Ingen kan stoppe Zlatan Ibrahimovic for tiden.
Ingen kan stoppe Zlatan Ibrahimovic for tiden. Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Zlatan skyter ut av startblokka

Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic er suverent best i Ligue 1, og vi tror de går til pause med ledelse i dagens dobbel.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagstips:
Oddsen 1: Los på Henning Berg
V65 Biri: Ingen sjokk på Biri

Det er stille før stormen på fredagens langoddsprogram, med vorspielkamper fra hele Europa før helgens hovedrunder.

Dagens dobbel
PSG til pause + Trapani, samlet odds 3,33.

Lorient – PSG, B til pause 1,80

Hjemmelaget Lorient har funnet seg en posisjon midt på tabellen, og virker å ende sesongen som en middelhavsfarer. De har nesten like langt til nedrykkstreken som det er til Europa-plasser.

Trener Christian Gourcuff har en lang fraværsliste, og må klare seg uten hele fire spillere som normalt kunne startet. Heldigvis er ingen av dem blant de aller viktigste, men bredden i troppen er betydelig svekket før møtet med ligalederne.

Lorient er normalt gode på hjemmebane, men på de siste fem står de med 2-2-1 på eget gress. Det er ikke overbevisende nok til å skremme PSG, som er suverent best på alle fronter.

Zlatan og hans menn er virkelig i fantastisk slag for tiden, og står med syv strake seire før dagens kamp. I disse har de ledet til pause i fire kamper. Er uhyre målfarlige på bortebane, og har scoret til sammen elleve mål på de siste tre bortekampene.

Laurent Blanc, som havnet midt i en ordkrig med hjemmelagets trener før kampen, har den luksus av bare å mangle backen Gregory van der Wiel. Der har de god dekning og Jallet hadde mest sannsynlig startet uansett.

Hovedstadslaget er så godt som seriemestere allerede, men ønsker nok gode kamper for å være best mulig forberedt til Champions League-kvartfinalene. 1,35 på B er litt for lav odds for vår dobbel, men vi satser på at de skyter ut av startblokkene og går til pause med en ledelse. 1,80 på B til pause.

Trapani – Varese, H 1,85

Spennende kamp i Serie B på fredagsprogrammet. Hjemmelaget henger virkelig med i tetstriden og er for tiden inne på en playoff-plass. Men kun to poeng foran ligger direkte opprykk. De står med 3-3-1 på de syv siste, og har ikke vært spesielt stabile. Nå er de avhengig av seire for å feste grepet om spill i neste års Serie A.

Hjemmelagets sterkeste kort er uten tvil Serie Bs toppscorer Matteo Mancuso. 29-åringen har vært helt fenomenal denne sesongen, og skal ha veldig stor del av æren for at Trapani henger med i toppen. Det har ført til at han blir linket til flere klubber i Serie A.

Luca Nizzetto, Pagliarulo og keeperen Nordi. Spesielt på keeperplassen har de god dekning.

På besøk kommer et Varese som ikke har spesielt mye å spille for. De kommer ikke til å rykke ned, men det skal også mye til før de kaprer en plass på øvre halvdel av tabellen. For tiden er de inne i et tøft kampprogram, og møter tre av topplagene på rekke og rad.

Toppscorer Leonardo Pavoletti, som står med fjorten mål, er utilgjengelig til kampen. Dette kommer utvilsomt til å svekke dagens gjester betraktelig. Elia Bastianoni er også suspendert.

Varese er ikke spesielt gode på reisefot, til tross for at de har vunnet to bortekamper i det siste. Majoriteten av poengene tar de imidlertid på hjemmebane.

Hjemmelagets trener øyner en natt på andreplass, noe han beskriver som vakkert og fantastisk, og får det med seier over Varese i dag. 1,85 på hjemmeseier mot et særdeles bortesvakt lag er gunstig og fullfører dagens dobbel.

Lorient - PSG, HUB pause; 6,50 - 2,20 - 1,80.
Trapani - Varese, 1,85 - 2,90 - 3,45.

Samlet odds 3,33. Spillstopp er klokken 18.55.

Klikk her for å levere dagens dobbel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus