Gå til sidens hovedinnhold

Watford på opprykksjakt på midtukekupongen langfredag

Watford har vunnet ni av sine ti siste kamper i Championship og er på god vei tilbake til det gode selskap i Premier League igjen. Langfredag venter nestjumboen Sheffield Wednesday på hjemmebane.

Ukens midtukekupong spilles på langfredag og består av elleve kamper fra Championship og én kamp fra League One i England. Bonuspotten er nå oppe i ca 750 000 kroner og merk at innleveringsfristen er allerede kl 15.55.

Fredag er det ca. 354 millioner i Eurojackpot-potten.


1. Birmingham - Swansea
Det er full action i Championship igjen langfredag etter to ukers landslagspause. Nedre halvdel mot øvre halvdel dette der begge lag fortsatt har mye å spille for. Hjemmelaget har åtte kamper igjen å spille, mens Swansea har ni. Birmingham sparket nylig manager Aitor Karanka og inn porten har tidligere spiller Lee Bowyer kommet. Det ble én seier og ett tap før landslagspausen etter hans inntreden, 2-1 hjemme over Reading og 0-3 borte mot Watford. 1-1-3 er fasiten siste fem og og 4-3-12 hjemme er faktisk ligaens svakeste. De ligger på 21. plass og riktig side av nedrykksstreken med sine 38 poeng, men det skiller nå bare tre poeng ned til Rotherham som har hele fire kamper mindre spilt, mens det er ett opp til Coventry og to opp til Derby. Det omvendte møtet mellom lagene tidlig i sesongen endte for øvrig målløst. Vertene skal i følge rapportene være skadefrie.

Swansea er nummer tre med 69 poeng og har seks poeng opp til Watford på direkte opprykk, som riktignok har én kamp mer spilt. De har to strake tap og kommer fra et skuffende 0-1 tap hjemme mot Cardiff i lokaloppgjøret i Wales i den siste kampen før landslagsoppholdet. Lag 1-2 rykker som kjent direkte opp, mens 3-6 spiller Play Off. Småpene 9-4-5 borte. Det ble 1-3 her forrige sesong i en kamp som ble spilt i juli i fjor etter at sesongen startet opp igjen. Rushesha, Morris, Cullen, Arriola og Benda er alle på skadelista og det er kun de to sistnevnte som er forventet å returnere med det første.

Vi blir servert en real spillenøtt allerede i første kamp på midtukekupongen. Det blir UB på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget så helgarderer vi oppgjøret - HUB.

2. Barnsley - Reading
To lag som i første rekke jager Play Off og som innehar en plass blant de seks beste i øyeblikket. Barnsley har vært en eneste stor positiv overraskelse denne sesongen, selv om det ble 1-2 tap hjemme mot nedrykkstruede Sheffield Wednesday i forrige runde for snart to uker tilbake. De ligger dermed på 5. plass med 64 poeng og har pene 8-1-1 på de siste ti. 10-4-5 hjemme. Kitching og Williams er fortsatt ute, ellers ser det greit ut hos hjemmelaget. Det motsatte oppgjøret mellom lagene endte med 2-0 seier til Reading tilbake i september i fjor.

Reading ligger plassen bak vertene på 6. plassen med to poeng mindre og innehar med det den siste Play Off-plassen i Championship før denne runden. Etter tre strake seire har det blitt to poeng på de tre siste (0-2-1) og i den siste kampen før landslagspausen delte de poengene i 1-1 kampen hjemme mot Queens Park Rangers. Bortefasiten viser 7-7-5. Morrison, Swift og Araruna har stått over de siste kampene grunnet skade.

Nok en åpen duell fra Championship langfredag. Vi spiller HU på 96-rekkeren og helgarderer på 432-rekkeren - HUB.

3. Preston - Norwich
Preston sparket nylig manager Alex Neil etter kun én seier på de siste ni (1-2-6). De kommer fra et skuffende 0-1 tap hjemme mot Luton i forrige runde, lagets tredje strake tap. Det betyr en 16. plass på tabellen med 44 poeng før denne runden. De trenger nok fort én seier eller to til for å være helt trygge på å berge plassen når åtte kamper gjenstår å spille. 5-4-10 hjemme på Deepdale før møtet med den suverene serieleder. Browne soner, mens Rudd og Bauer er ute med skade.

