*Nettavisen* Sportspill.

VM-pause med cupfest

Regjerende cupmester Molde møter Mjøndalen i fjerde runde i kveld. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Har du VM-abstinenser? Ikke fortvil, i kveld er det fjerde runde i NM.

27.06.14 13:26

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips 1: Odd skal til cupfinalen
Oddstips 2: Sarpsborg får tilbake angrepsessene
V64 Bergsåker: Jackpot med ny tipsekspert
V65 Forus: Lerums herlige vorspiel

Fredag er det VM-pause, men heldigvis er det full runde i den hjemlige cupen på programmet. De første sju kampene på tippekupongen er hentet fra åttedelsfinalen i NM, mens de siste fem siste er oppgjør i 3. divisjon.

Bonuspotten er kommet opp i 1,6 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

Det er flere store favoritter på kupongen. Hvis de fleste av disse innfrir, blir ikke premiene særlig høye. Vi har derfor gardert flere av oppgjørene med store favoritter og heller gått tynt i kamper med jevnere fordeling av kryssene.

1. Brann - Ranheim
Brann tok miniferie på bunnen av Tippeligaen etter 0-1-tapet for Odd på hjemmebane 12. juni og har dermed tapt fire seriekamper på rad. Har hanglet seg videre i cupen mot lokale klubber.

Brann må fortsatt klare seg uten Vadim Demidov, Daniel Mojsov og Markus Jonsson.

Ranheim åpnet sesongen nølende, men kom etter hvert inn i en vanvittig flyperiode som fikk en brå stopp borte mot Hønefoss i siste serierunde. Ble liggende på tredjeplass i 1. divisjon, og det er bare tre poeng opp til serieleder Sandefjord.

Lå under 0-2 for Rosenborg i forrige cuprunde, men kom mesterlig tilbake i kampen og vant 4-3 etter ekstraomganger.

Det skal ikke være nevneverdig med skader i troppen.

Det er ikke stor forskjell på bunnen i Tippeligaen og toppen i 1. divisjon, og vi ser oss nødt til å helgardere kampen. HUB.

2. Aalesund – Lillestrøm
Aalesund var endelig tilbake på vinnersporet med 3-0 hjemme mot Ulf i den siste kampen før VM-pausen. Klatret samtidig opp på sikker plass, men det skiller bare ett poeng ned til Haugesund og Ulf. Slet seg til 1-0-seier borte mot Kristiansund forrige cuprunde.

Jonatan Tollås, Christian Myklebust og Hughes Wembangomo er ute med skader, mens Tremaine Stewart har sluttet i klubben. Michael Barrantes er i VM med Costa Rica.

LSK tok en overbevisende 3-0-seier over Strømsgodset i den siste serierunden og slo dermed tilbake etter 1-3-tapet for RBK runden før. Ble liggende på sjetteplass med 21 poeng, 11 mer enn dagens motstander. Har vunnet med store sifre i de tre første cupkampene.

Det er for tidlig å si om seieren over Ulf var et vendepunkt for AaFK, og vi kan ikke utelukke et solid LSK i denne kampen. HB.

3. Haugesund – Tromsdalen
Slik vi varslet i oddstipsene på VMs åpningsdag, skulle Haugesunds hjemmekamp mot Sarpsborg bli en stor opptur. Seieren ble på hele 4-0, og laget klatret opp på kvalikplass etter en lang serie med kamper uten trepoengere. Har kommet seg videre til åttedelsfinalen med tre ettmålsseiere, den siste borte mot HamKam.

Michael Haukås, Pontus Engblom, Per Morten Kristiansen, Eirik Mæland og Martin Bjørnbak er utilgjengelige.

Tromsdalen slo ut Strømsgodset etter ekstraomganger forrige cuprunde, mens Harstad ble slått på straffekonk runden før. I siste serierunde ble det 2-2 borte mot Fredrikstad, og laget ligger på den øverste nedrykksplassen med 16 poeng på 15 matcher.

Håvard Lysvoll og Håkon Kjæveer ute med skader.

Tromsdalen er ikke noe stort bortelag, men det kan bli fine premier dersom Haugesund ikke skulle vinne. HU.

4. Molde – Mjøndalen
Molde fikk ingen lett oppgave mot et ungt og talentfullt Florø-lag forrige cuprunde, men vant til slutt 2-1. To VM-pause med 1-1 borte mot Bodø/Glimt og økte serieledelsen til seks poeng på Strømsgodset.

