Argr G. orker helt til målstreken

(Hesteguiden.com)

I en vanskelig V65 på Biri, satser vi på at fartsfylte Argr G. orker helt til mål på yndlingsdistansen i kveld. Sjekk våre V65-tips.

Torsdag leverte vi kanontips til Bergen travpark og i V5A-spillet ble det fem rette både på det mellomste (innl.pris kr 400) og det største forslaget. Hele 15 039 kroner ble det i utbetaling for fem rette og etter et par svake tipsdager, var det deilig å få fullklaff igjen. Mer om tipsene til Bergen travpark torsdag kan du lese her.

V5 Jarlsberg:Frode Hamre i 120

Det er V65 på Biri travbane og enkel V5 på Jarlsberg travbane som står på programmet denne fredagen og flotte menyer på begge banene som tilbys spillerne.

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

På Biri er det slett ikke enkelt å finne banker. 5 Marcan Photo blir stor favoritt i V65-3, men har stort sett bare galoppert i sine siste starter og på en rask sprint kan det gå ad undas igjen. 7 Playful blir omgangens aller største favoritt i V65-6, men møter flere gode konkurrenter fra et vanskelig spor og da garderer vi. Vi finner vår banker i V65-5.

Det handler om 4 Argr G. som gjorde sitt første løp etter drøye tre måneders pause på Biri for fire uker siden. Satt da i lederrygg på storfavoritten Tord Viking underveis, men trøtnet mye nedover oppløpet. Da var det full vei, i kveld er det sprint noe som er en kjempefordel for Moe Odin-sønnen. Både på Biri femte sist og på Jarlsberg tredje sist ledet Argr G. hele veien i sine seiersløp på sprint, og i kveld er det vanskelig å se hvem som skal trykke opp farten underveis. Tor Wollebæk var en nøkkelkusk for oss sist fredag når vi fanget over 170 000 kroner, da han vant med både tredjevalget Little Brown Ace i V65-5 og innfridde med vår banker French Destiny i V65-6. Vi registrerte selvsagt at 2 Solør Stegg gjorde en flott avslutning på Leangen for halvannen uke siden, men andrespor bak bilen på en rask spring betyr at galopprisikoen er overhengende for fireåringen. Derfor satser vi på at Tor Wollebæk leder hele veien med Argr G. i V65-5.
Rangering V65-5: A: 4 B: 2-5 C: 11-7-9-12-10-6-8-3 D: 1

Annonse: Øivind Grøstad setter full fyr i kuponghaugen med en glitrende 30-oddser i V652-2 på Biri

65-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Vi drar til med et svært spennende spilleobjekt i V65-1 der vi setter Valdres-hesten 1 Maria Nova først. Blir trolig kun et tredjevalg her. Undertegnede hadde en svært hyggelig prat med travtrener Heidi Moen torsdag kveld. Heidi har sin base i Begna (noen mil sør for Fagernes) der hun trener 14 hester. Blant annet gode K.N. Wind og Olympic Image. Maria Nova har kun startet fire ganger og i sin første start (2.mars) var hoppa kun slått av gode Windsong, men slo en så god hest som Fricky.

Har dessverre slitt med mageproblemer etterpå det, og kom tilbake i løpsbanen etter lang pause i Drammen for to uker siden. Galopperte da to ganger underveis, men kom flott tilbake mot mål. Her kan det bli tet og Heidi Moen blir ikke overrasket om hoppa vinner. Det gjør ikke vi heller, og Maria Nova er et svært spennende førstevalg her. Treningsrapportene er strålende.

7 Juliano Brazz er en ny unghest fra stall Tvedt. Onsdag presenterte de to flotte treåringer på Bjerke (View Love og Deep Sea Dream). Juliano Brazz er nok ikke av samme klasse foreløpig, men var flott å skue i seiersløpet på Jarlsberg sist der fireårshoppa sporet hele veien. Vi aner at Herman Tvedt vil prøve seg på startsiden her og Juliano Brazz kan selvsagt legge på til to strake. Spillerne gjør 4 Amarone til favoritt. En enkel hoppe dette, som vant et bløffløp på Bjerke fjerde sist, og har vist lite etterpå det. Bak disse tre er det tynt. 11 Lesli Monro er ikke så aller verst, ei heller 6 Lindy Match.
Rangering V65-1: A: 1 B: 7 C: 4-11-6-3-9-5-8 D: 12-10

V65-2 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Kaldblodshester i lavt grunnlag kan være en utfordring å rangere, men løpet er nok mer oversiktlig enn det ser ut som på forhånd. På fart tror vi 5 Stumne Glimt er helt overlegen her. Men Holtung-traveren er svært usikker og galopperte i repriser på Drammen mandag, selv om han viste overlydsfart mellom galoppene. Feilfritt er det trolig en klink vinner.

7 Valle Kalle har gjort to fine løp på slutten og tåler som mange andre Kulblik-travere å gjøre litt selv i løpene. Fra et flott springspor kan karrierens første seier komme i kveld. 10 Løset Moemi avsluttet flott til tredje sist og hoppa til Berit Tveter Alm er i fin utvikling. Klaffer det litt bedre enn sist med løpsopplegget kan Berit sitte på vinneren her. Treårige 15 Lannem Frøyd gjorde et flott løp på Leangen nest sist og hadde trolig vunnet uten galopp på oppløpet da. Holder Skrugstad-traveren seg på beina, er han seiersaktuell.

13 Borge Oda går i rykk og napp, men er ingen stjerne. Ikke helt umulig med klaff underveis. Gunnar Austevoll setter seg opp bak 12 Faste Leona og da gjelder det å være på vakt. Faste Leona har vist fart i flere løp nå på slutten. Bak disse er det vidåpent.
Rangering V65-2: A: 5 B: 7-10-15 C: 13-12-4-1-9-8-11-2-16-14-3

V65-3 - Varmblodshester 1609 meter autostart
5 Marcan Photo blir altså en av kveldens største favoritter. Hamre-traveren tok fire strake seire i sommer og imponerte voldsomt i flere av seiersløpene, men nå har hesten galoppert seg bort i de fire siste løpene. Frode Hamre melder om strålende treningsjobb, og på kapasitet er han overlegent best i dette feltet. Hans Christian Holm er gjestekusk i kveld, all den tid Frode Hamre naturligvis velger Jarlsberg. Vi må nesten se at Marcan Photo fungerer igjen før vi setter alle pengene på ham og velger å gardere.

1 Charmi kommer fra Leangen og har vært meget god i sine to siste starter sammen med urutinerte kusker. Har blitt hengt opp i dødens i begge disse startene og holdt utrolig tappert ved begge tilfellene. Fredag er det sprint, det er førstespor bak bilen og Kai Johansen opp som kusk. Det er minst tre plusser og Charmi er høyaktuell her dersom Marcan Photo atter roter seg bort. Toppform er det også på startraske 6 Bonaparte R.M. som gikk rett i murveggen i et V75-løp på Färjestad fjerde sist. Det løpet gjorde trolig godt, Bjørnerød-traveren har vært flink i sine tre siste starter og kan sitte i tet hele veien her.

2 Qauntum Bowler var knallbra vinner fra tet tredje sist nettopp her på Biri. Har galoppert seg bort i sine to starter etter det og får eieren Morten Stubberud i sulkyen igjen nå. Tja.
Rangering V65-3: A: 5 B: 1-6 C: 2-11-9-4-10-7 D: 12-8

Annonse: Øivind Grøstad tror Bo Westergaard sitt A-lag må melde pass mot et strålende objekt i V75-3 på Klosterskogen lørdag

V65-4 - Varmblodshester 2100 meter voltestart
V65-omgangens desiderte spillenøtt kommer her i den fjerde avdelingen. Vi setter et sjanseartet førstetips til 6 Memoran som endelig gikk feilfritt sist. Angrep da i tredjespor runden fra mål, og så ut som en klink vinner hundre meter fra mål inntil Thor Borg fikk luken med Zalgado Transs R. og speedet ned Memoran. Uansett var det en klart forbedret Memoran vi fikk se den dagen og holder han seg på beina her, skal vinnersjansen være god.

Spillefavoritten 4 Mimi's Red Rose skal takle et vrient fjerdespor i volta her. Det er vi svært skeptiske til, men skulle hoppa mot formodning komme seg feilfritt avgårde her, er hun naturligvis en klar vinnerkandidat. 8 Made For Victory er fortsatt svært vanskelig å bli klok på. Veldig bra i Årjäng nest sist, og avsluttet flott i kulissene sist. Tredje sist var det ikke noe drag i hesten. Derbydeltageren er uten tvil blant de bedre her. 12 Baldrian Pedro galopperte bort en fin premie på oppløpet sist, og spydkaster Pedersens Tom Pedro-sønn duger stort sett feilfritt.

3 Jetman galopperte ut mot oppløpet i sitt comeback, og gikk glipp av en premie. Muligens forbedret med det løpet i kroppen, men Gundersen ligger lavt etter innsatsen sist. 9 Golden Stretch (satt fast sist), 10 Wotoya (Heidi Moen var skeptisk da hun ikke hadde fått trent hesten skikkelig i det siste og bakspor et minus) og 5 Ofelia Vic (fin sisterunde sist) er også aktuelle i et flott spilleløp.
Rangering V65-4: A: 6 B: 4-8-12 C: 3-9-10-5-2-1-11-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 2100 meter autostart
7 Playful blir altså megafavoritt i V65-6. Etter en liten formsvikt tidligere i høst har Geir Vegard Gundersens hedershest levert tre flotte innsatser på rad nå, men sjuendespor var neppe det GV ønsket seg her og da blir det litt mer sjanseartet og vi velger å gardere da det finnes flere sterke konkurrenter.

Vi setter en klart forbedret 3 Norvelous News inn som andrevalg. Mikkelborg-traveren gjorde et råsterkt løp til fjerde i comebacket på Bjerke sist og selv om motstanden er klart tøffere her, mener vi den skal regnes tidlig. Her bærer det trolig rett til tet og da kan det faktisk holde hele veien. 9 Bullchip ga seg vel enkelt fra tet første gang ut for Lars Magne Søvik. I kveld blir det ryggløp, det passer trolig mye bedre.

8 Golden Shogun var strålende vinner på Leangen sist, etter et steintøft løp og til tross for åttendespor i kveld må nesten regnes igjen på prestasjonen sist. 4 Moon Dreamer har tjent over 400 000 kroner i år, det aller meste i monte og storformen er intakt. 2 Super Tail kommer tilbake etter pause og har velkjent kapasitet, mens 5 Kendrick's Victory har så bra grunnkapasitet at han ikke skal regnes helt bort, til tross for tøff motstand.
Rangering V65-6: A: 7 B: 3-9-8 C: 4-2-5 D: 6-1-11-10