6. valg som banker i V75!

Foto: hesteguiden.com

Håkon Einar Hansen klinker til med to tøffe bankere i en superspennende V75-omgang.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

V75-sirkuset inntar Drammen denne lørdagen, og på den banen skjer det som regel litt av hvert. En gjennomgående trend er høye utbetalinger, og da er det om å gjøre å lukte seg frem til de løpene det kan komme en smell i. Vi garderer således bredt i tre løp vi mener det kan være rom for at det kan dukke opp noen overraskende vinnere, og våre to bankere for dagen er av den svært spenstige sorten.

Vi presenterer den klart mest spennende først, og at 15 Grindstad Jahn i finalen foreløpig skal være snakk om et sjettevalg og en 10-prosenter i spillet forstår vi lite av. Sjefen-sønnen finner toppformen på denne tiden hvert år, og etter de to siste innsatsene å dømme har 9-åringen neppe vært bedre enn han er akkurat nå.

I den siste starten avsluttet Brattås-traveren helt strålende til sølv på sterke 23.9 full vei (og når de kjørte 30.0 første 500 på siste tusen i front må han avsluttet de siste 400 langt ned mot 20.0), og når vi vet fra tidligere av at vår superfriske banker i V75-7 setter veldig pris på dagens ekstremt lange distanse (2940 meter) spiller vi med kanontro.

Sjettevalget har nemlig vært ute i nettopp dette oppgjøret de to siste årene, og i 2008 ble han nr. 3 , mens han i fjor fikk sølv bak svært gode Neslands Loke på 26.4 med innlagt galopp (og da er det vel naturlig at han klatrer helt til topps på pallen i år?). I tillegg var han toer bak Voje Faks i langløpet på OGP-dagen i fjor, og når all statistikk tilsier at disse løpene blir vunnet fra lengste tillegg er vi ikke redd for å prøve oss på denne på lørdag (og vi spiller til skyhøye odds i både DD-spillet og i supertrippel-spillet).

Vårt supertrippel-forslag på 240 kroner kan du få kjøpt her.

V75-spesialist henter nye 75.000?
Ja, vi er tilbøyelig til å tro akkurat det om 13 Atlantic Ås i innledningen, og at ikke den formtoppede Rite On Line-sønnen er favoritt i løpet er etter vårt skjønn helt feil. Favoritten 9 Onion F.H. har ingen fordel av dagens trange oval (sliter til tider med aksjonen), og når han i tillegg er sprutredd er faren for galopp overhengende fra bakspor. 4 Cosmo M.L. er stor som et hus, og sannsynligheten for at Alf Palema-sønnen kommer seg av gårde i rett gangart anser vi ikke for å være særlig stor.

Da kan det godt smelle i dette løpet, men vi mener vinnersjansene til Bo Westergaards traver er såpass store med løpesnor fra 20 meter tillegg at vi satser på at 7-åringen gjør som han pleier å gjøre når han starter i V75 (vunnet tre V75-løp med 100.000 kroner i førstepremie så langt i år). Vi har knapt sett vår første banker for dagen så fin (så jo ut som en tønne med krutt) som han var i den siste starten, men ved den anledningen fikk han aldri sjansen til slutt fra tredje innvendig. Løp i kroppen etter litt pause har garantert gjort godt, og dagens arena har han tidligere vist at han takler på utmerket vis (vunnet V75-løp her tidligere i sin karriere).

Øk vinnersjansene dine med systemspill

Ikke musikk i våre ører...
Nei, innerspor på tillegg på en sprint i Drammen er langt fra optimale forutsetninger etter vårt skjønn, og når 9 Trineline i V75-4 ser ut til å bli dagens største favoritt iler vi selvsagt til med garderinger. Järvsöfaks-datteren har vunnet fire av de siste fem startene på imponerende vis, men det skal ikke strule seg til mye fra denne utgangsposisjonen før det kan bli vel langt frem til strekhester som går ned mot 30.0 og muligens litt bedre.

Kuskene er også såpass påleste at vi tror Cato Antonsen har et mål for øyet ned startsiden bak 10 Balderflya, og det er å ha beina i mellom slik at Borg`n ikke kommer seg ut fra sitt innerspor med storfavoritten. Sistnevnte slet ned startsiden sist, men nå er det snakk om løpesnor, og da tror vi Bokli Balder-datteren kommer langt bedre i gang. Med et slikt scenario åpner løpet seg veldig opp, men det er mest nærliggende å tro at vinneren kan komme fra strek.

Leangen-tips: Janne gjør som pappa?
Les også: Her er dagens VM-tips

To hester gjør opp
Vi er rimelig trygge på at vinneren er nevnt på duoen 5 Johan Herbjørn og 6 Ramstad Loke i den femte avdelingen, og klart mest spennende er selvfølgelig førstnevnte med sine 20 % 5-åringen har gått strålende løp i hele år, og i den siste starten var Spikeld-sønnen bedre enn noen gang. En ulykksalig oppløpsgalopp ødela en klar seier og en tid på 25-tallet, og slik Undem-traveren løste fra start (stått i mye dårlige spor forut for det) i den siste starten er det teten som gjelder også denne gangen.

Sistnevnte er dog ingen kastekjepp, og selv fra utvendig posisjon kan den seiersvante Moe Odin-sønnen (vunnet fire av de siste fem) vise seg som den tøffeste til slutt. 6-åringen vant tross alt sprettlett på meget sterke 26.3 full vei i den nest siste starten på landet hovedbane, og champion Høitomt er jo en mester til å beregne farten underveis.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Rosinen i pølsen
Tradisjonsrike HKH Kronprins Haakons Pokalløp i V75-6 har blitt en riktig perle av et løp, og det er vel ikke å overdrive og si at landets beste 4-åringer blant de varmblodige her er samlet for å kjempe om en førstepremie på hele 150.000 kroner over velvoksende 2500 meter. I fjor vant No Mans Land noe overraskende som et sjettevalg i spillet, og vi er ikke helt fremmed for at det kan komme en smell også i år.

Annonse: Øivind Grøstad tror stenhardt på hesten med det morsomme navnet

Ubeseirede 6 Gattuso L. kastes her til ulvene, men vi ble mektig imponert av Coktail Jet-sønnen ved hans siste opptreden i Sverige. 4-åringen vant ved den anledningen tilsynelatende ukjørt på sterke 15.2 full vei (på sugen bane), og det var jo et hav ned til de øvrige deltagerne. Kanskje er det slik at stortalentet til Bo Westergaard allerede nå gjør narr av langt mer garvede konkurrenter (virker til å være utømmelig for krefter), og vi prøver oss således med en småfrekk utgang på 24-prosenteren på vårt store system.

En formtoppet 4 Thai Olympic har vunnet sportrekningen, og på sitt beste leder fort Blekkan-traveren rundt om. Thai Tanic-sønnen skuffet kapitalt ved flere anledninger i fjor når han møtte de beste i årgangen, men vi syntes det er langt bedre utgave vi har fått se i år. Etter to triumfer på stayerdistansen leverte 4-åringen et strålende løp til tredje på meget sterke 12.5 over en sprint under OGP-helgen, og treningsrapportene forut for denne starten er udelt positive.

Fjorårets årgangsener 12 Golden Brown har tapt sportrekningen på forhånd, men den steintøffe Chipmate-sønnen skal på ingen måte avskrives av den grunn. Tovengen-traveren var en bunnsolid vinner i 4-årsstjernen, og etter det har 4-åringen fått fjerde i et tøft løp i Sverige (og normalt har et løp med pisken gjort godt på den litt flegmatiske krabaten).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V75-2: En rekke svært gode hester i grunnlaget setter hverandre her i stevne, og vi er ikke fremmed for at det kan komme en smell i dette oppgjøret. Posisjoner og dagsform vil avgjøre, men klart underspilt med sine snaue 13 % mener vi 5 Dayzy Ek er. Dahir De Prelong-datteren gikk fullt godkjent til fjerde på 16.1 full vei etter lang pause sist, og vi mistenker at 5-årshoppa ble litt tung å få i gang igjen etter at Høitomt tok litt opp på vei ut i oppløpet. Løp i kroppen har garantert gjort godt, og fra spiss på en sprint på dagens arena kan Kjærnet-traveren bli svært vond å fange.

Tidlig aktuell må 6 Running Moose være med sterke merriter fra Danmark (normalt klart bedre enn grunnlaget sitt disse hestene som dukker opp derfra), og på tross av et spor litt langt ute setter vi også 7 Super Wave ganske høyt. Rubintor Pri-sønnen vant nærmest ukjørt når det først løste seg ut i oppløpet sist ved sin triumf, og i likhet med vår favoritt i løpet har ganske sikkert Holm-traveren gått kraftig fremover på form med et løp innenfor vesten etter lang pause.

V75-3: Et herlig oppgjør venter oss her hvor 12 flotte hopper skal ut å kjempe om 100.000 kroner i løpet til minne om stortreneren Benn Orre. Teten har alt å si på dagens arena, og slik 3 Rulettes Giant Star løste bak startbilens vinger i den siste starten er det nærliggende å tro at Kendrick Hanover-datteren blir tempodirigenten i front ved denne anledningen.

Jensen-traveren holdt strålende til tredje bak to svært gode hester sist på 16.8 full vei, og uten alt for mye press underveis sitter fort danske Jeppe Juel bak en storløpsvinner på lørdag. Innledet veldig lovende har 6 Joie De La Lumiere med sine to triumfer, og når Spotlite Lobell-datteren blir kuskeforsterket med Per O. Midtfjeld er det snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Matchet i tøffe lag har 1 Fiery Tile blitt uten å få den helt store utellingen, men når Eirik Høitomt setter seg opp den nybehandlede Muscles Yankee-datteren skal det være snakk om en stor outsider fra et optimalt spor. Litt langt ute står 7 Diva Arvells, men Varenne-datteren har vist veldig fine ting så langt. Tovengen-traveren besitter kvaliteter som kan bringe henne langt, og med litt klaff på veien dukker hun opp i rette enden også her.

Ekspertforslag
Til en uvanlig spennende V75-omgang i Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 630 og 2140 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre DD-forslag på hhv 120, 250 og 440 kroner ligger ute her .

Det største V75-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her , mens vårt supertrippel-forslag på 240 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!

Sportspill.no on Facebook