*Nettavisen* Sportspill.

Wolves overlever igjen

Foto: Ap/Scanpix

Det har vært kniven på strupen to år på rappen for Wolves. Denne sesongen går det bedre.

03.08.11 10:32

Denne saken er en del av våre tips til årets Premier League. Se alle tipsene her.

Fakta:

Wolverhampton Wanderes Football Club (Wolves)
Molineux Stadium (28 525)

Wolverhampton Wanderes ble stiftet i 1877. Byen Wolverhampton ligger i den engelske regionen Vest-Midland, omtrent 25 km nordvest for Birmingham. Wolverhampton har tre ganger blitt engelsk ligamester (1953/54, 1957/58, 1958/59). FA-cupen er vunnet fire ganger (1893, 1908, 1949 , 1960), mens klubben to ganger har triumfert i Ligacupen (1974, 1980). Klubben opplevde altså en voldsom storhetstid på femtitallet, med tre ligagull. Har altså ikke vunnet et av de tre gjeve trofeene siden 1960 (ligacupen). Inneværende sesong er lagets tredje strake i Premier League, etter at laget kun fikk en sesong på øverste nivå i 2003/04-sesongen. Wolverhampton har ingen internasjonale meritter. Var involvert i nedrykksstriden helt til det siste forrige sesong, men berget seg ved å vinne to av sine tre siste ligakamper.

Plassering i fjor: 17.plass

Hjemmeside:http://www.wolves.co.uk/

Supporterklubb i Norge:http://www.vikingwolves.com/

Overganger:

Inn: Roger Johnson (Birmingham), Jamie O'Hara (Tottenham), Doris De Vries (Swansea)

Ut: Greg Halford (Portsmouth), Marcus Hahnemann (frigitt), David Jones (frigitt), Steven Mouyokolo (Sochaux på lån)

Ut: Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Vurdering:

Keeper

Den walisiske landslagsmålvakten Wayne Hennessey ser ut til å bli det klare førstevalget mellom stengene for Wolves kommende sesong. Hennessey danket etterhvert ut rutinerte Marcus Hahnemann mellom stengene i fjorårets sesong, og nå har i tillegg Hahnemann forlatt klubben. Hennessey har vært i klubben siden 2003 og er fortsatt ikke mer enn 25 år gammel. Han har etablert seg som førstevalget for Wales og står foreløpig med 32 landskamper for Wales.

Han kan imidlertid bli utfordret av nyervervelsen, Dorus de Vries, som er ankommet på free transfer fra Swansea. De Vries startet i 49 ligakamper for det nyopprykkede Premier League-laget sist sesong og nederlenderen har ellers internasjonal erfaring fra det nederlandske U-21 landslaget.

Wolverhampton har muligens ikke de mest kjente navnene i keeperstallen sin, og Wolverhampton var med 66 baklengs sist sesong, blant de lagene med flest innslupne. Men Wolves-fansen uttrykker ikke veldig bekymring over Hennesy og med tanke på at han fortsatt er ung, så har han trolig de beste årene foran seg. Godkjent pluss er en nærliggende karakteristikk av keeperplassen til Wolves.

Forsvar

Roger Johnson kan vise seg å bli et lykkekjøp for Wolverhampton. Johnson som har gjennomført to bunnsolide sesonger for Birmingham og faktisk spilt samtlige ligakamper for Birmigham de to siste sesongen, har fått svært mye ros for sine sesonger der og ser umiddelbart ut som en kraftig forsterkning for et midtforsvar som ikke har prestert veldig bra. Det er trolig at en friskmeldt Jody Craddock blir hans partner i midtforsvaret. Craddock gikk skadet store deler av sesongen, men var tilbake igjen i den vikige innspurten og er en nyttig spiller. Det er også Richard Stearman som spilte 31 ligakamper sist sesong og fikk tilbud om ny konktrakt til sommeren 2014 som takk for innsatsen.

Christophe Berra var faktisk den som startet flest ganger i midtforsvaret og startet i 31 ligakamper. Skotten Berra hadde også en bra sesong, og er helt klart en kandidat til plassen ved siden av Roger Johnson (som trolig er bankers all den tid Wolves har brukt så mye penger på ham). Det blir uansett spennende å se hvilken midtstopperduo Wolverhampton stiller med i ligaåpningen om halvannen uke.

Det er heller ikke så lett å vite hvem som blir foretrukket som backer. George Elokobi ble stort sett foretrukket som venstre back i fjor, men i noen tilfeller ble Stephen Ward valgt. Også på høyrebacken har det vært valgt ulike alternativer, oftest nyttige Kevin Foyle.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Midtbane

Jamie O'Hara var en viktig bidragsyter for Wolves etter at han ankom klubben på lån fra Tottenham i januar. Og det var neppe overraskende at overgangen ble gjort permanent i sommer. O'Hara tilfører Wolves-midtbanen sårt tiltrengt kreativitet og var en positiv overraskelse i vårsesongen. Kaptein Karl Henry slet med skadeproblemer i fjor, men det defensive midtbaneankeret er nok blant de elleve utvalgte når han er frisk.