Magne Hoset, Espen Bugge Pettersen, Joshua Gatt og Magne Simonsen er ute for Molde.

Mjøndalen har variert en del i prestasjonene de siste ukene, men tok en viktig trepoenger borte mot Bærum forrige serierunde. Ligger nå på fjerdeplass med 26 poeng, seks bak serieleder Sandefjord.

Vi har klart mest tro på Molde, men når folkerekka viser 83 prosent på H, blir vi griske og håper på en smell. HU.

5. Odd – Vålerenga
Odd er i strålende form og klatret til bronseplass med 1-0-seieren borte mot Brann forrige serierunde. Har bare scoret 15 mål på 13 seriekamper, men har samtidig kun sluppet inn 12 mål. Slo til med 4-0 borte mot Notodden forrige cuprunde.

Odd har hatt usedvanlig får skader denne sesongen, og i kveld kan trener Dag-Eilev Fagermo igjen velge spillere fra en skadefri tropp.

Vålerenga stod med en lang rekke kamper uten tap, men gikk på en 0-2-smell borte mot Sogndal forrige serierunde. Falt ned til femteplass, og det skiller to poeng opp til Godset og Odd på medaljeplass. Hadde få problemer mot byrival Lyn forrige cuprunde.

Alexander Mathisen er tilbake i full trening, men André Muri er trolig ute fortsatt. Diego Calvo er opptatt med VM-spill for Costa Rica.

Vålerenga slet mot gjerrige Sogndal forrige gang laget var i aksjon, og i kveld møter de et lag som har et enda tettere forsvar. Odd gikk seirende ut av begge de innbyrdes møtene, og de hjemmesterke telemarkingene blir vår favoritt i kveld. H.

6. Sarpsborg – Start
Med Aaron Samuel Olanare og Franck Dja Djédjé ute med karantene var det ikke mye sprut i Sarpsborg-angrepet borte mot Haugesund for to uker siden. Laget manglet fart, bevegelighet og styrke fremover på banen og gikk på et stygt 0-4-tap.

I kveldens cupkamp er både Olanare og Djédjé tilbake, og da forventer vi et helt annet Sarpsborg-lag. Spillerne kan også glede seg over et flunkende nytt kunstgress som avdukes i kveld.

Stod med tre uavgjorte resultater i serien før Haugesund-fadesen og ligger på 11. plass med 14 poeng. I tredje cuprunde ble Follo slått 2-0.

Start tapte også sin siste seriekamp (2-4 hjemme mot RBK) og har tatt to poeng færre enn dagens motstander. Banket Vard-Haugesund 4-2 i tredje cuprunde.

Start er svekket defensivt i kveld. Jesper Mathisen er ute med skade, mens Rolf Daniel Vikstøl soner karantene. Markus Berger er ferdig i klubben. I tillegg befinner midtbanespilleren Fernando Paniagua seg på skadelisten.

Start er ikke kjent for å være et stort cuplag, og vi tror hjemmesterke Sarpsborg (3-3-0 så langt i serien) har gode vinnermuligheter i kveld. H.

7. Viking – Sogndal
Viking tok en svært etterlengtet 4-1-seier over Stabæk siste serierunde og var dermed tilbake på vinnersporet etter en lang periode med tap og uavgjorte resultater. Ligger på sjuendeplass, men det er bare tre poeng opp til Godset på sølv. Slo Egersund 3-0 forrige cuprunde.

Hele troppen er intakt bortsett fra et par unggutter som er på ferie.

Sogndal har klatret opp på åttendeplass takket en flott periode uten tap. Laget topper faktisk formtabellen og har tatt 14 av totalt 18 poeng på de siste seks kampene. Slo Strømmen 3-0 forrige cuprunde.

Ulrik Flo og Hannu Patronen er ute med skader for bortelaget.

Hele 71 prosent av kryssene er satt på H, og da frister det å ta med alle tegn. HUB.

8. Hasle-Løren – Oldenborg
Hasle-Løren ligger på sjetteplass i 3. divisjon avdeling 2 med 15 poeng på 11 kamper. Det skiller hele 13 poeng opp til serieleder Hauerseter. Har brukbare 2-1-1 på de siste fire kampene.

Viktige Henrik Thorbjørnsen ser ut til å være ute med skade, ifølge Dagbladet.

