Gå til sidens hovedinnhold

Zenit går i strupen på Fenerbahce

Zenit St. Petersburg trøkker til fra start på hjemmebane.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Benfica leverer alltid i Europa
Oddsdobbel 2: Arsenal trår til fra start
Oddsdobbel 4: Det blir målrikt på Stamford Bridge
V64 Umåker:
Drømmeoppgave for V64-bankeren
V4/V5 Momarken: Internasjonal lunsj på Mysen
Ski-VM: Her er programmet for ski-VM i Seefeld

Torsdagens langoddsprogram preges av at det spilles 16 kamper i Europa League, i tillegg er det full serierunde både i den hjemlige Get-ligaen og i den svenske eliteserien. Det er også VM-start i dag i Seefeld og første øvelse er sprint både for kvinner og menn. Natt til fredag spilles det ti kamper i NHL,

NB! Fredag er det ca 185 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Zenit St. Petersburg – Fenerbahçe (HUB pause) H 2,35 (spillestopp torsdag kl 18.55)
Fenerbahçe vant den første kampen i Tyrkia 1–0. I den kampen var vertene det beste laget, men russerne var antakeligvis misfornøyd med ikke å score i Istanbul. Zenit misbrukte nemlig på et straffespark i det 44. minutt.

Zenit set med å få i gang det offensive spillet sitt i kampen forrige torsdag, men de slapp heller aldri motstanderne til mange sjanser. Så det var egentlig ganske urettferdig at de tapte.

Men alt håp er ikke ute for russerne, som forsvarte seg godt i den første kampen i Tyrkia. De har gode muligheter til å snu denne matchen.

Zenit er solide på hjemmebane, hvor de vant alle tre gruppekampene sine. De scoret kun fire mål på de tre kampene, men de slapp også bare ett mål.

Det vanskelig å vite hvor bra Zenit-laget er i øyeblikket siden den russiske ligaen fortsatt ikke har startet. Nettopp kampformen er antakeligvis det største problemet til russerne.

De har riktignok spilt en del treningskamper før 16-delsfinalen, hvor de blant annet tapt 0–3 mot Lokomotiv Moskva, og deretter gikk de hen å banke Rostov 5–0.

Zenit mangler Kokorin og Christian Noboa, mens Aleksandr Jerokhin er usikker. Dzyuba vil være det fremste offensive våpenet til den russiske storklubben på torsdag. Jeg tror russerne vil gå i angrep fra første spilleminutt. De vil forsøke å score kjapt, og kanskje ta motet fra Fenerbahçe-spillerne.

Gjestene må klare seg uten Mauricio Isla og Mehmet Ekici, i tillegg er Tolga Cigerci usikker. Fener har fortsatt flere kvalitetsspillere som kan skape problemer for Zenit, men tyrkerne har en elendig bortestatistikk. De står uten seier i de elleve siste bortekampene i alle turneringer. Forsvarsspillet har vært shaky hele sesongen.

I gruppespillet tapte de fortjent mot Dinamo Zagreb, og de tapte også mot Spartak Trnava. De spilte også uavgjort mot Anderlecht, men det belgiske laget var aldri i nærheten av å ta seg videre til utslagsrundene, så det poenget er ikke noe å snakke så høyt om.

I Russland er det svært kaldt, og klimaet kan gi Zenit en fordel på hjemmebane, tror jeg. Det er ventet opp mot 14 minusgrader i St. Petersburg torsdag kveld. Det blir en brutal overgang for spillerne er vant til å spille i ti-tolv plussgrader.

Zenit har også en god statistikk hjemme, hvor de har vunnet ti av de siste tolv hjemmekampene i alle turneringer. De har vunnet samtlige fem hjemmekamper i Europa League.

Særlig forsvarsspillet har fungert best foran egne fans. De har kun sluppet inn 0,40 mål i snitt på hjemmekampene deres i Europa. Det er en meget god statistikk.

Russerne vil antakeligvis gå i strupen på tyrkerne fra start, i håp om å drepe kampen tidlig. Fenerbahçe har bare vunnet én av de siste 15 bortekampene, og de har kun scoret åtte mål på de siste 15 bortekampene. Nå møter de et knallsterkt hjemmelag, og jeg tror det ender med Zenit-seier.

Oddsen på at Zenit vinner er 1,95. Det er respektabelt, men da synes jeg det er mer interessant å satse på at de leder til pause. Det gir småpene 2,35 i odds. Det synes jeg er spillbart. Denne kampen kan ikke spilles som singel, men vi bruker den i en flott dobbel.

Villarreal - Sporting Lisboa H 1,82 (spillestopp kl 18.50)

Resultatet i den første kampen var en liten overraskelse. Villarreal, som sliter tungt i La Liga, slo Sporting Lisboa 1-0 på bortebane i den portugisiske hovedstaden. Villarreal fulgte opp med å banke Sevilla hele 3-0 hjemme på El Madrigal.

Nå er Villarreal ubeseiret i de fire siste kampene, og de har kun ett tap på de siste seks.

Spanjolene slo Sporting 1-0 i Lisboa etter å ha tatt ledelsen allerede i det tredje minutt. Pedraza scoret kampens eneste mål. Han scoret også ett av målene da de vant 3-0 mot Sevilla.

Etter Villareals kamp mot Sporting, gjorde Villarreal-trener Callejo flere endringer på laget før kampen mot Sevilla, og det var et smarttrekk, iallfall ut fra resultat. De mangler Caseres til returkampen på El Madrigal. Han er suspendert.

Jeg mistenker at Sporting undervurderte Villarreal før den første kampen. De trodde antakeligvis at de skulle ta en enkel seier mot det kriserammede spanske laget som ligger under nedrykksstreken i La Liga. Der tok de kraftig feil.

Sporting har svingt voldsomt i prestasjonene denne sesongen, og de ligger nå ni poeng bak serieleder Porto på tabellen i Primeira Liga. Acuna må stå over torsdagens kamp. Han fikk er suspendert. Mathieu, Montero og Battaglia er alle tre ute med skader.

De spanske lagene tar Europa League på alvor, og jeg tror Villarreal vinner hjemme på El Madrigal. Oddsen er 1,82.

Dobbelen med Zenit-ledelse til pause + Villarreal-seier gir 4,28 i odds. Spillestopp er klokken 1850.

Klikk her for å levere spillet

Kommentarer til denne saken