Gå til sidens hovedinnhold

Austevoll nøkkelkusk på Drammen

Gunnar Austevoll tøyler tre av V5-favorittene i kveld. Vi tok en prat med den seiersvante kusken.

Klikk her for tips til V5 på Drammen

Etter at bergenseren gjorde østlending av seg i 2000 har han vunnet over 100 seire hver sesong, med hele 143 seire i 2002 som all-time high.

Austevoll er kjent som hverdagskusken som sjelden vinner de store løpene, men den meget dyktige kusken har likevel kjørt inn i snitt 5 millioner pr. sesong etter at han etablerte seg på Drammen Travbane. Denne sesongen har det blitt to V75-seire med Kjenner Borken og Lome Knekten. På stallen har han fortiden kun løpshester, 12 i tallet der Memory of Ramando er den beste (tre strake seire).

I kveld har hjemmekusken absolutt sjansen til å øke antallet årsseire fra 31 ....vi tok en kjapp telefonprat med den sindige 38-åringen.

Du innleder med 8 Heizel Croft som du ikke har kjørt før.

- Riktig, men jeg har jo sett hesten og uten at jeg har vurdert motstanden så nøye skal det være en fin sjanse om det løser seg fra baksporet.

Finsjø Gutten i V5-2 har aldri vunnet.

- Nei, men sist jeg kjørte ham feilet han i tet med trippelsjanse. Jeg tror en trippelplass er maks denne gangen også. Autostart skal han takle fint.

Det er flere bra hester i V5-3, men du har vel den beste Gunnar?

- Ja, Lucky Carpenter skal vinne et slikt løp. Hesten har en flott speed og jeg blir skuffet om han ikke vinner allerede første gang ut etter pause. Hesten har nemlig sett fin ut i hurtigarbeider og skal være vel forberedt.

Er dette en fireåring du tror kan hevde seg i årgangsløpene?

- Det er selvfølgelig litt tidlig å si, men jeg mener da det. Hesten har som sagt en flott speed, er rask fra start og det skal bli spennende å se hvordan han utvikler seg utover i sesongen. Hesten kommer forøvrig ut med sko slik han har også gikk med før pausen.

Slått Mia i V5-4 har gjort det fint i tøffe selskap.

- Joda, hoppa har unngått galoppene i fire av de fem siste, men er vel ikke til å stole på likevel. Dessuten er sprint ingen fordel. Går hun feilfritt er hun nok den tøffeste i feltet og hun må sees på som en stor outsider.

Med Elve Troll (V5-5) er det dog bare en premie som gjelder, avslutter Austevoll.

Nettavisen tips sitter

På lørdag hadde ikke Nettavisens to bankere noen god dag og både Maias Gregus og Pro Shop var uten sjanser etter galopp. Allerede dagen etter satt imidlertid bankerne bedre.

Nettavisens fem bankere, tre på Sørlandet og to i Harstad gjorde alle jobben sin.

Dermed gikk begge våre små ekspertforslag inn med fem rette.

På Sørlandet ga en innsats på 72 kroner 1.505 kroner i gevinst, mens man for 80 kroner kunne hente ut 707 kroner på Harstadforslaget.

Det betyr over 2000 kroner i netto overskudd med en innsats på totalt 152 kroner for de som fulgte våre råd.

I kveld er det altså Drammen og Leangen som arrangerer V5. Følg våre tips her på travmagasinet, det kan fort bli en lønnsom investering.