40 millioner i V75

Foto: Hesteguiden.com

Det er jackpot i V75 og formidable penger å spille om. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Derby leverer på hjemmebane
Oddstips 2: Spansk fiasko i Roma
Tippetips: Liverpool slår tilbake
Premier League: Oversikt over skader og karanter

Det er Sørlandets travpark som er vertskap for ukens V75 og det er jackpot med over fire millioner ekstra kroner å spille om. En eventuell alenevinner kan ta med seg over 40 millioner kroner og det er altså voldsomme penger å spille om. I jakten på de store pengene klemmer vi til med et tredjevalg banker i en svært åpen V75-omgang.

Klikk her for å se våre V75-tips til Sørlandet

Det handler om Rune Wiigs stortalent 11 Above Gold som kommer ut i V75-3/V5-5. Den meget kapable femåringen etter From Above har vært en utfordring for Rune Wiig da hesten har galoppert bort fryktelig mye penger. I det siste har imidlertid fremgangene kommet og hesten har vært lysende i to strake seiersløp på Forus. Motstanden er naturligvis tøffere når det er snakk om V75, men vi føler det er masse å gå på for denne kapasitetstraveren. Til tross for et litt kjelkete ellevtespor, klemmer vi til med bankerspillet. Vi tror en feilfri Above Gold rett og slett er best i dette løpet. 5 Real Cosmic bomber trolig til tet, men denne karen er ikke like bøs over full vei. 8 General Ideal står ille til i spor åtte og vi har svært god tro på at Above Gold tygger ned all motstand i dette løpet. Rune Wiig er optimist, det er vi også. I en superspennende jackpotomgang klinker vi til med banker på Above Gold.
Rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 5-8-4 C: 7-3-1-2-10-12-6-9

Klikk her for å se våre V5-tips til Sørlandet

V75-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Til tross for stor startgalopp innfridde 6 Kolnes X.O. som vår V65-banker på Bjerke forrige onsdag. Det forteller litt om kapasiteten til denne fireåringen etter Spikeld. Lørdag har hesten springspor i volta, det skal redusere galopprisikoen og feilfritt må det være topp vinnersjanse for Eirik Høitomts kapable fireåring påny. Knepent førstevalg i et strålende spilleløp.

4 Hjelset Lissi innfridde som vårt DD-drag og favoritt i V75-7 forrige lørdag på en svært imponerende måte. Dro hardt unna i front den dagen og kom nesten alene til mål. Jager teten også i dette løpet, men motstanden er klart skjerpet denne lørdagen. 14 Torpa J. gjorde et helt sinnsykt seiersløp på Bergen travpark sist lørdag. Til tross for startgalopp kom Tengsareid-traveren tilbake og vant løpet. Står 20 meter tøffere inne nå, men har fortsatt mye å gå på. 9 Espe Trym er også en traver vi har sansen for. Kneblet enkelt gode A.B. Lom'n i sin siste start. Løser normalt godt på voltestart og får trolig tidlig kontakt med strekhestene.

15 Tord Viking skal hente 40 meter tillegg på vår favorittduo, det ser steintøft ut på forhånd. Men dette er en vinnerhest og han må regnes igjen. 3 Spik Elden var bedre enn noensinne sist på Klosterskogen, men møter tøffere motstand enn noensinne lørdag. Liten fidus fra en flott utgangsposisjon.
Rangering V75-1: A: 6 B: 4-14-9-15 C: 3-1-8-11-5-2-7-12 D: 13-10

V75-2 - Hoppedivisjonen varmblodshester finale. 2140 meter voltestart.
Hele 150 000 kroner venter vinneren av dette løpet og vi setter Eirik Høitomt først igjen. Fra et perfekt springspor tror vi 7 Livi Goal kan sitte tidlig i tet og da kan faktisk løpet være kjørt. Strålende vinner av et V75-løp på Jarlsberg nest sist, sist stod hoppa helt feil til. En våken Høitomt vil garantert dempe tempoet underveis dersom han kommer og da blir ikke Gill's Victory-hoppa lett å hente igjen.

