*Nettavisen* Sportspill.

West Ham er ikke sjanseløse mot Manchester City

Midtbaneankeret Fernandino City måtte ut med skade i søndagens ligacupfinale og rekker ikke kveldens hjemmekamp mot West Ham. Foto: David Klein (Reuters)

Manchester City har tunge fravær og får ikke vår fulle tillit på ukens midtukekupong.

27.02.19 15:30

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddssingel PL: Solskjær får trøbbel i kveld
Oddssingel PL: 3,65 i odds på Liverpool-seier
Oddssingel PL:
Mane betyr trøbbel for Watford
Oddssingel PL
: Stamford Bridge er Tottenhams marerittbane
Oddssingel PL: Fulham mot alle odds
Oddsdobbel håndball:
Hjemmedobbel til over tre ganger pengene
V76 Bjerke: Vi jakter ny V75-opptur på Bjerke
Vikinglotto onsdag: Utrolige 179 mill kr i førstepremiepotten

Det er midtukerunde i Premier League og seks av disse kampene er med på midtukekupongen. Alle topp seks-lagene er involvert onsdag. I tillegg er det duket for gigantmøte i Copa del Rey når Real Madrid tar imot Barcelona til første semifinale. Så er det tre kamper fra skotsk premiership, det er en kamp fra semifinalen fra Coppa Italia og kupongen avsluttes med Lyon - Caen som er kvartfinale i Coupe de France. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40 og samtlige kamper spilles onsdag. Bonuspotten vokser igjen og er på ca 1,7 mill kr. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 179 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Liverpool - Watford
Det fortsetter å kladde for Liverpool som kun har en seier på sine fem siste kamper, alle turneringer medregnet. Fire har endt uavgjort. Fikk aldri noe grep på et svært skaderammet Manchester United på Old Trafford søndag og måtte nøye seg med 0-0 etter en skuffende forestilling. Overtok serieledelsen i Premier League med det poenget, og med likt antall kamper er laget nå ett poeng foran Manchester City, når det gjenstår 11 serierunder. Liverpool har et ganske overkommelig program på slutten og møter ingen av topp seks-lagene på bortebane, men har hjemmekamper mot Tottenham og Chelsea. Bunnsolide 11-2-0 på Anfield så langt denne sesongen i Premier League. Roberto Firmino måtte ut med skade mot Manchester United, men rekker trolig kampen, så får vi se om Jürgen Klopp velger å starte med brasilianeren. Dejan Lovren og Joe Gomez er fortsatt ute med skader.

Watford fortsetter å overbevise og smalt til med 5-1 borte mot nedrykkstruede Cardiff fredag kveld. Kun ett tap på de åtte siste seriekampene (1-2 borte mot Tottenham) og ligger på 7. plass med 40 poeng. 5-5-4 totalt på bortebane, men har kun møtt Arsenal (tap 0-2) og nevnte Tottenham (tap 1-2) av topp seks-lagene på bortebane og har altså fire av disse igjen i sesongens fem siste bortekamper. Watford har ingen nye skader eller karantener.

Fem strake hjemmeseire i de fem siste tilsvarende på Anfield. Under litt tvil lar vi Liverpool stå ugardert. H.

2. Manchester City - West Ham
Manchester City fikk kamp hele veien i ligacupfinalen mot Chelsea søndag og det måtte både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til for å avgjøre den kampen. Det endte med Citys første av fire mulige titler denne sesongen. Ble forbigått av Liverpool på toppen av tabellen etter Liverpools ene poeng mot Manchester United søndag og med likt antall kamper, er det ett poeng opp når 11 serierunder gjenstår. Bortsett fra bortekamp mot Manchester United i fjerde siste serierunde, har Manchester City er klart overkommelig program i sine 11 siste seriekamper. 13-0-1 på Etihad denne sesongen, tapet kom borte mot Crystal Palace to dager før julaften. Viktige Fernandinho og Aymeric Laporte pådro seg begge skader i søndagens ligacupfinale og spiller ikke onsdag. John Stones og Gabriel Jesus er fortsatt ute.

West Ham snudde 0-1 til 3-1 seier hjemme mot Fulham fredag kveld og står dermed med 36 poeng og ligger på 9. plass. Det begavede mannskapet har variert i prestasjonene gjennom hele sesongen og står med 4-3-6 på bortebane. Har kun møtt Liverpool (tap 0-4) og Arsenal (tap 1-3) av topp seks-lagene på bortebane hittil og har med andre ord tøffe gjenstående bortekamper med fire av topp seks-lagene. West Ham har ingen nye skader eller karantener.

3-0-1 på de fire siste tilsvarende på Etihad. City har viktige fravær og en tøff ligacupfinale i beina. Det kan komme en skrell her. HB.

3. Chelsea - Tottenham
Etter en rekke skuffende prestasjoner i det siste, gjorde Chelsea en bra figur i søndagens ligacupfinale mot Manchester City selv om de tapte straffesparkkonkurransen. Ligger på 6. plass med 50 poeng og kjemper en knallhard kamp med Arsenal og Manchester United om den meget viktige 4. plassen. Har tre poeng opp til Arsenal og to poeng opp til Manchester United, men har også en kamp tilgode på begge to. Har tøffe bortekamper mot både Liverpool og Manchester United igjen og trenger tre poeng her. Solide 8-4-1 hjemme på Stamford Bridge denne sesongen. Manager Maurizio Sarri har ikke bekreftet om han starter med førstekeeper Kepa Arrizabalaga etter bråket i søndagens ligacupfinale. Forøvrig er det ingen nye skader eller karantener for Chelsea.

Tottenham kunne vært tre poeng bak serieleder Liverpool om de hadde gjort jobben borte mot Burnley lørdag. Tottenham endte opp med å tape kampen 1-2, og dermed er avstanden til Liverpool på seks poeng. Har gjenstående bortekamper mot både Liverpool og Manchester City, og blir nok ingen kamp om serietittelen for Tottenham denne sesongen heller. Det skiller sju poeng ned til Arsenal på 3. plass. 11-0-3 på bortebane denne sesongen, tapene har kommet mot Burnley, Arsenal og Watford. Dele Alli og Eric Dier er fortsatt på skadelisten.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende seriekampene på Stamford Bridge. Denne er vrien. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

4. Crystal Palace - Manchester United
Motstanden har ikke vært den aller tøffeste, men uansett har Palace tatt åtte poeng på de fire siste seriekampene og kommet seg litt klar av nedrykksstreken. Overbevisende 4-1 seier borte mot Leicester lørdag kveld og Palace ligger dermed på 13. plass med 30 poeng og har seks poeng ned til Southampton under streken. Moderate 3-4-6 på 13 spilte hjemmekamper. Mamadou Sakho måtte ut med skade mot Leicester og rekker ikke onsdagens kamp.

Manchester United måtte bytte tre mann i løpet av første omgang i storkampen hjemme mot Liverpool søndag, men stod bra opp og tok et fortjent poeng. Mistet dog 4. plassen til Arsenal, men er kun ett poeng bak. Råsterke 8-2-0 på de ti første seriekampene under Ole Gunnar Solskjær. Totalt 8-2-4 på bortebane, men de fem siste er alle vunnet med sterke 12-1 i målforskjell. Ander Herrera, Anthony Martial, Jesse Lingard, Juan Mata, Phil Jones og Nemanja Matic er bekreftet ute til kampen. Marcus Rashford er usikker, mens Matteo Darmain og Antonio Valencia fra tidligere fortsatt er ute med skader.

Crystal Palace har fortsatt tilgode å slå Manchester United på 19 forsøk i Premier League, det er faktisk rekord i Premier League på antall kamper der ett lag ikke har slått ett annet. 0-2-4 på de seks siste tilsvarende på Selhurst Park og ettmålsseier til United i tre av de fire siste.

Crystal Palace har sett klart forbedret ut i det siste og kan ta sin første Premier League-seier noensinne mot Manchester United i kveld. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Arsenal - Bournemouth
Arsenal tok tilbake den viktige 4. plassen etter søndagens kamper i Premier League. Gjorde som ventet jobben hjemme mot Southampton og tok en komfortabel 2-0 seier. Det skiller ett poeng ned til Manchester United på 5. plass og tre poeng ned til Chelsea på 6. plass (Chelsea har en kamp tilgode). Bunnsolide 11-2-1 hjemme på Emirates. Alex Iwobi og Stephan Liechsteiner må sjekkes nærmere kampstart. Ainsley Matland-Niles er tilgjengelig igjen etter sykdom, mens Laurent Koscielny er ventet tilbake i startoppstillingen.

Bournemouth uten flere viktige spillere fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med Wolverhampton lørdag og står med 34 poeng på 10. plass. 25 av de poengene er tatt hjemme på Vitality, borte er 10 av 13 kamper tapt. Åtte strake bortetap nå og Bournemouth har kun maktet tre scoringer på de kampene. Jonathan Lerma må sone to kampers karantene etter å ha pådratt seg ti gule kort. Callum Wilson, David Brooks, Junior Stanislas og Steve Cook er fortsatt alle ute med skader.

2-0, 3-1 og 3-0 i de tre siste tilsvarende på Emirates og vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier igjen. H.

6. Southampton - Fulham
En real sekspoengs-kamp i bunnstriden. Southampton ligger tredje sist med sine 24 poeng, men har kun ett poeng opp til Cardiff på sikker plass. Forventet bortetap mot Arsenal i helgen, men svært skuffende med 1-2 tap hjemme for Cardiff nest sist. Hadde gått fem kamper uten tap før den hjemmekampen (2-3-0) mot Cardiff. Svake 2-6-5 på 13 spilte hjemmekamper. Spissen Michael Obafemi er påny blitt skadet, og spisskollega Danny Ings er fortsatt ute. Mario Lemina er også fortsatt ute med skader.

Fulham tok ledelsen 1-0 borte mot West Ham fredag kveld med endte opp med sesongens tolvte bortetap, da West Ham snudde til 3-1 seier. Fulham har kun tatt to poeng på bortebane denne sesongen. Med 11 serierunder igjen å spille, er det åtte poeng opp til Cardiff på sikker plass. Har hjemmekamper mot Chelsea, Liverpool og Manchester City i de tre neste hjemmekampene, men møter ingen av topp seks-lagene på bortebane i sesongavslutningen. Fulham må ta sesongens første borteseier onsdag kveld, om det i det hele tatt skal være håp for å overleve. Claudio Ranieri kan glede seg over at han har et helt skadefritt mannskap til disposisjon.

Southampton leverer ikke på hjemmebane. mens Fulham underpresterer borte. Ett poeng gagner ingen av lagene. HB.

7. Hearts - Celtic
Det er spilt 27 serierunder i skotsk Premiership og etter 33 serierunder, splittes serien i to.

Det betyr at det er viktig å havne topp seks. Hearts innledet sesongen eventyrlig bra og tok 19 poeng på de sju første seriekampene. Hearts har ikke klart å følge opp den meget gode starten. Står med 2-2-2 på de seks spilte serierundene etter nyttår og skuffet stort med kun å klare 1-1 hjemme mot tabelljumbo St. Mirren i helgen. Har 44 poeng og dermed seks poeng ned til St. Johnstone på 7. plass. Totalt 7-4-3 på hjemmebane. Clevid Dikamona og Jake Mulraney er begge 50/50 for hjemmelaget.

Celtic var som ventet sjanseløse over to opgjør mot Valencia i 16-delsfinalene i Europa League, men går som toget i hjemlig liga. Etter 0-1 tapet borte mot Rangers i romjulen, har Celtic slått tilbake med sju strake seire på nyåret etter at serien startet opp igjen. Har åtte poeng ned til Rangers på 2. plass. 14-0-0 på hjemmebane, mer menneskelige 6-3-4 på bortebane. Brendan Rodgers er som kjent ny Leicester-manager, det betyr at rutinerte Neil Lennon er vikariende manager inntil videre. Kaptein Scott Brown er tilbake etter karantene, men Celtic har fortsatt en god del fravær. Ryan Christie, Olivier Ntcham, Anthony Ralston, Filip Benkovic, Tom Rogic, Eboue Kouassi, Daniel Arzani og Leigh Griffiths er alle uaktuelle.

