Foto: hesteguiden.com

To seiersmaskiner i V75

36 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Klosterskogen på lørdag, og vi ser ingen grunn til å gardere to seiersmaskiner.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fest i bilbyen
Oddstips 2: Cardiff får juling
Tippetips: Ingen opptur for Solbakken
Nye oddsen: Mandag er det mye å glede seg til

Klosterskogen i Skien byr opp til fest på lørdag med sportslige godbiter på løpende bånd, og høyest dotert er DNT`s 4-årsløp for varmblodshester med hele 200 000 kroner til vinneren i finalen. Favoritten 12 My Hapiness E.P. står litt kinkig til i det løpet, og vi tror topphoppa får kamp.

E.C. Koren Lunds Minneløp for våre beste 3-årige kaldblodshester med 100 000 kroner til vinneren står også på plakaten i den fjerde avdelingen, og i tillegg skal et flott knippe varmblodshester ut å kjempe om en tilsvarende sum i Klosterskogens 3-års elite i den sjette avdelingen.

Vi har således mye å glede oss til denne lørdagen, og når det gjelder spillet ser vi ingen grunn til å gardere dagens to største favoritter. Det er fem løp til å løse, og i et spill som V75 kan det bli store penger selv med to storfavoritter i boet. Først ute er 7 Torpa J. i den første avdelingen, og vi tror ikke 5-åringen lar seg fange fra tet.

Tengsareid-traveren har utviklet seg voldsomt i år, og vi har vel knapt sett hesten finere enn han var ved triumfen på 30.7 full vei i gjørmehavet på Biri i den siste starten. Satt i tet fra 40 meter tillegg ut av den første svingen ved den anledningen, og til slutt danset han unna til en overlegen seier med full spenst i steget til slutt.

Vunnet hele åtte løp denne sesongen, og han har så langt i år tjent over en halv million kroner. Det stopper ikke med det, og vi tror han bokfører nye 60 000 kroner på kontoen på lørdag. Taklet baneprofilen utmerket før (fjerde i et langløp i juli tidligere i år på halvform), og da ser vi i grunnen ingen skjær i sjøen denne gangen.

Vår rangering V75-1/V5-3: A: 7 B: 1-10-13-3-14 C: 2-4-5-6-12-11-8-9

PS! Nederst i denne artikkelen finner dere vårt store abc-system i V75 på 2646 kroner, og alle de fire kupongene kan dere få kjøpt der.

Innleveringsfrister Klosterskogen lørdag
V5 kl. 14.20
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Viser seg best igjen!
Ja, i E.C. Koren Lunds Minneløp for våre beste 3-årige kaldblodshester synes vi det ser tungt ut å få vekk storfavoritten 12 Norheim Svenn, og vi tror Järvsöfaks-sønnen runder til sin åttende triumf for året. Vært helt outstanding i hele år, og vi synes ikke hans jevnaldrende har vært i nærheten av å kunne stoppe årgangens beste så langt.

Veldig kvikk i vei med voltestart, og når de på 20 meter tillegg har løpesnor er de rett i ryggen på strekhestene mer eller mindre direkte. 3-åringen sendes trolig tidlig til tet, og da skal det godt gjøres at han taper dette løpet. Det kan selvsagt spekuleres i om han takler dagens trange profil, men vi tror den flotte teknikeren takler den utmerket.

Kriteriet ble hjemført på enkleste vis på fine 27.7 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten var han utilnærmelig ved triumfen på 28.4 full vei. Tjent 866 000 kroner så langt i år, og nye 100 000 kroner blir trolig bokført på konto på lørdag. I følge treneren ser hesten flott ut i trening, og da ser vi ingen grunn til å gardere.

Vår rangering V75-4: A: 12 B: 5-10-2-3-11 C: 6-4-7-1-9

V75-2/V5-4, 2100 meter autostart
Vi støter på et litt åpent varmblodsløp i den andre avdelingen, og vi tyr da følgelig til bred gardering. Fire hester hever seg dog litt over mengden, og fremst setter vi tetløpende 3 Kendrick`s Pride. 5-åringen vant som vårt friske førstevalg (sjettevalg i spillet) i den siste starten på 19.0 full vei under krevende forhold, og vi tror den flotte teknikeren takler dagens arena utmerket (lite spilt med sine 15 % på lørdag).

Det ble litt tungt siste biten for 9 Jet Racer G.T. fra tet i et stayerløp som storfavoritt i gjørmehavet på Biri i den siste starten (ble tredje til slutt), men 5-åringen må få klart godkjent for den innsatsen. Trolig bedre med et løp i rygger, og løp i kroppen etter litt pause hare trolig gjort godt. Fine rygger i fra start bør borge for en fin reise underveis, og Enjoy Lavec-sønnen bør da speede ned de aller flest til slutt, kanskje alle.

Det ser ut til at 6 No Credit L.A. har vondt for å vinne løp, men Midtfjeld-traveren har støtt på gode hester hele veien. Sølv på fine 16.2 full vei bak Temptation As i den siste starten, og ny kusk Thor Borg kan muligens lure 4-åringen først i mål. Det ble seier for 8 Fighting Super i et billig lunsjløp i den siste starten, men 5-åringen er svært god på sitt beste. Vunnet tre løp i Skien tidligere, og vi krysser på alle bonger.

Vår rangering V75-2/V5-4: A: 3 B: 9-6-8 C: 4-1-10-5-7-11-2-12

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V75-3/V5-5, 2100 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp støter vi på i den tredje avdelingen, og vi synes tre hester skiller seg klart ut. Det skal godt gjøres at ingen av de får klaff, og vi synes det er naturlig å sette 2 Eskelands Bror fremst. Vant på fine 27.8 full vei med innlagt galopp ut i oppløpet i den siste starten, og i en feilfri utgave på lørdag blir ikke 4-åringen lett å fange til slutt. Trolig ventet inn dagens oppgave, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Helt hysterisk form holder 5 Alsaker Faks (strålende innsatser i de to siste startene), men vi er litt usikre på hvordan 6-åringen takler dagens arena. Gjør han det er han snakk om en het vinnerkandidat, og ny kusk Geir V. Gundersen passer trolig veldig bra på den litt hissige krabaten. Står litt sjanseartet til i sitt innerspor på 20 meter tillegg, men dersom det løser seg underveis har han ikke mange foran seg i mål.

Tilbake etter litt pause kommer gode 12 Rognfaks, og han takler i hvert fall dagens arena. Vunnet tre løp i Skien tidligere i år, og han var overlegen i Telemarksløpet på 27.3 full vei i våres. Dyktige hestefolk står bak denne 4-åringen, og de har ikke for vane å sende hestene sine til start dersom de ikke er vel forbredt. Vi synes således at Voje Faks-sønnen må krysses tidlig, og vi synes han er vel lite spilt med sine 15 %

Vår rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 5-12 C: 14-6-8-1-4-10-9-11-13 D: 3-15

V75-5, 2100 meter voltestart
Et vidåpent hoppeløp for varmblodshester har vi å forholde oss til i V75-5, og vi tyr da til bred gardering. Vi synes 2 Our Girl var positiv til sølv på 16.9 over 2609 meter i debuten for Lars M. Søvik, og den karen har kanonform på stallen om dagen. Vi synes også at 6-årshoppa avsluttet gnistrende til fjerde på 15.9 full vei forut for den siste starten, og det må kunne dreie seg om en topp vinnersjanse på lørdag.

En topphest er 12 Raisa snakk om (tjent over en halv million kroner i år), og vi synes innsatsen til tredje på 16.1 full vei i et V75-løp i et den siste starten etter et strevsomt opplegg underveis var god. 4-årshoppa har flott teknikk, og vi tror hun takler dagens arena utmerket. Great Challenger-datteren har stigende form med noen løp i kroppen etter litt pause, og hun kan meget vel bokføre årets sjette triumf på lørdag.

Stadig gode løp går 9 Patricia Hastrup (hun vant på fine 14.5 over en sprint med voltestart i den nest siste starten), og hun har gått fine løp på dagens arena før. Svært svak i den siste starten var 15 Diva Arvells, men forut for den starten var 5-årshoppa veldig gode hele veien (tilbake på topp er hun tidlig aktuell). Av de bedre på sitt beste skal 4 Mistress Superb være, mens10 Sizzling får stå som en outsider.

Vår rangering V75-5: A: 2 B: 12-9-15-4-10 C: 7-3-1-11 D: 8-14-5-13-6

V75-6, 2100 meter autostart
Vi har et helt herlig varmblodsløp i Klosterskogen 3-årselite å se frem til i den sjette avdelingen, og vi synes vinnerkandidatene er mange. Helt perfekt til denne gangen står 2 Valley Ivan, og fra tet eventuell rygg leder må Chocolatier-sønnen tilmåles solide vinnersjanser. 3-åringen har gått svært gode løp i hele år uten å ha fått smake seierens sødme, men så har han da også vært matchet i tøffe lag hele veien.

Tapt sportrekningen har 8 Xquisite Chocolate gjort, og når trener og kusk Frode Hamre signaliserer at det ikke vil bli laddet fra start er det snakk om en storfavoritt i fare. Gjort sine klart beste løp i tet i hele år, og da blir det sjanseartet fra køplass underveis på lørdag. Gnistrende god i hele år har 10 Thai Broadway vært, og vi tror bare det er en fordel at 3-åringen står i bakspor (svært speedig denne krabaten).

En topphoppe er 6 Oh Superb snakk om, og vi tror ikke 3-årshoppa gjør seg bort mot hingstene. Solid ved triumfen på 15.3 full vei i Norsk Oaks i den siste starten, og når det er snakk om hoppas siste start for året sparer ikke trener og kusk Asbjørn Mehla på kruttet. Det ble galopp for 3 Thai Investment i den siste starten, men forut for den starten var Horpestad-traveren veldig uheldig (klart bedre enn raden).