Oldenborg har tatt to poeng mindre, og det skiller bare tre poeng ned til Lørenskog 2 på nedrykk. Har blitt knust av topplagene Hauerseter og Ullern i de to siste rundene.

Dagbladet melder at laget stiller uten tre faste forsvarsspillere grunnet bryllup. I tillegg er fire andre spillere uaktuelle.

Oldenborg stiller sterkt svekket til dette oppgjøret, og vi tror klart mest på H.

9. Vigør – Mandalskameratene
Vigør har tatt 15 poeng på 12 kamper i 3. divisjon avdeling 5, noe som holder til niendeplass. Har tatt åtte av poengene på de siste fem kampene, så formen er ikke så verst.

Mandalskameratene ligger utsatt til på 11. plass med sine 10 poeng, men har én kamp til gode på dagens motstander. Har tapt de to siste seriekampene og står med svake 1-1-4 på bortebane så langt.

Vi tror mest på hjemmelaget, men kan ikke utelukke Mandalskameratene helt. HU.

10. Staal Jørpeland – Klepp
Staal Jørpeland har vært bunnsolid på hjemmebane denne sesongen (4-1-0 og 10-0 i målforskjell) og ligger på tredjeplass i 3. divisjon avdeling 6. Har én kamp til gode på Sola og vil komme helt opp i ryggen på serielederen hvis det blir tre poeng i hengekampen. Står med fire strake trepoengere som alle ble vunnet med store sifre.

Kun Per K. Bjørlo, Sindre Fjelde, Asgeir Austigard og Arild Eie er uaktuelle.

Klepp har tapt tre på rad og ligger utsatt til på 11. plass. Kun ett poeng skiller ned til Hundvåg på nedrykk.

Staal spilte tidvis meget godt i 5-1-kampen mot Hundvåg sist, og dette fremstår som en av de sikreste kampene på kupongen. H.

11. Os – Øystese
Os har ikke imponert på bortebane denne sesongen, og forrige rundes 3-2-seier over daværende serieleder Sotra kom dermed som en stor overraskelse. Klatret opp til sjetteplass i 3. divisjon avdeling med 17 poeng på 11 kamper.

Øystese har fått opp dampen etter en tung start på sesongen og står med sju poeng på de siste tre kampene. Ligger nå på 10. plass med 14 poeng.

Tarjei Vevle og Rune Myklebust er skadet hos bortelaget, mens Bjørn Kristian Vines soner karantene. Eirik Tveit og Marcelo Ribeiro er bortreist.

Da lagene møttes på Kuventræ i fjor høst, vant Øystese hele 6-0. Men Os har forsterket laget kraftig siden den gang.

Os har flotte 3-2-0 på hjemmebane, men vi skal ikke undervurdere et formsterkt Øystese som ofte er involvert i jevne kamper. HUB.

12. Spjelkavik – Skarbøvik
Spjelkavik har klatret opp til femteplass i 3. divisjon avdeling 8 etter å ha tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene. Står nå med 20 poeng på 11 kamper, og det er en viss kontakt med lederlagene Aalesund 2 og Sogndal 2.

Skabøvik har tatt seks poeng mindre enn dagens motstander, men ligger bare to plasser bak. Har møtt nokså laber motstand i de siste fire kampene, men poengfangsten i denne perioden er bare på to poeng.

Spjelkavik er i langt bedre form enn motstanderen, og dette bør bli H.

432-rekker
1. Brann- Ranheim HUB

2. Aalesund – Lillestrøm HB

3. Haugesund – Tromsdalen HU

4. Molde – Mjøndalen HU

5. Odd – Vålerenga H

6. Sarpsborg – Start H

7. Viking – Sogndal HUB

8. Hasle-Løren – Oldenborg H

9. Vigør – Mandalskameratene HU

10. Staal Jørpeland – Klepp H

11. Os – Øystese HUB

12. Spjelkavik – Skarbøvik H

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Brann- Ranheim HUB

2. Aalesund – Lillestrøm HB

3. Haugesund – Tromsdalen HU

4. Molde – Mjøndalen H

5. Odd – Vålerenga H

6. Sarpsborg – Start H

7. Viking – Sogndal HU

8. Hasle-Løren – Oldenborg H

9. Vigør – Mandalskameratene HU

10. Staal Jørpeland – Klepp H

11. Os – Øystese HU

12. Spjelkavik – Skarbøvik H

Klikk her for å levere 96-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.