Foto: Janerik Henriksson (AP)

Zlatan fikser svensk jubel

Vi tror Sverige innfrir hjemme i Göteborg mot Island i onsdagens privatlandskamp. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: USA må spilles mot Brasil

V65 Bjerke: Full support for Gundersen

Ukens midtukekupong er en salig blanding av privatlandskamper i fotball ispedd litt finsk og islandsk fotball, samt tredjedivisjonsoppgjøret mellom Junkeren og Tverlandet. De fem første kampene spilles onsdag, mens de sju siste kampene alle spilles torsdag. Bonuspotten er kommet opp 1,9 millioner kroner og gjelder som kjent kun ved full tid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Spania - Sør-Korea
Vi startet med en treningskamp på nøytralt gress i Bern (Sveits) der regjerende EM- og VM-mester Spania møter Sør-Korea. Spania startet EM-oppkjøringen med 2-0 seier over Serbia i St. Gallen lørdag. Der var ingen spillere fra Barcelona eller Athletic Bilabo med. I kveld er det ventet at både Pique, Busquets, Xavi og Iniesta er med i startoppstillingen. Puyol er skadet og blir ikke med til EM, mens Fabregas er småskadet og heller ikke med i kveld.

Sør-Korea skal ut i to VM-kvalifiseringskamper etter denne. Fem Europa-proffer er med i troppen, men Park Chu-Young er ikke med i troppen. Få innbyrdes møter mellom lagene, men Spania vant 1-0 i en treningskamp for to år siden.

Spania stiller et vesentlig sterkere lag på banen i kveld enn de gjorde mot Serbia. EM-sluttspillet er kun ni dager unna, men vi sr ingen grunn til å gardere verdens beste landslag i kveld heller. H.

2. Sverige - Island
Treningskamp på Nya Ullevi i Göteborg og en svært viktig test for svenskene. Erik Hamren må unnvære Feyenoord-sensasjonen John Guidetti i EM-troppen, men ellers er alle mann med. Anders Svensson, Mikael Lustig og Johan Elmander er alle svært aktuelle i en startoppstilling i EM, men ingen av dem er med i kveld. Men ellers stiller Sverige et sterkt lag.

Island sjokkerte i treningskampen mot Frankrike i helgen og ledet faktisk 2-0 der, men måtte tilslutt se seg slått 2-3. Den tidligere svenske landslagstreneren Lars Lägerback er sjef på sagaøya nå.

Det står 4-0-0 i favør Sverige i de fire siste innbyrdes mellom lagene og solide 14-3 i målforskjell.

Normalt fikser Sverige dette på hjemmebane i Göteborg. H.

3. Sveits - Romania
Vi varslet for Sveits i hjemmemøtet med Tyskland lørdag og etter feiende frisk angrepsfotball vant Sveits 5-3 på hjemmebane. Det var faktisk sveitsernes første triumf mot Tyskland på 56 år. Kveldens kamp spilles på hjemmebane i Luzern.

Romania slo Turkmenistan 4-o i januar og klarte 1-1 mot Uruguay i februar. Har ellers ikke imponert på en del år nå, men er i et generasjonsskifte.

Lagene har ikke møtt hverandre siden VM i 1994. Romania kommer med et ungt og urutinert lag. Et angrepsvillig og bra sveitsisk landslag må ha en topp sjanse hjemme i Luzern. H.

4. Nederland - Slovakia
Til tross for at spillere som Heitinga, Mathijsen, van Bommel, Sneijder, De Jong, Van Persie og Huntelaar alle var i startoppstillingen mot svake Bulgaria i hjemmemøtet (Amsterdam) lørdag kveld presterte Nederland å tape 1-2. Det var overraskende, men viser hvor lumske disse treningskampene er. Kveldens kamp spilles på De Kuip i Rotterdam.

Slovakia var nest best i det meste i borteoppgjøret mot Polen lørdag der det ble 0-1 tap. Møtte Nederland også i sluttspillet i VM i 2010 i Sør-Afrika, der ble det 1-2 tap.

Nederland vil garantert være skjerpet til kveldens kamp og rotet ikke en gang til. Ny stor favoritt dette, men Nederland innfrir i kveld. H.

5. USA - Brasil
Jürgen Klinsmanns USA gjorde en feiende flott forestilling mot Skottland søndag og ga seg ikke før det stod 5-1. Fulham-profilen Clint Dempsey var ikke med i den kampen, men er tilbake i kveld. kampen spilles på Fed AX Field i Maryland. USA står med fem strake seire nå, inkludert 1-0 borte mot Italia.

Brasil avgjorde treningskampen i Tyskland mot Danmark i første omgang lørdag og ledet 3-0 halvveis. Stilte ikke med sitt aller beste mannskap der, men Brasil har som vanlig veldig mange spillere å ta av. I kveld er det ventet at både Pato og Neymar er med.

Det står riktignok 0-1-7 i favør Brasil siden 1999, men i kveld tror vi vinnersjansen til USA er vesentlig større. Brasil er ikke uslåelige i treningskamper og et USA-lag fullt av selvtillit kan vinne dette. HUB.

6. Hellas - Armenia
Med all respekt for disse to nasjonene, men det vil overraske om lokalbefolkningen i Kufstein i Østerrike strømmer til denne treningskampen. Hellas har spilt 1-1 i tre av sine fire siste treningskamper og gjorde en høyst middels kamp mot Slovenia på samme bane lørdag.

Armenia har tapt 0-2 for Serbia og vunnet 3-1 over Canada i sine to treningskamper i 2012. Lagene møttes sist i en treningskamp på nøytral grunn i Tyskland i 2008. Den kampen endte målløst.

Det lukter ikke mål av dette oppgjøret heller, men det vil overraske om Hellas taper. HU.

7. Tyskland - Israel
Ingen spillere fra Bayern München var med fra start i bortemøtet med Sveits lørdag og selv om vi hadde tro på sveitserne da, var det likevel overraskende at Tyskland slapp inn fem mål. I kveld stiller nok Tyskland både sterkere og mer skjerpet all den tid kampen spilles på hjemmebane i Leipzig. Tyskland er selvsagt en av favorittene til å vinne EM, men har faktisk tapt sine to siste treningskamper.

Israel spilte en jevn kamp mot Tsjekkia lørdag, men måtte tilslutt se seg slått 1-2. Israel stiller med en ganske så urutinert tropp, der 15 av spillerne har under ti landskamper.

Lagene har ikke møtt hverandre siden 2002. Det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i Leipzig torsdag. H.

8. Frankrike - Serbia
Treningskamp som spilles i Reims i Frankrike. Frankrike tok en sterk 2-1 seier borte mot Tyskland i februar, men holdt på å rote seg bort mot Island søndag. Til tross for hjemmebane i Valenciennes lå laget under 0-2 til pause, men scoringer av Debuchy, Ribery og Rami berget 3-2 seier.

Sinisa Mihailovic er ny trener for Serbia og har gjort en del endringer i troppen. Til tross for at laget møtte et svært redusert Spania lørdag ble det 0-2 tap.

2-1 til Frankrike og 1-1 er resultatet av de to siste innbyrdes. Frankrike er ikke laget undertegnede stoler mest på i treningskamper og normalt er Serbia sterkere enn Island. Vi tror selvsagt mest på Frankrike, men halvgarderer. HU.

9. Honka - HJK Helsinki
Så er det over til semifinale i den finske cupen. Kampen spilles på nøytralt gress i Vantaa. Honka gikk fra 1-o ledelse til pause til bortetap for Haka søndag og har hatt en svak start på sesongen.

HJK har inntatt tabelledelse med åtte seirer på de elleve første seriekampene. Slo Honka 3-0 hjemme i serien så sent som 21. mai.

Cup er cup også i Finland og selv om bortelaget har det beste mannskapet utelukker vi ikke Honka her. HUB.

10. IBV Vestmannaeyar - Stjarnan
Kampen er allerede spilt og blir naturligvis trukket. Kampen endte for øvrig med 4-1 seier til hjemmelaget. Folkerekka viser 46-26-28 onsdag formiddag. Vi håper det holder med halvgardering. HU.

11. Valur - Keflavik
Hjemmelaget sesongåpnet med to strake seire, men har nå tre strake tap. Svak historikk mot torsdagens motstander med 1-2-5 på de åtte siste innbyrdes oppgjørene.

Etter to ettmålstap slo Keflavik tilbake med 1-0 seier hjemme mot IBV Vestmannaeyar sist torsdag. Med sju poeng etter de fem første seriekampene er laget på femteplass.

Dette ser åpent ut og til tross for at bortelaget har et klart overtak innbyrdes utelukker vi ingenting her. HUB.

12. Junkeren - Tverlandet
3. divisjon avdeling 11. Etter to strake hjemmeseire for Junkeren, tapte laget hele 0-6 hjemme for Sortland i siste hjemmekamp. Reiste seg imidlertid direkte med 2-1 seier over Mjølner sitt andrelag. Med tre seire og tre tap ligger Junkeren midt på tabellen.

Tverlandet åpnet sesongen med to tap, men Bodø-laget har slått tilbake med ti poeng på de fire siste. Måtte se seg slått 2-3 i cupmøte med samme lag 16. mai.

To lag som spiller lite uavgjort dette og er poengdeling minst sannsynlig. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 30.05.2012 19:55
1. Spania - Sør-Korea H
2. Sverige - Island H
3. Sveits - Romania H
4. Nederland - Slovakia H
5. USA - Brasil H U B
6. Hellas - Armenia H U
7. Tyskland - Israel H
8. Frankrike - Serbia H
9. FC Honka - HJK Helsinki U B
10. IBV Vestmannaey - Stjarnan H U
11. Valur Reykjavik - Keflavik H U
12. Junkeren - Tverlandet H B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 30.05.2012 19:55
1. Spania - Sør-Korea H
2. Sverige - Island H
3. Sveits - Romania H
4. Nederland - Slovakia H
5. USA - Brasil H U B
6. Hellas - Armenia H U
7. Tyskland - Israel H
8. Frankrike - Serbia H U
9. FC Honka - HJK Helsinki H U B
10. IBV Vestmannaey - Stjarnan H U
11. Valur Reykjavik - Keflavik H U B
12. Junkeren - Tverlandet H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus