13 000 mil i bil

Ulf Ohlsson bak rattet.
Ulf Ohlsson bak rattet.

Ulf Ohlsson har vunnet flest travløp i Sverige i 2013 og gjør ikke annet enn å kjøre hest, kjøre bil og vinne travløp.

Aller først litt om gårsdagen. Det ble dobbel jackpot på Bergen travpark torsdag og det betyr at ingen hadde seks eller fem rette og dermed ligger det helfriske 1 070 298 kroner ekstra i sekserpotten på Biri i kveld.

I V5-spillet på Bergen travpark ble det dog voldsom utbetaling. De som fulgte Frode Gjesdals største V5-forslag på Nettavisen (innl.pris kr 1600) kunne innkassere formidable 162 960 kroner. På Eksperten ble det fullklaff for et andelslag (fem andeler a kr 300). Hver av de fem andelseierne får hele 32 592 kroner tilbake på sine 300 kroner. 

Fredag er det som vanlig V65/V4 og DD fra Solvalla og dagens omgang holder høy kvalitet. Fredag kveld er det da voldsom jackpotomgang på Biri og en flott V64-omgang fra Gävle.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Onsdag var det delt V86-omgang mellom Bergsåker og Solvalla. Travtrener Reijo Liljendahl sendte fire av sine stallhester til Sundsvall og Bergsåker og vant med tre av dem. I sulkyen i alle de tre seiersløpene satt Ulf Ohlsson som i tillegg vant to andre løp. Ulf Ohlsson vant altså fem løp på Bergsåker onsdag og torsdag kveld var han på plass i Boden hvor han vant to nye løp.

Per 3. april har Ulf Ohlsson kjørt 536 løp (det vil si 5.76 løp per dag). I følge ham selv kjører han over 13000 mil hvert år. For de som liker sammenligninger, så betyr det at han kjører Bergen-Oslo tur-retur litt oftere enn hver tredje dag. Det er rimelig heftig. Men det spiller av seg og per 3. april så leder Ohlsson den svenske kuskestatistikken (87 seire mot Bjørn Goop sine 78 seire på andreplass).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Treåring med tæl
Solvalla byr på strålende V65-løp i dag, og det er sjelden bra kvalitet på hestene. Jeg må ta "ställning" og velger formtrener Liljendahl og formkusk Ohlsson i V65-3 med stortalentet og treårige 6 Ready Ribb i V65-3. Ready Cash-sønnen avla sin debut på Gävle for ca tre uker siden og satt da tidlig i tet og så lekker ut da, og vant svært så enkelt. I dag er det debut bak startbilen og det er skjerpet motstand. Jeg liker 1 Furious Francis, men tror ikke den kan være med i spetskjøring. Det kan bety at 6 Ready Cash kan få tet tidlig. Uansett tror jeg på flott vinnersjanse og hesten kommer altså fra en gedigen formstall. Fredagens V65-banker heter 6 Ready Cash i V65-3.

Fikk farten opp med Goop
I V65-6/V4-4 vurderte jeg lenge å bankerspille 4 Maranello og Bjørn Goop. Hesten som trenes av Torsten Franck likte åpenbart å få Bjørn Goop i sulkyen, og var direkte lysende fra dødens som vinner på Solvalla 12. mars. Møter dog bra motstand, men jeg bankerspiller på det minste V65-forslaget.