Alene igjen

Foto: Hesteguiden.com

Riverside Alone var brenngod sist fra dødens og kom alene til mål. Vi tror på ny seier. Sjekk våre travtips.

Det er Jarlsberg travbane som også denne tirsdagen er vertskap for lunsjtravet. Og som sist tirsdag er det fine løp som presenteres på Vestfold-ovalen. Bankeren fant vi allerede i den første avdelingen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Det handler om skjøre, men akk så begavede 8 Riverside Royal. Vallaken som nå er blitt seks år, viste talent allerede som treåring da han blant annet vant et løp i DNT's unghestserie i desember 2008. I fireårssesongen året etter startet Riverside Royal kun fire ganger, men var likevel først i mål to ganger. Ble så borte fra løpsbanen i et år, og dukket i oktober i fjor opp i regi Cato Michelsen. Gikk da to fine løp til fjerde, før hesten ikke fungerte tredje sist i Drammen. Fikk da en ny pause og kom ut sterkt forbedret i et lunsjløp på Bjerke 13. desember. Etter tidlig tetkjenning ble det helenkel seier. Sist på Bjerke var hesten enda bedre. Til tross for dødens mot betydelig skjerpet motstand, kom Riverside Alone alene til mål. Det var en rå prestasjon.

Sportspill var i kontakt med treneren Cato Michelsen mandag ettermiddag. Cato hadde da nettopp vært ute og kjørt med hesten (Cato har det for vane å teste hestene sine dagen før løp). Og i følge Cato fungerte hesten perfekt.
- Dette er en hest som kan tjene store penger i 2012 om han holder seg frisk, sa Cato til oss. Sist knakk han lett Olivia Fair fra dødens, og da skal han ikke ha noen problemer med å knekke Bully som trolig er tethesten her. Selv om det blir dødens igjen, var den klare meldingen fra Cato.

Cato kunne ellers fortelle at dersom hesten også fungerer slik han skal tirsdag, så satser han på start i grunndivisjonen etterhvert. Vi ble så imponert over Riverside Alone sist, at vi ikke nøler med å bankerspille ham.
Rangering V5-1: A: 8 B: 3-1 C: 6-7-2-9-10-2 D: 4-5

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart
- Kommer vi til tet, så taper ikke 5 Bungalow Bill. Det er ingen som springer forbi ham. Det var Frode Hamres kontante svar til Sportspill mandag formiddag, da vi spurte om han kom til å sitte foran dersom han kom seg til tet. Og da er førstevalget gitt, selv om Bungalow Bill ikke har imponert i sine to siste starter. Hester trener like bra som mine beste stallhester, var den klare meldingen fra treneren bak formstall nummer en i landet nå. Når det i tillegg er sprint og ingen startraske hester på innsiden, gir vi Bungalow Bill vinnertipset.

3 Orient Expressen var meget positiv i sitt comeback nest sist, og fulgte opp med et nytt flott løp på Sørlandet sist til seier. Han tåler åpenbart å gå en tøff siste 500 denne vallaken, men vi er litt usikre på sprintdistansen. Han har ikke åpnet noe særlig i de startene vi har sjekket ham, men motstanden er billig her. Helt klart en vinnerkandidat igjen. 9 Diamond Hurricane står til for et fint smygløp her. Burde vunnet fra tet tredje sist, avsluttet flott til andre nest sist. Sist satt hesten fast i mål, tilsynelatende med krefter spart.

7 Pantini gikk helt på det jevne nest sist, men var noe forbedret sist. Holdt da fint fra dødens til fjerde. Stallhestene til Petter Glittum opptrer ujevnt (Rolin er et svært godt eksempel på det), men Pantini møter enklere motstand nå og klaffer det fra spor sju kan Pantini vinne. 4 Petter Rags har avslørt fin kapasitet ved flere anledninger, men galoppene har kommet svært tett den siste tiden.
Rangering V5-2: A: 5 B: 3-9-7 C: 4-8 D: 1-2-6

Annonse: Øivind Grøstad hadde 13.9 siste 500 på denne nylig og byr på et svært interessant bankerobjekt i V5-2

V5-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Lunsjomgangens spillenøtt kommer uten tvil her i den tredje avdelingen. Det kan være slik at pausehesten 2 Dunderkarlsson sitter i tet ut av den første svingen (Kristian Bjørnerød varsler ryggløp med 1 Bonaparte M.M.) og vel i tet kan sjuåringen taue dette feltet helt hjem. Vant på direkten for Trond Anderssen i debuten 19.juli, men etter det har det meste blitt feil. Kommer nå tilbake etter pause med fine treningsrapporter i ryggen.

