Den siste uken i oktober byr på masse flott trav- og galoppsport. Tirsdag kveld er det flott V75-omgang på Bjerke. Onsdag er det stor jackpot i V86 på Solvalla/Bergsåker med hele 6 972 891 SEK ekstra i potten for 8 rette. Lørdag er det V75 på Jarlsberg med DNt's høstfinaler og eliteløp for begge raser. Søndag er det jackpot i V75 på Solvalla der 2 697 926 SEK fordeles ekstra i premiepotten (40/20/40 for 7, 6 og 5 rette).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det heretter handle om kveldens V75-omgang på Bjerke. Som vanlig er det tre millioner ekstra til en eventuell alenevinner og både spillemessig og sportslig er det bra klasse over kveldens V75-omgang. Jeg nøyer meg med en spille med en banker i kveld og den bankeren kommer ut i V75-7.

Bortkjørt sist - i kveld blir det seier
Det handler om 3 Cuando Bailando som i kveld forsterkes med Tom Erik Solberg i sulkyen. Eier og trener Knut Robin Dalsbotten brente kruttet for tidlig i et ganske bra V65-løp på Bjerke for 14 dager siden. Kastet loss runden fra mål da og fikk en blytung sisterunde og ble naturlig nok litt stum i steget til slutt. Fireårsvallaken var meget god i tre strake løp før det og har i kveld endelig vunner sportrekningen. Formkusk Tom Erik Solberg er nok på tidlig tetjakt i kveld og motstandsmessig ser det svært passende ut. Jeg tror på årets første seier og bankerspiller 3 Cuando Bailando både i V75, i DD-spillet og i V5-spillet.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 3 B: 9-7-6 C: 1-4-8-11-10-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Monteduellen fortsetter i V75-2
Amanda Robertsen og Helene Kolle kjemper en knallhard kamp om årets montechampionat og etter at Amanda vant to NM-løp i monte lørdag, står Amanda med 22 seire mens regjerende landschampion Helene Kolle står med 20 seire. Med litt overt to måneder igjen av 2021, blir det nok en fight helt inn.

I kveld har Helene Kolle de beste kortene i V75-2 når hun setter seg opp bak seiersmaskinen 7 Troll Svenn. Løvdals monteslaget vant 10 av 15 løp i fjor og har nesten vært like seierssugen i år med seks seire på elleve starter. Alle tapene i år er kommet fra håpløse tillegg eller i sprintløp. I kveld er det 2180 meter og kun sju hester med. Klar favoritt og en mulig bankerkandidat.

20 meter foran starter 6 Helle Spik som også er en hest som trives veldig godt i monte. Har vunnet tre monteløp i år fra sin base i Trøndelag, men løpstilbudene i monte er ikke like gode hjemme på Leangen og derfor har eier og trener Erlend Guttenberg vært tvunget til å kjøre travløp med hesten på slutten. Har vist strålende form også der og vunnet både tredje sist og fjerde sist. Helle Spik er den klar hovedopponenten til Troll Svenn i kveld og jeg tar med Helle Spik på de fleste V75-forslagene.
Rangering V75-2: A: 7 B: 6 C: 4-5-2-1-3

Du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

V75-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
De to strekhestene 1 Donato Frecel og 2 Present Tile har svært gode forutsetninger foran seg i V75-1 og jeg står på disse to på samtlige V75-forslag.

1 Donato Frecel klarte ikke å svare ut formsterke Gentletron mot mål sist og måtte nøye seg med andre, men holdt sterkt fra tet. Bunnsolid avslutning til andre også nest sist og gjør sin tredje start i regi Kim Pedersen i kveld. Det skal være bra sjanse for tet hele veien. 2 Present Tile er nok minst like bra på kapasitet, men matches mot et Klass II-løp på Axel Jensen-dagen og Kristian Malmin nøyer seg trolig med lederryggen i kveld. Han har nok en hest som er tøff nok til å vinne fra dødens, og skal uansett med på samtlige V75-forslag i kveld.

Både 6 Juliana Rags og 7 Key To Happen er klare plussvarianter fra 20 meter tillegg, men får det tøft med å hente 20 meter tillegg på favorittduoen.
Rangering V75-1: A: 1 B: 2 C: 6-7-3-5-4-8

V75-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Ved første øyekast kan det virke vidåpent i V75-3, men jeg synes fire hester skiller seg ganske klart ut.

Jeg er samtidig helt overbevist om at en feilfri 10 Alm Herakles må ha en topp sjanse til å vinne løpet. Fireårsvallaken som trenes av Lars O. Romtveit får opp Per Oleg Midtfjeld som kusk i kveld og Romtveit melder om uforandret fin form. Feilfritt er det trolig vinneren. Enkle 3 Nordby Elle er stor favoritt i morgentimene tirsdag, men markeringene vil nok jevne seg mer ut nærmere spillestopp. Nordby Elle er flink og stabil og sannsynlig tethest, men må uansett være en favoritt i fare.

Eirik Høitomt er optimist med tanke på vinnersjansene til 1 Torden Stjerna og Høitomt skal man lytte til. Fireårshoppa jakter karrierens første seier i kveld og den kan komme her. 4 Bjørnhaug Blesa galopperte seg bort i comebacket på Bjerke for to uker siden, men var god i seiersløpet tredje sist på Momarken og er garantert mye forbedret med ett løp i kroppen. Blir min fjerde og siste hest på forslagene i V75-3.
Rangering V75-3: A: 10 B: 3-1-4 C: 7-9-2-6-5-8

V75-4/V5-1 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Et åpent hoppeløp venter i V75-4/V5-1 og jeg tar med hele åtte hester på det største V75-forslaget.

7 Jatsy kommer tilå bli det store skriket på Bjerke i kveld, etter sin sterke andreplass bak meget talentfulle Alltid Ø.K. på Leangen i sin siste start. Var helt nede på 27.7/2140 meter den dagen, men gikk i førstespor hele løpet. I kveld er det 20 meter tillegg og andre forutsetninger. Motivert favoritt, men heller ikke noe mer. 3 Helmin Støva fikk seieren i gave nest sist da Troll Kaxa galopperte, men fulgte opp med en flott tetseier i starten etter. Står igjen flott til på strek og kan legge på til tre strake i kveld.

8 Hassel Nora ga storfavoritten Monster Merete (som stod på 60 meter tillegg) solid kamp helt inn i Veikle Balder Cup - hoppefinale på Biri for drøye to uker siden. Ikke like bra på Klosterskogen sist torsdag, men Romtveit forventet henne bedre i kveld. Tredjevalget. Alt ble feil for 4 Kjølstad Jenta på Klosterskogen sist, Bjørnerød-hoppa med flere sterke løp før det og tas med på de fleste V75-forslagene.

Strekhestene 1 Smedrappa og 2 Valseth Tulla får plass på de to største V75-forslagene, mens dypvannsfiskene 11 Alm Begna og 9 Valle Gyda får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-4/V5-1: A: 7 B: 3-8-4-1-2 C: 11-9-10-5-6-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Ingen tvil om at 4 Bragevinn er en motivert favoritt i dette løpet. Brynjulf Bjørges forvandlingsnummer stod med tre seire og en andreplass på sine fire siste løp, før han galopperte seg bort fra start i et sprintløp sist. I kveld er det full vei og feilfritt skal det være bra vinnersjanse. 5 Brenne Røn stod med tre strake seire, før han overraskende tapte fra tet mot 7 Malala sist. Møter bra hester i kveld og må opp ett hakk i kveld for å vinne.

3 Bonus Diamant galopperte fra seg seieren sist i Åmål. Feilfritt er denne blant de beste i feltet og vallaken er min klare outsider. 1 Løkki Flaksa blir garantert overflydd fra sitt innerspor og da blir det litt mer sjanseartet. Tas med på de to største V75-forslagene. 7 Malala imponerte sist, men har et tøffere løp denne gangen. Også 10 Aner Ikke vant sist, men mot klart billigere motstand. Jeg nøyer meg med å ta med de to sistnevnte kun på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5/V5-2: A: 4 B: 5-3-1-7-10 C: 6-9-8-2

V75-6/V5-3/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et fint spilleløp venter i V75-6, der jeg spiller fem hester på samtlige V75-forslag.

2 Brilliant Cash er overraskende stor favoritt på morgenkvisten tirsdag, men kryssene vil nok fordele seg litt jevnere utover tirsdagen. Fireårsvallaken til Maja Kanstad var en gedigen skuffelse i V75 sist, etter å ta tatt tre seire på de fire foregående løpene. Er normalt kvikk i vei og en meget sannsynlig tethest. Og således en motivert favoritt.

LSK-hesten 12 Forever Dream innledet karrieren med seier, men ga seg overraskende lett fra tet nest sist. Tilbake som en overlegen vinner i lunsjløp i Åmål sist. Selv fra et sjanseartet tolvtespor, setter jeg hesten inn som andrevalg her. Det er gode rapporter på treårige 6 Chocoshotsun og trener Erik Skofsrud (som også har Difficult Ways i sin varetekt) har tro på sin hest i comebacket i kveld. 10 Joke Face vant i norgesdebuten for Lars O. Romtveit når storfavoritten Cool Trix galopperte inn i mål som vinner. Får stå som en outsider i kveld.

7 First Red Green holdt bra fra tet etter en tøff åpning sist på Bjerke og vant et svært billig løp på Sørlandets travpark nest sist. Fra et sjanseartet sjuendespor, må det klaffe for Hamre-hesten underveis i kveld. Jeg tar denne med som min femte og siste hest i V75-6.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 2 B: 12-6-10-7 C: 11-4-8-5-1-3