Gå til sidens hovedinnhold

Adielsson dominerte på Solvalla

V75 SOLVALLA: Tre triumfer innen V75-spillet søndag gjorde Erik Adielsson til en glad mann.

Av rikstoto.no

Samtidig passet Adielsson å skryte av trener Stig H. Johansson som selet ut trioen.

Innledningen av søndagens V75-spill gikk i Elitloppets tegn. Den første kvalifiseringen kom i vei uten at noen av deltagerne dummet seg ut, men en som havnet helt feil til var Lucky Jim fra USA. Dens kusk Andy Miller var ukjent med hvordan løpene blir kjørt i Norden, og trodde vel innerst inne at han skulle kunne gli frem til føringen via tredjespor i første sving.

Tetløperen Copper Beach dro hardt i front, mens Nu Pagadi skled opp utvendig. Lucky Jim ble hengende i tredjespor helt inn til mål, fikk stive bein, og forsvant ut av seierskampen. Etter en sparereise bak i feltet kom italienske Ilaria Jet med en solid sluttspurt sammen med Jean Michel Bazire, og kunne stikke nesa først på målstreken. Triton Sund satt også fast i det lengste, men etter en uhyre våken kusking av Ørjan Kihlstrøm ble det åpning for angrep 150 meter igjen, og en rakrettspurt sørget for andrepremien. Nu Pagadi kjempet seg inn til tredje, mens Quarcio Du Chene fikset fjerdepremien og dermed den siste finalebilletten.

Ilaria Jet var et åttendevalg i V75-spillet.

Dramatikk i V75-2
Det andre kvalifiseringsløpet til Elitloppet, V75-2, begynte og sluttet dramatisk. Franske Oyonnax med Sebastian Ernault slo på galoppen midt i den første svingen, og dermed forsvant en av de store forhåndsfavorittene. Feltet innrettet seg med Lisa America i føringen, men kusken Jorma Kontio så ut til høyre og oppdaget at Beanie M.M. kom seilende i stor fart, Kontio valgte å slippe taktpinnen umiddelbart, der man passerte de første 500 meterne etter 1.07.

Nestfavoritten, fjorårsvinneren Torvald Palema lå i tredje par innvendig, mens Define The World slet utvendig for lederen. Bak denne fikk Brioni og Joakim Løvgren drømmeløpet, og i det 300 meter gjensto angrep ekvipasjen i meget lekker stil. De fikk en lengdes ledelse, mens Torvald Palema tasset bak. Åke Svanstedt dro i angrep da hundre meter gjensto, og det kunne se ut som om ekvipasjen sjenerte Iceland og Ørjan Kihlstrøm. På målstreken var Torvald Palema nesa foran Brioni, men det tok tid før banedommerne godkjente triumf til Svanstedt.

- Det var veldig trangt, men jeg følte ikke at jeg hadde gjort noe galt, kommenterte Åke Svanstedt etterpå.

Innvendig reise ga seier
Det ble kjørt hardt i alle løpene på Solvalla søndag, men det spørs om ikke startfarten til Deuxieme Picsous og Eyesee i treåringseliten i V75-3 var toppen av det hele? Hestene duellerte i 700 meter i 10-tempo før det hele roet seg. Da hadde favoritten Raja Mirchi tatt galoppen fatt, og hingsten viste med tydelighet at han ikke likte den harde banen.

En som ikke var med på showfarten i innledningen var Erik Adielsson og tredjevalget Nevele Wood. Via innvendig reise åpnet alle luker seg mot målstreken som ga en knapp seier foran en meget tapper Deuxieme Picsous, der toppkusken Jean Michel Bazire viste irritasjon etterpå. Han mente at topptempoet på den første langsiden ødela seieren, noe man kan forstå.

Norske Dominus fikk et skreddersydd opplegg i andre par utvendig, men skuffet ved å gi opp allerede inn på oppløpet etter en kort periode i angrep.

