*Nettavisen* Sportspill.

Tom Erik og Tina i Skien

Foto: Hesteguiden.com

Vi stoler på to bergensere på Klosterskogen torsdag. Sjekk våre V5-tips.

27.04.12 07:42

Sportspills meny torsdag:
Galopp Øvrevoll: Vi spiller en elleveåring
Oddstips: Valencia slår tilbake

Tippetips midtuke: 4,8 millioner i bonuspotten

Klosterskogen travbane i Skien inviterer til dobbel V5 torsdag kveld, mens det kjøres enkel V5 på Øvrevoll galoppbane. Således er det nok å bite fingrene i for de som liker å spille på hest torsdag. På Klosterskogen setter vi for tredje dag på rad vår tillit til Tom Erik Solberg som bankerkusk i V5A-spillet, mens den svært dyktige stalljenta til Frode Hamre ved navn Tina Storetvedt får bankertilliten i B-spillet.

HTML EMBED

Til over 40 ganger pengene suste fireårige 6 Winner Augustinu inn til seier i årsdebuten på Bjerke sist onsdag. Vår banker den dagen Thai Mahal var sjanseløs til å svare speedrykket til Kihle-traveren som rett og slett imponerte i årsdebuten. Geir Kihle har en bråte med flotte unghester på sin stall og nå viste Winner Augustinu at også han vil være med på leken. Torsdag har hesten et flott sjettespor i volta, med Tom Erik Solberg i vognen. Det lukter tet på et tidlig tidspunkt og løpet sist har helt sikkert gjort godt.

Til tross for et par fine konkurrenter, var vi ikke i tvil om bankeren i V5A-spillet. Hesten er faktisk nede som et tredjevalg i spillet i formiddagstimene torsdag og det gjør jo bankerspillet enda mer interessant.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 3-2 C: 12-10-8-1-7-5-11 D: 9-4

Tina fikser sakene
Tina Storetvedt (datter av mer kjente Odd Storetvedt) har vist at hun behersker å kjøre hest. Hun er nå stalljente hos Frode Hamre, men dukker stadig opp som kusk. I V5-4B er hun betrodd oppsittet bak meget formsterke 3 Chief Justice. Vi hadde tro på Rite On Line-sønnen på Bergen travpark sist torsdag, men til tross for en glitrende avslutning kunne ikke hesten bli bedre enn femte fra sitt vanskelige tolvtespor. Spor tre bak bilen på Kloster torsdag og offensive Tina ladder nok mot tet her. Derfra må det være en topp vinnersjanse i dette amatør-stallmannsløpet. Vi tror på seier og bankerspiller i V5-4B. Chief Justice blir andrevalg i spillet og dermed ser det ikke ut til at noen av våre bankere blir favoritter.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 6-9-1 C: 2-11-5-4-7-10-12-8

V5-1A - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
På sju forsøk i 2012 er fortsatt 7 Sodin seiersløs, men torsdag har hesten en fin oppgave. Sjuendespor, voltestart og sprint er alle plussfaktorer og vi tror på bra sjanse for ledelse fra start til mål. Men Sodin er variabel i orken og siste indre er i tillegg et uromoment.

1 Tekno Elden var ualminnelig svak nest sist, men både før og etter det løpet har hesten vist toppform. Vi er usikre på hvordan hesten løser fra innersporet, men i et lite felt løser det seg garantert. Første motbud. 4 Welita er i kanonform, men spor fire i volta gjør det usikkert. Fra et bedre startspor hadde vi satt hoppa først.

6 Kosak satt på innerspor sist og delvis fast nedover oppløpet. Kan vinne. 2 Skusviken har trukket er trangt andrespor, men formen er på topp. Vi registrerer også at Tom Erik Solberg skal få fart på 8 Asteria, det er så spennende at vi krysser selv om formen er ytterst tvilsom.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 1-4-6 C: 2-8-3-5-9

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Sancigar blir trolig A-spillets største favoritt. Mest grunnet at hesten solgte seg svært dyrt mot storfavoritten Ultimate Lindy på Bjerke i sin nest siste start. Var helt nede på 12-tallet den kvelden. Sist møtte hesten veggen, det gjør at vi garderer, det kan sitte i.

1 Bricbybrick kom helt feil på det i V75 nest sist, og galopperte seg bort direkte sist. Nå har Hamre-traveren hatt en kort pause og forutsetningene her er perfekte. Så spørs det om hesten er god nok. 5 Spirit Of Forests er i form, likedan kusken Vidar Hop. Unngår hesten dødens, kan han vinne igjen.

9 Jules har fått to løp i kroppen etter pause. Jules tåler å bli brukt underveis og kan selvsagt vinne. 6 Petter Rags er en fin traver, løser det seg sånn noenlunde fra sjettesporet er det ikke helt utenkelig at V75-vinneren fra Drammen 3. mars kan vinne igjen.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 1-5-9 C: 6-2-12-11-4-7-8-10

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Man blir aldri rik av å bare spille favoritter og derfor prøver vi oss med 9 Bleiklijoker'n først her. Femåringen til Tormod Rundhaugen er best på fart i dette feltet, men ikke best på viljen. Legger hesten godviljen til, speeder han trolig inn til seier. Vi satser på at pausen har gjort godt og at hesten har løpslysten på plass allerede torsdag.

8 Eskelands Bror har fire strake seire, tre av dem fra tet og en fra dødens. Har vel ikke imponert voldsomt i noen av seiersløpene, men har vinnerskalle. Det er ikke umulig at Solberg satser fra start mot tet, kan ta sin femte seier. Men motstanden er skjerpet. 12 Hesby Kvikk var meget god fra tet på Bjerke sist onsdag, men kunne ikke svare siste støtet til gode Rognfaks. 28.7 full vei er sterke papirer og løser det seg fra bakspor for hest og kusk er hesten god nok ( er strøket).

11 Raukvin ( endelig stabilisert seg), 2 Fryd og Gammen (hvor god er denne ) og 3 Troll Viktor (har hatt mye utur) er tre hester som kan overraske i et strålende spilleløp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 8 C: 2-11-3-13-10-7-1-14 D: 6-5-4

HTML EMBED

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2500 meter autostart.
Eirik Høitomt har liksom aldri kommet skikkelig i gang dette året (selv om han har vunnet 70 løp - kanskje han kjenner presset fra Tom Erik Solberg i kampen om landschampionatet). Men her har han en fin vinnermulighet bak formsterke 6 Dorado, som ikke minst favoriseres av at distansen er 2500 meter. Mot middels motstand tror vi årets andre seier er innen rekkevidde for vallaken.

1 General Flex blir trolig favoritt. Glenn Kramer Stenbergs nyervervelse var spilt til stor favoritt i norgesdebuten, men til tross for at hesten vant ble vi ikke imponert. Motstanden var skral den dagen og General Flex må være bedre torsdag for å vinne. En fin utgangsposisjon trekker opp.

4 Made By Lendalund dukker opp i regi flinke Jenny Thygesen og er en outsider direkte. 8 Callistpo var knallgod i årsdebuten, men trakk seg skuffende lett fra tet sist. Ryggløp passer trolig langt bedre. Disse fire skiller seg ganske klart ut i dette løpet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 1-4-8 C: 5-2-3-11-9-10-12 D: 7

V5-3B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Tretten svært urutinerte kaldblodshester til start i dette løpet. Ingen av dem har vunnet løp og de som har anledning får selvsagt med seg varmingsrapporter. Det har vi ikke mulighet til.

13 Oddsi gjorde en flott debut på Jarlsberg 13. april og hesten som trenes av Lars O. Romtveit har sikkert mer å gå på. Bakspor på tillegg er ikke ideelt, men i slike løp løser det seg normalt veldig greit da det blir endel galopper. Tom Erik Solberg kan få en flott dag på Klosterskogen torsdag og sitter opp bak favoritten.

1 Hafell Prinsen står 20 meter bedre til i kveld kontra Oddsi og hadde vært likt i mål med denne sist. her kan det fort bli tet hele veien for Gravdal-hesten. 5 Haake Ole er garantert blant de beste i feltet, men foreløpig har det ikke klaffet for Haakenstad-traveren. Feilfritt tror vi denne er med på fotoet. 2 Hovsjerka gjorde en helt grei debut på Biri fredag. Fra strek er hoppa aktuell, selv om hun ikke imponerte veldig fredag. Bak disse skal også strekhestene 3 Kor Faksa og 4 Tordenfaks vurderes.
Rangering V5-3B: A: 13 B: 1-5-2 C: 3-4-12-7-10-6-9-8-11

HTML EMBED

V5-5B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
8 Joy Va Bene blir vår favoritt i et svært uoversiktlig avslutningsløp i B-spillet. Hoppa har levert to flotte løp til andreplass nå og skal være blant de beste her. Brede Øigarden Refsdal (mannen bak Tidrande) er ingen superkusk, men Joy Va Bene opptrer stabilt og fint for dagen og hoppa tåler å gjøre litt selv.

9 Lord Bexley har trukket et flott springspor på tillegg og her vil garantert Tom Erik Solberg klemme til fra start. Lykkes han med det kan Lord'en sitte i front tidlig. Da må det være en topp vinnersjanse. Treårige 5 Mr. Viento debuterte på en flott måte 6. februar som toer. Har ikke startet siden det løpet og er følgelig vanskelig å plassere i dette løpet. Outsider. 6 Power Photo Gril har flott kapasitet, men galoppfaren er overhengende. Bak disse er det vidåpent.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 9-5-6 C: 7-15-13-12-11-4-2-3-1-14-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag