*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Årets beste V75 og superjackpot

B.B.S. Sugarlight og Johan Untersteiner under sommertravet på Jarlsberg i fjor. Johan Untersteiner varmer BBS Sugarlight_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Momarken byr opp til fest lørdag og byr på jackpot, V75 og formidable 90 millioner i den totalt premiepotten. Nettavisen byr på to bankere i jakten på millionene.

23.03.15 16:24

Sportspills meny lørdag:
V4 Momarken lørdag: Herlig vorspiel
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Oddstips 1: Arsenal jakter ni av ti
Oddstips 2: Villa må ha flere poeng
Oddstips 3: Scorer mer enn Messi
Oddstips 4: Schalke til strålende odds
Tippetips: Tottenham må slå tilbake
TV-fotball: Sjekk oversikten over helgens TV-sendte kamper

Det tradisjonsrike Unionstravet på Momarken lørdag er ensbetydende med internasjonal V75 med voldsom omsetning. Sist lørdag ble det ingen utbetaling for fem rette i det svenske V75-spillet, og det betyr en gigantisk jackpotomgang, da svenske ATG legger hele jackpotten på lørdagens omgang på Momarken.

Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED

Hele 21.192.246 ligger nemlig ekstra i syverpotten, og skulle du bli alene denne lørdagen, ja, da venter det svimlende 57 millioner på deg! Den totale premiepotten vi være på svimlende 90 millioner kroner.

Endrede innleveringsfrister
Legg merke til at innleveringsfristen i V75-spillet lørdag er kl 14.30, og ikke kl 15 som er vanlig. Dette er fordi vi spiller sammen med svenskene. I tillegg er det en helt egen V4-omgang som starter kl 12.45, og V5-spillet (innl.frist kl 15.15) omfatter V76-3 til V76-7.

PS. Nettavisen har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten.

Andelslagene med lagnavn "Leirvågs V75union" vil følge tipsene og rangeringen i denne artikkelen (dersom ikke sentrale strykninger skjer frem mot løpsstart)

Andelslag med lagnavn "Nettavisens V75union" vil kunne avvike fra tips og rangering i denne artikkelen og være basert på markeringsoversikt og siste nytt utover løpsdagen

Andelslag med lagnavn "Lerums V75gull" vil kunne avvike fra tips og rangering i denne artikkelen.

Høye utbetalinger
Både sportslig og spillemessig er det en strålende omgang som venter og det er sjeldent mange gode svenske hester. Unionstravet på Momarken ble avviklet første gang i 2008 og mars har vært måneden. Både omsetning og utbetalingene har vært høye. Mer om det kan du lese her.

Sportslige perler
Sportslig sett er det V75-7 (Steinlagers æresløp) som er hovedoppslaget og der vinneren kan kvittere ut hele 250 000 kroner. Komethesten B.B.S. Sugarlight årsdebuterer i dette løpet og blir vår hovedbanker til tross for at det er årsdebut.

Er bare best
Hesten til Fredrik Solberg hadde en makeløs sesong i fjor og stormet vant 11 løp på 16 starter og kjørte inn over 1,8 millioner kroner. Fredrik Solberg er svært fornøyd med hesten sin og selv fra bakspor, tror vi han slår denne gjengen. Spor ni og bakspor er selvsagt ikke helt optimalt, men på speed er denne helt rå. Johan Untersteiner får æren av å kuske hesten i årsdebuten, og det er neppe noe minus. Johan Untersteiner er en strålende kusk og han kommer til å hesten et optimalt løp.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED


6 Winmecredit har vært rå i vinter, men galopperte seg bort sist lørdag som storfavoritt. Mange av Hamre-hestene har underprestert den siste uken, og selv om Winmecredit har yppet seg i den svenske eliten i vinter, tror vi han ikke klarer å holde unna for B.B.S. Sugarlight, selv om denne kanskje ikke er i absolutt toppform. Vi tror Johan Untersteiner og 9 B.B.S. Sugarlight tar en bejublet hjemmeseier i V75-7/V5-5/DD-2 og bankerspiller.
Rangering V75-7: A: 9 B: 6-7-5 C: 1-4-2-8-10-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED

Ready er banker
Ulf Ohlsson tar turen til Momarken lørdag for å kjøre to Reijo Liljendahl-trente hester. En av dem er 3 Ready For More i V75-4/V5-2. Hesten har gjort tre løp i Liljendahl-regi og vunnet alle. To ganger over 2640 meter og en gang over 2140 meter, og hesten har sett helt lysende ut.

Nettavisen var i kontakt med Ulf Ohlsson torsdag ettermiddag og Ohlsson kunne berette om kanontro og at han tror Ready For More kan vinne fra dødens om nødvendig. Det tror vi også og selv om 1 Gordonston har vunnet tre av de fem siste løpene, har det ikke sett helsprekt ut i målgangen hver gang.

3 Ready For More blir muligens favoritt etterhvert, men fredag formiddag er hesten et andrevalg. Så rå ut som hesten har sett i seiersløpene, er det svært mye som kan tale for at den fjerde strake seieren kommer lørdag og vi setter full fart mot spillelukene og byr på en frisk og herlig V75-banker og trår også til med bankerspill i V5.
Rangering V75-4: A: 3 B: 1-4-11-7 C: 9-12-10-8-2-6-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

HTML EMBED

Kan være lørdagens delikatesse
I V75-2 kommer 11 Scellino Luis til å bli stor favoritt, men jeg stikker fram haka og lanserer 9 Cab Hornline som min favoritt.

Fireåringen som trenes av Jimmi Ehlers har vunnet tre av fire løp i år og imponert i alle seiersløpene. De to siste seiersløpene har vært i forholdsvis enkle omgivelser i to lærlingslopp på Solvalla, begge gangene med Jeanette Holmskov i sulkyen. Tredje sist satt Ehlers selv i sulkyen, men han kjørte passivt underveis og hesten satt fast i mål.

Fjerde sist var det Årjäng-amatøren og meget velkjørende Niclas Benzon som kusket i et seiersløp på Solvalla og da var hesten kanonbra. Den samme Benzon sa til Nettavisen torsdag ettermiddag, at Cab Hornline er en real hest og når Ørjan Kihlström setter seg opp som kusk lørdag, er det alle varsellamper på. Cab Hornline har rygg på meget startraske 2 This Is Alex fra start og kommer til å sitte fint på det direkte.

11 Scellino Luis har en litt krevende gange og i tillegg et krevende startspor. Det er slett ikke gitt at storfavoritten kommer seg feilfritt rundt de krappe Momarken-svingene. Har vært solid i de siste løpene, men forsvarer likevel ikke et så stort favorittstempel og blir andrevalget for meg.

7 Rio Grande har blitt strøket inn et spor nå ettersom 3 Jean Valjean er strøket. Har vunnet på imponerende vis i Danmark og stått vondt til i flere av seiersløpene. Det kan hende at gjestekusk Thomas Uhrberg kan sitte tidlig i tet dersom Erik Svensson velger å slippe med 2 This Is Alex, og da er Rio Grande seiersfarlig.

På mistanke og på litt patrotisme betaler jeg også for 5 J.C. Superstar. Hesten har utviklet seg helt eventyrlig de siste månedene, og kommer til Momarken og V75 med fire strake seire. Er ikke av de kjappeste fra start, men desto tyngre til slutt og selv om det er betydelig tøffere motstand lørdag enn i de foregående seiersløpene, setter jeg også et kryss i rute 5 og stopper på fire hester i V75-2.
Rangering V75-2: A: 9 B: 11-7-5 C: 2-4-12-10-1-6-8

Navnet er vrient, men hoppa er kanongod
I V75-3 hadde jeg tenkt å lansere 3 Denise F. Boko som min favoritt tidligere i uken, men Hamre-stallen holder usikker form om dagen og etter diverse videoanalyser fra Sverige, endret jeg litt oppfatning og lanserer en mulig godbit.

