En fantastisk flott trav- og galopphelg er i emning. Lørdag er det internasjonal V75 på Bjerke med blant annet Axel Jensens minneløp. Det er jackpot og snaue 5,5 mill SEK ekstra i sjuerpotten og hele 70 millioner i den totale premiepotten. Søndag er det sesongavslutning på Øvrevoll med en knallfin internasjonal V64-omgang og søndag ettermiddag er det V75 med jackpot og over fem millioner SEK til fordeling i sjuerpotten på Åby.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer dit, skal vi gjennom en innholdsrik fredag som innledes med V65-lunsj på Solvalla. Fredag kveld er det V65 på Biri og senere fredag kveld er det klart for nok en omgang med V64Xpress med seks løp unnagjort på en time. Umeå og Bollnäs står for tre løp hver

I denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Biri travbane der V65-1 starter kl 18.45. Det er ikke V5-spill på norsk bane på fredagene lenger, men V4. Den innledes i V65-3 og har spillestopp kl 19.25. En formsterk kaldblodshest blir min V65-banker på Biri denne fredagen.

Enorm forbedring i amerikanervogn
Det er noen hester som virkelig tenner til i amerikanervogn og Brynjulf Bjørges seksårige Moe Odin-sønn Bragevinn er et eksempel på det. Bragevinn har alltid vist bra kapasitet, men amerikanervognen har virkelig betalt seg. Seks starter med Anette Frønes som kusk har gitt fire seire og en andreplass. Galopperte seg bort nest sist, men var tilbake i splendid isolation som sikker vinner i et V75-løp på Bjerke for drøye to uker siden. Møter noen gode konkurrenter i V65-5/DD-1 på Biri fredag kveld, men jeg tror hesten er en vinner igjen. Er blitt strøket inn et spor og velkjørende Anette Frønes tar turen til Biri for å kuske og låne ut sin amerikanervogn igjen. 7 Bragevinn blir min V65-banker på Biri fredag og bankerspilles også i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Variabelt objekt i V65-1
8 Noble Tile blir trolig favoritt i V65-1 som er stengt på 800 startpoeng. Gjorde et helt greit løp sist, men heller ikke noe mer. Åttendespor bak bilen er uansett sjanseartet. Jeg velger heller å trekke fram 1 Chinetti som mitt objekt. Han ar variabel denne vallaken, men førstespor er sjelden feil og motstanden er ikke allverden denne fredagen.

Solid sjanse for favoritten i V65-2
Ingen tvil om at 5 Krokli Kongen er en motivert favoritt i V65-2. Reiste fra feltet sammen med Bjørnhaug Bekki på Biri sist fredag, men klarte ikke å stå imot denne mot mål. Møter slett motstand i V65-2, med unntak av høykapable 1 Odin O.K. som er det klare motbudet. 5 Krokli Kongen er en alternativ banker på Biri fredag.

Strekhestene gjør opp i V65-3/V4-1?
Hoppeløp venter i V65-3/V4-1 og de strekhestene 3 Maifrøkna,1 Valle Gyda og 2 Smedrappa har flotte forutsetninger. 3 Maifrøkna blir mitt klare førstevalg. Hoppa som trenes av Jenny Thygesen var tapper tredje bak to svært gode hester i grunnlaget sist (Prontoprinsen og Brageson) og travet store deler av det løpet i dødens. Nå det kan bli tidlig tet og det må være bra vinnersjanse i V65-3/V4-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Melby reiser ikke forgjeves
Leangen-trener Inge Melby har hatt sin beste sesong noensinne og er på plass på Biri fredag kveld. Hans beste vinnersjanse er uten tvil 6 Cox Rome i V65-4/V4-2. Etter et par innsatser litt under pari, var fireåringen tilbake som en solid vinner sist på Leangen. Er normalt kvikk i vei og kan sitte tidlig i tet. Min favoritt i et flott spilleløp.

Yngst - likevel best?
4 Chocoshotsun gjorde sitt første løp etter snaue tre måneders pause på Bjerke for tre uker siden. Satt tidlig i tet da, men ble litt vel stri i front og måtte fire oppunder mål. Holdt uansett bra til fjerde. Det er billigere motstand fredag og gode sjanser for at Per Oleg Midtfjeld kan lede V65-finalen rundt om.