Gå til sidens hovedinnhold

Tjomsland for alle penga

Øystein Tjomsland setter seg opp bak en rekke brennhete vinnerkandidater på Forus i kveld, og vi garderer ikke to av sørlendingens oppsitt.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er således ikke noe fantastisk spennende oppsett vi kommer med denne tirsdagen all den tid begge våre bankere er snakk om store favoritter, men vi satser da på å prøve å kunne tjene litt penger på samlebonger (på våre to system i begge rebusene).

Vi har vondt for å se at 2 Conclude går på et nederlag i V5A-3 mot tilsvarende motstand han lekte med ved triumfen på fine 16.3 full vei i debuten for Øystein Tjomsland, og alt annet en seier vil overraske oss stort. Sprintet enkelt i fra konkurrentene siste 150 ved den anledningen etter en reise utvendig for leder store deler av løpet, og normalt skal den flotte 4-åringen være ytterligere forbedret med løp i kroppen etter meget lang pause.

Treneren har store ambisjoner med Conway Hall-sønnen utover i sesongen, og da skal ikke dagens konkurrenter være noen målestokk. Sporet er perfekt denne gangen (løste veldig fint fra et spor litt langt ute sist uten at kusken ba om noe som helst), og vi ser for oss tet fra start til mål ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 2 B: 9-4-6 C: 1-3-5 D: 12-11-10-7-8

Plikter å vinne
Ja, en lettere oppgave enn kveldens er det ikke lett å finne for 11 Blue Man Chu i V5A-5/V5B-2 i årsdebuten, og etter at det har kommet til to strykninger i løpet ser det etter vårt skjønn veldig lyst ut med tanke på vinnersjansene.

4-åringen innledet med å vinne tre strake triumfer på imponerende vis i regi Øystein Tjomsland i fjor før det gikk litt i dur og moll på slutten av sesongen, men når han i kveld støter på de vanlige tirsdagssliterne i grunnlaget sitt føler vi at 4-åringen bør runde til seier. Ikke helt som best i den siste starten ved femteplassen på 15.9 over en sprint før vintertreningen tok til, men Muscles Yankee-sønnen var nok litt preget av et tøft løp i Bergens 3-årsfestival forut for den starten (og da snakker vi om en litt annen klasse på løpene enn dagens).

Treningsrapportene er helt greie uten at Tjomsland tar helt av, men fra et litt kinkig spor er det lov å ligge litt lavt i forkant. Det er dog svært sjelden vi ser hester av denne typen som dukker opp fra den kanten uten at de er vel forbredt, og vi satser på at storfavoritten speeder ned denne gjengen til slutt.

Vår rangering: A: 11 B: 4-1 C: 7-8-9-10-5 D: 3-2

Klikk her for å se Nettavisens V5B-forslag.

V5A-1, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser innleder denne rebusen, og på tross av at løpet ikke inneholder mange deltagerne syntes vi det ser litt åpent ut. En veldig riktig oppgave foran seg har dog 9 Spyden, og formen der i gården er helt på topp. Gudmestad-traveren så relativt pigg ut i målgangen i et tøft V75-løp etter en reise i tredje innvendig underveis i den siste starten, men en mur av hester foran seg nedover oppløpet gjorde sitt til at det kun ble en syvendepremie på fine 26.3 full vei.

Pigg i mål var også 5 Kjenner Tor i den siste starten (lenge siden vi har sett 8-åringen så spenstig og fin), og Moe Odin-sønnen virker således til å være kraftig på gang i regi Åsbjørn Tengsareid (kun krysset av på hver femte kupong). Tilbake etter litt pause kommer 8 Fin Fyr, og det var jo på denne tiden og utover våren i fjor at Helberg-traveren fant en voldsomt fin form.

Fra strek syntes vi 1 Lykkje Kristin (fart som rekker langt, men hoppa virker til å være håpløst usikker) og 4 Spang Spenter (falt tilbake til gamle synder i den siste starten, men kapasiteten er udiskutabel) fra 20 meter tillegg skal være tidlig aktuelle i feilfrie utgaver.

3 Yr Gubben satt fast for lenge i ny regi i den siste starten, og dette er snakk om en hest som liker seg veldig godt i front. Helt iskaldt er det heller ikke for 6 Verdals Jo, men for å kunne gå helt til topps må Karlsen-traveren heve seg et hakk.

Vår rangering: A: 9 B: 5-8-1-4 C: 3-6 D: 7-2

Annonnse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-3, 1600 meter autostart, monte!
Vi har altså et monteløp for varmblodshester å bryne oss på i den andre avdelingen, og etter vårt skjønn har ikke disse løpene noe å gjøre i V5-spill. Det er slett ikke lett å ha kontrollen på hva de forskjellige hestene kan i denne grenen (og de varierer jo stort sett voldsomt fra gang til gang i prestasjonene).

Nok om det, vi må uansett krysse i løpet, og en naturlig favoritt må 7 Lantern bli. Rekorden på superfine 13.4 er blitt satt i monte, og det sier litt om hvilke fartsressurser Express Ride-sønnen innehar under sal. Utstyrt med den beste rytteren i form av Kristine Kvasnes, og selv om formen etter litt pause er uviss bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Fra Sverige kommer 4 Knödden Aubiose til start uten de helst store merritene å vise til, men i et løp i fjor høst var 7-åringen helt nede på 14.0 over en sprint ved en tredjeplass i denne grenen. Det viser at monteegenskapene er til stede, men Goetmals Wood-sønnen har ikke vært blant de to på over to år (og det gjør oss litt betenkte).

Relativt ubeskrevne blad med rytter på ryggen er 6 Luigi (debuterer) og 9 Silverboy M.C. (vant et løp i 2009 under sal, men startet lite i denne grenen etter det) snakk om, mens duoen 5 Moreno og 8 Manstrong har vist takter som kan tyde på at de kan kjempe langt fremme i et løp som dette.

Vår rangering: A: 7 B: 4-6-9 C: 5-8 D: 2-1-3

V5A-4/V5B-1, 2040 meter voltestart
Vi har en poengjakt for varmblodshester å se frem til i dette løpet, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange. Nydelig inne på pengene i løpet står 10 Super Harald, og når 9-åringen har stått for helt greie innsatser mot hhv Yankee Showboat og Italiano & Co i de seneste startene bør Super News-sønnen kunne kjempe langt fremme i et løp som dette (og vi syntes det er snakk om den klart mest spennende hesten i løpet på kryssene med sine 14 %!).

Innehar kapasitet som rekker langt har 8 Lady D`Aunou, men 7-årshoppa må fungere bedre enn sist (mistet aksjonen på svingene, men hadde fin fart i mål) for å kunne gå helt til topps. I ny regi dukker både 6 Gann Lass (Tengsareid) og 7 Sassy Kosmos (Westergård) opp, og det er spennende nok. Debuterer i ny regi gjør også 11 Mastery As, men vi syntes ikke dagens forutsetninger er de rette for den litt hissige krabaten (dog klart god nok på sitt beste). Prøvde seg i en del lørdagsløp med blandet hell gjorde 5 Nopeachlikeheaven i fjor, og selv om formen etter lang pause er litt uviss krysser vi tidlig.

Tilbake etter pause kommer også 15 Delphis Lantern, og det er lite å utsette på kapasiteten der i gården. Ikke som best fra rygg leder var 13 I Want Muscles i den siste starten, men et par løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt (og fartsressursene er det lite å utsette på). Flink til å holde farten oppe er 3 Nextrem Østervang, og vi syntes det er litt spennende når Svein O. Wassberg setter seg opp bak 6-åringen ved denne anledningen (veldig god på slike førstegangsoppsitt).

Vår rangering: A: 10 B: 8-6-7-11-5 C: 15-13-3 D: 14-9-12-4-2-1

V5B-3, 2040 meter voltestart
Et litt uggent kaldblodsløp venter oss her, og vi tyr til bred gardering. Veldig fin kapasitet er det på 6 Ølmer, og med det siste løpet i kroppen etter litt pause forventer vi få se en skjerpet utgave til kveldens dyst. Gikk for maning til slutt uten helt å tette ryggen første gangen ut uten å få premie på fine 29.9 full vei, men når Elding-sønnen er veldig kjapp i fra start med omvendt volte kan det ligge an til tet fra start i mål ved denne anledningen mot ikke alt for skarp motstand.

5 Solbakkens Knut stod 20 meter foran vår favoritt i løpet sist de møttes, men den kapable Pål Even-sønnen skal uansett være snakk om en tidlig gardering (ble for oppjaget på en kjapp sprint i den siste starten). Veldig fin kapasitet er det på 3 Baytor, men nå begynner det å bli en stund siden Lekvam-traveren har vist seg fra sin beste side (pause kan dog ha gjort godt). Løftet seg et hakk nå på slutten har 4 Mjølner Bjørn gjort, mens 2 Særheims Kongen holder uforandret fin form (dog litt tøffere i mot ved denne anledningen). Vond å vinne med er 7 Eskesvarten, men en billigere oppgave enn dagens får ikke 8-åringen.

Vår rangering: A: 6 B: 5-3-4-2-7 C: 1-8

V5B-4, 1600 meter autostart
To hester gjør opp den gjeveste sjekken i dette varmblodsløpet for den høyeste klassen på Forus, og mye av løpet blir nok avgjort ned startsiden. Den av 3 I`M Simonis Molar og 5 Investor G.T. som når føringen i løpet sitter nok med de beste kortene på hånden, men det er ikke godt å si hvem av de to som sitter på taktpinnen ut av den første svingen (begge kuskene er veldig klar på at det blir full ladding mot tet).

Førstnevnte er alltid god etter pause, og på Forus trives Westergård-traveren utmerket. Sistnevnte har holdt stabilt god form over en lengre periode nå, og i kveld er det snakk om yndlingsdistansen sprint for første gang på lenge som gjelder for den fartsfyllte Rite On Line-sønnen.

Vår rangering: A: 3-5 B: 1 C: 8 D: 6-4-7-9-2

V5B-5, 2040 meter autostart
En gjenganger på Forus i vinter har 7 Mieux Di Quattro vært snakk om, og selv om den stilige Tjomsland-traveren gikk på et nederlag i den siste starten er det neppe noe å utsette på formen. Det ble for langt frem fra køen ved den anledningen med en meget god frontrunner i spiss, men det var lite å si på avslutningen til tredje på fine 15.4 full vei. Klart enklere i mot i kveld, og vi garderer ikke Coktail Jet-sønnen på våre to minste spilleforslag.

Litt spennende er det dog når 3 Joker Boti dukker opp i regi Bo Westergård, og da betaler vi for den svært kapable Deliberate Speed-sønnen på vårt store system (og han er også verdt en hundrelapp i DD-spillet til fin odds). 7-åringen gikk en del veldig fine løp i vinter, og dersom den dyktige dansken har forbedret 11-prosenteren ytterligere ser vi ikke helt bort i fra at han kan gi storfavoritten en match.

Vår rangering: A: 7 B: 3 C: 5-10-11 D: 9-8-12-4-2

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 378 og 1095 kroner (abc-samlebongsystem), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 72, 360 og 1180 kroner (abc-samlebongsystem) ligger ute her .

Vårt DD-forslag på 100 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.