Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan knuser Malmö-fansens hjerter

Det blir neppe mange poeng på Malmö når Zlatan og PSG vender hjem.

Det ble en strålende tirsdag for Nettavisens oddstips og det er deilig å være tilbake på vinnersporet. Langskuddet til 2,95 gikk inn sammen med den ene dobbelen til 3,24 i odds, av totalt fire forslag.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Nordtveit og co. nekter å tape
Oddstips 2: Storebror Start blir for gode
Oddstips 3: Juve og City deler poengene
Nattens NHL-dobbel: Zucca og Rangers slår topplaget
Oddslangskudd
: Kroken på døra for Rafa Benitez

TV-kampene: Dette er ukens oversikt

V76 Bjerke: Bonuspott og herlig Bjerke-løp
V4 Täby Galopp: Galoppfest med Fanny

dagens langoddsprogram er det mye av det samme som tirsdag. Det er stor runde i Champions League, der flere engelske lag skal i aksjon - blant andre Manchester-lagene. I tillegg kan man spille på morgendagens Europa League og en rekke spennende hockeykamper.

Bonuspotten er nå oppe i 800.000 kroner. Innleveringsfrist for denne tippekupongen er klokken 20.40.

Klikk her for å sette opp din helt egne tippekupong.

Komplette analyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Malmö FF — Paris Saint-Germain
Det er mulig at Åge Hareide har fokus på litt andre ting for tiden, men denne kampen mot PSG blir utvilsomt årets høydepunkt på grunn av Zlatan. Hjemmelaget slo Shakhtar 1-0 hjemme, men har ellers tapt de tre andre med 0-8 i målforskjell.

Hjemmelaget har ikke hatt en strålende sesong i Allsvenskan, men det er for lengst glemt. Her gjelder hundre prosent guts og hardt innsats mer enn noe annet. Kampen kommer for tidlig for Guillermo Molins (skadet hele sesongen), Azinovic og Sanar, mens Arnason er suspendert.

Gjestene kommer til kampen med spesialdesignede "Je suis Paris"-trøyer, i den andre kampen etter Paris-terroren. Helgens kamp vant de 1-2 i borte over Lorient, etter å ha tatt ledelsen 2-0 tidlig i kampen. PSG kommer uten Serge Aurier, David Luiz (suspendert), Ezequiel Lavezzi, Javier Pastor og Marco Verratti, som alle kunne fått en rolle i kampen.

Selvfølgelig er PSG storfavoritt i denne kampen, kvaliteten deres vil nok overvelde Malmö. Vi spiller B.

2. Shakhtar Donetsk — Real Madrid
Hjemmelaget nyter svært god form for tiden og siden 1-0-tapet i Malmö har de fem strake seire og solide 22-2 i målforskjell i samme periode. I Ukraina har de slått Malmö 4-0 og tapt 0-3 for PSG.

Ukrainerne er avhengig av seier og hjelp fra Malmö for å holde liv i avansementsdrømmen. De ligger fire poeng bak PSG - som de møter borte i siste runde - men leder i det minste over Malmö innbyrdes. Forsvarer Srna og Kucher er suspendert.

Det store spørsmålet rundt Real Madrid er hvordan de takler det ydmykende 0-4-tapet hjemme for Barcelona i helgen. Kampen var en enorm katastrofe og bare de fem første minuttene av andre omgang var de i nærheten av å matche katalanerne.

Etter deres andre tap på rad, spekuleres det nå heftig i om Rafa Benitez allerede har mistet spillernes tillit. Det som er sikkert, er at Real Madrid har to elendige kamper på rad. De henger ikke på noen måte sammen! Forsvarerne Marcelo, Sergio Ramos og Alvaro Arbeloa er ute.

Heldigvis for gjestene er de allerede kvalifiserte, og leder også innbyrdes over PSG i kampen om gruppeseieren. Det betyr at - så lenge de slår Malmö hjemme - har de råd til tap i kveld.

Vi spiller H på langoddsen grunnet den flotte hjemmeoddsen, men tar med B her. HB.

3. Manchester United — PSV Eindhoven
United viste mestertakter da de slo Watford 1-2 borte etter en sen kalddusj. Det var noe Fergusonsk over måten de slo tilbake på. Gladnyheter har de også fått på treningsfeltet, med både Wayne Rooney og Anthony Martial tilbake i lett trening og aktuelle for kveldens kamp.

van Gaals menn har vunnet begge hjemmekampene knepent, og bør ha gode sjanser til å gjøre det igjen. Antonio Valencia, Ander Herrera, Phil Jones, Luke Shaw og Michael Carrick er ute.

PSV har også vunnet begge hjemmekampene, men sliter mer på reisefot, der de har null poeng. Nøkkelspillere som Lestienne, Brenet og Gurdado, sisnevnte er tvilsom, er skadet før kampen. Kvalitetsforskjellen mellom disse lagene - spesielt med Rooney og Martial tilbake - er stor og vi klinker H.

4. Atletico Madrid — Galatasaray
Det er glade dager i den rødhvite delen av Madrid for tiden. De har tatt over andreplassen i La Liga med 0-1-seieren borte mot Betis i helgen og er i rute i Champions League. Selv om de er to poeng bak gruppeleder Benfica.

Hjemme er Atletico vanligvis bunnsolide (med unntak av 1-2-tap for nevnte Benfica) og de er avhengig av seier for å kunne vinne gruppen. Med seier i dag kvalifiserer de seg til første utslagsrunde. Jackson Martinez rekker ikke kampen grunnet skadet.

Galatasaray er ikke i sin beste form og har fire uten seier i alle turneringer. I helgen spilte de 3-3 hjemme mot Samuel Eto'os Antalyaspor. Den hjemlige ligaen har begynt å se for tøff ut og de har syv poeng opp til Besiktas. I tillegg har de en skadeliste som svir, med nest mest-scorende Burak Yilmax, Inan (suspendert), Carole og Altintop ute.

Ny H.

5. Borussia Mönchengladbach — Sevilla
Hjemmelaget, med Håvard Nordtveit fast fra start for tiden, nekter å tape fotballkamper. Etter Andre Schubert - som i landslagspausen fikk fast jobb som hovedtrener - tok over, har de kun tapt én kamp, hjemme for Manchester City.

Vi har lansert tyskerne i begge hjemmekampene i Champions League denne sesongen og i begge har de tatt ledelsen, men de har bare ett poeng til slutt. De har virket noe slitne og mangelen på Europa-erfaring har trolig også vært en hemsko.

Denne kampen er de virkelig nødt til å vinne, dog, og også hjelp fra Manchester City eller Juventus er de avhengige for å kunne avansere. Uansett vil Europa League være godkjent for vertene. Og på hjemmebane er BMG et virkelig godt lag i hjemlig liga. Dominguez, Stranzl, Herrmann, Schulz og Hahn har vært ute en lengre periode og er det også i kveld.

Gjestene så ut til å ha kommet på rett kjøl og har slått både Real Madrid og Barcelona i ligaen, men de siste seks har de hele fire tap. Også i helgen ble det nederlag, 2-0 borte mot Real Sociedad.

Hjemme pleier Sevilla å være bunnsolide, men på reisefot er det mer usikkert. De har tapt begge bortekampene, noe ufortjent mot Manchester City, dog, og kommer ikke til kampen med en god flyt. Kevin Gameiro er tilbake for gjestene, men de har Andreolli, Beto, Carrico, Pereja og Kakuta ute - noe som betyr at kun to stoppere er tilgjengelig.

Vi spiller H på langoddsen, men velger HU her.

6. Juventus — Manchester City
Juventus har endelig fått opp dampen og har tre seire og én uavgjort (borte mot BMG) de siste fire i alle turneringer. I ligaen har de tre strake seire og i helgen slet de seg til en fortjent 1-0-seier over Milan hjemme.

Selvtilliten virker å være tilbake i Juventus og man har igjen følelsen av at det er et "uovervinnelig" lag. Forsvaret sitter som et skudd og de ser ikke ut som et lag som vil slippe inn mye mål for tiden.

På skadelisten finner vi midtbanespillerne Sami Khedira, Roberto Pereyra, Kwadwoh Asamoah og Simone Padoin, sammen med Rubinho og forsvarerne Martin Caceres og tvilsomme Patrice Evra.

På de to sistnevnte har de strålende dekning, dog, og venstreback Alex Sandro har virkelig storspilt gitt anledningen i Evras fravær. Den offensive midtbanespilleren Hernanes er suspendert.