Fredrik Persson (mannen bak blant annet Viola Silas) har valgt å sette opp toppkusken Johnny Takter som sin kusk i V75-løpene dette året, etter en svak fjorårssesong på stallen. Det har betalt seg bra all den tid stallhesten Folli allerede har vunnet to V75-løp i Sverige, men også den femårige Yankee Glide-hoppa 8 Det Är K.H.K. Boko har levert i V75. selv om hun ikke har vunnet. I de tre siste startene har hoppa vært ute i tøffe V75-løp i Sverige og imponert hver gang, og vært på trippelen tre ganger på rad. Fjerde sist vant hoppa et V64-løp på Jâgersro etter en helsvett sisterunde i tredjespor.

Lørdag har Det Är K.H.K. Boko bakspor, men rygg på meget startkjappe 1 Miss My Money. og med taktisk gode Johnny Takter som kusk, kan dette bli et helt perfekt løpsopplegg. Det Är K.H.K. Boko er nok ikke veldig speedig, men det lange opppløpet på Momarken taler til hennes fordel og hun blir neppe mer enn et fjerdevalg i spillet.

Frode Hamre var helt klar på at 3 Denise F. Boko er stallens beste vinnersjanse lørdag (sammen med 15 Premance Simoni). Vidar Hop er en mester i å treffe i volta, og kommer Denise F. Boko seg til tet, er hun hesten å slå. Lysende i seiersløpet på Momarken sist, men har vist seg litt sårbar tidligere i tette oppløpsdueller, og da setter jeg henne ned som andrevalg.

15 Premance Simoni har en tøff oppgave foran seg lørdag, men jernhoppa har vist at hun tåler å bli brukt hardt underveis og er soleklar på kupongen. 9 Rive Gauche viste fantastisk tæl og moral i seiersløpet sist i Odense. Klarte ikke å svare speedrykket til Sergio H. inn mot den siste svingen, og måtte slippe teten, men kom tilbake mot mål og vant knepent. Bakspor betyr mindre, da denne dama har sin styrke på slutten av løpene.

På det største forslaget betaler jeg for ytterligere tre hester. 2 Stepping for Money var stor favoritt i et V75-løp på Eskilstuna sist lørdag, men galopperte da fra start, Den galopprisikoen er neppe mindre med andrespor i volta, men tramper hun feilfritt avgårde er hun god nok. Mye spilte 7 Alchemilla Rich står fint til i springspor, men har ikke imponert voldsomt på slutten og burde vunnet sist.

11 Seaborn Simona er en av undertegnedes favoritthopper. Blir lite spilt og har en tøff oppgave foran seg, men her er det klar sjanse for at Amanda Robertsen og Seaborn Simona kan få gode rygger å gå i sisterunden, og på en maks dag kan hun kanskje vinne.
Rangering V75-3: A: 8 B: 3-15-9-2-7 C: 11-10-1-13-14-6-5-12-4

Dekket bord blir det ikke
I V75-1 blir 3 Naglo Del Nord svært stor favoritt og trolig omgangens tredje største. Favorittstempelet er det ingen tvil om, men det får da være måte på. 3 Naglo Del Nord har vært lysende i to strake seiersløp, begge i V75. Men her kan det være risiko for dødens og hesten støter sannelig på tøffe konkurrenter, og da skal det ikke bli mye feil underveis.

12 Falcon Håleryd har utviklet seg fantastisk i regi Johan Untersteiner og leverte en formidabel opphenting etter startgalopp i sitt siste løp (som Naglo Del Nord vant). Ble faktisk sittende stengt over mål da og selv fra spor tolv, er vallaken en klar seierskandidat.

2 Rafolo skuffet en smule både tredje sist og sist, men var tilbake i praktslag sist. Må trolig heve seg enda et knepp for å holde unna for de sterke svenskene, men er hesten tilbake på sitt beste fra i fjor, kan det gå. Er normalt tethesten i løpet. 4 Alamo Boko er tilbake i Norge til gamletrener Per Gottling, etter et suksessfylt opphold hos Flemming Jensen. Har vært gnistrende tapper i nederlaget (toer begge gangene) i sine to siste løp, og er en klar seierskandidat her.

