Andy fikser cashen ved Mjøsa

Foto: Hesteguiden.com

Fireårige Andy B.R. årsdebuterer på Biri fredag. Vi tror på seier direkte. Sjekk våre V65-tips.

Biri travbane er vertskap for fredagens V65/V5-veddemål og det er svært fine løp som tilbys spillerne ved Mjøsbanen fredag kveld. Vi venter helt til siste avdeling med vår banker.

Vi setter kronene våre på 1 Andy B.R. i V65-6. Den Trond Anderssen-trente vallaken etter Andover Hall galopperte bort en god del kroner i treårssesongen, men avsluttet sesongen med å hente 100 000 kroner da han vant et V75-løp på Forus. Også fjerde sist vant hesten i V75 og totalt ble det drøye 200 000 innkjørt. Fredag har vallaken trukket førstespor bak bilen og Eirik Høitomt er makker (som han var i siste seiersløp). Ingen tar en lengde på Andy B.R. fra start og holder seg hesten seg på beina, har vi tro på ledelse fra start til mål, til tross for flere gode konkurrenter. Vi stoler på Andy B.R. og Eirik Høitomt.
Rangering V65-6: A: 1 B: 6-5-4 C: 2-9-10-3-11-8-7-12

V65-1 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Mye fin hest på farten i dette stayerløpet som innleder V65-spillet. Vi setter 8 Saevous først i den tro at hesten har klar fordel av distansen. Vi likte hesten svært godt i seiersløpet på Bjerke tredje sist, og dette er en fin type.

3 Powerful Man er på nytt norgestokt etter å ha vunnet to av sine tre siste løp i Norge. Tredjespor bak bilen er perfekt og Niclas Benson kan atter sitte bak en vinner. 5 Marco Zoot er usikker og ikke hver dag han fungerer som best, men kapasiteten er uomtvistelig.

10 Safe Amour (tilbake etter pause), 6 Prins Trøjborg (har skuffet, men kan mye) og 2 My Laddies Legagy (svært variabel, men bra på sitt beste) rangeres nærmest i et åpent løp.
Rangering V65-1: A: 8 B: 3-5-10 C: 6-2-7-4-1-12-10-9

V65-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
10 Sølvbergs Knekten vant femte sist, i de neste løpene har vinnerne vært Odine U.N. (V65-vinner Bjerke onsdag), Bertekongen, Lije Faksa og Smedheim Lilja. Fredag er motstanden bra, men Stenberg-hesten er i form og avsluttet strålende bak Smedheim Lilja sist og blir vårt førstevalg.

7 Hanse Piril er en fireåring i flott utvikling. Galopperte i seiersstriden sist og har egentlig vært god i alle årets tre starter. Fra springspor kan det bære rett til tet dersom Ruttenborg treffer i volta. 2 Borge Oda har vi jaktet det siste året. Hoppa er i form og kom flott tilbake etter galopp sist. 3 Sevrin er det bra fart i, men også mye galopp.

6 Vildeli vant fra tet sist på Leangen og det i overlegen stil. Har ikke bydd seg til bakfra, og kan altså bli farlig hvis hun kommer seg foran. 5 Aas Balder er tråkk, men har også vist fart.
Rangering V65-2: A: 10 B: 7-2-3-6 C: 5-1-11-12-8 D: 9

V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
En feilfri 2 Frenchwoman blir ikke lett å skubbe seg på i dette løpet. Hoppa som fortsatt er usikker, har levert to toppløp for sin trener Anders Langerud nå og fredag setter Gunna Austevoll seg igjen opp i sulkyen. Dødens spiller mindre rolle, det er travet som må stemme.

1 Ronaldina leverte ett toppløp på Klosterskogen nest sist etter en krevende sisterunde. Sist ble det galopp. Klarer Geir Flåten å forsvare innersporet, er mye gjort. 8 Quickfire norgesdebuterer i regi Johan Herbjørn Undem. Var med i tøffe toårsløp i Sverige i fjor og gjorde seg slett ikke bort. Åttendespor er uansett en utfordring, helt naturlig outsider her.

Tilbake etter pause kommer 10 Readytorhumble og hesten viste ved flere anledninger i fjor bra klasse. bak disse er det eller flere fine hester, så her kan det lønne seg å gå bredt.
Rangering V65-3: A: 2 B: 1-8-10-5 C: 9-7-11-6-3-4-12

V65-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Favorittene står i dårlige spor og er i tillegg usikre og da sjansetipper vi 6 Firello her. Vi må ikke glemme at denne hesten vant V75-løp i 2010, og sist var det klare tegn til formstigning. Her er det ikke utenkelig at kai Johansen kan komme seg foran med Firello og da prøver vi.

11 Rinde Rappen galopperte på den bortre langsiden sist, men kom fint tilbake til fjerde. Rinde Rappen er en opplagt vinnerkanidat her, motstanden er ikke veldig tøff. 8 Varg Jens reiste direkte i galopp sist og ble disket. Det var fra åttendespor bak bilen, tilsvarende spor som fredag. Feilfritt er hesten selvsagt god nok, men formen er usikker nå. 10 Gann Min galopperte fra seg seieren nest sist, og satt delvis stengt sist. Kan overraske her.
Rangering V65-4: A: 6 B: 11-8-10 C: 9-12-5-4-3-1-7-2

V65-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det kommer til å bli trøkk nedover startsiden i dette sprintløpet, men vi tror det er brukbar mulighet for at 3 Mosquito De Mill når spiss. Ble prøvd skoløs for første gang sist på Bjerke og løste som en katapult fra start da, men galopperte etter 300 meter. Trives på Biri og tåler å gjøre litt selv.

6 Showmethecigar fulgte opp den litt overraskende V75-seieren i Bergen nest sist, med et nytt strålende løp til fjerde i et V65-løp på Bjerke forrige onsdag. Vallaken har åpenbart funnet storformen igjen og må regnes her. 1 Onassis Neo kommer tilbake etter lang pause, men har vunnet sportrekningen. Ikke ueffen her.

2 Beak's Super News årsdebuterer og gjorde en rekke toppløp i fjor. 8 Chippon står vrient til, men har kapasitet og med klaff underveis kan det gå. 5 Kendrick's JR. holder neppe toppform, men er grunnkapabel og kan overraske.
Rangering V65-5: A: 3 B: 6-1-2 C: 8-5-9-10-11-12 D: 5-7

V5-1 - Kaldblodshester. Monteløp. 2100 meter voltestart.
Veldig fine betingelser for kapasitetstraveren 2 Gyllstjern i den første V5-avdelingen. Står 20 meter bedre til kontra 1 Sivføkna enn i monteløpet på Bjerke sist, der hesten avsluttet strålende. Sammen med Johanne Ulrica Øveraasen kan seieren komme her.

Svenske 3 Ivarsquick kommer med bra meritter fra Sverige og har vunnet sine to siste monteløp. 1 Sivfrøkna var veldig under seieren på Bjerke nest sist, men skuffet en smule sist ved ikke å klare å holde unna. Som eneste strekhest vil Sivfrøkna lede lenge her. 8 Bo Jular var langslått av svenske Ivarsquick på Färjestad sist, men har ellers fungert veldig fint i monte.
Rangering V5-1: A: 2 B: 3-1-8 C: 4-12-10-7-9-11-5-6

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
5 H.G. Imar var strålende i i sitt første løp i en spennende fireårssesong. En så bra hest som Odine U.N. var sjanseløs i seiersløpet sist og H.G. Imar var faktisk en av snakkhestene på våren i fjor. Vi tror hesten kan forsvare et bankerstempel her, men tar vi også med jevnaldrende 1 Norheim Jærv som trolig besitter like bra kapasitet. Innfridde som vår banker nest sist, men kan trolig ikke forsvare sitt innerspor.
Rangering V5-2: A: 5-1 B: 2 D: 4-3-7-6