Manchester City kommer til Torino med et ydmykende 1-4-tap hjemme for Liverpool i ryggen, en kamp de var vanvittig tafatte i. Sergio Agüeros retur på scoringslisten var et lyspunkt, men midtforsvaret hang virkelig ikke sammen i Vincent Kompanys skadefravær. Han er ute også i dag.

I Europa har gjestene kommet seg etter åpningstapet og har nå tre seire på de tre siste. Forrige runde var de overbevisende da de slo Sevilla i Spania.

I tillegg til Kompany, savnes forsvarer Elaquim Mangala (scoret et horribelt selvmål i helgen) og høyreback Pablo Zabaleta, og de offensive Samir Nasri, Wilfried Bony og David Silva.

Vi spiller U på langoddsen og også her, men slenger med H og B. HUB.

7. Rosenborg — Saint-Etienne
Trønderne har gjort rent bord i Norge og gjort det med stil, men i Europa har det etter hvert blitt ydmykende. De tok et vanvittig sterkt bortepoeng mot dagens motstander, men har siden det tre strake nederlag.

De fikk et oppsving med cupfinaleseieren over Sarpsborg i helgen og har forhåpentligvis gjort en bedre oppladning enn til kampen mot Lazio. Alle spillerne er tilgjengelige for hjemmelaget også.

Saint-Etienne gikk på et forsmedelig 0-2-tap hjemme for Marseille i helgen, og kan langt på vei kvalifisere seg med seier i dag. Uavgjort kan også holde, så fremt Lazio gjør jobben hjemme mot Dnipro - noe de ikke kan ta utgangspunkt i, dog.

Gjestene er klart best hjemme og på reisefot har de bare 3-0-4 og tre strake tap i Ligue 1. Kevin Theopile-Catherine (ja, han), Jonathan Bamba og Moustapha Bayal Sall er skadet. Her kjører vi HB. Rosenborg har ikke bruk for ett poeng alene.

8. FK Qarabag — Tottenham
Aserbajdsjanske Qarabag sørget lenge for trøbbel for Monaco for tre uker siden, men det endte til slutt med poengdeling. Det er imidlertid farlig å ta for lett på hjemmelaget, dog, og reiseveien til Baku er lang og gjennom flere tidssoner.

Gjestene er i glitrende form for tiden og knuste West Ham 4-1 på søndag. En rett og slett mesterlig oppvisning av hjemmelaget, som har 4-1-0 de siste fem i alle turneringer. Uavgjort-resultatet kom borte mot Arsenal.

Denne gruppen er svært jevn og alle lagene kan fortsatt komme både først og sist, Tottenham møter Monaco hjemme i siste. Ett poeng holder trolig for dem i dag, og vi holder knappen på Tottenham om det blir en vinner - under tvil. Typisk bananskall, denne. UB.

9. Molde — Fenerbahce
Etter Ole Gunnar Solskjær vendte tilbake til Aker Stadion, har Molde formerlig eksplodert. De står med syv strake seire nå og seks av dem har kommet etter Solskjærs retur.

To av dem er i Europa, hjemme og borte mot Celtic. To vanvittig solide seire, som sørget for direkte avansement. Med seier i dag er også gruppeseieren sikret, noe som vil gi en betydelig lettere motstander i sekstendelsfinalen.

Nei, Molde har virkelig vært ustoppelige i det siste og har imponert kraftig i Europa. De har formspillere i alle ledd, selv om Forren og Elyounoussi fikk en kjedelig opplevelse med landslaget.

Viktige Mattias Moström er usikker, Joshua Gatt er stadig skadet.

Gjestene har kommet seg etter en svak innledning på sesongen og ligger nå på andreplass i denne Europa League-gruppen, uten tap siden de tapte hjemme for nettopp Molde i første gruppespillskamp.

De siste syv kampene har de 5-2-0 i alle turneringer og i helgen tegnet også Robin van Persie seg på scoringslisten. Det er flere og flere lyspunkter for tyrkerne, som nå ligger bare to poeng bak Besiktas i hjemlig liga.

På langoddsen nøler vi torsdag ikke et sekund med å lansere Molde til over tre ganger pengene, men her slenger vi med en U. Poengdeling er nok begge greit fornøyd med, men Fenerbahce vil nok kjempe hardt for å vinne. HU.

