- Er ikke så opplagt for pensjonisten

Cecena Ås og Simen Bjørbæk Jessen blir storfavoritter i V65-1 på Leangen i kveld.
Cecena Ås og Simen Bjørbæk Jessen blir storfavoritter i V65-1 på Leangen i kveld.

Tolv år gamle Cecena Ås gjør sitt siste travløp i kveld og blir megafavoritt i V65-1. Vi er ikke så sikre på at det er grønt lys, og velger oss en annen banker.

Sportspills meny mandag:
V64 Kalmar: Veijo styrer jackpotbutikken
V4 Boden: Til Boden-lukene med et sjokk
Oddstips 1: Fulham må klatre mer
Oddstips 2: Oldham er i elendig form

Tre dager gjenstår av desember gjenstår, og Nettavisen kan se tilbake på en rekke flotte gevinster i desember og fra 5. desember har vi landet gevinster for nesten 3 millioner kroner. Sist uke ble det litt stang ut, men så sent som lørdag ble det over 220 000 kroner innspilt i V75 på Eksperten på lagene som het "Siste info". På de andelslagene ble omgangens eneste førstevalg (8 She's My Dream bankerspilt). Ingen klarte sju rette lørdag og det innebærer jackpot til kommende lørdags V75 på Biri. 2 569 036 ekstra i sjuerpotten er det å jakte på der.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Før den tid skal bonuspotten fordeles i V76-spillet fra Bjerke kommende onsdag ( hele 1 226 219 fordeles på alle med 7 rette). Mandag er det storveis jackpot i V64-spillet fra Kalmar og der venter hele SEK 1.766.935 ekstra i sekserpotten og i tillegg er det en strålende V65-omgang på Leangen.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Sist mandag "dummet" jeg meg ut på bankervalget i V65-spillet på Leangen og valgte vanskelige Pave Faks som min banker i V65-3, mens jeg valgte 9 Izon Rags i V65-6/V5-3 som min V5-banker. All den tid omgangens største favoritt 1 Remix i V65-5 falt som blytung favoritt, og min luring for kvelden 8 Varg Riga vant det løpet, burde jeg selvsagt skapt ny spillefest på Leangen og "sopt" inn en rekke V65'er til pene 5 062 kroner i utbetaling. Nå måtte jeg "nøye" meg med en rekke V5-gevinster verd kr 3 142 kroner og herlige 17,48 i DD-odds på mine forslag. 

Mandag 8. desember ble det en strålende opptur for mine V65-tips. Det største spilleforslaget på Nettavisen (inn.pris kr 1 470) og tolv andelslag på Eksperten (alle med kostpris 950 kr og oppover og med lagnavn Leirvåg i juleform) gikk inn med seks rette og ca 20 000 kroner tilbake på hvert av dem. Totalt ble det over 250 000 kroner innspilt.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Baneforholdene et spørsmålstegn
I kveld "vraker" jeg omgangens i særklasse største V65-favoritt 4 Cecena Ås som min banker i V65-1. Det gjør jeg fordi det er svært usikre prognoser for baneforholdene i kveld og det kan bli svært tunge baneforhold. Lettbeinte Cecena Ås har ingen fordel av det og det lange oppløpet kan bli langt også for Cecena Ås, som alltid har hatt sin fremste force i startfasen av løpene, og ikke så rent sjelden vært litt "snill" oppunder mål. Tolv år gamle Cecena Ås går av med "alderspensjon" ved nyttår, all den tid 12 år er grensen for varmblodshester i Norge.

PS. Det er svært usikre prognoser rundt baneforholdene på Leangen i kveld. Dette innebærer at det kan være avvik fra forslagene på Nettavisen kontra Eksperten-kupongenesom fylles ut nærmere løpsstart.

Svenske med ambisjoner
Motstandsmessig har Cecena Ås et gaveløp i kveld, bortsett fra like gamle 3 Lucky Gold som tar turen fra Sverige og Østersund. Disse to skiller seg klart ut i dette løpet og Lucky Gold blir utstyrt med helstengt i kveld og skal kjøres fra start. Også Lucky Gold har rundet millionen i innkjørte penger, og i kveld kan det bli helt perfekt for gamlingen. Vi streker for begge, og merker oss at Lucky Gold er krysset på ca fire prosent i tolvtiden mandag, mens Cecena Ås er krysset på vanvittige 80 prosent. 

Blekkan får bankertillit
Jomar Blekkan blir dunderfavoritt med både 4 Villmix i V65-2 og 8 B.B. Petter N. i V65-4 og vi velger oss førstnevnte som vår V65-banker i kveld. Hesten så dunderfin ut for Blekkan i seiersløpet for fjorten dager siden, på en bane som i utgangspunktet ikke skulle være til Villmix fordel. En lignende prestasjon i kveld baner vei for ny seier i kveld og vi merker oss at Jomar Blekkan aldri var i tvil om hvem han skulle velge av 4 Villmix og hovedopponenten 8 Raymon. Her bærer det til tet fra fjerdespor og da har vi svært god tro på at 4 Villmix leder hver meter av V65-2 og vi bankerspiller.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Edvard har avgjort kampen
Rutinerte Edvard Kristiansen leder kampen om landschampionatet tre dager før året er omme. Han har vunnet 18 løp i år, mens Robert Kruse på 2. plass har vunnet 17. I tillegg leder Edvard klart på antall andreplasser og dermed er det meste duket for et nytt amatørchampionatet før en av landets aller beste kusker uansett kategori. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Billig oppgave
I kveld har Kristiansen ny bra vinnersjanse med nytente 10 Varg Riga i V65-3 (løpet der 8 B.B. Petter N. blir storfavoritt). Enda bedre vinnersjanse tror jeg han har med 11 Chanto Photo i V65-5/V5-2/DD-1. Kapasitetshesten til Knut Brevik fra Agdenes har vist klart oppadgående form på slutten og gjorde et flott løp til andre bak gode Deweydefeatstruman for fjorten dager siden. I kveld er motstanden betydelig enklere og til tross for bakspor på sprint bankerspiller jeg hesten i både V5 og DD.