Råsterke 13 Becky kan selvsagt klare det, selv fra 20 meter tillegg. Var riktignok klart slått av Livi Goal nest sist, men imponerte sånn sist at hun må tidlig på her. Becky tåler å gjøre jobben selv, det er fortsatt en meget god egenskap i travløp. 1 The Taste Of Energy strakk ikke helt til i et ungdomsløp sist. Nå er Tom Erik Solberg tilbake i sulkyen og fra et perfekt førstespor blir det smørløp her. Outsider.

9 Nordea Lavec spurtet strålende fra køen i seiersløpet til Becky på Bergen travpark for fjorten dager siden. Bakspor trekker ned, men Kolnes-hoppa er i form. Vi synes vel disse fire skiller seg litt ut i dette løpet, selv om det e mange flotte damer på farten.
Rangering V75-2/V5-4: A: 7 B: 13-1-9 C: 3-6-4-8-5-2-12-15-14-10

V75-4 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Det ser ut som et tohesters-oppgjør på forhånd i V75-4. Det meste taler for at 7 Solvang Balder sitter i føringen ut av den første svingen og den svært seiersvante femåringen blir også vår favoritt sammen med Thor Borg. Fire seire på fem forsøk er det blitt på denne Åsajerven-sønnen, nederlaget kom mot svært gode Rognfaks og den dagen galopperte Solvang Balder fra start. Har ellers virket svært travsikker og stabil og fra tet må det være en flott vinnersjanse.

13 Eikdølen blir uansett vond å stå imot dersom denne går feilfritt. Øystein Tjomslands flotte fireåring har vist voldsom kapasitet, men også vist at han kan galoppere grovt. Strålende opphenting etter stor galopp sist til seier. Eikdølen tåler imidlertid ikke mye tøys på veien fra sitt tillegg dersom han skal hente vår favoritt.

Fra tet/lederrygg kan vi heller ikke utelukke 1 Lyngens Obelix. Det meste har blitt feil for denne vallaken i de tre siste løpene, men han trives ekstra godt når han får være med der fremme. Høitomt opp som kusk nå, må regnes rett bak favorittduoen. 14 Turbin vant såre enkelt sist, men denne oppgaven ser mye tøffere ut.
Rangering V75-4: A: 7 B: 13-1 C: 14-9-10-5-3-10-11-12-8 D: 2-4-15-6

Klikk her for å se våre V75-tips til Sørlandet

V75-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Med dokumentert toppform i bagasjen og flotte forutsetninger setter vi 1 Sodin først her. Sodin avsluttet strålende i kulissene på Biri nest sist etter et håpløst løpsopplegg. Tredje sist satt hesten bom fast. I et meget tøft V75-løp i Drammen sist lørdag så Sodin meget pigg ut over mål som tredje. Blir trolig overflydd av startkatapulten Brødsjø Stina her, men fra førstespor må det være flott vinnersjanse uansett.

3 Brødsjø Stina var meget lekker i seiersløpet på Jarlsberg sist og gikk i strikkene helt inn i mål. Har ellers vært litt lunefull de siste hundre metrene, men var altså riktig fin sist. Er den sannsynlige tethesten her og kan lede fra start til mål igjen. Toppform er det også på 10 Stjerne Ask, men startsporet kunne selvsagt vært litt bedre. Eirik Høitomt kan få en strålende lørdag og kan vinne her også.

6 Beljue Gutten var vårt strålende førstevalg på Biri sist som et sjuendevalg. Her er motstanden tøffere, og tet blir det neppe. Da blir det betydelig mer sjanseartet og motstanden er klart skjerpet. Nja, sier vi nå. 2 Søndre Prinsen holder kalasform og kan være et sjokk fra helt perfekte forutsetninger. 8 Nimo ble stum i steget sist på en kjapp sprint og fra spor åtte må hesten rundt hele gjengen. Vi sier nja også på denne.
Rangering V75-5: A: 1 B: 3-10-2 C: 6-8-9-4-5-12 D: 11-7

V75-6 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi har meget stor sans for 2 Dacke Håleryd og til tross for et litt sjanseartet startspor (risiko for startgalopp), må vi sette Skeie-traveren først her. Vi hadde veldig god tro på hesten på Bergen travpark sist til tross for at hesten var steintøft meldt og stod i spor tolv bak bilen. Etter en feiende flott finish, tapte hesten på målfoto for en smygkjørt Gigant Nico. Det var en femstjerners prestasjon og løser hesten fra start er det bra vinnersjanse.

Favoritten 3 Mr. X.F. Royal har aldri vært en kløpper på voltestart og er således en favoritt i fare. Gjorde sitt klart beste løp i regi Trond Anderssen på Jarlsberg sist, men voltestart gir altså grunn til bekymring. Kanonform er det også på 5 Canny som stadig er uheldig med posisjonene. Unngår Canny og Kristian Malmin dødens er det vinnerform i kroppen. Fra et flott startspor setter vi også på svenskegjesten 6 Regina One. Med gjestekusk Geir Vegard Gundersen (en av Norges beste voltekusker) er det slett ikke usannsynlig med tidlig tetkjenning og da kan det bli seier.

15 Gentle Tilly kommer ut i årsdebut og selv om hesten muligens trenger løp i kroppen, kan han aldri utelates. Frode Hamre er skeptisk til om 12 Cream of Arnie kan hente 20 meter tillegg på flere solide strekhester og hesten må være forbedret fra årsdebuten for å klare det.
Rangering V75-6: A: 2 B: 3-5-6 C: 15-12-13-4-1-7-14-11-8-9 D: 10

Klikk her for å se våre DD-tips til Sørlandet

V75-7 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Fantastisk spilleløp i V75-finalen og et ualminnelig flott sportslig løp med bare norskfødte hester på startstreken. Vi tror Olav Mikkelborg sitter i føringen ut av den første svingen med 7 Shaman Star M. (3 Be My Hero er garantert tethesten og skal ha rygg). Sist ble Mikkeborg-traveren felt av en blytung Bjerkebane. Fra tet har Shaman Star M. en flott vinnersjanse her.

11 Strong Forte, 12 Super Fest Boy, 10 Global Karanar og 9 Mosquito De Mill setter vi nærmest til tross for at alle fire har trukket bakspor. Dette er alle travere som har sin styrke i sluttfasen av løpene, og alle kan vinne. Spesielt interessant blir det å se kapasitetstraveren Global Karanar i løpsbanen igjen. Det er voldsom kapasitet i sjuåringen. 6 Gann Golden var strålende i seiersløpet på Bergen travpark for to uker siden og må ses med vinnersjanse igjen.

Vinne kan også 1 Victor Invalley om det løser seg fra innersporet. Men Desserud-traveren blir trolig overflydd og da er alltid innersporet sjanseartet. Med løp i kroppen er hesten garantert kraftig forbedret fra årsdebuten.
Rangering V75-7: A: 7 B: 11-12-10-9-6 C: 1-5-4-2-8 D: 3

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vi garderer vår V75-banker Above Gold i V5-spillet da vi tror det er grønt lys for Geir Mikkelsens flotte danskeimport 3 Pele Hastrup i V5-1. Sist ble hesten sittende bom fast i ryggen på vinneren Opal Speed og så dunderfin ut. Nest sist var hesten strålende vinner på Forus. Her bærer det garantert til tet og da må det være en knallfin vinnersjanse. Geir Mikkelsen er svært optimistisk og det skjønner vi godt, for dette er en riktig fin traver. Han møter riktignok gode 11 Valley High, men når Tjomsland-traveren har tapt sportrekningen setter vi alle V5-pengene på Pele Hastrup.
Rangering V5-1: A: 3 B: 11-7-8 C: 2-12-10-6-9 D: 1-4-5

Klikk her for å se våre V5-tips til Sørlandet

V5-2 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
9 Hvalstad Jerven blir vår favoritt i dette kaldblodsløpet. Hesten vant på fint vis nest sist og fulgte opp med en flott tredjeplass sist. Motstanden ser svært overkommelig ut her og det må være en flott vinnersjanse. Etter noen løp på det jevne var det bedring å spore for 3 Teng Kongen sist. Fra et fint startspor er Tjomsland-traveren tidlig aktuell her.

7 Vinnie Elden kom flott tilbake etter startgalopp på Biri sist fredag og holder Biri-hesten seg på beina kan han runde denne gjengen. Formen er på topp. 8 Tallas holder svært usikker form, men kapasiteten er som kjent veldig fint på denne Gaustad-traveren.
Rangering V5-2: A: 9 B: 3-7-8 C: 6-2-10-5-4 D: 1