Norwich topper Championship i suveren stil med sine 83 poeng og er på god vei tilbake til Premier League igjen etter nedrykket sist sesong. Det skiller nå hele 14 poeng ned til Swansea på 3. plass etter pene 9-1-0 på de ti siste. Åtte kamper gjenstår å spille. I den siste kampen før landslagspausen spilte de 1-1 hjemme mot Blackburn. Borte har det blitt solide 13-2-4 og i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen ble det 2-2 på Carrow Road. Byram er på vei tilbake etter sin skade, mens McGovern er ute resten av sesongen.

Serieleder Norwich får tillit på en vrien midtukekupong. B i kamp tre.

4. Watford - Sheffield Wednesday
Det omvendte møtet mellom disse to tidligere i sesongen endte 0-0. Watford er på 2. plass og direkte opprykk med 75 poeng og har nå seks poengs luke ned til Swansea på 3. plass, som riktignok har én kamp til gode. De har 9-0-1 på sine siste ti og fem seire på rad etter den komfortable 3-0 seieren hjemme over Birmingham for snart to uker tilbake. Pene 15-2-2 hjemme gjør dem til ligaens beste hjemmelag. Sarr er ventet tilbake med det første, mens Phillips, Cleverley , Deeney og Dele-Bashiru blir ute litt lengre grunnet skade.

Sheffield Wednesday startet som mange kanskje husker sesongen med tolv minuspoeng, en straff som senere ble redusert til seks. De er nest sist med 32 poeng, men etter den livsviktige 2-1 seieren borte over et godtgående Barnsley-lag i forrige runde er håpet om ny kontrakt tent igjen. Det skiller seks poeng opp til Birmingham på trygg, men i mellom ligger Rotherham som har tre kamper til gode. Etter sju strake nederlag har det blitt én seier og én uavgjort på de to siste. 4-2-13 borte. Dawson, Luongo, Odubajo og van Aken har alle stått over de siste kampene grunnet skade, men de to sistnevnte kan være tilbake her. Iorfa er ute resten av sesongen.

Hjemmesterke Watford er på god vei tilbake til det gjeve selskap og får tipset på eget gress. H.

5. Bournemouth - Middlesbrough
Nummer sju mot nummer ni og to lag som fortsatt ikke har gitt opp kampen om en Play Off-plass. Bournemouth er ute av FA Cupen etter 0-3 tapet hjemme mot Southampton i kvartfinalen for to uker siden og ligger nå på 7. plass med 59 poeng i ligaen. Tre poeng skiller opp til Reading på plassen foran som har én kamp mer spilt. Sist de var i aksjon i ligaen slo de tabelltreer Swansea hele 3-0 hjemme 16. mars. Det betyr 11-3-5 hjemme i sør for Joshua Kings tidligere klubb. Det endte 1-1 da disse to lagene møtte hverandre på Riverside i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen. Stanislas, Smith, Cook og Brooks rapporteres alle ute.

Gjestene fra Middlesbrough befinner seg på 9. plass med 56 poeng og har fortsatt en liten mulighet til å kapre en Play Off-plass, men da må det helst bli full pott her. Det skiller seks poeng opp til Reading på 6. plass, mens det er tre opp til dagens motstander som i tillegg har én kamp til gode. De kommer fra 0-1 tap borte mot Millwall sist runde og har tre seire og to tap på de siste fem. Borte har det blitt 6-5-8. Dijksteel og Browne er begge langtidsskadet og ikke aktuelle med det første.

Bournemouth får tillit på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget slenger vi på en halvgardering - HU.

6. Cardiff - Nottingham
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 0-1, mens Cardiff vant 2-0 da de gjestet Nottingham tilbake i september i fjor inneværende sesong. Lagene møttes også i FA Cupen tilbake i januar i år, da ble det 1-0 seier til Nottingham. Cardiff kommer fra en solid skalp da Wales-nabo Swansea ble slått 1-0 på utebane i den siste kampen før landslagspausen. De ligger dermed på 8. plass med 58 poeng i øyeblikket og har fire poeng opp til Reading på Play Off. 7-4-8 hjemme og 2-2-1 på de siste fem. Bagan, Bamba og Bennett er fortsatt ute med skade.

Nottingham har nå seks kamper på rad uten seier (0-3-3) og må plutselig begynne å se seg bakover på tabellen igjen. De ligger på 17. plass med 42 poeng og har nå sju poeng ned til Rotherham under streken på 22. plass som har fire kamper mindre spilt. De har 5-5-9 borte og vant her forrige sesong. Arter og Worrall nærmer seg en retur etter skade, mens Lolley ikke blir å se mer denne sesongen.

Vi håper og tror det skal holde med HU i Cardiff.

7. Millwall - Rotherham
Millwall vant 1-0 i det omvendte møtet mellom lagene tidlig i sesongen, mens det ble 0-0 her i februar 2019 sist gjestene var oppe på nivå to. Uavgjortspesialist Millwall (12-16-10) er det laget i ligaen som har delt poengene flest ganger med sin motstander med sine 16, selv om det nå har blitt tre seire og tre tap på de seks siste for det uberegnelige London-laget. De slo Middlesbrough 1-0 hjemme sist runde og ligger nå på 10. plass med 52 poeng i et slags ingenmannsland på Championship-tabellen. 5-10-4 er fasiten hjemme på ærverdige The Den. Leonard, Zohore og Kieftenbeld har stått over de siste kampene, men forventes å være tilbake med det første.

Rotherham ligger fortsatt under streken med sine 35 poeng, men har både tre og fire kamper til gode på lagene rundt seg etter to perioder med koronasmitte i troppen og utsatte kamper tidligere i vinter. Det skiller i øyeblikket tre poeng opp til Birmingham på sikker mark etter den viktige 2-0 seieren over Bristol City på bortebane i forrige runde. 6-2-9 på utebane. Lindsay, Mattock og Ogbene er alle på vei tilbake fra skade og kan være aktuelle her. Robertson skal heller ikke være langt unna et comeback, men rekker neppe denne.

Ustabile Millwall er ikke helt til å stole på. HU kan holde, men de som har råd dekker opp denne helt. Rotherham kjemper for livet i de nedre regioner.

8. Bristol City - Stoke
Bristol City har variert i prestasjoner og resultater denne sesongen og har i likhet med flere av lagene ikke vært lette å bli kloke på for tipperne på nivå to i England. De ligger på 14. plass med 49 poeng før denne runden og kan nok begynne å forberede seg på en ny sesong i Championship. Sist runde skuffet de med å tape 0-2 hjemme mot nedrykkstruede Rotherham. 7-2-10 hjemme. Baker, Rowe, Martin, Mawson, Daslva og Weimann sto alle over grunnet skade siste og av disse er det vel kun Dasilva som har et håp om å være tilbake med det første. De vant 2-0 da de gjestet Stoke i det omvendte møtet mellom lagene 20. september.

Stoke innehar 11. plassen med sine 52 poeng og ligner mer og mer en middelhavsfarer også de, selv om de kan melde seg på i kampen om en Play Off-plass dersom det blir full pott i de to-tre neste kampene. De kommer fra 1-0 hjemme over Derby sist og har 2-1-2 på sine siste fem. 4-9-6 på utebane. Allen, Collins, McClean, Clucas, Fox og Campbell er alle på fraværslista.

Vi ser ingen annen utvei enn å helgardere oppgjøret - HUB.

9. Queens Park Rangers - Coventry
Det omvendte oppgjøret mellom disse to tilbake i september i fjor endte med 3-2 seier til nyopprykkede Coventry. QPR har funnet formen etter at Stefan Johansen ble hentet inn på lån fra Fulham i vinter og er nå oppe på 12. plass med 50 poeng og har med det trolig berget plassen allerede. I den siste kampen før landslagspausen spilte de 1-1 borte mot Reading. 3-1-1 på de siste fem for London-laget som har 8-4-7 hjemme på Loftus Road før denne. Carroll og Amos er fortsatt ute, mens Owens kan være tilbake i denne.

Leo Østigårds Coventry måtte nøye seg med ett poeng i hjemmekampen mot tabelljumbo Wycombe forrige runde (0-0) og ligger fortsatt utsatt til på 20. plass med 39 poeng. Fire poeng skiller ned til Rotherham under streken på 22. plass som også har tre kamper mindre spilt. Skuffende 2-5-11 borte og på de siste fem har de 1-2-2. Jones er ute resten av sesongen, men viktige McFadzean er tilbake igjen her etter å ha sonet sist.

Kanskje litt skummelt å gi QPR tillit, men de har vist langt bedre takter etter jul og skal ha gode muligheter til tre nye poeng langfredag. H i kamp ni.

10. Derby - Luton
Wayne Rooneys Derby har nå sju kamper på rad uten seier (0-3-4) og ligger smått utsatt til på 19. plass med 40 poeng - fem poeng foran Rotherham på 22. plass som er under streken. De røk 0-1 borte mot Stoke i den siste kampen før landslagspausen 20. mars og har 5-6-8 hjemme på Pride Park. Det endte 2-0 her forrige sesong, mens det ble 2-1 seier til Luton da disse to møttes i det omvendte møtet tidligere i sesongen. Davies og Bielik er begge ute, og sistnevnte er ikke tilbake igjen før til høsten.

