Åsajerven kneblet Moe Odin

Åsajerven og Tor Wollebæk kneblet storfavoritten Moe Odin og vant Troll Jahns æresløp, som var hovedoppslaget i dagens V75-omgang på Leangen.

De to innledende V5-løpene gikk til hjemmehestene Nordlirappa og Jack Windswept, som begge vant fra tet. V5-utbetalingen ble 1.079 kroner, som satt på vårt forslag til 432 kroner. På vårt systemforslag med to utganger innfridde begge, og vi fikk dermed to V5'er på dette.

Ledet hele veien
Etter at hjemmehestene hadde tatt seg av de første løpene, var det duket for seire til gjestene. Vidar Hop traff starten perfekt med innersporets Odin Stjerna. De dro jevnt unna i 1.32-tempo, og svarte sikkert opp til slutt. Seiersmarginen ble en snau lengde.
Skjeggefrid angrep fra syvende utvendig da det gjensto 1200 meter, og gikk en solid sisterunde til annen.
Mye betrodde Kremix galopperte i dødens runden igjen.

Forbedret i ny regi
Stjernelyn er en kapabel vallak, men har ikke vist toppform i de siste starten. Nå kom han tilbake etter pause, og gjorde sin første start i regi Kjell Teigen. Hesten havnet i dødens, men lot seg ikke affisere av det. På siste bortre la kusk Andre H. Stensen trykk på ledende Jossegutt, og sistnevnte kunne ikke svare. På oppløpet svarte Stjernelyn sikkert opp favoritten Voje Faks, og tok en meget sterk seier.

Holdt såvidt unna
Dante Topspin fosset til tet, og dro passerte på 1.13.5/1.16.5. I siste sving passet kusk Geir Vegard Gundersen på lederryggens Royal Guy. Det lykkes å holde sistnevnte stengt, men ute i banen kom Dirk Palema. Sistnevnte fikk et fint løp i tredje innvendig. Han spurtet godt, men kom akkurat for sent til å vinne.
Royal Guy satt fast med alt igjen, og hadde vunnet med åpning.

Dramatikk i V75-4
Salsnes Sokken og Starelv Storm galopperte fra start, og sistnevnte sparket, slik at sulkyen ble ødelagt. Dermed måtte løpet ringes inn. Etter at Starelv Storm og Dagfinn Murud fikk tak i en langvogn kunne løpet igjen startes. Da stakk Indregaards Lilja til tet. Hun dro friskt avgårde, og fikk en luke inn på oppløpet. Mot mål stummet det noe, men seieren var aldri i fare.
Ylvin gikk en sterk sisterunde til annen etter å ha angrepet fra syvende utvendig 1300 igjen.

Hop fra tet igjen
Vidar Hop tok dagens andre seier med favoritten Redwin Turnpike. Vallaken suste som ventet til tet, og var som vanlig noe hissig underveis. Tidlig på oppløpet angrep Jomar Blekkan fra lederryggen med Elling's Arnie, og en kort stund virket sistnevnte seiersfarlig. Da Hop dro ørehetta på Redwin Turnpike, svarte han fint og kontret til en sikker seier.

Jerven slo Odin
Moe Odin var storfavoritt i Troll Jahns æresløp, og lenge så det også ut til å gå mot seier. Fra syvende par utvendig ble han med lillebror Moe Brage i angrep da det gjensto en runde. Sistnevnte overtok føringen på siste bortre, mens Odin kom frem utvendig. Midt på oppløpet var Moe Brage sliten, og Odin fikk overtaket. Bakfra kom imidlertid Åsajerven og Tor Wollebæk etter å ha smøget med. Mot mål avgjorde de sikkert, og vant med en lengde.

Skrell av Edvard
5-årige Armbro Dave er en meget kapabel traver. Han er dog usikker fra start, og det var noe overraskende at han løste så fint fra start som han gjorde. Fra fjerde utvendig la Edvard Kristiansen han i angrep på siste bortre. Via fjerdespor i den siste svingen avgjorde ekvipasjen sikkert mot mål. Rousseau Detain avsluttet godt til klar annen, mens spillefavoritten Dean Pearl måtte nøye seg med tredje.

Rett V75-rekke:
1 Odin Stjerna
8 Stjernelyn
4 Dante Topspin
4 Indregaards Lilja
5 Redwin Turnpike
10 Åsajerven
8 Armbro Dave

Utbetalinger
7 rette: kr. 90.185
6 rette: kr. 760
5 rette: kr. 68

DD-odds: 97.34.