*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Åsbjørn Tengsareid med topp sjanser

Foto: Hesteguiden.com

Åsbjørn Tengsareid blir en nøkkelkusk under lørdagens V65 på Sørlandet som starter kl 18. Sjekk våre V65-tips.

29.10.11 14:35

Etter lørdagens V75-kjøring på Jägersro i Malmø, skal det altså avvikles V65 på Sørlandet lørdag kveld. Stevnet starter kl 18 og selve V65-spillet starter kl 18.50. Sørlandets travpark måtte som mange kanskje husker avlyse sin storløpshelg i juli grunnet terrorhandlingene i Oslo, og kveldens V65 er en erstatning for dette. Den velkjørende Forus-kusken Åsbjørn Tengsareid er naturligvis på plass på Sørlandet og sitter på to solide vinnersjanser i V65-spillet.

Klikk her for å se våre V65-tips til Sørlandet

I kveld får Åsbjørn sjansen bak Bo Westergaard-trente 7 Variete B.R i V65-4. Denne dama har en kapasitet langt utover sitt grunnlag, men hun har til tider hatt litt problemer med helsen. Nå virker det som om Varenne-datteren til Bo Westergaard er bedre enn noen gang. Nå får hun Åsbjørn Tengsareid i sulkyen og det er ikke til å stikke under en stol at dette er en kuskeforsterkning. At hun er strøket inn to spor gjør at vi var ikke i tvil om bankervalget denne lørdagen. Motstandsmessig er dette det billigste løpet Variete B.R har vært foran i sin karriere og hun bare vinner.
Vår rangering V65-4: A: 7 B: 1-2-12 C: 9-8-10-11 D: 4-3

V65-1 - Kaldblodshester 1640 meter voltestart
Et litt halvekkelt sprintløp for kaldblodhester åpner denne V65 omgangen. det er altså voltestart og det gjør startsiden uviss og litt vanskelig å lese. Vi er litt usikre på startsiden hvis ikke bare 5 Bjønnum Odin spinner til tet og lager tempo, men han stopper jo uansett. Det virker uansett som det kommer til og bli fart i dette løpet og da skal 9 Tapio ha en fin sjanse til å vinne for han er meget giftig på en speed, men han skal neppe angripe for tidlig. Gjorde et solid seiersløp sist i Drammen og varslet endelig form igjen, selv om han fikk det meste sydd opp den dagen.

7 Vikkivinn er i veldig fin form og ble vel kanskje litt bortkjørt sist da Tom Erga kjørte vel smått siste 700-800m og pakket Søndre Prinsen i rygg (den kareb har vel aldri sprunget forbi noen ned et oppløp). Trolig hadde ikke Pål Even-sønnen nok fart i kroppen til å veksle tempo nedover oppløpet når de kom ut i banen, så skulle han komme seg til tet i dag så vil nok Tom Erga kjøre jevnere tempo underveis. 3 Timian Best holder usikker form, men han er klart god nok til å vinne hvis han er på topp.2 Timor har vel ikke noe direkte fordel av volte og sprint, men hun har et fint løp på papiret. 1 Tangen Eld har et fint spor, men litt usikker om han har fart nok i kroppen mot denne gjengen og han imponerte ikke sist.
Vår rangering: A: 9 B: 7-3-2-1 C: 8-4-6 D:5

V65-2 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Et meget fint løp for klassen dette. 7 Enhanced Credit er kjøpt inn til hesteeiere hos Åsbjørn Tengsareid og den godeste Åsbjørn er lyrisk i sine uttalelser om hesten. Dog synes vi Moa Crown ble vel nærgående sist og Moa Crown er ingen stjerne, så vi er litt usikre på tøffheten til denne fireårshoppa etter Credit Winner og garderinger er påkrevet. Fartsmessig er det neppe noen som matcher hoppa.