Hearts vant hjemmekampen mot Celtic i andre serierunde i fjor høst, og de vant også det ene av to hjemmemøtet forrige sesong. Vi gir hjemmelaget en viss poengsjanse også denne gang. UB.

8. Rangers - Dundee
Også Rangers har levert varene i de seks serierunden som er spilt etter at den skotske serien startet opp igjen 23. januar. Tapte riktignok 1-2 borte mot Kilmarnock da, men står med 4-1-0 på de fem seriekampene som er spilt etter det. Står med 55 poeng og er åtte poeng bak serieleder Celtic, men har fem poeng ned til Aberdeen på 3. plass. Solide 9-3-1 på hjemmebane. Alfredo MOrelos er tilbake etter karantene, men venstreback Andy Halliday rekker ikke kampen.

Dundee er involvert i bunnstriden og kun målforskjellen holder laget unna kvalifiseringsplassen til Hamilton. Står med 18 poeng, men har gjort det bra etter nyttår og faktisk tatt sju poeng på de tre spilte bortekampene.

4-0, 4-1 og 4-0 i de tre siste tilsvarende i Glasgow og det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. H.

9. Aberdeen - Hamilton
4-2-1 på de sju siste seriekampene for Aberdeen som ligger på 3. plass med 50 poeng. Har tolv poeng ned til St. Johnstone på 7. plass, så laget er mer eller mindre sikret topp seks. Men er uten seier på sine fire siste hjemmekamper og måtte nøye seg med 0-0 mot tabelljumbo St. Mirren i siste hjemmekamp.

Hamilton røk 0-5 hjemme mot Rangers i søndagens seriekamp og ligger fortsatt på kvalifiseringsplass med sine 18 poeng. Med 41 minusmål har Hamilton dårligst målforskjell i serien. 17 scorede mål er også færrest. Men er altså a poeng med Dundee på sikker plass, så løpet er på ingen måte kjørt. 2-1-10 på 13 spilte bortekamper og med tanke på at laget kun har scoret fem mål på bortebane, er det ikke verst å ha vunnet to kamper.

2-0, 3-0 og 3-0 i de tre siste tilsvarende i Aberdeen. H.

10. Real Madrid - Barcelona
Returoppgjør i semifinalen i Copa del Rey der det spilles hjemme/borte. Det endte 1-1 på Camp Nou for tre uker siden. Interessant nok møtes også lagene til seriekamp i Madrid lørdag kveld.

Real Madrid stod med fem strake seire i La Liga, før det ble et meget skuffende 1-2 tap hjemme for Girona forrige søndag. Kom seg tilbake på vinnersporet med 2-1 seier borte mot Levante i helgen, men er hele 11 poeng bak serieleder Barcelona. Står med 8-1-3 på Santiago Bernabeu i serien denne sesongen. Marcos Llorente og Isco er usikre, ellers er det ingen nevneverdige problemer for Real Madrid.

Barcelona kom under både 0-1 og 1-2 borte mot Sevilla i lørdagens bortekamp, men Lionel Messi ville det annerledes og scoret sitt femtiende hattrick i karrieren. I tillegg scoret Luis Suarez i sluttminuttene og sørget for 4-2 seier til Barcelona. Leder dermed fortsatt La Liga med sju poeng ned til Atletico Madrid på 2. plass. Har vunnet Copa del Rey de fire foregående sesongene. Arthur er fortsatt ute for Barcelona, ellers er det litt usikkerhet rundt Clement Langlet. Det betyr neeppe allverden all den tid Samuel Umititi er friskmeldt.

Barcelona har hatt et voldsomt bra tak på Real Madrid de siste sesongene og faktisk vunnet i Madrid fire av de fem siste sesongene i serien.

