Åsajerven best i Norge

overlegen Laumb-vinner Bjerke 28.2.09
overlegen Laumb-vinner Bjerke 28.2.09 Foto: hesteguiden.com

Strofavoritten Ultimate Lindy er blitt strøket og vi endrer våre V65-forslag. Sjekk våre V65 og V5-tips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Oddstips onsdag:Basel kan sjokkere igjen

Vi gjør oppmerksom på dette en oppdatering og at våre opprinnelige tips er endret da vår banker 12 Ulitmate Lindy er blitt strøket i formiddagstimene onsdag.

Det rant inn med favoritter forrige onsdag på Bjerke og dermed ble det ingen utbetaling på fem rette. Dermed overføres det 1 570 372 kroner til denne onsdagens V65, og spillerne har således svært gode betingelser onsdag. Storfavoritten og vår banker Ulitmate Lindy er altså blitt strøket i V65-5 og dermed faller vi ned på 6 Åsajerven i V65-1 som vår jackpotbanker på Bjerke onsdag.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

Det er svært fin klasse på løpene denne onsdagen og allerede i den første avdelingen skal kaldblodseliten i sving på en kjapp sprint. Slik 6 Åsajerven opptrer om dagen, er vi enige med eier og trener Ola Martin Aasen fra Dombås i at hesten kan vinne dette løpet fra dødens. Han har varslet form utover vinteren og står med tre seire på sine fem siste starter, men så god som han var sist har han ikke vært i de foregående startene. Andre H. Stensen får sjansen som kusk onsdag. Vi synes ikke Moe Brage viser toppform om dagen og 2 Zevs holder usikker form etter skade. Vi tror derfor på en topp mulighet for Åsajerven denne onsdagen og velger å stå på denne som vår jakcpotbanker.

4 Moe Brage var helt sjanseløs mot nevnte Åsajerven sist og skuffet kanskje en smule. Heller ikke som aller best nest sist, selv om det meste ble feil den dagen. 2 Zevs vil muligen sitte foran, men holder usikker form. Form er det ingen tvil om at vår banker har, og dermed blir det altså banker direkte i V65-1 denne onsdagen.
Rangering V65-1: A: 6 B: 4-2 C: 9-3-5-10-1 D: 8-7

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V65-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Eirik Høitomt var kanonfornøyd med et treningsjobb for 11 I'll Be Gone i forrige uke og er optimist til tross for spor elleve. Da er det verd å lytte til vår regjerende landschampion som har fått opp dampen den siste tiden. Stein Ivar Kløvens meget fine seksåring årsdebuterer onsdag og er som kjent en traver som tåler sisterunden i tredjespor. Vi trår til med et frekt førstevalg.

Ikke minst siden 6 Out Of Nowhere kommer til start med litt usikker form. Skuffet som kjent litt i et V65-løp like før jul, der hesten overraskende måtte gi tapt fra tet (tatt ned av lederryggens Lucky Carpenter). Treningsrapportene er ikke strålende og han blir vel stor favoritt her.

8 Obelix Damhus er en riktig fin danske og enda bedre blir det når disse danskehestene får de beste norske kuskene opp i sulkyen. Åttendespor er vrient, men Kolle fikser nok det. Carmody Lobell-sønnen har skyhøy kapasitet og kan vinne. Tre hester skiller seg klart ut i dette løpet. På videre gardering synes vi 9 Zeppelin Boko er den nærmeste.
Rangering V65-2: A: 11 B: 6-8 C: 9-3-2-12-1-10-7 D: 4-5

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

V65-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det står fem et-tall i programraden til fireårige 5 Alm Kiwi som kun har tapt to ganger i sin foreløpig korte karriere. Fem strake seire er det ikke mange hester som tar, men onsdag er det litt opp til bevis for Tormod Rundhaugens Lome Elden-sønn. Alm Kiwi er rask, lettplassert, travsikker og vet hvor målstreken står. Onsdag møter han noen gode konkurrenter, og må nok være bedre enn han var i årsdebuten på Biri for et par uker siden.

