"Jeg sitter på en banker"

Bjerke 15.10.08
Bjerke 15.10.08 Foto: hesteguiden.com

Fremadstormende og meget dyktige Kristian Malmin har flere fine muligheter på Jarlsberg fredag

Sportspill pratet med Kristian Malmin fredag morgen. Han er favorittspilt med både 6 Galliano i V5-2A og Dragostea Din Tei i V5-5A og V5-2B. "Jeg tror jeg vinner med 6 Galliano", var Kristians klare melding til oss. Galliano har imponert i to strake seiersløp for Malmin, og vant helt uanstrengt sist. I kveld er distansen 2609 meter, en distanse som favoriserer Galliano ytterligere. Selskapet er ikke allverden, og vi spiller Malmin i V5-2A.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Et hoppeløp for kaldblodshester i lavt grunnlag er utfordringen som møter oss i V5-1A. Ganske bra kvalitet på dette feltet, og vi setter strekhestene først her. Fine betingelser for alle tre hoppene på strek her og tet/lederrygg ser ut som en seiersgivende oppskrift. 7 Balderflya har vist fin utvikling for Cato Antonsen. Har et litt uggent fjerdespor i volten i kveld, men har fart og så får vi se om orken er tilstede. Var uansett god sist bak Trineline. Åpent, garder bredt.

Damene gjør opp
...i V53-A og 4 Tangen Tinn blir stor favoritt her. Vi mener dette helt klart er en favoritt i fare. Har vunnet to strake løp for mesterkusk Eirik Høitomt, men har hatt flotte betingelser ved begge anledninger. Sist sto den alene på strek. Nå er det bilstart, urutinert kusk og mye kan skje. 2 Skogli Jenta har levert flotte innsatser i det siste i V75, og står flott til i kveld. 7 Schubran var meget god i seiersløpet på Sørlandet søndag og 3 Granli Nicolai har både fart og styrke.

Ungdommer gjør opp
...i V5-4A/V5-1B og igjen støter vi på en overspilt favoritt. 2 Gentle Jet har vært lysende i de siste startene for Geir Vegard Gundersen, men i kveld er det andrespor i volta med urutinerte Ole Henrik Olsen i vogna. Ole Henrik vant med sin egen Ocean Crown under lunsjtravet på Drammen tirsdag, kuskens andre seier for året. Unge Olsen kjørte nok på seg litt selvtillit der, men andrespor volte med tidligere galopplystne Gentle Jet kan bety trøbbel. Vi setter 5 Hera Halbak først med meget lovende Herman Tvedt i sulkyen. Meget god nest sist, uheldig sist. 4 Blue Question kommer ut i regi stall Høitomt. Kusken er bra, hesten er bra men sporet er vanskelig.8 Tour De Paris (med dyktige Dalen), 9 Imperial Broline (forbedret) og 10 Dynamic Prospect (kan mye)sees også med seiersjanse.

V5-5A-V5-2B:
Kristian Malmin har ingen særlig seierstro på favoritten 2 Dragostea Din Tei. Han kunne fortelle at hoppa var bra sist, men støter på mye tøffere mostand i kveld og Malmin trodde ikke han vant dette løpet. 4 Tinita Surprise var klart forbedret igjen sist og settes først. 10 Magnifique S.E har gjort strålende innsatser i V75 i vinter, er ei hoppe som går til mål, og klaffer det med posisjonene må det være en topp vinnersjanse for Hamre-hoppa. Vidar Hop vil muligens prøve å sitte foran med 1 Tamina Rascal - se opp.

V75 Bergen lørdag: Ola tror på to tetbankere

Undem vinner?
Johan Herbjørn har en meget flott treåring i 3 Herr Feinschmecker i V5-3B. Soir des Tibur-sønnen gjorde et flott inntrykk i seiersløpet i debuten, sist ble stor galopp fra start og en mektig opphenting. Veldig gode rapporter fra stall Undem i kveld og vi ser kun en hest imot 8 Casadaem. Casadeam gjorde et strålende løp i sporene sist og ble toer bak meget lovende Trinitro. All den tid Herr Feinschmecker foreløpig ikke er til å stole på, bruker vi en dobbeltbanker i dette løpet.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Meget flott klasse over V5-4B og kapasitetshesten 7 Dean Hoffmann settes først. To løp i kroppen nå, vant sist, og er nok ytterligere forbedret i kveld. Må gjøre grovjobben sjøl, men det er hesten vant til. 3 Pine Pack holder hysterisk form, flott spor i kveld, og denne går til mål. 2 Case blir trolig favoritten, men møter vel litt tøff motstand i kveld og er ikke blant de tøffeste til mål. 9 Taylor Superb holder også knallform og 5 Volnay får formkusk Tom Erik Solberg i vogna.

Annonse: Grøstad/Lerum byr på et sjokk i V75-5

Bankerkandidat i V5-finalen
Tom Erik Solberg kjører også vår favoritt i V5-5B i form av 15 Frigg Elden. Solberg er superoptimist i forhåndsvurderingene, og bergenseren pleier å vurdere rett. Frigg Elden var uheldig sist, og kjørte oppi en konkurrent. I kveld knaller Solberg til fra start og kan sitte tidlig i tet. Mulig banker. 3 Voje Frigg hadde en glitrende sesong i fjor med 9 seire på 15 starter. Åsbjørn Tengsareid reiser til Jarlsberg i kveld, det tyder på ambisjoner. 1 Skibber kan vinne fra innersporet, mens 6 Greis Vinn trolig er på hell formmessig, og krysses kun på den største kupongen.