10 Windignant skuffet sist, men Øystein Tjomsland melder om en hest som skal være bedre denne gangen og dette er en hest Tjomsland har ambisjoner med. 1 Northern Casino var ute mot ulvene sist og hadde fin fart over mål, og han står meget spennende til denne gangen. Dette er en hest Pål Buer har vært lyrisk til den siste tiden. 9 Moneyline Volo ser ut som en klassehest som trengte løpet i kroppen sist og kjører Hans Petter Tholfsen som han har gjort den siste uken, (les med ambisjoner) så er det helt klart at han skal regnes med seierssjanse. 3 Matador Volo hadde krefter igjen sist på en bane han ikke kommer overens med. Yankee Glide-sønnen er ennå litt grønn, men har kapasitet.
Vår rangering: A: 7 B: 10-1-9-3-11-12 C: 5 D: 8-6-2-4

Annonse: Har et bunnsolid maksnivå og Rolf Lerum sier hesten skal spilles i V65-3 på Sørlandet

V65-3 - Varmblodshester 2140 meter autostart
6 Ride Pointer er behandlet og i følge trener, eier og kusk Einar Nedrebø så ser hesten meget fin ut og han melder seiersambisjoner her. Nå skal det sies at Ride Pointer er avhengig av ryggløp når det er snakk om full, og da må det klaffe underveis, men det er ikke mange i dette feltet som matcher vallaken på en speed. 9 Uptown B.Girl er en av Norges beste hopper i sitt kull og møter selskap hun skal kunne duge i. Hun er mer sterk enn hun er speedig pr dags dato.

10 Blue Man Chu er ujevn i prestasjonene og mye er fordi han sliter med luftveiene sine. Har han en dag der han får nok luft og det klaffer med riktige rygger er han god nok til seier. Sist kjørte Tjomsland vel tøft underveis og det stummet naturlig nok litt i sluttfasen. 1 Opus One F.H har ingen fordel av innersporet, men han virker til å være litt på gang igjen etter en litt svak periode og avsluttet fint sist. . 2 Boggy Twinstar fyker til tet, men full vei skal ikke være noen fordel for Tengsareid-traveren.
Vår rangering: A: 6 B: 9-10-1-2-7-11 C: 3-12-5

V65-5 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
3 Særheims Kongen har vært som forvandlet i regi Øystein Tjomsland og har en helt riktig oppgave her. Særheims Kongen løser normalt svært bra bak bilen og tetsjansene skal være gode her. Men han skuffet litt i Bergen sist og det gjør oss en smule usikker. Sprint er trolig en fordel og på det minste kupongforslaget bankerspiller vi femåringen etter Lome Kongen.

8 Eigelands Trolla er en annen Tjomsland-traver som er bra på sitt beste, selv om hun stummet litt sist. Nå er sporet dårlig og hun skal ikke gjøre altfor mye selv denne dama. 2 Stumne Sirius var overlegen nest sist, sist ble det galopp og sprint neppe noen fordel. 5 Hågå Jo var radikalt forbedret sist og skulle han gå feilfritt i kveld kan han skrelle med Kolle i sulkyen. 9 Sjerpen er sterk og formen er bra, men har heller ingen særlig fordel av at det er sprint.
Vår rangering: A: 3 B: 8-5-9-2 C: 1-7-6-12-10 D: 4-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
6 Mysterious er bra fra start og får muligens overta tet av 3 Loverboy Pellini hvis Hans Christian Holm klemmer til ned startsiden. Skulle så skje, blir Mysterious vanskelig å slå. Men sprintløp er sprintløp og dersom Mysterious blir tatt imot blir det mer sjanseartet. 8 Priority Photo har trukket et nitrist spor. Tjomsland-traveren reiste avgårde i dundrende galopp fra innerspor på Forus nest sist. Sist avsluttet hesten meget fort siste 400 etter å ha sittet langt bak innledningsvis. Har altså tapt sportrekningen kontra sine verste konkurrenter, og han må ha klaff underveis. Formen virker uansett klart oppadgående. 7 Gentle Tilly falt igjennom på Åby sist og holder litt usikker form. På sitt beste vet vi at Super Arnie-sønnen er god nok.
Vår rangering: A: 6 B: 8-7 C: 3-5 D: 11-1-2-10-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.