6 Varg Jens er det første motbudet. Mjølnerød-traveren har to strake seire fra tet og er under veldig fin utvikling om dagen. 2 Tyri Knekten Jr. var toer etter fenomenet Alm Taragon i et V75-løp fjerde sist (3. september). Femåringen tåler å bli brukt underveis og er aktuell direkte etter fire måneders pause. 8 Juniorprinsen kunne aldri matche en steingod Tyri Gubben sist, men landet på sterke 28.7 full vei. Fireåringen etter Prins Juventus er egenrådig, men fartsmessig følger han uten tvil de beste her.

1 Starelv Odin har vært matchet med fin hånd av Dagfinn Murud, men etter det vi har sett av hesten på Leangen (gått sine fleste løp der oppe), så er ikke Starelv Odin på nivå med vår favorittkvartett. Bak disse ser vi kun trippelkandidater, selv om det er mange fine hester på farten i dette løpet.
Rangering V65-3: A: 5 B: 6-2-8 C: 1-4-10-11-12-9-3-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Storfavoritten og folkebankeren 12 Ultimate Lindy er altså blitt strøket og dermed må vi endre vårt konsept. Vi setter nå danskegjesten 9 Royal Dream først i dette løpet. I og med at 12 Ultimate Lindy er strøket, øker sjansene for feilfri avgang fra det som var et vanskelig fjerdespor nå. Trener Morten Juul er meget optismistisk med tanke på hestens mulgheter og sammen med gjestekusk Eirik Høitomt skal det være en bra vinnersjanse.

2 Entrada kan være tethesten (1 Per Halbak er ingen kløpper på voltestart). Hans Christian Holms flotte fireåring har imponert i alle sine tre starter her til lands og kan lede dette løpet fra start til mål. 1 Per Halbak er en kapasitetshest, men voltestart er en bekymring. Skulle hesten komme seg feilfritt avgårde, er han sterk og går til mål. Danskehoppa 4 Ruth Reerstrup blir spillefavoritt nå som storfavoritten er strøket. Har nå havne i regi Johan Herbjørn Undem og trener fint. Møter klart skjerpet motstand i forhold til seiersløpene, men er under fin utvikling.

Vi synes disse fire hestene skiller seg noe ut her. 15 Dino Dean har fått baskpor på tillegg, men har bra kapasitet og 7 K.L.M. Skyline har fart som rekker, men holder svært uviss form.
Rangering V65-4/V5-1: A: 9 B: 2-1-4 C: 15-7-8-10-14-13 D: 11-6-5

V65-5/V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Fra et flott startspor med gryende form i bagasjen setter vi 3 Remsvarten først i dette åpne kaldblodsløpet. Remsvarten kunne aldri utfordre en god Gyllstjern mot mål sist, men avsluttet flott til andreplass. Trønderen som nå har gjort svenske av seg kan muligens sitte i tet på et tidlig tidspunkt her og da øker vinnersjansen ytterligere.

11 Ariladden var strålende vinner da han gjestet Bjerke tredje sist i et V65-løp. Uheldig i løpet etter på Drammen, men overlegen og god vinner igjen sist, også det i Drammen. Motstanden er slett ikke til å bli skremt av her, og Ariladden må ha en topp vinnersjanse. 7 Arnblessen hadde ikke vist tegn til form, før han plutselig spurtet som en vind til andreplass i et V75-løp på Leangen i sin siste start. Nå er hesten havnet hos Kjetil Helgestad, men vi minner om at dette er en banditt. Han kan sette på bremsene når som helst og har skuffet mange ganger på Leangen. Vi nøyer oss med outsidertipset.

8 Alsaker Piril takket for seg direkte sist og galoppere hemningsløst. Femåringen til Arthur Bø tåler mer hardkjør enn både Remsvarten og Arnblessen og kan vinne, motstanden er ikke avskrekkende. Full vei og 6 Gosen Tass, det må i tilfelle være med ryggløp. Vi tror ikke han vinner fra tet på full distanse. 9 Løve Pål holder sin fart, men må ha maksimalt smyg for å vinne. Formen er dessuten litt tvilsom om dagen, eller kanskje hesten ikke er bedre nå som grunnlaget øker.
Rangering V65-5/V5-2: A: 3 B: 11-7-8 C: 6-9-1-12-10-4-5-2

Klikk her for å se våre DD-tips til Bjerke

V65-6/V5-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Veldig fin klasse er det også på V65-finalen og vi setter 1 Poppy Hills først. Gjorde et flott løp til tredje i steintøffe V75-omgivelser nest sist (var tøft meldt den dagen) og gjorde en bunnsolid sisterunde på Biri i sin siste start til andreplass. Kunne ikke rå på en meget opplagt Pas på Jokum den dagen. Her varsler Frode Hamre full pepper fra start og klarer han å beholde teten, tror vi vinnersjansen er bra.

Men han støter på kvalifisert motstand og kan bli overflydd av 2 Neil Andover. Danskegjesten vant to ganger i Norge i fjor, på kun fire forsøk. Burde vel vunnet i Danmark sist for å fullt godkjent (fra tet), men kan være tethesten her. Da øker vinnersjansene. Eirik Høitomt er spennende gjestekusk. 11 Pols Plåster er fryktelig forbedret i regi Erik Killingmo, og selv om motstanden er betydelig skjerpet onsdag, ser det ut til å være mer å gå på og det lukter også tempo av dette løpet. 9 Touch of Caviar gikk i dur og moll i fjor, men har flotte rygger fra start og kan være seiersaktuell direkte i årsdebuten.

Anders Lundstrøm Wolden har form på stallhestene sine og 7 Scotch and Caviar er en veldig kapabel hest som kommer ut i årsdebut. Spor sju er vrient, men det kan gå. 3 Odessa La Marc var strålende V75-vinner på Klosterskogen femte sist (ledet da hele veien), mens sprinteren 4 Emiljan har hatt mye uflaks i sine starter for Lars O. Romtveit. Kan være en real bongrenser her på favorittdistansen.

PS. I og med at Ultimate Lindy også var vår V5-banker, spiller vi nå såkalt dobbeltbanker i V5-3, der vi da står på 1 Poppy Hills og 2 Neil Andover.
Rangering V65-6: A: 1 B: 2-11-9 C: 7-3-4-12-5-6-8-10

V5-4 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Etter 18 starter er fortsatt 1 Maiamy seiersløs, men hoppa nærmer seg karrierens første seier nå. Holdt farten flott til tredje sist, og har egentlig vist solid form over lang tid nå. Fra et perfekt førstespor i volta fra strek, må det nødvendigvis bli et skreddersydd løp her og vi setter hoppa først.

4 Spang Artig innledet lovende i fjor, men har ikke fungert i vinter for Sigbjørn Kolnes. Sist var det endelig fremgang igjen og hesten så også bedre ut i travet enn tidligere. Her styrer trolig Høitomt mot tet, og mot billig motstand kan det holde helt hjem. Fra tillegg jager flere galopplystne, men fartsfylte krabater. 8 Juvel Svarten sitter der når som helst, men er fortsatt svært ustø på beina.

På fart er kanskje 7 Eldpia aller best, men har ikke vært på topp i sine to siste starter. Det har heller ikke 10 Spikspretten, men han duger på en god dag. 9 Horgen Sverre får Tom Erik Solberg opp, passes litt på grunn av det. 6 Drill dukker opp i regi Eivind Gravdal, en liten outsider i et åpent løp.
Rangering V5-4: A: 1 B: 4-8-7-10 C: 9-6-3-2-12 D: 5-11

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. Amatørløp. 2100 meter autostart.
Kapasitetstraveren 1 Millstone står med en begredelig programrad, men dette løpet er billig. Møtte gode hester i årsdebuten på Bjerke for fjorten dager siden og med bra kusk og fint startspor setter vi Johansen-traveren først.

6 Glazier's Diablo imponerte i et lunsjløp nest sist, og gjorde også et par fine seiersløp i vinter. Sist kom hesten helt feil på det. Her er startsporet bra og det kan bli tet. Klar vinnerkandidat derfra. 8 Giftig har gjort flotte løp i Danmark, men spor åtte er alltid vrient. Outsider. 7 J.C. Heigen er mye bedre enn raden og lykkes Ragnhild Sveen med posisjonene underveis, kan dette være en svært spennende hest onsdag. Se opp.

Kanonform er det på 10 Just Do It som også har fått en flink kusk. Hesten er spurtsterk og med gode rygger underveis kan en velfortjent seier komme her.
Rangering V5-5: A: 1 B: 6-8-7 C: 10-9-5-12-11-4-3-2