*Nettavisen* Sportspill.

To tetvinnere i V75?

Foto: hesteguiden.com

22 millioner kroner venter en alenevinner på Klosterskogen på lørdag, og vi tror begge våre bankere for dagen leder sine respektive løp rundt om. Sjekk våre V75-tips.

02.09.12 11:14

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Everton lar seg ikke stoppe
Oddstips 2: Championsdobbel til over fem ganger pengene
Tippetips lørdag: 4,8 millioner i bonuspotten

V75-sirkuset forflytter seg til Skien på den trange ovalen på Klosterskogen denne lørdagen, og sportslig sett er det ikke de helt store høydepunktene vi har å se frem til.

Hovedoppslagene denne gangen er DNT`s Hoppeserie med 100 000 kroner til vinneren i den sjette avdelingen, mens Johannes K. Realfsens Minneløp for kaldblodshester i relatvit høyt grunnlag i finalen også er et høyt dotert løp med 75 000 kroner til vinneren.

Teten er som kjent gull verdt på dagens arena samt rygg leder med muligheten til å avgjøre via siste indre, og vi har vondt for å se at våre holdepunkter på karusellen i Skien ikke sitter i teten ut av den første svingen. Vel å merke i feilfrie utgaver, men vi tror ikke galopprisikoen er spesielt høy på noen av dem. Fra spiss skal det da i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for dem begge, og først ute er 3 Super Com i V75-3.

Kusk Kai Johansen kan kjøre litt på sikkerhet ned startsiden og rundt den første svingen, for han får garantert overta fra 2 Captain B. når han ønsker det, og vel i tet kan vi ikke helt se for oss hvem som skal slå 4-åringen. Magnetic Power-sønnen så lysende ut ved den overlegne triumfen på fine 16.5 full vei i den siste starten etter en avslutning på løpet i 11-fart, og hesten virker til å være i rivende utvikling.

Konkurrentene var ikke av den ypperste sorten i den siste starten, men det er ikke voldsomt mye tøffere i mot på lørdag. De antatt tøffeste i mot står desutten langt verre til, og da tror vi Helgestad-traveren bokfører årets fjerde triumf. Treneren mener galopprisikoen er liten, og da går vi ut i fra at han mener at hesten takler de krappe svingene i Skien på utmerket vis (det er i hvert fall kusken helt sikker på).

Vår rangering: A: 3 B: 8-10-5-1 C: 2-12-4-6-9-11-7

Innleveringsfrister Klosterskogen lørdag
V5 kl. 14.20
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Ny tetvinner?
I et flott kaldblodsløp i finalen spinner 4 Osingen til tet, men kusk Vidar Hop står nok i bøylene (bør vel ha lært nå) for å slippe til 5 Stjerne Faks (stallkamerat 6 Johan Herbjørn henter neppe en lengde). Stjerne Faks har hatt mye problemer etter at han vant Svensk Derby som 4-åring, men etter at svært dyktige Kåre Refsland fikk fatt i 9-åringen, har ting kommet på stell. Vi tror dette er snakk om en hest som kan nå langt dersom helsa holder, og fra tet i Skien tror vi ikke tredjevalget i spillet (kun krysset av på hver femte kupong!) taper dette løpet.

Järvsöfaks-sønnen innledet med å vinne to strake triumfer på flott vis i Refslands regi (imponerte ved å sprinte fine 23.6 på en litt sugen bane i den nest siste starten), men etter å ha trøblet med aksjonen ut av den første svingen i den siste starten ble han gitt et deffensivt opplegg i køen. Hesten gikk dog helpigg i mål som fjerde på 25.7 full vei (og løp i kroppen etter en mindre pause har trolig gjort godt), og dagens kusk Tom E. Solberg viste at han hadde et veldig godt tak på vår andre banker for dagen, ved seieren i den tredje siste starten.

Favoritten 6 Johan Herbjørn imponerte ikke nevneverdig ved triumfen på 25.2 full vei i den siste starten (knepent til slutt etter kremreise underveis), og hvert eneste år har 7-åringen vist en dalende formkurve på denne tiden og utover. Hysterisk form holder 8 Drav Siss (vunnet tre strake triumfer på imponernde vis), men hun er ingen kløpper fra start. Havner da trolig sist, og når hun møter ”gutta” ved denne anledningen, tror vi det blir tøft å runde til seier via sporende på sisterunden på en arena som dagens. Vi tror faktisk at 4 Osingen kan bli tøffest i mot vår andre banker for dagen på en kortspeed fra rygg leder, men vi tror vi har gjort et riktig valg i løpet.

Vår rangering: A: 5 B: 4-8-6-10-7-1 C: 9-2-3-11-12

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

Vi går tynt
I hhv V75-5 og i V75-6 finner vi ikke mange vinnerkandidatene, og i den femte avdelingen skal sjansen være gode for at 3 Tourbillon kan lede rundt om. 5-åringen er lynrask fra start (1 Riccione Ås er nok veldig fornøyd med rygg leder), og formen ser bare ut til å peke en vei i regi Frode Hamre.

Ganymede-sønnen kunne ikke ta ned Anthony Boko (ikke lett å skubbe seg på fra tet denne) i en lynrask avslutning på løpet etter et løp i rygg leder i den siste starten, men fra tet på lørdag bør nestfavoritten i løpet ha solide vinnersjanser. Vi bankerspiller på lillebongen, men vi er fortsatt litt usikre på stridsmoralen til Hamre-traverene siste biten (og da sikrer vi oss med et par garderinger på våre to største spilleforslag).

Veldig variabel er favoritten 7 Sune Palema, men 7-åringen er svært god på sitt beste. Lysende ved triumfen på fine 11.9 over en sprint i den nest siste starten, mens han ga seg fra tet i den siste starten (ble etter sigende for hissig underveis). Det er neppe noe minus at Tom E. Solberg setter seg opp i sulkyen ved denne anledningen, men vi er litt usikre på hvordan den store Banker Hall-sønnen takler dagens arena.

Vi krysser uansett på våre to største spilleforslag, og der får også 10 Lorne Elijon Gatling en plass. Sistnevnte ser ut til å være på vei mot en ny formtopp (sølv på 14.9 over en sprint i den siste starten) etter en liten downperiode i sommer, og 6-åringen har vunnetr flust med løp på dagens arena tidligere. Vi fikk ikke råd til å krysse av for 1 Riccione Ås, men Malmin-traveren er ikke helt borte. 7-åringen har fått maks til fine plasseringer nå på slutten, men det har vært mot tøffere konkurrenter enn dagens.

Vår rangering: A: 3 B: 10-7 C: 1-5-9-8-2-4-6

HTML EMBED

I et hoppeløp for varmblodshester i den sjette avdelingen synes vi 6 Matchless er superspennende (kun krysset av på latterlige 8 % av den innleverte kupongene), og fra tet (med springspor og Vidar Hop i sulkyen lukter det tidlig tetkjenning lang vei) er den formtoppede 5-årshoppa snakk om hesten å slå.

Braaten-traveren har holdt strålende form i lengre tid (brenngod til sølv på 13.8 over en sprint fra ”dødens” i den nest siste starten), og i den siste starten satt hun bom fast med ørehette og skylapper spart som helpigg. Vi kan ikke skjønne annet enn at dette skal kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og fjerdevalget i spillet hadde fortjent å få en seier igjen nå.

Imponerende god i lengre tid har også storfavoritten 3 Miraflores vært, og 4-årshoppa er fryktelig seig siste biten. De to siste triumfene har blitt vunnet med knappest mulig margin, men det viser hvilken vinnervilje det er i denne hoppa. På lørdag jakter Enjoy Lave-datteren årets sjette triumf, og den kan selvsagt komme.

Det er dog tøft å gå utvendig hele veien i Skien (og slik vi ser det må Frode Hamre tidlig frem i ”dødens”), og da er vi slett ikke sikre på at hun tar ned vårt drag i løpet til slutt. Meget formsterke 12 Livi Goal skal hente 20 meter tillegg på storfavoritten, og når 4-årshoppa tapte for henne fra likestart sist de møttes, ser det unektelig tøft ut med tanke på seier på en arena som dagens på lørdag.

Vår rangering: A: 6-3 B: 12-2-4 C: 9-15-5-13-8-7-10-11-14-1

V75-1, 2500 meter voltestart
Et flott stayerløp form varmblodshester innleder denne rebusen, og vi finner fem hete vinnerkandidater. Under tvil setter vi 11 Out Of Nowhere fremst, men den sterke 6-åringen har merkelig nok kun vunnet et langløp på seks forsøk i Norge (og han har rotet seg vekk på galopp ved flere anledninger på dagens arena). Great Challenger-sønnen leverte dog en strålende innsatst til sølv på flotte 12.4 over en sprint i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt (og oppfører han seg på lørdag bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse).