Adielsson på nytt
Knapt hadde Erik Adielsson tatt seg ut av sulkysetet med Nevele Wood i V75-3 hvor hele Solvalla ristet av klappsalver, var det klart for et nytt show i hans regi. Lekre Somekindacatch med fartstid i USA, viste en suveren spenst og kjapphet i det bilen slapp feltet. Hun dundret til tet med Adielsson som pilot, og sistnevnte passet på å samle feltet tidlig. De øvrige deltagerne så aldri farlige ut, tetløperen Somekindacatch ble stadig mer bøs, og da Erik slapp henne av over oppløpet var det med suveren seier i sikte.

- Dette er en traver over vanlig format, skrøt seierskusken og ga ros til treneren Stig H. Johansson.

Øystein Tjomsland startet Fleetfoot Hanover og ekvipasjen fikk et flott løp i tredje par utvendig, men kreftene til hoppa ebbet ut og de havnet uplassert.

Vinneren var et andrevalg i V75-spillet.

Goop lurte finnen
Meget betrodde Sundsvik Saigon, en finsk seiersmaskin i regi Rainer Bjørkroth, stakk rett til tet i V75-5. Det vil si at Bjørn Goop som startet godt med innersporets Global Limosine, hadde skumle planer og slapp godvillig.

Løpet ble en heller kjedelig affære i lavt tempo, og pulsen steg først inn på oppløpet hvor Global Limosine fikk åpningen og angrep. Goop hadde krutt i sin hest som tok seg lett forbi, det etter at lederen hadde snublet litt i travet sitt rett før mål.

- Vi fikk alt på vår måte og hesten viste fin kvalitet ved å avsluttet raskt mot mål. Jeg håpet på å få plassen bak favoritten, og drømte om luke til slutt. Alt gikk i oppfyllelse, sa en snakkesalig Bjørn Goop etterpå om andrevalget.

Goop igjen
V75-6, løpet etter selve Elitloppsfinalen, ble til et enkelt bytte for Pebbly og Bjørn Goop.

- Vi fikk bestemme hele tiden, fikk ikke press før mot den siste svingen, og jeg tror jeg rett og slett stjal løpet ved å holde igjen i tet til å begynne med. Hun fortjente en seier nå, meldte en klart fornøyd Bjørn Goop om familiehesten som pappa Olle og mamma Annica eier.

Favoritten fra Frankrike Save The Quick kom sterkt på den siste langsiden, men fikk et tungt tredjespor i siste sving – og ble trøtt treer i mål. Litt skuffende faktisk etter gode å ha vært på ryktebørsen under ukens gang. Jan Kristian Waaler selet ut Michelle De Champs. Hoppa travet 1.13.8, men ble første hest uten premie etter en innvendig reise sammen med Vidar Hop.

Vinneren var et andrevalg i V75.

Adielsson avsluttet
Han hadde en flott dag på Solvalla søndag Erik Adielsson. Tre triumfer, alle med hester fra Stig H. Johansson, ble fasit. Fantastisk. Den siste han sendte først inn i mål var I Won’t Dance som suste til føringen, fikk dempe, og deretter stakk unna til tre lengders seier.

- Jeg er uhyre glad for alle triumfene, men litt lei meg for at Nu Pagadi ikke fikk til en bedre innsats i Elitloppet. Nå skal jeg ikke virke sur, for dagen i dag på Solvalla har vært rent ut enorm, avslutter Erik.

Norske Beat The Tag leverte også en meget god prestasjon. Han kom først til i tredje par innvendig, så opp i andre utvendig. Hele oppløpet ned stred fireåringen som Jan Kristian Waaler trener strålende. Det ble til slutt en meritterende fjerdepremie, nesten på linje med toren Zyrano Boko og tredjeplasserte Main Wise As.

Favoritten Mago D’Amore var ikke i humør og slang seg i galopp med det samme.

V75-spillet oppsummerer vi med at utbetalingen for sju rette ble 144.077 kroner. De som greide seks rette ble belønnet med 806 kroner, mens alle med fem rette kunne glede seg over 78 kroner.

Kommentarer til denne saken