra å ta solide skalper på utebane, til å tape mot antatt svakere lag hjemme. Røk sist hjemme mot Stabæk 2, og før det ble det uavgjort hjemme mot Fana. Klarte dermed ikke å følge opp de imponerende seierne mot Vard og Fyllingsdalen.

På bortebanen har osloklubben 2-1-2 så langt, og er etter snart halvspilt sesong faktisk et av de svakeste lagene i avdelingen.

Tror Åsane ønsker å avslutte første halvdel av sesongen sterkt, og sikrer seg tre poeng her. H

144 - rekker

1, Tyskland - Argentina HUB

2, Vålerenga - Rosenborg UB

3, Brumunddal - Nybergsund IL-Trysil B

4, FK Gjøvik-Lyn - Valdres H

5, SK Herd - Rødde FK H

6, Nardo - Levanger HU

7, Raufoss - Elverum HUB

8, FK Fyllingsdalen - Vidar B

9, Florø - Lyn HB

10, Førde - Fana HU

11, Stord - Egersund H

12, Åsane - Grorud H

Klikk her for å levere spillet ditt her.

432 - rekker

1, Tyskland - Argentina HUB

2, Vålerenga - Rosenborg HUB

3, Brumunddal - Nybergsund IL-Trysil B

4, FK Gjøvik-Lyn - Valdres H

5, SK Herd - Rødde FK HU

6, Nardo - Levanger HU

7, Raufoss - Elverum HUB

8, FK Fyllingsdalen - Vidar B

9, Florø - Lyn HB

10, Førde - Fana HU

11, Stord - Egersund H

12, Åsane - Grorud H

Klikk her for å levere spillet ditt her.Kommentarer til denne saken