Helt ute på kanten og på det største forslaget, betaler jeg også for 7 Rocket Zet. Muscles Yankee-sønnen blir lite påaktet lørdag, men er i knallform. Er også god fra start, og kan få en fin posisjon på direkten. Se litt opp for denne.
Rangering V75-1: A: 3 B: 12-2-4-7 C: 10-1-5-9-5-8-6-11

V75-5 - Østfoldpokalen. Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Jeg var i tvil på 10 Lannem Silje forut for den siste starten på Leangen, etter at hoppa måtte gi tapt i Meyerløpet nest sist, men fantomhoppa til Ola M. Skrugstad slo tilbake på direkten og vant meget overbevisende. Lørdag blir hun et av de store holdepunktene for spillerne på Momarken, og med fare for dumme meg ut igjen, velger jeg å gardere igjen.

Først og fremst med 4 Lome Brage som står så innbydende til på strek. Minuset er at Lome Brage ikke har startet på mer enn seks måneder, men hesten var altså favorittspilt mot Tekno Odin og Gylden Balder fra likestart i sin siste start. Per Oleg Midtfjeld kunne fortelle Nettavisen at han ikke har kjent på hesten siden sist og at det er trener Bengt Erik Persson som kjører jobbene med hesten mellom løpene. Uansett står Lome Brage så spennende til her at hesten må med.

Tom Erik Solberg setter seg igjen opp bak råsterke 14 Elmer. Elmer som regelrett knakk Lannem Silje i Meyer'n nest sist, men som aldri kunne gå i nærkamp med Silje på Leangen sist, men likefullt var strålende toer. Solberg er et råskinn i sulkyen og Elmer kan vinne Østfoldpokalen anno 2015.
Rank V75-5: A: 10 B: 4-14 C: 15-11-3-7-5-8-13-12-1-2-6-9

En svært overspilt Viking
I V75-6 blir atter Veijo Heiskanen stor favoritt, nå med den ni år gamle hoppa 7 Dernier Viking. For oss blir hoppa kun en gardering og på det minste forslaget, får to andre hester plass.

1 Venkatesh setter aldeles ikke pris på førstesporet bak bilen, men Varenne-vallaken til Stefan Hultman er et monster av en hest. Til tross for grov startgalopp i siste starten på Solvalla, var Venkatesh tredje i mål etter en formidabel sisterunde. Galopprisikoen er mer enn tilstede, men dette er garantert beste hesten i feltet og vår klare favoritt.

2 Send In The Clowns er kjapp i vei, han er allrounder, han er travsikker og han er i knallform. Mye tyder på at dette er hesten slå fra tet. Med usikre favoritter, er Svanstedt-hesten et klart seiersbud her.

7 Dernier Viking står sjanseartet til spormessig og kan havne på vingel her. Ble hengt opp i tredjespor nest sist (V75-løp i Sverige) og trakk seg mot mål da. Sist var hesten ute i et billig løp på Åby med kun åtte hester i feltet. Nja, dette må være en favoritt i fare, selv om hesten er meget god.

6 Love Voice kommer fra den formsterke Øverdal-stallen i Telemark. Har sett helt rå i sine to siste seiersløp, og hestene fra stall Øverdal er ikke de som trenger smygløp. Blir nesten ikke rørt i totoen, men kan være med her, dersom et par av favorittene kommer feil på det. 4 Ponziopilato Stra galopperte fra seg en sikker seier nest sist på Klosterskogen og hang svært godt med gode hester sist på Jägersro. Outsider.

3 Rapido Va Bene gjør noen monsterløp fra tid til annen og kan flytte beina fra start. Tom Erik Solberg har overrasket før under Unionstravet (Millstone vant som 12. valg i 2012). 9 Apollo Hornline sviktet som 1,4 oddser i Bergen sist. gangen før gjorde hesten en rakettspurt i V75 på samme bane og hadde nesten hentet igjen storfavoritten Denver. Lang distanse og langt oppløp er ikke noe minus for tøffingen til Gaute Lura. Sju hester på bongen i V75-6 der flere av favorittene kan komme feil på det.
Rangering V75-6: A: 1 B: 2-7-6-4-3 C: 12-10-5-8-11

Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag