Årgangsener banker

Foto: hesteguiden.com

Han vant det meste man kunne vinne, men tapte i Kriteriet. I dag årsdebuterer fjorårets beste treåring, Golden Brown. Treningsrapportene er veldig positive. Vi kan ikke spille i mot.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Normalt er 1 Golden Brown (V53B) en sikker vinner. Han var enorm gjennom hele fjoråret. På slutten av sesongen ble han annen bak Bullship i Kriteriet og toer bak Magnetic Line i et unghestløp på Jarlsberg. Trener Anders Tovengen og kusk Gunnar Austevoll har vært fornøyd med hestens resultater i trening og han gnistret i det siste hurtigarbeide på Momarken. Selv om 2 Buvet er en topptraver er vi temmelig sikre på at Golden Brown er bedre. Klar banker.

Sjekk søndagens tippetips her.

Også 3 McLaren(V5-3B) kan være en bankerløsning. Midtfjeld-traveren er den klart beste hesten og har hatt direkte uflaks i sine siste starter. Står nå perfekt til i et selskap som ikke er avskrekkende. Han vinner nok uten galopp. Faremomentet er startfasen. Flere kjappe hester kjører om teten. Da kan McLaren bli litt for ivrig og da er galoppen faretruende nær. Skulle han galoppere har vi tro på at 2 Lucky Carpenter kan overta. Han virket tung i kroppen i årsdebuten. Vi forventer han mye skjerpet til søndagens dyst. 10 Petula Santana er klart best i tet, men får hoppa gli med bak i rygger kan hun spurte fort.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her

Vi møter på en temmelig stor favoritt i V5-1B. 5 Onion F.H. galopperte bort seieren i det danske Kriteriet. Etterpå ble hesten kjøpt til Tor Olaf Halle. Der har han vunnet to ganger uten å overbevise. Danskeimporten har vært til en grundig undersøkelse i Sverige og er fikset opp her og der. Han kan ikke tape om han fungerer. Vi tør imidlertid ikke stole på at han er som best. 3 Hotlandcruzer F.T. er bedre enn raden. Vant to løp i fjor og innledet sesongen med å vinne i år. 4 Port WIne har møtt bedre hester og komme nok til Norge med seier i blikket. 9 New Grey Chic imponerte sist. Blir en stor outsider, men er nok ikke helt lettkjørt og da har unge Espen Schie en skikkelig utfordring som kusk. 10 Væsterbo Likeness var svært positiv toer bak Nothern Territory på Biri i årsdebuten. Bakspor trekker ned.

DD-løpene har klare forhåndsfavoritter, men ingen av dem kan sies å være sikre. I V5-4B/DD-1 er svenske 1 Vinnmin favoritt. Han er kjapp og gjorde et kanonløp sist. Sprint er ikke noe minus, men galoppfaren er overhengende.4 Køla Bi er hurtig og i kjempeform, men vinnerviljen er svært liten. En seier på 73 starter vitner om det. 3 Sima Hans var god noen anledninger i fjor. På sitt beste er han god nok. 8 Rådim Mauder lynrask. Får hun spare speeden sin i lengste er hun aktuell.

I Dd-2/V5-5B er 5 Super Rolly har tatt to Bjerke-seire på rad. Var sliten sist, men holdt unna. Det lange Momarken-oppløpet er ikke til vinnerhesten sin fordel. 8 Taxdodger Joe er den beste hesten, men står iskaldt til. Skulle han greie en fin posisjon er han aktuell. 1 Global Jinx blir trolig overflydd. Holder sterk form og trives med Geir Vegard Gundersen som kusk. 6 Riverside News er også aktuell. Han går noen solide løp i blant.

Kjøp våre V5-forslag ved å trykke her . Du kan også se våre forslag i Dagens Dobbel ved å taste her .