Foto: Wikimedia Commons

Vraker RBK - satser tysk

Vi tror på Energie Cottbus i 2. Bundesliga. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen innleder med 11 oppgjør fra engelsk Conference, før vi finner finsk, svensk og dansk fotball. Høydepunkter denne mandagen blir Rosenborg - Odd og den spanske storkampen Barcelona - Villarreal.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
97. FC Haka - HJK Helsinki H 5,15

HJK er klart best i Finland for tiden, men taper en bortekamp i ny og ne. De har nylig brukt mye krefter i Europa, uten at det lykkes å passere Schalke 04 som siste hinder før gruppespillet i Europa League. Det koster krefter å stille toppede lag i Europa samtidig som man spiller seriekamper hver uke, og nå som Haka er i fin form kan de muligens stelle i stand en overraskelse her. H til 5,15 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
101. Rosenborg - Odd H 1,45

Rosenborg er inne i en lei periode, og det begynner å bli en stund siden det fristet å sette penger på det som var Norges beste fotballag. Rosenborg har bare vunnet én av sine ni siste spilte, mens Odd viser god form og scorer mål igjen. De er et habilt bortelag og kan godt få til noe på Lerkendal, slik de gjorde med 1-1 forrige sesong. H til 1,45 kjennes som et helt uaktuelt spill i dag.

Dagens spill
I dag har vi størst tro på Åtvidaberg, AC Horsens, Barcelona og Energie Cottbus. Norsk Tipping har i skrivende stund brukbar odds på vår tyske favoritt, og vi lar det styre dagens valg.

Følg 2. Bundesliga LIVE

Erzgebirge Aue - Energie Cottbus
2. Bundesliga. Erzgebirge Aue har fått en treg sesongstart. Man har bare scoret to ganger på de fem første rundene, og ligger et stykke ned på tabellen med 1-2-2 totalt. Aue var veldig gode på hjemmebane da de rykket opp fra 3. Liga for to år siden, og meget gode på hjemmebane også i fjor. Men nå ser det ut som motstanderne har lettere for å ta ut Aues angrep, etter forrige sesong har resten av ligaen lært seg hvordan dette laget spiller og Aue har ikke noe overraskelsesmoment lenger. Sesongens eneste seier kom på dagens bane i premieren, 1-0 over bunnlaget Alemannia Aachen.

Vi finner ingen offisiell tropp eller skadeinfo fra hjemmelaget i skrivende stund. Før 1-1-kampen mot Braunschweig forrige runde gjorde trener Rico Schmitt tre endringer i troppen. Blant annet var Adli Lachheb (f) ute med en ankelskade som antagelig ville holde ham ute et par uker. I dag skal i tillegg Pierre le Beau (f) være suspendert for gule kort.

Energie Cottbus havnet poenget bak dagens verter forrige sesong, begge var outsidere til opprykk en stund. 6-2-9 på bortebane forrige sesong. Denne gangen har man startet meget friskt med 4-0-1 på de fem første. Med seier i dag vil man dele tabelltoppen med Greuther Fürth. To spilte bortekamper har gitt 2-1 over MSV Duisburg og 2-0 over Alemannia Aachen.

Trener Pele Wollitz sier før kampen at de skal være årvåkne fra første sekund og at de ikke tar noe for gitt mot Aue. Han kan stille samme lag som har vunnet 2-0 og 2-0 i de to siste spilte, det er ingen nye skader eller suspensjoner, leser vi på klubbens nettside.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

21.04.2011 Erzgebirge Aue - Energie Cottbus 1 - 2
28.11.2010 Energie Cottbus - Erzgebirge Aue 6 - 0

Dette regnes som et derby, og det var Cottbus som lykkes best forrige sesong. Aue sliter med nettopp det Cottbus får til: Å score mål. Cottbus var outsider da de vant 2-1 her i april. Denne gangen blir de rettmessige favoritter, mener vi. De lykkes både defensivt og offensivt, og borteseier til 2,35 spilles. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.10.

112. E. Aue - Energie Cottbus 2,55 2,80 2,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus