Gå til sidens hovedinnhold

Austevoll sitter på godsakene

Gunnar Austevoll blir den store nøkkelkusken når Bjerke innleder travåret her hjemme med internasjonal V65 onsdag kveld.

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 1: Wednesday på en onsdag

Oddstips 2: Beste manageren i Premier League
Tippetips: Vi jakter tolvern direkte

V65 Bjerke: Kommer ca kl 12

Riktig godt nyttår fra oss i Sportspillredaksjonen og i særdeleshet fra Håkon Einar Hansen og Kurt Rune Leirvåg som har båret lasset i travredaksjonen i et fantastisk år for Nettavisen/Sportspill.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Med lanseringen av Eksperten har Nettavisen satt en gedigen rekord for salg av hestespill i 2013 og fra og med 2. januar øker vi satsingen ytterligere. Fra den dagen ankommer Frode Gjesdal Nettavisens travredaksjon og Gjesdal har solid erfaring. Han kommer fra stillingen som tipsansvarlig i Norges ledende fagblad for trav og galoppsport (Trav og Galoppnytt) og de senere årene har Gjesdal vært tipsansvarlig i TGN. Gjesdal har en utsøkt penn og samtidig solid erfaring.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

I Sverige har vi som kjent hentet inn Patrik Fernlund som vår travekspert på alt som gjelder svenske løp og i Danmark har Nettavisen skrevet kontrakt med meget dyktige Carsten Rabjerg for hele 2014. Og så må vi selvsagt ikke glemme våre eminente galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen som har levert kanontips gjennom hele 2013 og avsluttet med å spille inn ca 300 000 kroner på de to siste V4-omgangene på Täby galoppbane. Vi tør påstå at ingen tipsleverandører i Norge er i nærheten av denne lagoppstillingen og vi kan love alle våre trofaste lesere at vi skal stå på hver eneste dag i 2014 for å servere best mulig service og tips.

1. nyttårsdag innledes rolig og det er først på ettermiddagen at det blir aktivitet. All den tid det er onsdag i dag er det Solvalla og Bjerke som arrangerer løp i Sverige og Norge. Solvalla avvikler som vanlig sin V86-kjøring siden det er onsdag og vi nordmenn får som kjent ikke spille til denne. Men Solvalla kan by på både V5, V4 og DD og alle disse spillformene er vi med i. Alt dette skjer onsdag ettermiddag, mens Bjerke starter sin V65-kjøring en time tidligere enn vanlig i kveld og innleveringsfristen i V65-spillet er således kl 18. Merk ellers at det er internasjonal V65 i kveld.

Merk innleveringsfristene:
V5 Solvalla : kl 15.45
V4 Solvalla: kl 16.25
DD Solvalla: kl 17.05
V65 Bjerke: kl 18.00
V4 Bjerke: kl 19.06
DD Bjerke: kl 19.28

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Gunnar Austevoll blir altså den store nøkkelkusken når Bjerke innledet travåret her hjemme i Norge med internasjonal V65 onsdag kveld. Austevoll gjorde sin beste sesong noensinne i 2013 og tok totalt 189 seire (184 var den forrige rekorden) og i pengevei ble det hele 13,8 millioner kroner innkjørt til fornøyde hesteeiere (forrige rekord var 11,1 mill). Det rullet på jevnt og trutt stort sett gjennom hele året og ingen tvil om at Gunnar Austevoll er blant landets ledende kusker.

I kveld blir han knallhardt betrodd med både 3 Sonador i V65-5 og med folkebankeren 4 Banker Fly i V65-6. I tillegg har han gode vinnersjanser med 3 Taja Be Young i V65-1 og med 5 Enger Vinnto i V65-3. Vi velger oss 3 Sonador som vår hovedbanker i kveld.

Dønn overlegen på kapasitet
Nevnte Sonador er en hest vi alltid har hatt et godt øye til og hesten gjorde to strålende seiersløp i september. Kom så tilbake etter pause 7 desember i Drammen i et V75-løp og gjorde et pangløp til tredje da etter tidlig galopp og et tøft løp etterpå. 7 Tarndon er i utvikling og kan trolig få teten her, men vi tror en feilfri 3 Sonador er den klart beste hesten i dette løpet og bankerspiller uten særlig tvil eller bekymring.
Rangering V65-5/V4-2/DD-1: A: 3 B: 7-1-4-12 C: 9-10-2-6-5-11

Topp sjanse, men ikke helt friskmeldt
I V65-6 blir altså 4 Banker Fly omgangens store folkebanker. Etter fire svake løp på rappen var Kolnes-hesten tilbake som en overraskende vinner i Drammen like før jul. Banker Fly gjorde et bra seiersløp da, men vi føler ikke for å gå all-inn allerede nå, med tanke på hvor svak hesten var i de foregående løpene og velger å gardere litt.

All den tid dette er sprint, vil posisjonene avgjøre en god del. 5 Negotiable kan flytte beina sine fra start og er første motbud. 1 Lady Va Bene holder usikker form, men er en svært dyktig sprinter på sitt beste og utgangsposisjonen er perfekt. 2 Bicc's Dignity har også en strålende utgangsposisjon og viste klar fremgang sist. 9 French Open står spennende til og sammen med en klart forbedret 8 Kjell Bjarne også aktuelle på gardering her. Kolnes-hestene 10 Inspired Love og 11 Zetus er også kryssaktuelle, i et løp det er gnistrende verdi i en annen vinner enn Banker Fly.
Rangering V65-6/V4-3/DD-2: A: 4 B: 5-1-2-9-8 C: 10-11-12-7-6-3

V65-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Svært urutinerte hester på farten i V65-1, der det kan være så enkelt at 3 Taja Be Young fyker til tet og vinner. Gunnar Austevoll er optimistisk på forhånd med hesten som kun har gjort en start i karrieren.

9 Wagtail Happyharry har avslørt flotte fartsressurser, men også mye galopp. På kapasitet duger han svært langt i disse omgivelsene. 10 Wanessa Dream har også avslørt fart, men også galopptendenser. Vi setter denne like bak 9 Wagtail Happyharry. 2 Story On Line viste fart i debuten, men motstanden var skral i det løpet. Klart tøffere imot i kveld, men står spennende til på strek.

Det gjør også 1 T.M. Chagail som ikke imponerte i debuten på Färjestad, men står til for å få et veldig fint løp i kveld. Vi synes disse fem skiller seg noe ut, men utelukker ikke helt at travsikre 11 So Much kan vinne.
Rangering V65-1: A: 3 B: 9-10-2-1 C: 11-6-8-5-7

V65-2 . Varmblodshester. Norskfødte. 1609 meter autostart.
Formsterke 9 Strong Forte blir vår favoritt i dette herlige sprintløpet som også er et gnistrende løp spillemessig. Strong Forte har spurtet strålende to ganger på rad og står til for å få drahjelp i kveld. Vi tror Strong Forte er beste hesten.

Cherry Va Bene var tilbake som en vinner sist etter et flott løp. Men møter klart bedre motstand i kveld og blir overraskende stor favoritt gitt startspor åtte. 2 Paco Halbak satt tilsynelatende fast som en vinner på Biri i sitt siste løp og dermed er det vel samme gamle leksa i kveld. Nå skal hesten testes i tet igjen, men det kan gå det det.

6 Golden Feline var brukbar, men heller ikke mer i Drammen sist. bedre motstand i kveld, kun aktuell på gardering sammen med 1 C.C. som kan vinne om det løser seg fra spor en i kveld. Vi tror vinneren er blant disse fem, men utelukker ikke de tre øvrige heller helt.
Rangering V65-2: A: 9 B: 8-2-6-1 C: 3-4-7

V65-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Uryddige, men fartsfylte 5 Enger Vinnto blir vår favoritt i dette kaldblodsløpet som kun teller sju hester og holder sørgelig kvalitet. Gunnar Austevoll blir altså vår favoritt i fire av kveldens seks V65-løp og kan få en pangstart på 2014. Holder Enger Vinnto seg til trav i kveld, tror vi det er vinneren.

6 Hafell Prinsen er dog en tøffing som holder klart bedre form enn det programraden indikerer. Fra springspor er det ikke utenkelig at Hafell Prinsen og Eivind Gravdal kan sitte tidlig i tet. 1 Virak var kanongod tredje sist, når han holdt unna for gode Super Sjefen, men har skuffet litt i sine to siste løp. Fra en fin utgangsposisjon duger han godt her. Vi synes disse tre skiller seg klart ut i V65-3 og stenger på disse tre.

4 Stumne Siri (heldig seier på Biri sist og må ha det litt på sine premisser), og 7 Månestjerna (fin form, og bra sist) er kryssaktuelle for de som ønsker ytterligere gardering. Vi har tungt for å se 2 Finnskog X.O. og 3 Valle Sivert bli ropt opp som vinner av dette løpet.
Rangering V65-3: A: 5 B: 6-3-7-1 C: 2-3

V65-4/V4-1 - Varmblodshester. Stallansatte. 2100 meter autostart.
Kapasitetshesten 10 Quapower E.J. blir vår frekke favoritt i et flott stallmannsløp. 10 Quapower E.J. kommer tilbake etter tre måneders pause, men gjør ofte gode løp etter pause. Dag Sveinung Dalen opp som kusk er ikke noe minus, og selv fra bakspor kan dette bli dønn riktig.

3 Next Photo Diamant var god nest sist når hesten leverte en tung sisterunde og innfridde svært lett som storfavoritt på Klosterskogen i sin siste start. 3 Next Photo Diamant er dog ikke kjent for å lange formtopper, og møter også klart skjerpet motstand i kveld kontra seiersløpene. 11 N.Y. Peace Talks imponerte i seiersløpet sist på Klosterskogen og har trolig aldri vært bedre. 11 N.Y. Peace Talks har tidliger vist seg klart best når han er med der fremme direkte, men er i så bra orden nå at han skal regnes også herfra.

Pausehesten 6 Pine King L. vant et V75-løp fra dødens 21. august og er nok seiersaktuell direkte. Fire hester skiller seg litt ut her, men det er bra kapasitet i både 9 Galliano, 7 Ubert Mouratais og 1 Gary Volcano.
Rangering V65-4/V4-1: A: 10 B: 3-11-6 C: 9-7-1-2-8-4-5

V4-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
I det som ligner en favorittpreget V4-omgang (Sonador V4-2, Banker Fly V4-3 og H.G Jerv V4-4) velger vi en bankerfri løsning på de større forslagene i V4-spillet, da alternativet ellers er samlebonger.

Nevnte 6 H.G Jerv har vært svært forbedret i sine to siste løp, men vi er slett ikke sikre på at han matcher en feilfri 7 Bravo Turbo. Heller ikke 3 Turbin er ueffen feilfritt.
Rangering V4-4: A: 6 B: 7-3 C: 5-4-1 D: 2

Kommentarer til denne saken