58 millioner i potten på nasjonaldagen

Pliggfaksen og Hans Brunlöf. Foto Trav Gävleborg.
Pliggfaksen og Hans Brunlöf. Foto Trav Gävleborg.

Siden Norges nasjonaldag faller på en lørdag i år, får vi nordmenn gleden av å spille V75 til Sverige. Hele 58 millioner venter en eventuell norsk alenevinner.

Det nærmer seg 17. mai med stormskritt, og på lørdag er det tradisjonen tro  full fest på Øvrevoll galoppbane med både  V65 og V5-spill. I tillegg får vi nordmenn gleden av å være med å spille til  Sveriges ordinære V75-omgang på Gävle, all den tid 17. mai faller på en lørdag i år.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Gävle lørdag 17. mai
V4 kl 12,.45
V75 kl. 14.30
V5 kl. 15.15
DD kl. 16.25

Les også rykende ferske V65-tips til Øvrevoll på nasjonaldagen

Det betyr også at den hjemlige V75-omgangen er flyttet til mandag 19. mai. Nettavisen hviler som kjent aldri og har selvsagt tips til begge disse kjøringene på nasjonaldagen, i tillegg til jackpotomgangen i V65-spillet som avvikles i Åmål lørdag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

PS. All den tid også Nettavisens hardtarbeidende travredaksjon også må puste litt mellom slagene, har vi valgt en litt kortere variant på vår V75-artikkel til Gävle og må nøye oss med omtale av våre to V75-bankere og vår spenstige DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Oscar og Britt
Vår hovedbanker til lørdagens V75 i Gävle var vi ikke mye i tvil om. I V75-5 som er et lærlingslopp gir vi full tiltro til 4 Britt Palema og Oscar Nilsson. Den Fredrik Persson-trente hoppa debuterte først som fireåring i fjor og vant fem av sine ti løp i fjor. 2014 har innledet på samme måte og på sju starter har Britt Palema vunnet tre ganger og tatt tre andreplasser i 2014. Sist på Solvalla var hoppa rett og slett kanongod. Til tross for at Oscar Nilsson måtte bruke henne for å komme seg foran, hadde han full kontroll mot mål og seierstiden ble sterke 13.8/2140 meter. Tredje sist gjorde hoppa et overdådig løp fra dødens på Axevalla og fjerde sist vant hoppa et V75-løp på Kalmar.

Mye taler for
All den tid det er et lærlingsløp, er ikke kvaliteten på løpet den tøffeste og det er heller ikke noe minus at det er et hoppeløp. Dyktige Oscar Nilsson har kusket Britt Palema i fire av åtte seiersløpene og kjenner således hoppa vært godt. Startsporet er ikke mye å klage på og vi bruker 4 Britt Palema som vår V75 og V5-banker i Gävle lørdag.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Mino får det tøft
Hovel Helmens herlige seksårige Moe Odin-sønn 8 Mino er også på plass i Gävle og starter i V75-3. Mino kommer til dette løpet med fire strake seire, men lørdag tror vi han må spille annenfiolin.

20 meter på en tøffing
Vi tror 1 Pliggfaksen leder løpet rundt om fra sin utgangsposisjon på strek. Pliggfaksen var rett og slett kanongod toer sist bak elitehesten Faksen J.R. Trener og eier Hans Brunløf valgte naturligvis å slippe føringen til Faksen J.R (som stod 40 meter bak på Bergsåker 3. mai) når denne kom farende etter 500 meter. Pliggfaksen var likevel ikke verre på det enn at han utfordret Faksens J.R reelt mot mål, men kom ikke forbi.

25-fart fra strek
I rygg på Pliggfaksen i hele sisterunden satt elitehesten Odin Tabac, men denne var sjanseløs til å utfordre Pliggfaksen mot mål. 25.7/2140 meter voltestart travet Pliggfaksen i det løpet, og når Mino skal hente 20 meter på denne, så sier det seg selv at det er tøffe betingelser. Vi bankerspiller også 1 Pliggfaksen i V75-spillet lørdag, men garderer litt i V5-spillet, all den vi der bruker Britt Palema som vår banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Costatantisoldi i DD
Det gikk store stallskrik på 10 Costatantisoldi i forkant av V75-løpene på Åby 26. april, men en ivrig Pekka Korpi fyrte av kruttet for tidlig og hesten løp seg trøtt mot mål den dagen. Sist på Solvalla satt trener Risto Airaksinen selv i sulkyen og den niårige vallaken vant egentlig såre enkelt etter sterke 10.3 siste 800. Lørdag setter Bjørn Goop seg opp i sulkyen og det er som kjent ikke noe minus.

Alt spiller i V75-7 havner på 1 Rocket Zet og 5 Betterthancheckers og det lukter fart alle dager i uken i dette sprintløpet. Costatantisoldi blir et svært godt betalt tredjevalg og i DD blir selvsagt oddsene deretter. Vi må teste et DD-spill med Costatantisoldi som vår DD-banker.