Strålende form i en lengre periode har 2 Chip Line holdt, og vi synes 6-åringen må få fullt godkjent for innsatsen til fjerde på 15.4 full vei i et V75-løp i den siste starten (fikk en tøff innledning på løpet før han satt i tet). Takler dagens arena på utmerket vis (vunnet flere løp her tidligere), og den lange distansen tror vi han takler. Takler den lange distansen gjør i hvert fall 5 Flibustier, og tilbake på topp (litt under pari i den siste starten), er Hamre-traveren seiersaktuell (veldig god ved triumfen på 14.3 full vei i den tredje siste starten).

Seiersaktuelle synes vi også at duoen 8 Azzem og 9 One More Flight skal være, og da tror vi vinneren av dette løpet er nevnt. Førstnevnte skuffet en smule ved å ikke bli bedre enn sjette på 14.7 full vei i den siste starten (ikke noe drag i hesten den dagen), men løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort (og 5-åringen er svært god på sitt beste). Sistnevnte går stadig gode løp (avsluttet flott til fjerde på 12.8 over en sprint i den siste starten), og kusk champion Eirik Høitomt vet nok å forvalte sjansene på beste vis.

Vår rangering: A: 11 B: 2-5-8-9 C: 3-13-12-6-4-1-7-10 D: 14-15

V75-2, 1700 meter voltestart
Et relativt åpent sprintløp for kaldblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi anbefaler da bred gardering. Vi synes dog at fire hester hever seg litt over mengden, og fremst setter vi 6 Karmøy Mai. 8-årshoppa har vært som forvandlet nå på slutten, og med perfekte forutsetninger på lørdag er hun alt for lite spilt med sine 16 %

Hun var en sterk vinner fra ”dødens” i den nest siste starten, og i et V75-løp i den siste starten gikk Østebø-traveren realtivt pigg i mål (kusken kjørte slalåm nedover oppløpet uten å få dratt hverken skylapper eller ørehette) som fjerde på 26.4 over aktuell distanse. Vi synes det lukter tidlig tet (2 Dona Elken skal ha en rygg å gå i, og de øvrige på strek er ingen startkanoner), og fra spiss tror vi på en topp vinnersjanse.

Uforandret fin form holder 8 Spik Elden, og Gaustad-traveren står pent inne på pengene i dette løpet. Vi tror han takler et litt trangt spor, og med litt flyt på veien fra 20 meter tilllegg er 10-åringen seiersaktuell (sølv på 27.4 over aktuell distanse i den siste starten). Det er heller intet å utsette på formen til 4 Raukvin (vunnet de to siste startene), og selv om dagens korte distanse ikke er noen fordel (har dog vunnet sprintløp tidligere), tror vi 6-åringen kjemper om seieren i en feilfri utgave.

Vi synes 12 Hågå Jo leverte en sterk sisterunde til fjerde på 27.7 over aktuell distansen i den siste starten, og med en litt bedre start enn i den siste starten (havnet langt bak innledningsvis), tror vi 11-prosenteren i spillet kan dukke opp helt der fremme til slutt. Dagens lokkemat må favoritten 3 Tekno Jerkmin være snakk, og den vrange 4-åringen får først en plass på vårt største spilleforslag. Solberg-traveren har gått en rekke fine løp i Sverige nå på slutten, men i Norge tidligere har hesten nesten ikke vært å få fremover (virker til å være dønn avhengig av pisken for å yte maks).

Vår rangering: A: 6 B: 8-4-12 C: 3-2-5-13-14-15-9-11-7-1-10

V75-4, 2100 meter voltestart
Vi har et vidåpent kaldblodsløp å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og på vårt største spilleforslag krysser vi av for hele tolv hester. Vi har vondt for å skille disse hestene, men fremst setter vi latterlig lite spilte 11 Bonus med sine 8 % 6-åringen gikk en rekke fine løp før litt pause, og springsporet på 20 meter tillegg bør borge for en god start. Takler dagens arena på utmerket vis (vunnet to av to starter her tidligere), og vi mener Lome Kongen-sønnen er tøffere enn de fleste i dette løpet på sitt beste.

Favoritt blir 10 Egge Odin, men vi mener det må klaffe mye underveis for at Rundhaugen-traveren skal legge på til sin tredje strake triumf. 4-åringen har vunnet to løp i enkle omgivelser nå på slutten, men vi synes ikke dette er snakk om en type som er alt for tøff i trynet til slutt, dersom det skulle bli en tøff reise vis sporene underveis. Det blir det gjerne med disse forutsetningen på en arena som dagens, og da snakker vi om en favoritt i fare.

