*Nettavisen* Sportspill.

Totti fikser Roma-seier

Foto: AP Photo/Scanpix

Roma fikk opp dampen før jul og vinner igjen i ettermiddag. Sjekk våre oddstips.

08.01.12 10:05

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Wednesday på en søndag
Tippetips: Barcelona best i Barcelona

Søndagens langoddsprogram består av 99 objekter. I Tour de Ski er det duket for siste øvelse og det er hentet seks dueller fra monsterbakken. Det skal gås fellesstart skiskyting for både kvinner og menn i Oberhof, og derfra er det hentet sju dueller. Det spilles FA-cup i England og seriefotball i både Italia, Spania, Tyrkia og Portugal. I tillegg er det fransk cup på dagens liste, samt norsk ishockey og kamper fra NHL.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Novara - Fiorentina
Hvordan oddssetterne kan gjøre meget bortesvake Fiorentina (0-3-6) til favoritt i denne kampen er ikke lett å begripe. Nå er også spissen Alberto Gilardino forsvunnet til Genoa. Novara har bitt bra fra seg etter opprykket fra Serie B, selv om laget ligger under streken. Hjemme på kunstgresset står laget med 2-4-2. 2,50 på at Novara tar sin tredje hjemmeseier for sesongen er ikke ueffent.

Villarreal - Valencia
Bortelaget er gjort til klar favoritt i denne kampen. Det er i og for seg ikke så rart, all den tid Villarreal hadde en fæl høstsesong der de blant annet ble det første spanske laget i historien som tapte alle seks gruppespillkampene i Champions League. Men vi merker oss at Villarreal har tre strake seire i tilsvarende oppgjør og etter en tre uker lang juleferie, må vi anta at Villarreal kommer bedre ut fra startblokkene. Rossi er fortsatt skadet, men skadesituasjonen er uansett mye lysere nå. Vi synes 2,70 for hjemmeseier er i overkant her og det klart beste alternativet i denne kampen.

Dagens avslag
Manchester City - Manchester United
FA-cup og uvisst hvilket lag hjemmelaget stiller med. Kolo Toure og Yaya Toure er på vei til Afrikamesterskapet og spiller trolig ikke. Gareth Barry er suspendert og Balotelli skadet, mens noen spillere er usikre. Manchester United lignet ikke på noe som helst i bortekampen mot Newcastle sist, men dette er cup. Uten både yaya Toure og Gareth Barry (som har utgjort den sentrale midtbanen til City) er City svekket (selv om det spekuleres i at Yaya Toure spiller denne kampen før han reiser). United mangler fortsatt Vidic, men ellers er det meste intakt. Dette ser åpent og uforutsigbart ut på forhånd og spill anbefales ikke.

Peterborough - Sunderland
Hjemmelaget har ikke tapt på de fem siste og biter normalt godt fra seg hjemme. Hvilket lag Martin O'Neill sender på banen i ettermiddag er mildt sagt uvisst, men Sunderland er uansett hardt rammet av skader. Så lenge vi ikke vet lagopppstillingene, er dette en nærmest håpløs kamp å vurdere. Styr unna.

Tyrkisk Superliga
Fire kamper er hentet fra Tyrkia i dag og vi sjekket samtlige kamper med Azar Karadas (som fortsatt befinner seg i Kasimpasa) lørdag kveld. Det eneste han kunne fortelle oss er at dette er svært åpent, og at den tyrkiske toppserien er svært jevn denne sesongen. Og at ingen av søndagens kamper fristet til spill.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Til tross for at det er hele 99 objekter på dagens program, er det ikke mange spillbare kamper. Duellene fra Tour de Ski ser vriene ut, det samme gjelder fellesstartene i skiskyting fra Oberhof (det nærmeste er Elise Ringen til 2,15 mot ustabile Synnøve Solemdal).

Roma - Chievo
Vi retter derfor blikket mot den evige stad der Roma skal prøve å fortsette den gode trenden laget var inne like før jul. Undertegnede så Roma i deres tre siste kamper og det var solide saker. 1-1 hjemme mot Juventus tredje sist i en bra fotballkamp, deretter en fortjent og sterk 3-1 seier borte mot Napoli og siste kamp før jul endte med 2-0 seier borte mot Bologna. Har dog ikke bedre enn 3-2-2 hjemme på Olympiastadion i Roma, men det ser uansett ut som trener Luis Enrique har begynt å få fasong på laget sitt nå. Er på sjuendeplass med sine 24 poeng og har ti poeng opp til ledende Juventus, og Roma er kjent for å gjøre sterke vårsesonger.

I ettermiddag må laget unnvære toppscorer Pablo Osvaldo, mens spisskollega marco Borriello er forsvunnet til Juventus (han har uansett spilt lite). Dermed er det dags for Bojan, Lamela (lovende type) og Totti fremme i Romas velkjente 4-3-3 system. Noe sier oss at det løsner for begavede Bojan når som helst og hvorfor ikke i ettermiddag.

Chievo gjorde en flott bortekamp mot Lazio i siste kamp før juleferien (endte 0-0) og står med brukbare 2-2-2 på sine seks siste seriekamper. Ligger på tolvteplass med sine 20 poeng og har åtte poeng ned til Novara under streken. Som alltid er det hjemme i Verona laget tar poengene sine (4-3-1), borte er det kun blitt en seier (1-2-5). Med mannskapet ser det veldig bra ut.

Roma har vunnet de to siste tilsvarende og vi har svært god tro på at et oppadgående Roma fikser brasene i ettermiddag. Oddsen er som den må være, 1,50 for hjemmeseieren og kampen kan ikke spilles som singel og vi må derfor kombinere.

Lecce - Juventus
Bunn mot topp i Serie A og hjemmelaget ser nesten fortapt ut allerede. Ligger helt sist med sine ni poeng og har seks poeng opp til Bologna over streken. Hjemme er det kun blitt ett poeng (0-1-6) og det må kommer til å bli steintøft å overleve om ikke den hjemmestatistikken forbedres. Ett poeng er fasiten på de seks siste seriekampene før juleferien. Her må laget unnvære Giandonato, Falcone og Carrozzieri som alle er skadet.

Juventus ligger på andreplass, a poeng med serieleder Milan. Torino-laget står fortsatt uten tap i årets sesong, men har totalt sju poengdelinger gjør at Milan passerte laget i siste serierunde før jul. De fem siste borte er spilt mot Inter (seier 2-1), Lazio (seier 1-0), Napoli (3-3), Roma (1-1) og Udinese (0-0). Samtlige av disse motstanderne ligger topp sju og det er imponerende av Juventus å ha unngått tap i disse. Bortestatsen viser 3-5-0, men det er altså svært viktig og ta med hvilke lag Juve har møtt. Med mannskapet til trener Conte ser det fortsatt veldig bra ut.

Dette skal være en topp sjanse for Juventus og selv om oddsen for borteseier ikke er mer enn 1,40, bruker vi Juventus i en dobbel med Roma. Det er ualminnelig få gode objekter på langoddsprogrammet i dag og da støtter vi oss på to av topplagene i Italia. Innsatsen på vår dobbel er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 søndag (totalodds 2,10 og merk spillestopp kl 14.55)
Kamp 32 Roma - Chievo 1,50 3,30 4,85
Kamp 35 Lecce - Juventus 5,90 3,40 1,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.