Vår rangering V75-6: 2 B: 8-10-6-3 C: 4-5-7-1-9-11

V75-7, 2100 meter autostart
Et herlig varmblodsløp i DNT`s 4-årsløp avslutter denne V75-rebusen, og vi finner fire hete vinnerkandidater. Slik sporene er fordelt må vi gi klar fordel til 2 Umbriel, og fra tet blir ikke Goop-traveren lett å slå. Han vant på solide 14.4 full vei i den nest siste starten, og når 4-åringen tidligere i år har vunnet løp på den trange ovalen i Åmål (vant et sprintløp der på 14-tallet) takler han trolig også dagens arena utmerket.

Tapt sportrekningen har 12 My Hapiness E.P. gjort, og det er ikke lett å runde til seier i fra dette sporet i denne klassen på dagens arena. 4-årshoppa er dog laget av meget hardt virke, og det er ikke helt utenkelig at hun legger dette feltet på rygg til slutt. Hun leverte en strålende innsats til sølv på 12.5 i Axel Jensens Minneløp i den siste starten, og distanseøkningen på lørdag er bare en fordel (dog en favoritt i fare).

Odd A. Sagholen har gjort et godt stykke arbeid med 1 Yankee`s Photo (snart tjent 600 000 kroner), og fra rygg leder via siste indre til slutt er han snakk om en het vinnerkandidat. Strakk ikke helt til i Axel Jensens Minneløp sist (sjette på 13.4 over en sprint), men 4-åringen gikk strålende løp hele veien forut for den starten. Fått ladet batteriene litt nå, og årets femte triumf kan meget vel komme på lørdag.

Svært god her også 6 J.T.`s Crown, og krigeren til Geir Kihle har vist før at han takler dagens arena utmerket. Fjerde på 15.6 full vei bak Viking Frecel & Co i Habibs Minneløp i våres, og 4-åringen har holdt strålende form i hele høst. Toer i Derby, og han har tjent over 600 000 kroner i år. Vi synes 8 Bogle Superb er tatt litt bort av sporet denne gangen, og vi synes ikke han har vist sprudlende form i det siste.

Smygkjørte 9 Crazy News kan være en superdyping, og han er krysset av på lusne 7 %! Han får et fint løp i fra dette sporet (kan fort dukke opp fra tredje innvendig), og det er kanonform der i gården. Tapte kun for svært gode Bagpipe i den nest siste starten på 16.4 full vei, og han gikk en kruttsterk sisterunde i den siste starten til tredje på 17.4 full vei.

Vår rangering V75-7: A: 2 B: 12-1-6-8-9 C: 3-4-10-11 D: 5-7

V5-1, 2100 meter autostart
Et relativt åpent varmblodsløp innleder denne V5-rebusen, og vi garderer da følgelig bredt. En trio i fine spor hever seg dog litt over mengden, og fra tet er 1 Viking Spirit snakk om hesten å slå. Tredje på fine 15.2 full vei i den siste starten, og formen virker således til å være sterkt stigende på den fine Westergård-traveren.

Bo Westergaards andre deltager i løpet er også snakk om en fryktelig fin traver, og da snakker vi om 4 Just Livin My Life. Vant på 14.6 over en sprint i den nest siste starten, men 4-åringen er variabel. Fin form er det på 2 Bully, og 6-åringen liker seg godt i Skien (sølv på 16.5 over en sprint bak gode Pole Position i den siste starten).

Vår rangering V5-1: A: 1 B: 4-2-9-5-8-11-6 C: 7-10-12-3

V5-2, 2100 meter autostart
Et nytt varmblodsløp støter vi på i den andre avdelingen i V5-spillet, og vi mener fem hester skal holde godt i dette løpet. Piler til tet gjør 5 Mighty Lady, og selv om 6-årshoppa hadde satt pris på den litt kortere distanse er ikke selskapet verre enn at hun kan lede et slikt løp rundt om (toer på 18.4 full vei i den siste starten i Skien).

Absolutt av de bedre skal 4 W.N.F.L. være i et løp som dette, og med fine rygger i det lengste speeder 8-årshoppa fort til slutt. Pent til står 2 Goalpike, og 6-åringen er sikret et fint opplegg denne gangen. Variabel som få er 7 Burj Al Arab, men på en god dag legger han dette feltet på rygg. Smygkjørte 9 Freestone er også tidlig aktuell.

Vår rangering V5-2: A: 5 B: 4-2-7-9 C: 6-10-1-11-3-8-12

Stort abc-system i V75!
Innleveringspris, kr. 2646.- (over fire bonger)
Stamme 14580 rekker (1*9*3*1*10*9*6)
7 Torpa J.
A: 3 B: 6-8-9 C: 1-4-5-7-10
2-5-12
12 Norheim Svenn
A: 2 B: 4-9-10-12-15 C: 1-3-7-11
A: 2 B: 3-6-8-10 C: 1-4-5-7
1-2-6-8-9-12

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst en A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V75!

Utfylling:

Bong 1, kr. 810.- (a*abc*abc)

Bong 2, kr. 648.- (bc*a*abc)

Bong 3, kr. 648.- (bc*bc*a)

Bong 4, kr. 540.- (b*b*b)

Lykke til!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus