Gå til sidens hovedinnhold

Avlyst på Momarken

Det blir ikke travløp på Momarken i kveld. Det har vært brann i et sikringsskap, og det er ikke mulig å få reparert skadene i tide til å få arrangert kveldens løp.

- Det har aldri skjedd i Momarkens 77-årige historie som totalisatorbane at vi har måttet avlyse en kjøring på grunn av mangel på lys. Jeg føler meg veldig trist, sier Momarkens daglige leder, Knut Elhaugen.

Han forteller hva som skjedde:
- Klokka 15.30 ble det sterk varmeutvikling i et sikringsskap som har hovedfordelingen til de fire flomlysene på banen. Brannvesenet var raskt på plass, og det samme var en elektriker. Det ble veldig raskt klart at det dreier seg om mange dagers jobb før det elektriske anlegget er reparert igjen. Jeg føler meg litt tom i øyeblikket. Særlig med tanke på at vi gikk gjennom dette med sikkerhet og teknisk logistikk ifjor - for å være føre var i forbindelse med å oppjustere anlegget. Dette er en tung dag, medgir Knut Ekhaugan.

Har forsikring
Han forteller at han umiddelbart varslet Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap om det som hadde skjedd. Og han fikk god hjelp av ANBs Even Elvenes til å få ut en pressemelding og til å kontakte P4 for å få gitt folk melding om at kjøringen er avlyst. Knut Ekhaugen forteller også at han i morgen skal begynne på den lite morsomme jobben å se hvor mye penger som har gått tapt.

- Vi har en avbruddsforsikring. Jeg skal finne ut hvor mye vi egentlig kan regne med å få tilbake der. Vi har en helt ny restauratør her på Momarken. De er helt i etableringsfasen her på banen nå, så det var jo veldig leit at det blir en slik start, men nå skal vi krumme nakken og få anlegget i tipp topp stand, men dette har vært en fæl dag, innrømmer Knut Ekhaugen.

Full tilbakebetaling
Mange spillere hadde allerede satset penger til løpene på Momarken. Disse blir selvfølgelig tilbakebetalt. Det er bare å gå til nærmeste kommisjonær og få ut innsatsene.