Gå til sidens hovedinnhold

Artig Dagens Dobbel-drag

Forrige torsdag hadde vi utur da vår spreke banker feilet i siste sving. Vi satser på revansje i kveld.

Klikk her for Nettavisens DD-forslag

Femtevalget Bestman feilet som meget godtgående i Bergen forrige løpsdag, og hindret oss fra 10.000 V5-kroner samt en DD-odds på nærmere 40.

I kveld satser vi igjen friskt da vi lanserer fjerdevalget 7 Digital Charcoal som en spennende DD-banker. Den femårige Super Photo Kosmos-datteren er langtfra noen sikker vinner, men vi synes oddsene som presenteres er meget fine.

V75-seier i debuten
Det oppsto endel bruduljer da svenskeimporten debuterte på norsk jord. Daværende trener Ove Wassberg kom nemlig med meget motstridende meldinger i fagpressen, men det hele viste seg å dreie seg om et hurtigarbeid som var gjort etter det første intervjuet. Wassberg hadde rett med hensyn til hesten som ledet et hoppeløp fra start til mål og tjente 75.000 V75-kroner.

Etter en periode hos Stall Søvik/Hamre i Vestfold der Digital Charcoal avsluttet ved å bli annen i V75 er hoppa nå tilbake på Vestlandet - denne gang hos eier Terje Svendsen. Hesten har vært ute i tøffe selskap på slutten, og vi tror det kan løse seg fint for den spurtsterke damen i kveldens stayerløp. Med bare fire hester på strek vil trolig kusk Øyvind Austevoll billig finne seg en fin posisjon underveis, og vi er slett ikke overbevist om at verken 2 Santiago eller 3 Matchfellow holder unna på den lange distansen. Av tilleggshestene er det kun 8 Neven Monochrome som vant løp under fjoråret, men den har vist sviktende form i sine siste starter. Derfor tror vi Digital Charcoal skal ha en vettug sjanse til å spurte inn til overraskende seier i den andre dobbelavdelingen - foreløpig bare markert på 19% i V5-spillet.

Gode hopper
Også i den første DD-avdelingen er det fire-fem vinnerkandidater, men vi synes formtoppede 8 Spikvalla skiller seg noe ut.
Den fintstammede hoppa har imponert kraftig etter at hun kom til Bergen, og unngås galoppen kan hun helt klart forsvare favorittstempelet. Har dog feilet bak bilvingen i sine to siste starter, men femte sist reparerte hun likevel til klar seier - på sprint. Sist ledet hun et V75-løp i Drammen til ut i oppløpet før hun surnet, men det var selvsagt mot adskillig tøffere motstand enn Spikeld-datteren støter på i kveld. Med en omsetning på 70.000 gir Spikvalla drøye 22 ganger pengene, og hun står alene på vårt minste forslag.

10 Kolnes Mai er også en fin hoppe som viste flott form ved å kjempe seg inn til en sterk annenplass bak rågode Espeseth Stjerna sist. Vant tre løp i fjor, og klaffer det fra baksporet skal Hauge-traveren ha en god sjanse også hun - foreløpig odds er 44.

2 Gomera ville med normal form vært en soleklar banker i dette løpet, men den hyperraske Lome Elden-datteren har gitt seg mye i de sise startene. I kveld er distansen den optimale, men hun må være kraftig forbedret. Er hun i godlune blir det fort seier - og 45 i evt. odds.

1 Frk. Perny er ingen stjerne, men vant tross alt tre løp og tjente 119.000 i 2008. Alle seirene ble tatt fra spiss, og igjen står 6-års hoppa fint til for en innvendig reise. Når oddsen på fjerdevalget er hele 168 kan vi ikke la være å ta med Fjellstad-traveren.

En annen fidus er 7 Leite Blesen som kan mye på goddagene. Har 10-åringen en gjenfunnet formen slik sist Svein Ove Wassberg satt opp (tredje fra dødens i et løp gode Spang Jo Best vant) kan han sjokke. Var tross alt på trippelen i halvparten av fjorårets 18 starter hvorav tre endte med seier. To syvere betaler p.t. 93 i odds.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to spilleforslag på hhv 100 og 500 kroner.