Galoppspøkelse henger fortsatt over 1 Kengu, men i en feilfri utgave er det ingen tvil om at Flåten-traveren duger. 5-årshoppa gikk sterke 28.5 full vei i den nest siste starten, og da sier det seg selv at hun ikke blir lett å slå i en feilfri utgave. Det er opp en klasse for 5 Gaupen Nina, men 4-årshoppa virker til å være i fin utvikling (vant lett fra tet på 31.3 full vei i den siste starten).

I rivende utvikling virker også 2 Aarbakks Spidi til å være (sølv på fine 29.9 full vei i den siste starten bak den senere vinneren av Sørlandets 3-årscup Norby Ask), og da bør 3-årshoppa tas på alvor på lørdag. Det er intet å utsette på kapasiteten t il 8 Baiasen, og dagens kusk Eirik Høitomt har et godt tak på den litt vrange 5-åringen. Vi synes 4 Willblesen har væært positiv nå på slutten, og ved denne anledningen blir 4-åringen med respekt å melde kraftig kuskeforsterket med Magnus Helland.

Vår rangering: A: 11 B: 10-1-5-2-8-4 C: 3-7-6-13-15 D: 12-14-9

V5-1, 2100 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt i form av 7 King Creole E.P. (vant et langløp etter lang pause i den siste starten, og løp i kroppen har trolig gjort godt) i et varmblodsløp som innleder denne V5-rebusen, og dersom 5-åringen takler de krappe svingene på dagens arena, er det trolig ikke snakk om saken. Det er vi ikke helt sikre på at han gjør all den tid han har en litt vanskelig aksjon (og han har slitt mye med det helsemessige i hele sin karriere), og da sikrer vi oss med et par garderinger på våre to største spilleforslag.

Stabilt god form holder 1 Rex Santana, og sporet kan ikke kusk Vidar Hop klage på ved denne anledningen. Fikk sølv på fine 14.2 over en sprint i den siste starten, og fra tet/rygg leder kan 5-åringen stå klar til å overta, dersom favoritten svikter med galopp. Vi tror 12 Atomic Migliore bare har en fordel av å stå i andre rekke (lett for å bli veldig hissig fra åpne spor), og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den speedige Krogh-traveren. Vunnet løp tidligere på dagens arena, og formen på 5-åringen er helt på topp nå (sprintet på 13-tallet tre ganer på rad nå på slutten).

Vår rangering: A: 7 B: 1-12 C: 2-4-5-6-8-11-10-9-3

V5-2, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodsheter venter oss i den andre avdelingen i V5-spillet, og vi har vel sjelden sett så mange startraske hester i dette grunnlaget samlet på et brett i første rekke bak startbilens vinger. Det kan fort bli vifteform med fire-fem hester på tetjakt inn i den første svingen, og det vil koste krefter å nå føringen i dette løpet.

Da kan fort vinneren komme fra de bakre regioner, og da setter vi speedkula 12 Twins Torpedo fremst. 5-åringen bekreftet form ved å bli fjerde på 16.0 full vei etter tidlig galopp i et tøft V75-løp i den siste starten, og den flotte teknikeren klipper trolig svingene på dagens arena.

Trener og kusk Olav Mikkelborg bak 11 Superatrix er litt usikker på om hesten takler de krappe svingene, men dersom hun gjør det er hun seiersaktuell (så helt lysende ut ved triumfen på 14.6 over aktuell distanse i den siste starten). 9 Newton Hall tapte kun for gode Patricia Hastrup i den nest siste starten, og 7-åringen trives godt i Skien.

Det vrimler av outsidere i løpet, og aktuelle på garderinger er 1 T.T. Va Bene (fin form, og fint spor), 2 Goalpike (vant et billig løp i den siste starten, men løp i kroppen etter litt pause ahr trolig gjort godt), 4 Iron Rouge (positiv i et V75-løp i den siste starten), 5 Bar Story (habil sprinter på sitt beste), 6 Bullys Mr. Frazer (går stadig fine løp, men triumfene kommer ikke tett) og 7 Mr. Fox Trot (står litt langt ute, men 8-åringen er svært god på sitt beste).

Vår rangering: A: 12 B: 11-9-7-4-5-2-1-6 C: 3-8-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.