Årets friidretts-VM går i Eugene i USA, og varer fra 15-24 juli. Konkurransene går på Hayward Field som ligger ved University of Oregon.

Mesterskapet vises på NRK og NRK TV.

All oddsen på VM i friidrett finner du her

VM i friidrett kom på terminlisten i 1983, og Helsingfors var byen som fikk æren av å være første arrangør. Mesterskapet gikk fra 7-14. august, og historiens aller første verdensmester i friidrett var norsk og het Grete Waitz. Hun gikk til topps på maraton på mesterskapets første dag når hun løp i mål på tiden 2.28,09 - nøyaktig tre minutter foran Marianne Dickerson fra USA på sølvplass. Fra 1983 til 1991 ble verdensmesterskapet arrangert hvert fjerde år. Dette ble endret i 1991 og siden den gang har det gått av stabelen annethvert år. Årets mesterskap er nummer 18 i rekken.

Norge har tatt til sammen åtte gull i VM i friidrett. Karsten Warholm på 400 meter hekk i 2017 og 2019, samt Trine Hattestad i spyd i 1993 og 1997 har tatt to gull hver. I tillegg vant Ingrid Kristiansen 10 000 meter i 1987, Hanne Haugland høyde i 1997 og Andreas Thorklidsen spyd i 2009.

Det er hele 124 millioner i Vikinglotto-potten neste onsdag. Legg din kupong her!

Natt til onsdag 20.juli kommer kanskje den viktigste natten sett med norske øyne når både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen skal ut i sine finaler på 400 meter hekk og 1500 meter. Vi tror begge innfrir.

Warholm og Ingebrigtsen tar VM-gull @ 3.36
Spillestopp: Onsdag 21.juli kl. 04.29.

Trykk på denne linken for å følge dette spillet

Ingebrigtsen er stor gullfavoritt
Onsdag kl. 04.30 skal Jakob Ingebrigtsen ut i sin finale, og etter at han vant OL-gullet i Tokyo i fjor på ny olympisk rekord med 3.28.32 er han den store favoritten også til å ta hjem VM-gullet. Oppkjøringen har vært helt grei for Ingebrigtsens del hvor han løp drømmemila på 1609 meter på Bislett Stadion før han dro på et tre uker langt høydeopphold i Flagstaff, USA. Og selv om far Gjert Ingebrigtsen ikke er med denne gang gikk det ganske så enkelt i forsøket hvor han jogget inn til en kontrollert tredjeplass på tiden 3.35.12. I semifinalen gikk det noe fortere, og Ingebrigtsen hadde få problemer hvor han spant inn på 3.37.02, like bak konkurrentene Kerr og Garcia.

I finalen møter han på noen rivaler i form av blant andre Timothy Cheruiyot som han slo i OL i fjor, i tillegg til blant andre Abel Kipsang. Men vi tror ingen har noe særlig sjans mot Jakob Ingebrigtsen her, og vi tror han sikrer seg gullet. 1.40 i odds er dog ikke særlig høyt, og dermed dobler vi det opp med vår andre friidrettshelt som skal ut i ilden samme natt, nemlig Karsten Warholm.

All oddsen på VM i friidrett finner du her

Trøblete oppladning for Warholm
Kun 20 minutter etter at Jakob Ingebrigtsen forhåpentligvis har sikret Norge gull, kommer Karsten Warholm ut i sin finale på 400 meter hekk. Karsten Warholm er en av våre aller største idrettshelter, hvor han først satte verdensrekord på Bislett Games med 46.70, før han torpederte alle under Tokyo-OL og vant gullet på en enda lavere tid med 45.94. Men oppladningen til dette mesterskapet har langt i fra vært optimal for Warholm som ble skadet under et stevne i Rabat, Marokko tidligere i sesongen og lenge var usikker til start i VM. Men etter behandling og kamp mot klokka ble han klar for VM, og i førsøket hadde han full kontroll selv om tiden ikke ble kjappere enn 49.34. I semifinalen funket det også bra med tiden 48.00, og nå blir det et skikkelig rotterace mot de arge konkurrentene Rai Benjamin og Alisson Dos Santos som havnet bak Warholm i OL i fjor, men som har fått et mye bedre treningsgrunnlag foran dette mesterskapet. Dog er Warholm kjent for å smelle til når det gjelder, og her får vi ganske kurante 2.40 i odds på at Warholm gjentar bedriften fra i fjor. Dermed gir dobbelen Ingebrigtsen/Warholm oss fine 3,36 i odds, og det må vi prøve.

Warholm og Ingebrigtsen tar VM-gull @ 3.36
Spillestopp: Onsdag 21.juli kl. 04.29.

Trykk på denne linken for å følge dette spillet