*Nettavisen* Sportspill.

Tøff oppgave for Newcastle

Foto: Steve Drew / Pa Photos

Sjekk tipsene til lørdagens vriene FA-cupkupong.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Bråstopp for FA-cupens askeladd
V75: To friske bankere i V75!

De første ti kampene på lørdagskupongen er hentet fra fjerde runde i FA-cupen. Det spilles best av én kamp, men uavgjort gir returkamp. De to siste kampene er fra Championship.

I FA-cupen er det ikke alltid like lett å vite hva slags startellever managerne sender utpå. Så hvis du har mulighet, anbefaler vi å vente med å levere kupongen til du kan sjekket de riktige lagoppstillingene.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Brighton – Newcastle
Brighton har klart seg bra etter opprykket til Championship og ligger på 10. plass etter 27 runder. Er et vanskelig lag å slå hjemme på Falmer Stadium, der de står med 7-3-3 denne sesongen. Formen er ikke så verst: Peterbourogh ble slått 2-1 borte forrige helg, og rundene før ble Bristol City sendt hjem med 0-2 og Southampton med 0-3.

Måtte ha omkamp og straffekonk for å slå ut Wrexham i tredje cuprunde.

Kazenga LuaLua sliter med en strekkskade, men håper å rekke kampen mot gamleklubben. Det er også håp om at den faste kantspilleren Craig Noone og den tidligere spanske landslagsspilleren Vicente Rodriguez blir klare. Midtstopperen Marcos Painter har slått opp skaden sin og er uaktuell. Det er også Tommy Elphick og Gary Dicker.

Normalt gjerrige Newcastle tapte hele 5-2 for Fulham forrige helg, og trenger virkelig å få strammet opp forsvarsspillet hvis det skal bli cupavansement i dag. Sto med tre strake seirer i serie og cup før det (2-1 over Blackburn i forrige cuprunde).

Den faste backen Steven Taylor skadet for Newcastle. Trioen Cheick Tioté, Demba Ba og Papiss Demba Cisse er opptatt med Afrikamesterskapet om dagen. Ettersom Senegal er slått ut av mesterskapet allerede etter to kamper, er det håp om at Ba og Cisse rekker onsdagens Premier League-kamp mot Blackburn, men dagens oppgjør kommer for tidlig. Kaptein Fabricio Coloccini betegnes som usikker.

Newcastles tropp: Krul, Elliot, Harper, Simpson, R. Taylor, Santon, Ferguson, Perch, Coloccini, Williamson, Kadar, Cabaye, Obertan, Ben Arfa, Gutierrez, Gosling, Abeid, Vuckic, Best, Shola Ameobi, Løvenkrands.

Som spiller scoret Brighton-manager Gus Poyet hele seks mål mot Newcastle. Har han nok skyts i troppen til å slå ut storklubben? Kanskje. UB.

2. Bolton – Swansea
Bolton tok en overbevisende 3-1-seier over Liverpool forrige helg og klatret samtidig over nedrykksstreken. Måtte ha omkamp for å slå ut Macclesfield i forrige cuprunde.

Bolton har fortsatt Marcos Alonso, Sean Davies, Stuart Holden, Chung-Yong Lee og Tyrone Mears ute med skader. I tillegg er Jussi Jääskeläinen og Ricardo Gardner usikre til dette oppgjøret. Tim Ream er hentet fra New York Red Bulls som erstatter for Tim Cahill, men rekker ikke denne kampen.

Troppen har vært rammet av sykdom denne uken, men manager Owen Coyle har håp om at alle spillerne blir friske.

Boltons tropp: Bogdan, Jääskeläinen, Wheater, Boyata, Knight, Mears, Eagles, Robinson, Muamba, Petrov, K Davies, Klasnic, Tuncay, M Davies, Pratley, Ngog, Blake, Reo-Coker, Steinsson, Ricketts, Riley, O'Halloran, Lynch.

Swansea slo ut Barnsley forrige runde og vant 3-2 over Arsenal for to helger siden. Kom ned på jorda med 0-2 mot Sunderland forrige serierunde. Må nok en gang klare seg uten Ferry Bodde, men Alan Tate er endelig tilbake. Steven Caulker (lånt fra Tottenham) er cuptied, men Josh McEachran (lånt fra Chelsea) er berettighet for cupspill.

Swanseas tropp: Vorm, Williams, Taylor, Tate, Britton, Orlandi, Graham, Sinclair, Dyer, Dobbie, Routledge, Monk, McEachran, Lita, Moore, Bessone, Rangel, Allen, Tremmel, Agustien, Gower, Richards, Sigurdsson.

Swansea vant 3-1 hjemme da disse lagene møttes i serien i oktober. Bolton har bare spilt én uavgjort i serien så langt (6-1-15), og vi håper HB holder.

3. West Bromwich – Norwich
Norwich er i god form om dagen og har 2-3-1 på de siste seks i serien. West Brom står med 2-1-3 i samme periode.

Chris Brunt, Zoltan Gera, Steven Reid og Billy Jones er ute med skader for hjemmelaget, og det er usikkert om Paul Scharner blir klar. Det er også mulig at spissen Shane Long blir hvilt.

West Bromwichs tropp: Foster, Fulop, Jara-Reyes, Olsson, McAuley, Dawson, Tamas, Mattock, Shorey, Mulumbu, Morrison, Thorne, Dorrans, Thomas, Tchoyi, Cox, Fortune, Odemwingie, Long, Bednar, Scharner.

Hos Norwich er Elliot Ward, Marc Tierney og James Vaughan tilbake etter skader og spilte reservekamp i midtuken. Den unge Leeds-kapteinen Jonny Howson ble hentet til klubben tidligere i uken. Manager Paul Lambert kommer trolig til å rotere litt på laget til dagens kamp, men det er noe han gjør nokså ofte også i serien. Kyle Naughton nektes spill i cupen av moderklubben Tottenham.

Norwichs tropp: Ruddy, Martin, Whitbread, Ayala, Ward, Tierney, Fox, Crofts, Johnson, Pilkington, Surman, Bennett, Vaughan, Morison, Jackson, Holt, Steer, Drury, Hoolahan, Wilbraham, Lappin, Barnett.

Lagene møttes på samme bane så sent som 14. januar i år. Da vant Norwich 2-1. West Bromwich gikk imidlertid seirende ut av det første seriemøtet i september.

Vidåpent oppgjør som må dekkes helt. HUB.

4. Derby – Stoke
Derby er formlaget i Championship med 4-1-0 og 5-1 i målforskjell på de siste 5. ligger på 11. plass, men det er få poeng opp til playoff-plassene. Hjemme er det blitt solide 8-2-4. Slo ut Crystal Palace i forrige cuprunde.

Midtbanespilleren Tomasz Cywka er solgt til Reading. Innleide Ryan Noble (Sunderland) får ikke spilt dagens kamp. Det gjør trolig heller ikke angrepsspilleren Steve Davies, som ikke er i kampform etter skade. Toppscorer Theo Robinson (8 mål i serie og cup) er usikker.

Stoke har faktisk klart seg best på bortebane i 2012. Det er blitt seier over Blackburn og Gillingham (forrige cuprunde) og uavgjort mot Liverpool, mens hjemmekampen mot West Bromwich forrige helg endte 1-2.

Mamady Sidibe er eneste fravær for Stoke.

Stokes tropp: Sørensen, Begovic, Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson, Pennant, Delap, Palacios, Etherington, Crouch, Walters, Shotton, Upson, Diao, Jones, Whitehead, Whelan, Woodgate, Fuller, Higginbotham, Jerome.

Stoke ligger helt oppe på 8. plass i Premier League og er verken med i medalje- eller nedrykkskamp. Kan dermed satse for fullt på FA-cupen, dersom turneringen er et prioritert mål denne sesongen. Man skal imidlertid ikke undervurdere formsterke Derby. HUB.

5. Millwall – Southampton
Millwall har 2-0-3 på de 5 siste serien og ligger utsatt til på 20. plass. Southampton er i like dårlig form (2-0-3), men ligger forstsatt på andreplass i Championship. Slo ut Coventry på bortebane forrige cuprunde.

Millwall har store problemer i forsvar: Kaptein Paul Robinson er ute med en liten skade, mens Alan Dunne og Shane Lowry soner karantene. I tillegg er midtstopper Jordan Stewart langtidsskadd. Tamika Mkandawire og er Therry Racon også uaktuelle.

Southampton kan glede seg over at spissen Rickie Lambert (15 mål denne sesongen) er tilbake etter å ha sonet tre kamper, men det er ikke hundre prosent sikkert at han starter i dag. Den nye japanske landslagsspissen Tadanari Lee ser ut til å bli spilleberettiget til dagens kamp. Midtstopperen Jos Hooiveld er ute med skade, mens Falque (lånt fra Tottenham) er cuptied.

Southampton vant 1-0 da lagene møttes i serien tidlig i sesongen og har en god statistikk mot Millwall de siste årene. Legg merke til at Southampton er Championships suverent beste hjemmelag, men borte er det ikke blitt bedre enn 4-4-5.

Southampton har viktige seriekamper både tirsdag og lørdag neste uke, og det er mulig manager Nigel Adkins hviler noen av de beste spillerne i dagens kamp. Millwall på sin side må konsentrere seg om å unngå nedrykk, så det er heller ikke lett å si hvordan de prioriterer oppgjøret. HB.