10 Orion K. holdt strålende fra dødens nest sist og ga en god svenskegjest nesten kamp til døra da. Ikke like bra sist, da hesten til tross for tredjeplass, ikke fikk opp toppfarten helt. Her blir det ryggløp i det lengste, og motstanden er uten tvil overkommelig. 7 Playful Win har vunnet flere lunsjløp fra dødens og hadde normalt vært et klart førstevalg her. Men vi synes innsatsen i de to siste løpene kun har vært på det jevne, og startsporet tirsdag er krevende. 8 Ciba er så god fra start at hun kan finne seg en god posisjon direkte. Satt delvis stengt over mål (som treer) på Bjerke torsdag og kunne trolig utfordret om seieren med åpning (Zypani Rich vant).

9 O.M.X. Twenty viste form både nest sist og sist og kan få et fint løp her. 5 Online Siem viste flott form i flere løp, før hoppa møtte altfor tøff motstand i V75 sist. Ikke ueffen i disse omgivelsene. 1 Bonaparte M.M. har gitt seg fra tet en rekke ganger utover høsten, med ryggløp tennes muligens løpgnisten igjen.
Rangering V5-3: A: 2 B: 10-7-8-9 C: 5-1-4-6 D: 3

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Frode Hamre har hatt en eventyrlig innledning på 2012. På kun 17 kjørte løp, har bergenseren vunnet åtte (før mandagsløpene). Formidabelt. Og han har flere fine vinnersjanser tirsdag. 4 Boztheman gjorde et flott løp fra dødens forrige mandag og tapte i det aller siste steget for en smygkjørt Chippon. Her lukter det 2 Keiko N. til tet, og da setter nok Frode fart på sin hest for å overta. Fra tet må vinnersjansen være meget god.

6 X.O. Hornline mistet vel den aboslutte toppformen utover høsten, men har jo vist ved en rekke anledninger at han tåler litt hardkjør underveis. Trener Lars Magne Søvik melder om fine treningsjobb og da setter vi kapasitetshesten tidlig på. 5 Milliondollar Baby D. gikk helpigg i mål sist etter innvendig reise. Her blir det litt mer sjanseartet og hoppa kan havne litt på vingel. Uansett tredjevalget da hoppa ga formbeskjed sist. 9 M. Baby satt langt bak sist og kunne ikke hente noe i en rask avslutning. Kanongod vinner fra dødens tredje sist og hyggelig avslutning nest sist. Med fine rygger fra start er M. Baby en vinnerkandidat her.

3 Fighting Superb skal ut i et V75-løp neste lørdag og dette løpet blir mer som en gjennomkjøring, fortalte Tom Forkerud oss mandag kveld. Og femåringen vil heller ikke gå med sitt optimale utstyr. 2 Keiko N. kommer til å få ryggløpet sitt, men har ikke vist form den siste tiden. 8 Classical Hill er opp og ned, og har trukket et vrient startspor. Likevel ikke sjanseløs i et åpent løp.
Rangering V5-4: A: 4 B: 6-5-9 C: 3-2-8-1 D: 10-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Lunsjomgangens største favoritt kommer ut her i V5-5. Øystein Bjønstad og 3 Frøyu Oda står med fire strake seire og jager altså stolpe i programraden (fem strake seire). Hun slo bra hester sist, nærmest uanstrengt og har egentlig vært solid i alle seiersløpene og det er umulig å ikke sette hoppa først. Men før eller siden kommer nederlaget, hestene holder ikke form over evig tid og vi velger å spekulere litt her, da det er fantastisk verdi i andre vinnere i dette løpet.

Geir Vegard Gundersen får atter muligheten bak 7 Valle Tora som trolig er tethesten her. Valle Tora var meget tapper fra tet (for nettopp GV) på Bjerke fjerde sist og tapte da kun for gode Gylden Kongen. Kom også flott tilbake etter galopp i sin siste start. Har nå fått en liten pause og kan lede dette fra start til mål. 4 Huseby Sofie har utviklet seg kraftig de siste månedene. Fine seiersløp både fjerde sist (til tross for galopp) og nest sist, og holdt flott fra dødens i et V75-løp sist (Gylden Tina vant).

2 Ilprins har gjort to fine seiersløp på Sørlandet og trives spesielt godt i tet (kan kanskje holde Valle Tora ute). 10 Kile Sjefen viste formstigning sist, selv om han ikke sprudlet nedover oppløpet. Kapasiteten er bra og han blir ikke mye spilt her. 8 Skøylill hadde vunnet nest sist på Biri (Jentungen vant det løpet), men den sedvanlige galoppen ødela igjen i den siste svingen. Før eller siden er Schem-traveren først på målfotoet igjen.
Rangering V5-5: A: 3 B: 7-4 C: 2-10-8-11-1-5-12 D: 9-6