Luton er på 13. plass med 50 poeng og kan nå begynne å se fram til sin tredje strake sesong på dette nivået. De kommer fra 1-0 borte over Preston i forrige runde, lagets andre strake seier. 3-0-2 siste fem. Borte har de 7-2-10. Potts og Bradley er trolig tilbake her, mens O'Kane er ute noen uker til for gjestene.

Derby trenger poengene klart mest og får tipset på hjemmebane. H.

11. Wycombe - Blackburn
Wycombe er sist i Championship med sine 27 poeng og rykker trolig ned til League One igjen der de kom opp fra før denne sesongen. De fikk med seg ett poeng hjem fra bortekampen mot Coventry for to uker tilbake (0-0) og har nå elleve poeng opp til trygg grunn med åtte kamper igjen å spille. 4-5-10 hjemme for tabelljumboen. Etter fire strake tap i månedsskiftet februar/mars, har det blitt 1-1-1 på de tre siste. Obita har stått over de siste kampene, men returnerer trolig her.

Blackburn hadde ambisjoner om å være med å kjempe i toppen denne sesongen, men skader har til dels satt en liten stopper for den planen/drømmen til klubben fra Ewood Park. De er på 15. plass med 46 poeng før denne runden og har nå fire kamper på rad uten seier (0-3-1) og kun én trepoenger på de siste ti, selv om de klarte 1-1 borte mot den suverene serieleder Norwich sist de var i aksjon 20/3. 6-3-10 borte. De vant hele 5-0 på hjemmebane i det motsatte oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen. Dack har pådratt seg en ny alvorlig skade og er dessverre for klubben ute til høsten. Travis, Wharton og Davenport skal være "like rundt hjørnet", mens Ayala er ute noen uker til.

Blackburn slo tabelljumboen 5-0 i fjor høst og bør ha gode muligheter til tre etterlengtede poeng her. B.

12. Crewe - Hull
Midtukekupongens siste kamp langfredag er hentet fra League One. Det endte med 1-0 seier til Hull i det omvendte oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen. Crewe er midt i haugen på 14. plass med 51 poeng, men er langt i fra hektet av i kampen om en Play Off-plass i det som har utviklet seg til å bli en uhyre jevn tabell i League One. De har 2-1-2 på sine siste fem og kun seks poeng opp til Blackpool på den viktige 6. plassen. Hjemme har det blitt brukbare 9-5-4. De kommer fra 1-0 seier borte over nedrykkstruede Northampton sist de var i aksjon for 13 dager tilbake. Hjemmelaget skal etter rapportene være skadefrie.

Hull måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Gillingham lørdag i en kamp de ledet 1-0 og topper nå den jevne og spennende League One-tabellen ett poeng foran Peterborough med sine 70 poeng. Tre poeng skiller bare ned til Sunderland på 3. plass som i tillegg har to kamper til gode. Lag 1-2 rykker direkte opp også her, mens 3-6 får muligheten via Play Off. De har 10-4-5 på utebane, tredje best i ligaen. Kun Sunderland og Lincoln har tatt flere. Clark, Smallwood, Flemming og Mayer er alle ute med skade, mens Magennis akkurat har rukket å komme tilbake fra landslagssamling med Nord-Irland.

Vi spiller UB i kamp tolv.

Sportspills 96-rekker:
1. Birmingham - Swansea UB

2. Barnsley - Reading HU

3. Preston - Norwich B

4. Watford - Sheffield Wednesday H

5. Bournemouth - Middlesbrough H

6. Cardiff - Nottingham HU

7. Millwall - Rotherham HU

8. Bristol City - Stoke HUB

9. Queens Park Rangers - Coventry H

10. Derby - Luton H

11. Wycombe - Blackburn B

12. Crewe - Hull UB


Sportspills 432-rekker:
1. Birmingham - Swansea HUB

2. Barnsley - Reading HUB

3. Preston - Norwich B

4. Watford - Sheffield Wednesday H

5. Bournemouth - Middlesbrough HU

6. Cardiff - Nottingham HU

7. Millwall - Rotherham HU

8. Bristol City - Stoke HUB

9. Queens Park Rangers - Coventry H

10. Derby - Luton H

11. Wycombe - Blackburn B

12. Crewe - Hull UB