Venstrekanten Matthew Jarvis ble av mange trukket frem som Wolverhamptons beste spiller i fjorårssesongen og Jarvis startet da også i 34 av 38 ligakamper. Jarvis blir garantert en nøkkelspiller også denne sesongen. Forhåpentligvis vil også Stephen Hunt bidra mer denne sesongen. Han mistet første del av forrige sesong med skade etter overgangen fra Hull, men viste i våres at han vil bli et aktivum for Wolves.

Det gjelder i aller høyeste grad også kantspilleren Michael Kightly som har mistet de to foregående sesongene med skader, men endelig var tilbake til sesonginnspurten i vår. Har endelig fått gjennomført en sesongoppkjøring uten skade, og kan bli en meget viktig mann for Wolves denne sesongen, da hans kvaliteter er udiskutable. Unge og lovende Andy Hammill ble hentet fra Barnsley i januar og kan bli en spennende spiller på sikt.

Angrep

En frisk Kevin Doyle er det udiskutable førstevalget på topp for Wolves. Iren gjorde en rekke sterke kamper i fjor, men scoret ikke mer enn fem mål og bør komme opp på et høyere nivå denne sesongen. Nå skal det tillegges at Doyle slet med skadeproblemer i fjor og kun fikk med seg 26 ligakamper. Således er det viktig for Wolverhampton å ha iren tilgjengelig i flest mulig kamper.

Steven Fletcher ble ofte ofret forrige sesong, da Mick McCarthy ofte bruker et slags 4-5-1 system der Kevin Doyle ble foretrukket. Likevel klarte Fletcher og notere seg for ti ligamål på kun 15 ligakamper fra start (i tillegg hadde han 14 som innbytter). Med det ble han den første Wolves-spilleren som klarte ti mål eller mer på øverste nivå siden John Richards i sesongen 1980/81.

Et annet alternativ er selvsagt kraftspissen Sylvain Ebanks-Blake som noterte 25 ligamål den sesongen Wolves rykket opp (altså i Championship) til Premier League igjen (2008/09). Etter kun å ha scoret to ligamål i 2009/10-sesongen, ble det sju ligamål på Ebanks-Blake sist sesong på 11 kamper fra start (og 19 som innbytter).

Sam Vokes (utleid store deler av sesongen i fjor) og Andrew Keogh (også utleide store deler av sesongen i fjor) er andre alternativer på topp som kan brukes.

Manager: Mick McCarthy (52 år)

Mick McCarthy går løs på sin sjette sesong som Wolverhampton-trener, og etter å ha innledet med tre sesonger i Championship, blir dette altså den tredje strake sesongen i Premier League. McCarthy startet sin managerkarriere så langt tilbake som i 1992 med Millwall. Etter fire sesonger der, overtok han som landslagssjef for Irland og hadde ansvaret der i seks år. Ble så hentet til Sunderland der han etter å ha brakt Sunderland tilbake til Premier League til 2005/06-sesongen, fikk sparken 6. mars 2006. Allerede i juli 2006 ble han ansatt som manager i Wolverhampton. Utenom at han vant Championship med Sunderland (2004-05) og Wolverhampton (2008-09) har ikke McCarthy noen titler som manager.

Er uansett imponerende at han nå går løs på sin sjette strake sesong som manager i Wolverhampton og ser ut til å nyte stor tillitt blant fansen og spillerne.

Oppsummering av vurdering

Det er fristende å si at Wolverhampton er litt for dårlig besatt stort sett over hele banen. Det mangler klassespillere både foran og bak, men det kan være at Roger Johnson den ledertypen som Wolves har savnet. Og det er ihvertfall ingen tvil om at forsvaret er kraftig styrket med tilveksten av Roger Johnson.

Jamie O'Hara var en vesentlig bidragsyter til at Wolves berget plassen i fjor, og er med fra start av sesongen denne gangen. Det er et pluss. Michael Kightly har endelig fått en skadefri sesongoppkjøring og blir en svært spennende spiller denne sesongen. Kevin Doyle var veldig bra i fjor, det samme kan sies om Matthew Jarvis.

Wolverhampton har fått to års erfaring i Premier League nå, og vet hva som kreves. Foran forrige sesong vurderte vi Wolves på nedrykk. Vi tror laget må slite på nedre halvdel også denne sesongen, men vi tror laget er berget før siste serierunde denne sesongen og at Wolves-fansen slipper den nervepirrende avslutsningsrunden de måtte gjennom i mai da laget tapte for Blackburn hjemme.

Vårt tips: 15. plass

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag