Gå til sidens hovedinnhold

Wayne Rooney herjer i USA

Wayne Rooney og DC United er bunnsolide på hjemmebane. Derfor tror vi de slår os Angeles FC lørdag.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Semifinale i FA-cupen på lørdagens tippekupong
Oddsdobbel 1: Nesten fire i odds på Premier League-dobbel
Oddssingel Eliteserien: Glimt er et mareritt for Mjøndalen
Oddsdobbel 2: Wayne Rooney herjer i USA
V75 Bjerke: Bjerke byr på herlig V75-omgang
V65 Harstad: Gedigen jackpotkveld i Harstad
Eurojackpot fredag: Nordmann vant 13,7 mill kr

En ny gnistrende fotballhelg venter oss! Det spilles semifinale i FA-cupen på Wembley. Manchester City er store favoritter mot Brighton, men en semifinale på Wembley er alltid vrien. Tre kamper fra Premier League og hele 12 kamper fra Championship venter. En kamp spilles både i Eliteserien og Obos-ligaen. Den flotte lørdagen avrundes med toppkampen Barcelona - Atletico Madrid 20:45.

NB! Førstepremiepotten i Lotto er på 14 millioner kroner lørdag. Lever kupongen her!

Birmingham City – Leeds United 3,35 – 3,20 – 1,90 B (spillestopp kl. 1555)

Det har vært noen turbulente uker for Birmingham. De ble for et par uker siden trukket ni poeng etter brudd på ligaens økonomiregler, og forrige helgs 2-3-tap i West Midlands-derbyet mot West Brom var lagets femte tap på rad.

Birmingham håpet på en playoffplass denne sesongen, men avgjørelsen om å trekke dem ni poeng har fjernet den muligheten. Laget er nå nede på 18.-plass, og de er bare fem poeng over nedrykksstreken før helgens kamper.

Leeds klatret opp på direkte opprykksplass sist helg etter at Sheffield United gikk på et overraskende 2-3-tap hjemme mot Bristol City.

Nå styrer Yorkshire-laget sin egen skjebne i opprykkskampen. Dersom de vinner de siste syv kampene denne sesongen spiller de i Premier League neste sesong, men da må de starte med å ta tre poeng borte mot Birmingham på lørdag. Det er enklere sagt enn gjort.

For den tidligere Leeds-manageren Garry Monk har lurt gamleklubben de to siste kampene, men jeg tviler på at Birmingham tar sin tredje seier på rad mot det opprykksjagende laget fra Elland Road.

Garry Monk kan komme til å sette den spanske vingen Jota inn igjen i startelleveren på lørdag, mens David Davis trolig beholder sin plass på midtbanen på bekostning av Maikel Kieftenbeld.

Det var flere av førstelagsspillerne til Leeds som hadde en svak kamp sist helg mot Millwall, men jeg tviler på at Marcelo Bielsa vil gjøre store endringer på laget til denne kampen likevel. Den eneste som muligens kommer inn i startoppstillingen er unggutten Jack Clarke.

Formkurven til de to lagene peker hver sin vei, så det er enkelt å sette pengene på Leeds i denne kampen. Yorkshire-laget har vunnet fire av de fem siste kampene i Championship før kampen i Englands nest største by. Jeg går for B til 1,90 i odds. Den brukes i en dobbel sammen med DC United.
DC United – Los Angeles FC 2,20 – 3,25 – 2,60 H (spillestopp kl. 2055)

Lørdag barker det beste laget i Eastern Conference sammen med det beste laget i Western Conference når DC United møter Los Angeles FC i Washington. Begge lagene er ubeseiret før lørdagens kamp.

DC United var det nest beste hjemmelaget sist sesong. De vant 13 av 17 hjemmekamper (13-2-2), og de har fortsatt der de slapp. Wayne Rooney & Co. har vunnet de to første hjemmekampene sine uten å slippe inn et eneste mål.

Nå blir de satt på en skikkelig prøve når LA FC kommer til den amerikanske hovedstaden, for Los Angeles FC har tatt fire poeng på sine to første bortekamper i New York og San Jose, og de har scoret syv mål på de to kampene.

Orlando City dominerte hjemmekampen mot DC United sist. De hadde 62 prosent av ballinnehavet og tolv skudd på mål. DC United på sin side hadde kun tre skudd på må, men vant likevel kampen.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Birnbaum sendte DC United i ledelsen allerede etter seks minutter, og Wayne Rooney økte til 2–0 etter halvtimen. Det var Rooney sitt fjerde mål denne sesongen.

Orlando reduserte til 1–2 i andre omgang, men DC United -forsvaret sto imot presset og laget kunne dra tilbake til Washington med tre poeng i bagasjen.

LAFC på sin side feide over San Jose Earthquakes på bortebane sist. De vant kampen 5–0.

Både DC United (3-1-0) og Los Angeles FC (4-1-0) er ubeseiret så langt denne sesongen, så jeg forventer meg en fartsfylt og underholdende kamp på Audi Field. Disse lagene har kun møttes én gang tidligere. Det oppgjøret endte uavgjort.

Rooney har vist at han på ingen måte kommet til USA for å pensjonere seg. Den tidigere Manchester United-stjernen og engelske landslagskapteinen herjet i MLS sist sesong, og han har også startet denne sesongen veldig bra. Han har evnen til å avgjøre kamper på egen hånd. Jeg tror han blir viktig i lørdagens kamp.

Oniel Fisher og Chris Odoi-Atsem er fortsatt ute med langtidsskader hos DC United. Antonio Bustamante og Joseph Mora er nye på skadelisten med henholdsvis en kneskade og en brukket kjeve.

Gjestene fra California må klare seg uten Andre Horta, Rodolfo Zelaya og Lee Nguyen som alle tre er skadet.

Alejandro Guido er på bedringens vei, og det er usikkert om han er spilleklar til kampen i Washington.

Jeg tror på en jevnspilt kamp på Audi Field, men det er alltid vanskelig å møte DC United hjemme på Audi Field. Det fikk flere lag erfare sist sesong. Jeg tror hjemmesterke DC United tar tre poeng i denne kampen. Oddsen er respektabel 2,20. Denne kan ikke spilles som singel, men vi bruker den sammen med Leeds.

Lørdagens dobbelttips er Leeds + DC United. Denne kombinasjonen gir flotte 4,18 i odds. Spillestopp er kl. 1555.

Kommentarer til denne saken