Vi setter Barcelona som knepen favoritt. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Fiorentina - Atalanta
Semifinale i Coppa Italia og i motsetning til i kvartfinalene, så spilles det hjemme/borte i semifinalene.

Fiorentina lå under både 1-2 og 2-3 i søndagens hjemmekamp mot Inter i Serie A, men 11 minutter på overtid utlignet Jordan Veretout på straffespark for hjemmelaget. Fiorentina har røket ut i kvartfinalen de to foregående sesongene og var sist i semifinalen i 2014/15-sesongen. Vant da første oppgjøret borte mot Juventus med 2-1, men ble satt på plass i returmøtet hjemme og tapte 0-3. Ligger på 9. plass i Serie A med 36 poeng og har los på Europa League-plass. Flotte 5-5-2 hjemme i Firenze. Kaptein German Pezella spilte ikke helgens kamp mot Inter grunnet skade, og han rekker ikke kveldens semifinale. I tillegg er spissen Kevin Mirallas ute.

Etter en sterk periode har det blitt to skuffende serietap for Atalanta. Nest sist røk laget 1-3 hjemme for Milan, mens det ble 0-2 tap borte for Torino lørdag. Står med totalt 38 poeng og ligger på 8. plass og kjemper også om Europa League-plasser. Ustabile 6-2-5 på bortebane. Slo som kjent ut Juventus i kvartfinalen med overbevisende 3-0 hjemme i Bergamo. Atalanta har ingen spesielle fravær.

Det står 5-3-0 på de åtte siste tilsvarende seriemøtene på Stadio Artemio i Firenze. Vi blir overrasket om Fiorentina taper det første oppgjøret. H.

12. Lyon - Caen
Kupongen avsluttes med en av kampene fra kvartfinalen i Coupe De France, den ene av to cuper i Frankrike.

Interessant nok møttes også disse lagene i forrige sesongs kvartfinale, man da i Caen og hjemmelaget vant 1-0. Caen røk så 1-3 hjemme for PSG i semifinalen.

Det spilles ikke hjemme/borte i Coupe De France. Lyon røk på et skuffende bortetap mot Monaco i søndagens seriekamp i Ligue 1. Lyon holder fortsatt 3. plassen (kun de tre beste går til Champions League i Frankrike) og har nå kun tre poeng ned til St. Etienne på 4. plass, mens avstanden opp til Lille på 2. plass er fem poeng. Klart godkjente 8-3-2 på eget gress.

Caen ligger på direkte nedrykk med sine 20 poeng. Hadde tre poeng i lomma borte mot Toulouse søndag, men røk på en utvisning og straffe imot på overtid og mister dermed to meget viktige poeng da det endte 1-1. Det er fire poeng opp til Amiens på sikker plass. Har møtt veldig billig motstand på vei mot kvartfinalen og står med kun en borteseier i Ligue 1 denne sesongen (1-6-6).

Fire strake hjemmeseier i de fire siste tilsvarende serieoppgjørene. Så gjenstår det å se om Lyon går all-inn i denne cupturneringen. Det er kanskje håpet for Caen. HU.

96-rekker:
1. Liverpool — Watford H

2. Manchester City — West Ham HB

3. Chelsea — Tottenham U

4. Crystal Palace — Manchester United HUB

5. Arsenal — Bournemouth H

6. Southampton — Fulham HB

7. Hearts — Celtic UB

8. Rangers — FC Dundee H

9. Aberdeen — Hamilton Academical H

10. Real Madrid — Barcelona UB

11. Fiorentina — Atalanta H

12. Lyon — Caen HU

432-rekker:

1. Liverpool — Watford H

2. Manchester City — West Ham HB

3. Chelsea — Tottenham HUB

4. Crystal Palace — Manchester United HUB

5. Arsenal — Bournemouth H

6. Southampton — Fulham HB

7. Hearts — Celtic UB

8. Rangers — FC Dundee H

9. Aberdeen — Hamilton Academical H

10. Real Madrid — Barcelona HUB

11. Fiorentina — Atalanta H

12. Lyon — Caen HU

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.