6. Sheffield United – Birmingham
Sheffield United ligger på tredjeplass i League 1 og har 3-0-2 på de siste 5. Hadde få problemer med å slå ut Salisbury forrige cuprunde. Er ligaens beste hjemmelag (10-2-2)

Birmingham slo ut Wolverhampton etter omkamp forrige runde og har tre strake trepoengere i Championship. Vi må helt tilbake til 19. desember for å finne siste tap. Har imidlertid slitt på bortebane denne sesongen (3-3-7).

Hjemmelaget må klare seg uten den suspenderte veteranspissen James Beattie, ellers ingen nye fravær.

Hos Birmingham er Guirane N’Daw opptatt med Afrikamsterskapet for fiaskoen Senegal. Kaptein Stephen Carr er fortsatt skadet, mens spissen Marlon King (ni mål denne sesongen) og Nikola Zigic trolig blir hvilt. Kantspilleren Jean Beausejour er solgt til Wigan. Forsvarsspillerne Pablo Ibanez og Liam Ridgewell er meldt skadefrie.

Nivårforskjellen jevnes ut av Sheffields gode hjemmestatistikk og Birminghams tilsvarende dårlige bortestatistikk. HUB.

7. Leicester – Swindon
Leicester tok en sterk 2-0-seier borte mot topplaget Southampton forrige serierunde og har 2-2-1 på de siste 5, men ligger likevel nede på13. plass i Championship. Måtte ha to kamper for å slå ut Nottingham Forest i forrige cuprunde.

Hjemmelaget har flere tunge fravær: John Pantsil og Sol Bamba er opptatt med Afrikamesterskapet, mens den viktige midtbanespilleren Andy King er skadet. Spillere som Martyn Waghorn, Darius Vassell og Jeff Schlupp er også ute. I tillegg er Danny Drinkwater, Liam Moore og Nathan Delfouenso ikke berettiget til å spille cup for Leicester. Angrepsspilleren Paul Gallagher betegnes som tvilsom.

Swindon slo ut Premier League-laget Wigan forrige cuprunde og har tatt 12 poeng på de siste 4 kampene i League 2, der de ligger på fjerdeplass.

Nykommeren Daniel Boateng (lånt fra Arsenal) er tilgjengelig til denne kampen, mens Alan McCormack er tilbake etter karantene. To spillere er cuptied.

Mange fravær hos Leicester til tross: Nivåforskjellen skal være såpass stor mellom disse lagene at vi ikke tror Leicester feiler på hjemmebane. H.

8. Blackpool - Sheffield Wednesday
Blackpool er i brukbar form (3-1-1 i serien) og ligger på 5. plass i Championship. Hadde få problemer med Fleetwood Town (5-1) i forrige cuprunde.

Lomana LuaLua betegnes som tvilsom, ellers ser det bra ut for hjemmelaget. Det er ventet at manager Ian Holloway hviler en del av de faste spillerne.

Sheffield Wednesday slo ut West Ham forrige cuprunde og innehar fjerdeplassen League 1 (samme poengsum som de to nærmeste lagene over seg).

Manager Gary Megson kan væte uten fem forsvarsspillere i dag: Miguel Llera er ikke berettighet, mens Daniel Jones er tilbake på skadestua. Kaptein Rob Jones, Reda Johnson og Julian Bennett rekker trolig ikke kampen. i tillegg er Mike Jones cuptied.

Lagene møtte hverandre på Hillsborough i ligacupen tidlig i sesongen. Da gikk Wednesday videre etter straffekonk.

Selv om Blackpool trolig stiller med en del benkeslitere, gjør Wednesdays skadeproblemer og nivåforskjellen at vi setter ugardert H.

9. Hull - Crawley Town
Hull har to strake 1-0-seirer og har klatret til 5. plass i Championship. Slo ut Ipswich med 3-1 forrige cuprunde. Den gangen gjorde manager Nick Barmby sju endringer på laget. Han stiller en tilnærmet skadefri tropp i dag, og det er ventet at enkelte spillere blir hvilt på grunn av det tette kampprogrammet.

Crawley har falt ned til 2. plass i League 2 etter tre uavgjorte på rad. Slo ut Bristol City forrige cuprunde. Har bitt bra fra seg på bortebane denne sesongen (5-6-2).

Klubben har akkurat sikret seg Sanchez Watts (spilte 28 kamper for Leeds forrige sesong) på lån fra Arsenal, og den unge angriperen er berettighet for spill i dag. Spissen John Akinde og forsvarsspilleren Claude Davis er tilbake etter småskader.

Manager Steve Evans har varslet han han sender utpå sitt beste mannskap i dag, men vi tror ikke det holder mot formsterke Hull. H.

10. Stevenage - Notts County
Stevenage ligger på 6. plass i League 1. Formtabellen i serien viser 3-1-1, og forrige helg ble det en sterk 4-2-seier over opprykksrival Milton Keynes Dons. Enda sterkere var det å slå ut Championship-klubben Reading på bortebane forrige cuprunde.

Midtbanespillererne Rob Sinclair og John Mousinho er ute med skade, og Gary Smith kommer trolig ikke til å gjøre store endringer på laget i sin første kamp som manager.

Notts County har skuffet stort denne sesongen og ligger på 13. plass, med 11 poeng mindre enn dagens motstander. Formen er heller skral; den hardtsatsende klubben har nå spilt åtte seriekamper på rad uten seier, og det er blitt tap i de siste seks oppgjørene på fremmed gress. Slo ut Doncaster på bortebane i forrige cuprunde.

Forsvarsspiller Sam Sodje og andrekeeper Rob Burch er ute med skader. Innleide Kieron Freeman er ikke berettiget for cupspill. Julian Kelly (forsvar) kan være tilbake etter skade.

Vi har dekket opp så mye høyere opp på kupongen at vi må sette ugardert H her.

11. Reading - Bristol City
De to siste kampene er tatt fra Championship.
Hjemmelaget ligger på åttendeplass, og det er kun ett poeng opp til Birmingham på playoff. Har sterke 4-0-2 på de siste 6 i serien, men det ble tap for Hull hjemme forrige runde. Reading har sikret seg to nye spillere denne uken: Midtbanespilleren Tomasz Cywka er hentet fra Derby, mens den rutinerte spissen Jason Roberts kommer fra Blackburn.

Kaptein Jobi McAnuff og midtbanespilleren Mikele Leigertwood - to av lagets viktigste spillere - er høyst usikre. Men Andy Griffin (forsvar) kan være tilbake.

Bristol er inne i en nokså god periode (3-1-2) og har fått en luke på seks poeng til Nottingham Forest på øverste nedrykksplass. Kaptein Liam Fontaine, spissen David Clarkson og midtbanespilleren Marvin Elliott er ute med skader. Midtstopper Cole Skuse kan være tilbake.

Reading vant det omvendte møtet i 3-2 tidlig i høst (etter å ha ligget under 0-2 20 minutter før slutt), og forrige sesong ble det 4-1-seier på dagens bane.

Vi tror mest på opprykksjagende Reading og setter H.

12. Peterborough – Portsmouth
Hjemmelaget ligger på 16. plass og har ni poeng ned til nedrykksplass og ti poeng opp till opprykksplass. Det er bare blitt to poeng på de siste fire kampene (0-2-2).

Få skadeproblemer for vertene: Reserven David Hibbert er langtidsskadet, mens kantspilleren Tommy Rowe og midtbanespilleren Lee Frecklington kan være tilbake etter skade i dag. Kaptein Grant McCann spiller trolig fra start etter å ha vært ute med kneskade.

Portsmouth ligger på plassen bak dagens motstander og har tatt to poeng mindre. Det er spesielt den dårlige bortestatistikken (1-4-8) som gjør at klubben ligger så langt nede på tabellen. Det er blitt tap i de to siste kampene, og fortabellen er ikke bedre enn 1-2-3.

Aaron Mokoena og Tal Ben Haim rekker trolig dagens kamp. Dermed er midtbanespilleren David Norris og spissen Luke Varney eneste fravær.

Det omvendte møtet tidligere i sesongen endte med 3-2-seier til Peterborough.

Portsmouths dårlige form og svake forestillinger gjør det fristende å sette ren H, men vi slenger på en U. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.01.2012 15:55
1. Brighton - Newcastle U B
2. Bolton - Swansea H B
3. West Bromwich - Norwich H U B
4. Derby - Stoke U B
5. Millwall - Southampton H B
6. Sheffield Unite - Birmingham H U
7. Leicester - Swindon Town H
8. Blackpool - Sheffield Wedne H
9. Hull - Crawley Town H
10. Stevenage - Notts County H
11. Reading - Bristol City H
12. Peterborough - Portsmouth H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.01.2012 15:55
1. Brighton - Newcastle U B
2. Bolton - Swansea H B
3. West Bromwich - Norwich H U B
4. Derby - Stoke H U B
5. Millwall - Southampton H B
6. Sheffield Unite - Birmingham H U B
7. Leicester - Swindon Town H
8. Blackpool - Sheffield Wedne H
9. Hull - Crawley Town H
10. Stevenage - Notts County H
11. Reading - Bristol City H
12. Peterborough - Portsmouth H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.