10. Celtic — Ajax
Denne høsten har utviklet seg til et lite Europa-mareritt for Ronny Deila, som virkelig ikke får ting til å fungere. De har fattige to poeng fra fire kamper og to tap mot lille Molde.

I hjemlig liga har de fortsatt full kontroll, men spilte uavgjort hjemme mot Kilmarnock i helgen.

Ajax har på sin side bare tre poeng og ingen seier, som heller ikke er spesielt tillitvekkende i Europa-sammenheng. Formen de siste syv er heller ikke glitrende, med 3-2-2 i alle turneringer. Første kamp etter landslagspausen vant de komfortabelt 5-1 over Cambuur.

Det føles virkelig ikke trygt å stole på Celtic i Europa for tiden, men her bør de ha gode sjanser. HU.

11. Liverpool — Bordeaux
Aaah, hvilken opptur for Jürgen Klopp på lørdag! 1-4-seieren borte mot Manchester City var virkelig et kunststykke av en kamp og seieren var virkelig fullt fortjent.

Nå begynner et knalltøft kampprogram for de røde, så det er naturlig å forvente en viss rotasjon. Coutinho er en typisk spiller som får hvile i dag. Liverpool har 1-3-0 fra fire Europa-kamper, og motsatt oppgjør endte 1-1.

Bordeaux står med tre uavgjort og null seire på fire kamper i Europa, og slås ut med tap i dag. De hadde ledelsen borte mot Sion lenge, men tapte til slutt to poeng. Grei form med 2-3-2.

Liverpool strutter av selvtillit og mange spillere bør være klare for å imponere Klopp. H.

12. Club Brugge — Napoli
Belgierne har rotet noe vanvittig i Europa League og tapte også hjemme for Midtjylland, men har vist stor bedring i form og har fem seire på rad i alle turneringer, uten å slippe inn mål. Også mot Legia vant de.

I helgen slo de Zulte Waregem komfortabelt 3-0. I siste kamp møter de Midtjylland borte, som er to poeng foran før runden og møter Legia borte. Uansett: Club Brügge er avhengig av seier for å avansere.

Mot et Napoli som har absolutt ingenting å spille for - annet enn noen premiekroner og trener Maurizio Sarris gunst -, må Belgierne føle at de har en svært god mulighet på seier.

Napoli gjør rent bor for tiden og har allerede vunnet gruppen med tolv poeng fra fire kamper og massive 16-1 i målforskjell.

De siste syv kampene har Napoli seks seire og én uavgjort, og de har ikke sluppet inn mål de siste seks. Til helgen venter serieleder Inter i Serie A og det er naturlig å hvile spillere frem mot den nøkkelkampen. Spillere som Gonzalo Higuain, Marek Hamsik, Raul Albiol og Lorenzo Insigne blir neppe å se mye på banen i Belgia.

Kampen spilles for øvrig bak lukkede dører grunnet terrortrusselen som rir Belgia som en mare for tiden.

Det skal bli en formidabel oppgave å bryte ned Napoli, men Brügge er i bra form og har ingenting å tape. HB.

384-rekker:

1. Malmö FF — Paris Saint-Germain B

2. Shakhtar Donetsk — Real Madrid HB

3. Manchester United — PSV Eindhoven H

4. Atletico Madrid — Galatasaray H

5. Borussia Mönchengladbach — Sevilla HU

6. Juventus — Manchester City HUB

7. Rosenborg — Saint-Etienne HB

8. FK Qarabag — Tottenham UB

9. Molde — Fenerbahce HU

10. Celtic — Ajax HU

11. Liverpool — Bordeaux H

12. Club Brugge — Napoli HB

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

192-rekker:

1. Malmö FF — Paris Saint-Germain B

2. Shakhtar Donetsk — Real Madrid HB

3. Manchester United — PSV Eindhoven H

4. Atletico Madrid — Galatasaray H

5. Borussia Mönchengladbach — Sevilla HU

6. Juventus — Manchester City HUB

7. Rosenborg — Saint-Etienne HB

8. FK Qarabag — Tottenham B

9. Molde — Fenerbahce HU

10. Celtic — Ajax HU

11. Liverpool — Bordeaux H

12. Club Brugge — Napoli HB

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

Kommentarer til denne saken